#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸آیا به لحاظ فقهی میتوان به کشور ثالثی برای حمله به دشمن پول داد؟
گزارش نشست الزامات فقه دولت🔻
حجت الاسلام #احمد_رهدار:
🔹برخی مفسرین ادعا کردهاند آیات تألیف قلوب از آیات محکمه است و نسخ نشده است، مثلا کفار ممکن است قرار داد صلح داشته باشند، در این حالت تألیف قلوب موضوعیت ندارد، نسخ اینجا معنی ندارد و نمیتوان آن را در نظر گرفت.
🔹سؤال دیگر این است که میتوان پول تألیف قلوب را به کشوری داد تا به کشور دیگر حمله کند و در نهایت منفعت این ماجرا به دوست های ما تقویت است.
🔹به عنوان مثال از سهم تألیف قلوب پولی به کشور بدهیم تا به یک کشور متخاصم ما حمله کند، این مسأله باید مورد بررسی و واکاوی قرار بگیرد و ابعاد گسترده آن در نظر گرفته شود.
🔹ضرورتا پول تألیف قلوب برای دفع شر نیست بلکه گاهی برای توسعه کشور اسلامی هم محسوب میشود و به کار گرفته خواهد شد.
🔹سؤال بعدی این است که آیا میتوان پول تألیف قلوب را به کشوری کمک کرد که به آن نیاز دارد و ممکن است به افراد هموطن خارج نشین این نوع حمایت یاری رسان باشد.
🔹مثلا در بحث تألیف قلوب اگر کسی به نیازمندان کمک کرد آیا میتوان پرداختن آن را به جای زکات یا خمس یا مالیات در نشر گرفت.
🌐 vasael.ir/00045K
🆔 @vasael_ir
🔸نگاهی به دروس خارج و درس گفتارهای فقه
🔹فقه معاملات ربوی | بررسی شرط جبران و ضمان کاهش ارزش پول(آیت الله شهیدی)
🌐 vasael.ir/00044w
🔹فقه القضا | دیدگاه مختار در مراجعه غیر مسلمانان به قاضی ذمی در کشور اسلامی(آیت الله حبیبی تبار)
🌐 vasael.ir/00044h
🔹اقتصاد مقاومتی | مرجع تشخیص مصداق سلطه و سبیل اقتصادی(حجت الاسلام یوسفی)
🌐 vasael.ir/00044E
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_کتاب| نبرد جمل
🔹کتاب «نبرد جمل» برگردان فارسی کتاب الجمل شیخ مفید است که از ارزندهترین منابع کهن درباره آن جنگ است. این کتاب توسط انتشارات نی، در 280 صفحه، قطع وزیری به چاپ رسیده است.
🔹شیخ مفید کتاب جمل را در دو بخش تنظیم کرده است: او تمامی آرا و عقاید اسلامی را در نخستین بخش کتاب آورده و با دلیلهای محکم و استوار و براهین قوی، نظرات و شبهات فرقهها و مذاهب گوناگون را پاسخ گفته و نظریه حقیقتگرای شیعه را مبنی بر اینکه امیرالمؤمنین(ع) و پیروان او بر حق بودند و گروه مقابل بر باطل و اهل خلافت هستند اثبات کرده است.
🔹بخش دوم، تاریخ جنگ جمل و گزارش آن است. مؤلف در این بخش، چکیده و عصاره ماجرا را از لحظه انعقاد نطفه و شروع آن تا پایان کار براساس منابع و مآخذ دست اول و معتبر، بدون تعصب و طرفداری بیمورد به طور دقیق نقل کرده است.
🔹در خاتمه کتاب، اسباب بغض عایشه، طلحه و زبیر را نسبت به امیرالمؤمنین(ع) به طور گسترده شرح و توضیح داده است.
🔹وی در مقدمه کتاب میگوید: «خداوندت مؤید دارد، از من خواستهای که برای تو اختلاف نظر و آرای اهل قبله را در مورد فتنه بصره (جنگ جمل)، خونریزی و کشتار میان امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (ع) و طلحه و زبیر و عایشه و اعتقاد هر گروه را در این باره بیان کنم و شرح دهم و سبب این فتنه را بازگو کنم و اخبار آن و آنچه را که میان ایشان اتفاق افتاده است فراهم آورم».
