درحال برگزاری.....
🔹نشست مبنای الزام قانونی و نسبت آن با الزام فقهی در نظام کلان اسلامی
🔹ارائه دهنده: حجت الاسلام دکتر کاظمینی
🆔 @vasael_ir
🔸دومین همایش ملی «آسیبشناسی پایاننامهها و رسالهها در حوزه علوم انسانی اسلامی»
محورهای همایش🔻
1. وضعشناسی کارآمدی و الزامات اثربخشی پایاننامهها و رسالهها
2. رویکرد انتقادی به محتوای پایاننامهها و رسالهها
3. نقش سازمانهای علمی کشور در کارآمدی و اثربخشی پایاننامهها و رسالهها
4. محور خاص: عوامل مؤثر بر کارآمدی پایاننامهها و رسالهها در حوزۀ تقریب مذاهب اسلامی
🔹مهلت ارسال چکیده: 30 دی ماه 98
🔹آدرس دبیرخانه: تهران، دانشگاه مذاهب اسلامی
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_کتاب| سلوک با فرزند
🔹نویسنده این کتاب نکات مهم و غالبا مغفول در امر تربیت را بیان می کند، راه حلی هم برای تاثیرگذار شدن نصیحت در فرزندان ارائه می دهد. و این در اغلب بخشهای کتاب وجود دارد.
🔹یکی از مزیتهای کتاب علاوه بر کاربردی بودن آن، واقع نگر بودن کتاب است. نویسنده در خلاء و برای پدر و مادران فرضی نسخه نپیچیده است. او پدر و مادران واقعی را که در دنیای واقعی امروز ما با امر تربیت مشغول هستند مد نظر داشته است.
🔹بنابراین وقتی به نکته ای مثل فضای مجازی و اینترنت می رسد واقع بینانه با موضوع برخورد می کند و در کنار بیان این نکته که نمی توان با تکلیف و امر و نهی فرزندان را از اینترنت جدا کرد، راهکارهایی برای نحوه مدیریت ارتباط های مجازی فرزندان ارائه می کند.
🔹موضوعاتی مانند نهادهای آموزشی، مراقبت در شوخی ها، شیر مادر، نظافت، نشاط در دوران بارداری، حریم والدین، محرومیت عاطفی، حق پذیری، برایش ارزش قائل شو، قهر کردن، دین گریزی، قصه گویی، خرید اسباب بازی و... از جمله موضوعاتی هستند که عناوین بخشهای مختلف کتاب را به خود اختصاص داده اند و نشان دهنده جامعیت کتاب هستند.
🔹این کتاب به ظرایف تربیت کودک از پیش از بارداری تا ازدواج می پردازد و از منظری الهی به تربیت فرزند می نگرد و در بخش هایی از کتاب به ذکر نکته هایی ناب از سالکان الی الله و عارفان می پردازد تا روشنگر مسیر پرپیچ و خم تربیت و لطایف آن باشد.
🌐 vasael.ir/00044r
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸شرط ضمنی؛ بهترین راهحل برای مطالبه اجرتالمثل در قبال کارهای خانه گزارش «ا
🔸شرط ضمنی؛ بهترین راهحل برای مطالبه اجرتالمثل در قبال کارهای خانه
گزارش «اجرتالمثل زوجه در قانون مدنی؛ چالشهای نظری و مشکلات اجرایی»🔻
دکتر #ابتکار:
🔹امروزه مسئله خشونت در برابر زنان مسئله کشور ما نیست، بلکه مسئلهای جهانی است که به نهضتهای اجتماعی در کشورهای به اصطلاح توسعه یافته منجر شده است.
🔹حل این مسائل، منوط به انجام فعالیتهای علمی و فرهنگی است. تردیدی نیست که تعالیم و ذخیرههای بسیار درخشان دینی ما، زمینههای خوبی را برای کارآمدی بیشتر قوانین و سیاستها ما فراهم کند.
🔹یکی از هجمههایی که امروزه بر علیه کشور ما وارد میشود، بحث واپسگرایی و ناکارآمدی است.
🔹ما باید بتوانیم به این چالشها پاسخ دهیم و به جوانان امروز نشان دهیم که اگر قوانین با فقه پویا تعمیر شوند میتوانند جوابگوی مسائل و چالشهای روز باشند و در این صورت است که میتوان راهی برای آینده ترسیم کرد.