🌐 vasael.ir/00045N
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸نگاهی به بینش سیاسی و محورهای مبارزات حضرت زهرا 🌐 vasael.ir/00045a 🆔 @vasael_ir
🔸نگاهی به بینش سیاسی و محورهای مبارزات حضرت زهرا
🔹آنچه بیان گردید، بخش بسیار کوچکی از انحرافات فکری و فرهنگی بود که بعد از رحلت پیامبر(ص) در جامعه اسلامی رخ داد، حال باید ببینیم که حضرت در برابر این انحرافات، به خصوص ضایع شدن حق امامت و ولایت چه اقداماتی انجام می دهد.
🔹۱- عدم قبول مشروعیت حکومت: حضرت زهرا(س) به عنوان تنها دختر رسول خدا که در جامعه اسلامی جایگاه منحصر به فردی داشت و پیامبر(ص) در فرصت ها و مناسبت های مختلف با الگوهای عملی و رفتار و بیانات خود وی را مورد ستایش قرار داده بود، در برابر حکومتی که مستقر شده بود بیعت نکرد.
🔹این مسئله خود گویای نکته ای بسیار مهم می باشد و عملا با این اقدام به حکومت شکل گرفته اعتراض کرده و مشروعیت آن را زیر سوال برد. با این حال حضرت تنها به این خموضوع اکتفا نکرد و در ادامه با روش های مختلفی به مقابله و مواجهه با حکومت مستقر شده پرداخت.
🔹۲- تحت تاثیر قراردادن افکار عمومی جامعه: حضرت زهرا(س) برای اینکه افکار عمومی را متوجه اتفاق و انحرافی که در جامعه رخ داده بود، بکند از دو روش مختلف استفاده کرد: الف. گریه و نوحه سرایی ب. اتمام حجت با انصار و مهاجرین.
🔹۳.مبارزه با تساهل خواص: یکی از بخش های مهم مبارزات حضرت زهرا(س) مبارزه با خواص بود. خواصی که نقش مهم و تعیین کننده در جامعه اسلامی داشتند. از اینرو بخش دیگری از مبارزات حضرت در جهت روشنگری خواص، و به چالش کشاندن اقدامات صورت گرفته توسط آنها بود.
🔹دختر گرامی رسول خدا می دید که با خروج رهبری از محور حقیقت و حق، چه بسا ممکن است امور مهم دیگر نیز چار آفت شود و هرگونه ساکت ماندن، نوعی مهر تایید بر کارهای ناروا باشد و یا حتی برای همیشه کار قانونی جلوه داده سود و نشانی بر حقانیت مدعیان خلافت تلقی گردد.
🔹۴.خطبه فدکیه؛ تحلیل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه: حضرت چندین خطبه بعد از رحلت پیامبر (ص) داشتند که مهمترین آن، خطبه فدکیه بود. حضرت از این خطبه در جهت اعتراض سیاسی و استیضاح حاکم وقت پرداخت و به مسجد رفت و خطبه خواند.
🔹در این خطبه، چند فراز و نمود خاص وجود دارند. فاطمه(س) در ابتدا، با یادآوری رسالت پیامبر(ص) و دفاع از رهبری و امامت بر حق حضرت علی(ع) و حق مالکیت خویش بر فدک از لحاظ قانون ارث در اسلام، با سازش کاران سیاسی اتمام حجت کرد.
🌐 vasael.ir/00045a
🆔 @vasael_ir
🔸نخستین شماره نشریه تخصصی فقه حکومتی وسائل منتشر شد
🔹ظرفیت دروس خارج برای تدوین الگوی اقتصاد اسلامی، ضمان قدرت؛ مسئولیت مدنی کارگزاران حکومت اسلامی، روششناسی درس خارج علمای معاصر شیعه با رویکرد فقه حکومتی، بررسی فقهی جریمه دیرکرد، فقه و گردشگری و زنان و خانواده از جمله موضوعاتی است که در این شماره میخوانید.