حجت الاسلام دکتر #هدایت_نیا:
🔹اولین چالش نظری، تعارض اصل عدم تبرع با ظهور عرفی تبرعی بودن خدمات زوجه است. شورای نگهبان به همین دلیل مصوبه شورای نگهبان را رد کرده بود. در روابط زن و شوهری خصوصیتی وجود دارد و آن، ظهور عرفی تبرعی بودن این اعمال است.
🔹اگر طبق تبصره، برای تعیین خدماتی که به عهده زن هست، بخواهیم به شریعت مراجعه کنیم و بگوییم که هر یک از قضات با توجه به سلیقه و برداشت خود تصمیم قضایی بگیرند، یا حضانت از فهرست خدماتی که اجرت آن باید محاسبه شود، حذف و یا تثبیت میشود. این اختلاف در برداشت در آراء صادره بسیار مهم و تاثیر گذار خواهد بود.
🔹به نظر میرسد که استفاده از شرط ضمن عقد روش صحیح تری باشد. به تعبیر دیگر، میتوان این مشکل را مثلا با اصلاح ادبیات شرط اول سند ازدواج، یعنی شرط انتقال تا نصف دارایی که ویژه طلاق واهی و بدون دلیل است، حل کرد.
🔹با توجه به فلسفه تقنینی این شرط، میتوان آن را بدون قیودی که انتقال را ویژه طلاق کرده است، مقرر کنیم و به طور کلی بگوییم که اگر زنی، به خواست شوهر از فرصتهای شغلی صرف نظر کند و به خانه داری و گرم کردن کانون خانواده مبادرت ورزد، بخشی از درآمد شوهر به وی تعلق میگیرد.
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🌐 vasael.ir/00044u
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🎥 #فیلم| جایگاه حقوق عامه در گام دوم انقلاب 🔸حجت الاسلام والمسلمین #قطبی / 1 🆔 @vasael_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم| یکی از حقوق عامه حل و فصل مشکلات فقهی سند ۲۰۳۰ است
🔸حجت الاسلام والمسلمین #قطبی/ 2
🆔 @vasael_ir
🏴 شهادت جانسوز سردار سرافراز اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی را تبریک و تسلیت عرض میکنیم.
🔸خط خون نقطه پایان سلیمانی نیست
بهراسید که این اولِ بسم اللّه است...
🆔 @vasael_ir
🔸 #یادداشت| پاسخ به استاد موسویان در مورد تنزّل جایگاه شورای فقهی در طرح جدید بانکداری
🔹جایگاه شورای فقهی در طرح بانکداری مصوب 1398 نسبت به آنچه در نسخه سال 1395 ذکر شده بود تنزل پیداکرده است.
🔹تردیدی نیست که با این وضعیت هدف از شورای فقهی که در ابتدای ماده 21 درج شده است یعنی «حصول اطمینان از اجرای صحیح عملیات بانکی بدون ربا در نظام بانکی کشور و انطباق با موازین فقه اسلامی» محقق نمی شود و تنها خاصیت آن زینت المجالس بودنش خواهد بود.
🔹پیشنهاد می شود که مطابق دستور مقام معظم رهبری شورای فقهی به عنوان رکن اصلی بانک مرکزی قرار داده شود تا در قواره یک شورای فقهی مقتدر، کارآمد، دارای اختیارات کافی و ساختار سازمانی مناسب بتواند اهداف ذکر شده در صدر ماده 21 را محقق نماید.
🔹در صورتی که به هر دلیلی این امکان وجود ندارد، حداقل مواد و تبصره هایی که در نسخه سال 1395 در مورد شورای فقهی ذکر شده بود جایگزین ماده 21 طرح فعلی گردد و ابهامات باقی مانده آن نیز شفاف سازی شود. در غیر این صورت نبود شورای فقهی بهتر از شورای فقهی ناکارآمد است.
📝حجتالاسلام #جواد_عبادی
🌐 vasael.ir/00045F
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸نظریه فقه نظامات اسلامی 🆔 @vasael_ir
🔸نظریه اندیشه مدون؛ طرحی که از سوی رهبر انقلاب مورد توجه قرار گرفت
گزارش نهمین نشست«هماندیشی فقه حکومتی»🔻
حجت الاسلام والمسلمین #هادوی_تهرانی:
🔹سال های پیش حضرت آقا نظریه اندیشه مدون را مطالعه کرده اند و البته اظهار لطف هم داشتند.
🔹شاید بتوان گفت، اصطلاح «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» مُلهم از این نظریه بوده است. زیرا اساس این نظریه آن است که اسلام به صورت جهانشمول نگاهی دارد که شما باید آنرا در موقعیت ایران امروزی مورد مطالعه قرار بدهید.