🔹به منظور تهیه این نشریه و ارائه انتقادات و پیشنهادات خود میتوانید با شماره 09207510214 تماس حاصل فرمایید.
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_مقاله | تروریسم بین المللی از دیدگاه اسلام
🔹تروریسم از پدیدههای نوظهور و در عین حال، از معضلات روز جامعه جهانی و از مباحث مهم حقوق بینالملل و روابط بینالمللی است.
🔹در تعریف «تروریسم» اتفاق نظری، حتی در میان خود نویسندگان و اندیشمندان غربی، وجود ندارد و تلاش سازمانهای بینالمللی نیز به جایی نرسیده است، جز آنکه برخی مصادیق را به عنوان اقدامات تروریستی معرفی کردهاند، در حالی که هرگونه موضعگیری متوقف بر ارائه مفهومی روشن و شفّاف از «تروریسم» است.
🔹اسلام مانند هر نظام حقوقی دیگر، خشونت قانونی در قالب مجازات برای جرایم و یا دفاع مشروع را تجویز میکند، اما خشونت غیرقانونی و خودسرانه را ناروا دانسته و تحت عناوین گوناگون، از جمله «محاربه، فتک، غدر و اغتیال» با آن مقابله نموده است.
🔹نظام اسلامی علاوه بر پایبندی به معاهدات بینالمللی در مبارزه با تروریسم، درصدد ریشهیابی عوامل این بزهکاری و برخورد با آن برآمده است.
🔹از دیدگاه اسلام، اصولاً انسانها محقونالدم هستند؛ جانشان محترم است و تعرّض به آنها برای هیچکس روا نیست، مگر کسانی که بر اثر ارتکاب جرایمی مانند قتل نفس یا اهانت به انبیا و ائمّه اطهار علیهمالسلام خونشان بر اساس حکم شرعی و الهی هدر است. اما کشتن همین افراد هم به حکم قانون و علنی است و نه غافلگیرانه و خودسرانه.
🌐 vasael.ir/00045g
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #گفت_وگو | جایگاه عدالت در تمدن سازی از منظر رهبر انقلاب حجت الاسلام محمود #کارگر: 🔹برخی چون ف
🔸جایگاه عدالت در تمدنسازی از منظر امام خمینی
حجت الاسلام #کارگر در گفتگو با #وسائل:
🔹معرفت بخشی امام خمینی(ره) در زمینه عدالت جهانی، از انسان شروع و تعالی، تکامل و رشد عدالت در اجتماع بشری، با انقلاب درونی افراد آغاز میشود.
🔹نگرش و توجهی که امام خمینی(ره) به مسئله قسط و عدالت در جامعه و نهادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، قضایی آن داشته بیانگر این امر است که عدالت را نه صرفا ملکه فردی، بلکه خصلت و حالتی اجتماعی میداند.
🔹در این نگرش عدالت خصلت و ویژگی قوانین سیاسی و اجتماعی و نیز ویژگی گروهها و نهادهای اجتماعی و سیاسی و مهمتر از آن، خصلت و ویژگی جامعه انسانی است.
🔹به عنوان مثال، یکی از مهمترین و شاید ویژگی اصلی حکومت جمهوری اسلامی را تحقق عدالت میداند.
🔹به صورت کلی عدالت در نگاه معمار کبیر انقلاب در سه بعد فردی اجتماعی و الهی مورد توجه قرار گرفته است.
🔹عدالت اجتماعی یکی از خصلتهای مهم حکومت اسلامی است که همه نهادها و سازمانها و ... باید بر اساس آن شکل گرفته و برای عدالت برنامههای فکری و عملیاتی اجراء نمایند.
🌐 vasael.ir/00043u
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #یادداشت| وجوب استفاده از هر وسیله ای برای دفاع از بلاد مسلمین 📝 علی علوی 🌐 vasael.ir/00045m 🆔 @
🔸 #یادداشت| وجوب استفاده از هر وسیله ای برای دفاع از بلاد مسلمین
🔹با مستنداتی که وجود دارد میتوان استنباط کرد که دفاع از مسلمانان در شرایطی که مورد تهاجم دشمن قرار میگیرند بر سایر ممالک اسلامی و نیز سایر مسلمانان واجب است.
🔹اما مسالهای که به خصوص در وقایع اخیر کشور اسلامی از سوی برخی از معاندین داخلی زمزمه میشود این است که کشتن غافلگیرانه دشمن جایز نمیباشد. و یا اگر جایز است باید به همان اندازه جنایتی باشد که مرتکب شدهاند.
🔹در پاسخ به شبهه فوق باید گفت قضایای تاریخی متعددی از سیره رسول اعظم اسلام(ص) وجود دارد که دستور به کشتن غافلگیرانه بعضی از دشمنان سرسخت اسلام داده است که با تجاوز فیزیکی و یا فکری خود امنیت و آسایش جامعه اسلامی را به خطر می انداختهاند.
🔹در اینجا چند نمونه از این قضایای تاریخی را از منابع معتبر تاریخی بیان میکنیم: کعب بن اشرف یکی از سرسختترین دشمنان اسلام بود در اشعارش پیامبر اسلام(ص) را هجو میکرد. کعب در یثرب اقامت گزیده بود و اشعارش شرف و کرامت زنان مسلمان را مورد هجو قرار داده بود و به آنها ناسزا میگفت و در جهت ایجاد شورش در مدینه منوره تلاش میکرد.
🔹پیامبر در مورد قتل وی با یارانش مشورت کرد و چند نفر این مسئولیت را به عهده گرفتند و در سال سوم هجری در محلی نزدیکی قلعه وی به نام شعب العجوز در خارج یثرب به قتل رسید.
🔹دستور به کشتن غافلگیرانه سفیان بن خالد، ابو عفک و عصمأ، ابورافع سلام بن ابی حقیق و . . . را که در سیره ابن هشام، مغازی واقدی، تاریخ طبری و نیز سایر منابع آمده است مویدی بر مشروعیت این مطلب است.
📝 علی علوی
🌐 vasael.ir/00045m
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸ظرفیتهای حقوق بینالملل در واکنش به ترور شهید سپهبد قاسم سلیمانی
🔹این نشست علمی در روز ۱۷ دی ماه ۱۳۹۸ با ارائه دکتر مصطفی فضائلی عضو هیات علمی دانشگاه قم، دکتر سید احمد طباطبایی عضو هیات علمی دانشگاه پردیس فارابی و دکتر محمد حبیبی مجنده عضو هیات علمی دانشگاه مفید و با دبیری این حقیر و با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان گرانقدر در پردیس فارابی دانشگاه تهران برگزار گردید.
🔹در برگزاری این نشست، گروه حقوق عمومی و بین الملل پردیس فارابی از همکاری دانشگاه قم، دانشگاه مفید، دانشگاه حضرت معصومه(س) و انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه بهره برد و إن شالله قرار است این نشستها ادامه پیدا نماید.
🔹در جلسه فوق ماهیت این عمل ددمنشانه از منظر دانش حقوق بین الملل و در چارچوب ترمینولوژی این رشته مورد بررسی قرار گرفت که آیا تجاوز است یا عمل تروریستی و نیز نظریه اعلام شده دفاع پیشگیرانه از سوی دولت آمریکا مورد نقد و رد قرار گرفت.
🔹همچنین در خصوص امکان استفاده از ظرفیتهایی مانند دیوان بین المللی کیفری به دلیل عدم پیوستن ایران و عراق به اساسنامه آن و یا شورای حقوق بشر و یا مجمع عمومی سازمان ملل و مانند آن بحث و گفتگو شد.
🌐 vasael.ir/00045o
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_مقاله | هدف از تشکیل خانواده
🔹مهمترین نکته قرآنی در تبیین حکمت ازدواج در قرآن، این است که خداوند وقتی میخواهد حکمت ازدواج و تشکیل خانواده را بیان کند، نمیگوید: حکمت خلقت همسر و تشکیل خانواده، بقای نسل یا فرزند صالح یا پیشگیری از فساد یا سازندگی اخلاقی و اجتماعی و یا توسعه ارزشهای اسلامی است؛ بلکه به حکمتی اشاره میفرماید که بدون آن، هیچ یک از اهداف خلقت انسان، قابل تحقق نیست و آن، عبارت است از: آرامش روانی.