🔹ما امیدواریم فضلای حوزه با مطالعه دقیق و نقادانه نظریه «اندیشه مدون»، انگیزه پیدا کنند در راستای تمدن سازی اسلامی تلاش کنند.
🔹کما اینکه تمدن غرب از ریشههای کاملا تئوریک نشأت گرفته است و کسانی که معماران تمدن غرب هستند، در خواب هم نمیدیدند که اندیشه های فلسفی آنان روزی چنین آثار اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایجاد خواهد کرد.
🔹ما امیدواریم که همت های این مجموعه و فضلای حوزه به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کمک کند؛ زیرا این نظام، نظامیاست که برخاسته از زحمات طولانی نه فقط قبل و بعد از انقلاب، بلکه صدها سال مجاهدت انبیاء و اولیاء الهی است.
🔹ما باید از این نظام صیانت کنیم تا خدای ناکرده این نظام تضعیف نشود؛ وظیفه ما به عنوان طلبه در درجه اول آن است که عقبه علمی، زیرساخت های فکری و پشتوانه های مبنایی نظام را تامین نماییم و در درجه های بعدی نیز اگر کار دیگری از دستمان بر میآید دریغ نکنیم.
🌐 vasael.ir/00045B
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸دومین کرسی آزاداندیشی 🔹 با موضوع: شهادت سپهبد قاسم سلیمانی؛ آینده خاورمیانه 🔹با حضور: #عبدالوهاب
🔹کرسی آزاد اندیشی«شهادت سپهبد قاسم سلیمانی؛ آینده خاورمیانه» در حال برگزاری است.
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸حداقل و حداکثرهای تشکیل دولت اسلامی / سبقت فقه از فلسفه در تمدنسازی گزارش
🔸حداقل و حداکثرهای تشکیل دولت اسلامی / سبقت فقه از فلسفه در تمدنسازی
گزارش دومین نشست درس گفتار الزامات فقهی دولت اسلامی🔻
حجت الاسلام #محمد_قطبی:
🔹اینکه بخواهیم کل نظام و دولت را از دین استخراج کنیم کار بسیار دشواری است، و البته در منطق دین کار غیرممکن وجود نخواهد داشت.
🔹ما در ابتدا قرار نیست از متن دین آغاز کنیم، بلکه مدل های مختلف ساختار دولت و بخشهای مختلف دولت را باید در جهان بررسی کنیم و سپس هرکدام را به دین عرضه کنیم و انطباق آن را بسنجیم، در بسیاری از حوزهها به همین صورت عمل کردهایم و هر عرصهای عرضه شده و در صورت عدم مغایرت اجرایی شده است، این حداقل و کف اسلامی سازی است و نباید به این حداقل قناعت کنیم.
🔹اما مهم در این زمینه این است که مبانی و اصول را کشف و از آنها نظریههای کلان درست کنیم و بر اساس آن کلیت دستگاهها و ساختارها و نهادها را تشکیل دهیم، ما باید نظامها و نظریه های کلی را استخراج کرده و نظام واره کلی را در نظر گرفته و آن را در بخشهای مختلف جاری کرده و به تطابق آنها بپردازیم.
🔹در این زمینه که ما تمام مسائل دولت و ساختارهای کشور را از دین استخراج کنیم مسائل مختلف و دیدگاههای مختلفی مطرح است که نظریه علم دین از جمله این مباحث است، این رویکرد میتواند در حداقل یا حداکثر انطباق باشد یا رویکرد میانه رو داشته باشد، نکته مهم این است که در تمام این مراحل فقه نقش تعیین کننده، زیربنایی، تأثیرگذار و حیاتی دارد.
🔹در گذشته این دعوای علمی بود که با ابتناء بر فقه باید به سمت تمدن سازی رفت یا بحثهای فلسفی که اخیرا برخی از علما و محققین قم به محضر رهبر معظم انقلاب رسیدند و ایشان در این زمینه صحبتهای دقیقی فرمودند، از جمله اینکه ما در حوزه فلسفه اسلامی ناکارآمد بودیم و نتوانستیم فلسفه را به صورت کاربردی در زندگی جامعه ایجاد کنیم.
🔹در این جلسه رهبر معظم انقلاب فرمودند فقه این کارایی را دارد و ما با ابتناء بر فقه میتوانیم تمدن اسلامی را بسازیم و فقه به میدان عمل بسیار نزدیکتر است اگرچه در این عرصه بی نیاز از فلسفه نیستیم.