🔹بدون آرامش روانی، نمیتوان از جوان انتظار تقوا داشت. بدون آرامش روانی، نه نسل سالم و صالح پدید میآید، و نه سازندگی اخلاقی و اجتماعی اتفاق میافتد و نه ارزشهای دینی و آرمان توحید، گسترش مییابد.
🔹کاوش های میدانی نشان میدهند که اضطراب روانی و عدم تعادل روحی، نقش عمدهای در فسادهای اخلاقی و اجتماعی دارد و بیشتر جنایات هولناک و خودکشیها در میان مجردها و به دست آنها صورت میگیرد.
🔹از این رو تشکیل خانواده میتواند سهمی اساسی در آرامش روانی و سازندگیهای اخلاقی و اجتماعی ایفا نماید و این، رمز تاکید قرآن و احادیث اسلامی بر تشکیل خانواده و تحکیم آن و پیشگیری از فروپاشی این کانون مقدس است.
🌐 vasael.ir/00045n
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸 #فقه_بورس| مشروعیت شرکتهای تجاری با نگاه حداکثری به فقه معاملات کارگاه در
🔸 #فقه_بورس| اثبات شخصیت حقوقی با تمسک به سیره مقنّنه عقلاء
کارگاه درس خارج فقه بورس / ۵🔻
🌐 vasael.ir/00045v
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #فقه_بورس| اثبات شخصیت حقوقی با تمسک به سیره مقنّنه عقلاء کارگاه درس خارج فقه بورس / ۵🔻 🌐 vasael
🔸 #فقه_بورس| اثبات شخصیت حقوقی با تمسک به سیره مقنّنه عقلاء
کارگاه درس خارج فقه بورس / ۵🔻
آیت الله #علیدوست:
🔹برخی مباحث در اصول ردیف بودجه دارند همچون مثبتات استصحاب و برخی مباحث که اهمیت آن ها بیشتر از سایر مباحث است نظیر عرف و سیره عقلاء کارتون خواب اند که جایی برای آن ها در اصول تعریف نشده است.
🔹قبل از استفاده و استنباط از سیره ابتدا باید نوع سیره بررسی شود که آیا سیره موضوع ساز است و یا سیره قانونگذار؛ اگر قانون گذار باشد، باید حتما به امضاء شارع برسد و لو با عدم الردع؛ متاسفانه برخی از مصادیق دارای ابهام و چند وجهی اند از این رو نمی توان با اطمینان گفت بناء موضوعی و یا بناء عقلاء حکمی است نظیر پدیده حق تالیف.
🔹اگر معتقد به صحت مالکیت شخصیت حقوقی می شویم، به جهت وجود این پدیده در صدر اسلام است نظیر شخصیت حقوقی کعبه که حتی مشرکین قبل از اسلام برای آن وقف می کردند و بیت المال به عنوان یک نهاد که با آثار دینی سازگاری دارد و روایات معتبری است که دلالت بر نهاد امامت می کنند که همه این موارد بر وجود شخصیت حقوقی در عصر معصومین(ع) گواهی می دهند.
🔹غرض بنده از نوشتن کتاب پانصد صفحه ای فقه و عرف بیان این نکته بود که عرف قانون گذار نیست، اما موضوع ساز و موضوع زدا است؛ البته این بیانات مستفاد از کلمات مشهور فقهاء و علمای سنتی است و ما نیز یک تعلیقه و اضافه ای بر فرمایشات ایشان داریم مبنی بر اینکه گاهی اوقات عرف برخاسته از عقل مسلم عقلاء است که در اینصورت نیز نیازمند امضاء معصوم(ع) است بدون نیاز به اتصال به عصر ایشان(ع) و همین که عقل درک کند در حکم اتصال خواهد بود.
#میثم_حامدی:
🔹تعبیر به شرکت در بحث شخصیت حقوقی اشتباه است و مقصود توضیح مفهوم شراکت در حقوق خودمان بود که در غرب از این مفهوم به (company) تعبیر می شود.
🔹منظوز از (company) شراکت به معنای عقد شرکت نیست که می تواند یک نفر مالک آن باشد اما شرکت در قانون نمی تواند متقوم به یک نفر باشد که در قانون ایران هم همینطور است.
🔹در خصوص رابطه میان شخصیت حقوقی و سهامداران چند دیدگاه وجود دارد؛ در دیدگاه سنتی که عموم مردم هم چنین تصوری دارند، سهام دار مالک شرکت است و بین مالکیت و کنترل شرکت هم تفاوت وجود دارد.
🔹اما در دیدگاه دانشگاهی که اصطلاحا به دیدگاه قراردادگراها شناخته می شود، شخص حقوقی فاقد قابلیت تملک است و رابطه بین شرکت و سهام دار تنها یک رابطه قراردادی است.
🌐 vasael.ir/00045v
🆔 @vasael_ir
🔸سلسله نشستهای بحوث فقهی
🔹با موضوع «بررسی فقهی صندوقهای قرعهکشی خانگی» برگزار میشود.
🔹ارائه دهنده: حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدتقی علوی
🔹زمان برگزاری: چهارشنبه ۲۵ دیماه ۹۸، ساعت ۱۵ تا ۱۷:۳۰
🔹محل برگزاری: قم، خیابان معلم، حوزه علمیه امام کاظم(ع)، ساختمان امام رضا(ع)، طبقه سوم، سالن ۳۱۰
🆔 @vasael_ir
🔸دومین نشست تبیینی
🔹با موضوع: فلسفه سیاسی آیت الله العظمی خامنهای (مدّ ظلّه العالی)
#امتداد_توحید_در_سیاست
🔹ارائه: حجت الاسلام و المسلمین استاد پارسانیا
🔹دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی موسوی
🔹زمان: چهارشنبه ۲۵ دیماه ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۳۰
🔹مکان: میدان روح الله، جنب بیت حضرت امام خمینی (ره)، مرکز فقهی صاحب الامر (عجّل الله تعالی فرجه الشریف)
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸بررسی ابعاد فقهی، حقوقی و اجتماعی معاضدت زوجین و خانواده کرسی«ماهیت شناسی م
🔸بررسی ابعاد فقهی، حقوقی و اجتماعی معاضدت زوجین و خانواده
کرسی«ماهیت شناسی مفهوم معاضدت زوجین؛ بار اخلاقی یا حقوقی»🔻
خانم #صابره_احمدی_موقّر:
🔹در این مقاله مبتنی بر دیدگاه پویای فقه نظام ساز با نگاهی سیستماتیک به تشریعات شارع در فقه خانواده به استنباط اصل معاضدت به عنوان یک اصل اساسی حاکم بر کیان خانواده با بررسی فقهی مصادیق نشوز و استخراج دو ملاک مهم از آن و پیش بردن نظریه اصل معاضدت بر اساس ملاک استخراج شده است.
🔹به این مضمون که رفتار نامناسب یکی از زوجین در برابر رفتار قابل قبول و پسندیده دیگری از مصادیق نشوز میباشد، پرداخته شده است.
🔹فلذا عدم رعایت این اصل نخستین نهاد خانواده توسط هر یک از زوجین، مصداق نشوز برشمرده شده و ضمانت اجراهایی با لحاظ مراتب آن در پی خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین #وحدتی_شبیری:
🔹برخی از مباحث ارائه شده بر اساس فقه نظام ساز مطرح شده است و با در نظر گرفتن یک هرم و اصول کلی، میخواهید احکام شرعی را از آن استخراج کنید، اما فقه رایج ما در حوزههای علمیه فقه نظام ساز نیست.
🔹نیاز است که بر اساس فقه رایج و متدلوژی استنباط به مسأله خودتان نگاه کنید. شیوه فقه نظام ساز جدید است و شیوه سنتی ما این نیست.
دکتر #محمد_علی_سعیدی:
🔹در ماده ۱۱۰۴ دو رویکرد وجود دارد که از کلمه باید در این ماده الزام آور بدون آن معنا میشود و نتیجه این است که ضمانت اجراء دارد و این برداشت درست است.
🔹مراتبی از معاضدت در خانواده مسلما اخلاقی است و به همین دلیل است که قانونگذار ضمانت اجرائی روشنی را مطرح نکرده است که تغافل و چشم پوشی از جمله این مصادیق در روابط زوجین است.
خانم #نیک:
🔹در آیه ۱۲۸ سوره نساء«وَإِنِ امْرَأَةٌ خَافَتْ مِنْ بَعْلِهَا نُشُوزًا» بحث نشوز مرد مطرح است و شما در اینجا اشاره به نشوز طرفین دارید.
🔹در قانون ما نیست که اگر مردی زن را آزار دهد حد داشته باشد در صورتی که حد نیست و تعزیر وجود دارد و این امر حقوقی نیست که تعزیر به حد ملحق شود.
خانم #رضایی:
🔹مباحث مشارکت در امور منزل از موارد استحباب است و روایت هائی که ذکر شده است بار استحبابی دارد و بار حقوقی در آنها نیست.
🔹بر اساس ارائه اصل معاضدت بر قیومیت جامعیت دارد و دوباره به این امر تأکید میشود که اصل قیومیت است و تغافل و مدارا درباره ادعای معاضدت همخوانی ندارد و از طریق عرف و سیره متشرعه این قاعده به عنوان یک اصل اساسی و جامع مطرح شود که اصل قیومیت در قرآن است.
خانم #تقربی:
🔹در نگاه فقهی مستندات بسیار ضعیف است و در نگاه فقه الحدیثی گفته میشود که پیش نیاز به مصدریابی است و سپس رسیدن به مقصود اصلی است. مستندات باید کامل و جامع باشد.
🔹مراحل اخلاقی این اصل مقدم بر مراحل حقوقی است و مصادیق معاضدت در این ارائه اخلاقی است و بر این اساس نمیتوان افراد را مجبور به محبت کرد.
خانم #احمدی_موقر:
🔹با توجه به اینکه متن صریحی در فقه در باب معاضدت دیده نشد، نظریه با استمداد از دیدگاه نوین فقه نظام ساز تبیین گشت که گویا بانوان ناقد، اطلاعی از این شیوه نداشته اند؛ چراکه فرمودند در آیات و روایات فراوانی این کلمه دیده می شود که باید عرض شود اصلا این کلمه در فقه تصریح نشده است.
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🌐 vasael.ir/00045w
🆔 @vasael_ir
تأثیرات قاعده تقیه بر فقه سیاسی شیعه.pdf
2.38M
🔸کتاب تاثیرات قاعده تقیه بر فقه سیاسی شیعه
🔹حجت الاسلام #محسن_صبوری_فیروزآبادی در این کتاب تاثیرات قاعده تقیه بر بخشهای مختلف فقه سیاسی همچون مباحث مشروعیت، مباحث سیاست داخلی و مباحث سیاست خارجی، مورد بحث و بررسی قرار داده است.
🆔 @vasael_ir
aac_عصرانه اصلاحي.mp3
24.15M
🔊 #صوت| نشست علمی فقه مقاصدی با عنوان«پرسش و پاسخ در موضوع نظریه مقاصدالشریعة»
🔸حجت الاسلام #شمس
🆔 @vasael_ir
🔸دیدار و گفتگوی مسئولان «وسائل» و مرکز تخصصی مهدویت
🔹جلسه مشترک مسئولان این دو مرکز با حضور دکتر علیرضا داودی سردبیر وسائل، محمد حائری شیرازی دبیر سرویس سیاسی این پایگاه و حجت الاسلام و المسلمین کلباسی مدیر مرکز تخصصی مهدویت و حجج اسلام علی مصلحی معاونت آموزش، محمد اسدی قائم مقام معاونت پژوهش، محمد رضا نصوری معاونت تبلیغ و ارتباطات این مرکز، در این موسسه برگزار شد.
🆔 @vasael_ir