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🌐 vasael.ir/00045J
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸آیا به لحاظ فقهی میتوان به کشور ثالثی برای حمله به دشمن پول داد؟
گزارش نشست الزامات فقه دولت🔻
حجت الاسلام #احمد_رهدار:
🔹برخی مفسرین ادعا کردهاند آیات تألیف قلوب از آیات محکمه است و نسخ نشده است، مثلا کفار ممکن است قرار داد صلح داشته باشند، در این حالت تألیف قلوب موضوعیت ندارد، نسخ اینجا معنی ندارد و نمیتوان آن را در نظر گرفت.
🔹سؤال دیگر این است که میتوان پول تألیف قلوب را به کشوری داد تا به کشور دیگر حمله کند و در نهایت منفعت این ماجرا به دوست های ما تقویت است.
🔹به عنوان مثال از سهم تألیف قلوب پولی به کشور بدهیم تا به یک کشور متخاصم ما حمله کند، این مسأله باید مورد بررسی و واکاوی قرار بگیرد و ابعاد گسترده آن در نظر گرفته شود.
🔹ضرورتا پول تألیف قلوب برای دفع شر نیست بلکه گاهی برای توسعه کشور اسلامی هم محسوب میشود و به کار گرفته خواهد شد.
🔹سؤال بعدی این است که آیا میتوان پول تألیف قلوب را به کشوری کمک کرد که به آن نیاز دارد و ممکن است به افراد هموطن خارج نشین این نوع حمایت یاری رسان باشد.
🔹مثلا در بحث تألیف قلوب اگر کسی به نیازمندان کمک کرد آیا میتوان پرداختن آن را به جای زکات یا خمس یا مالیات در نشر گرفت.
🌐 vasael.ir/00045K
🆔 @vasael_ir
🔸نگاهی به دروس خارج و درس گفتارهای فقه
🔹فقه معاملات ربوی | بررسی شرط جبران و ضمان کاهش ارزش پول(آیت الله شهیدی)
🌐 vasael.ir/00044w
🔹فقه القضا | دیدگاه مختار در مراجعه غیر مسلمانان به قاضی ذمی در کشور اسلامی(آیت الله حبیبی تبار)
🌐 vasael.ir/00044h
🔹اقتصاد مقاومتی | مرجع تشخیص مصداق سلطه و سبیل اقتصادی(حجت الاسلام یوسفی)
🌐 vasael.ir/00044E
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_کتاب| نبرد جمل
🔹کتاب «نبرد جمل» برگردان فارسی کتاب الجمل شیخ مفید است که از ارزندهترین منابع کهن درباره آن جنگ است. این کتاب توسط انتشارات نی، در 280 صفحه، قطع وزیری به چاپ رسیده است.
🔹شیخ مفید کتاب جمل را در دو بخش تنظیم کرده است: او تمامی آرا و عقاید اسلامی را در نخستین بخش کتاب آورده و با دلیلهای محکم و استوار و براهین قوی، نظرات و شبهات فرقهها و مذاهب گوناگون را پاسخ گفته و نظریه حقیقتگرای شیعه را مبنی بر اینکه امیرالمؤمنین(ع) و پیروان او بر حق بودند و گروه مقابل بر باطل و اهل خلافت هستند اثبات کرده است.
🔹بخش دوم، تاریخ جنگ جمل و گزارش آن است. مؤلف در این بخش، چکیده و عصاره ماجرا را از لحظه انعقاد نطفه و شروع آن تا پایان کار براساس منابع و مآخذ دست اول و معتبر، بدون تعصب و طرفداری بیمورد به طور دقیق نقل کرده است.
🔹در خاتمه کتاب، اسباب بغض عایشه، طلحه و زبیر را نسبت به امیرالمؤمنین(ع) به طور گسترده شرح و توضیح داده است.
🔹وی در مقدمه کتاب میگوید: «خداوندت مؤید دارد، از من خواستهای که برای تو اختلاف نظر و آرای اهل قبله را در مورد فتنه بصره (جنگ جمل)، خونریزی و کشتار میان امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (ع) و طلحه و زبیر و عایشه و اعتقاد هر گروه را در این باره بیان کنم و شرح دهم و سبب این فتنه را بازگو کنم و اخبار آن و آنچه را که میان ایشان اتفاق افتاده است فراهم آورم».
🌐 vasael.ir/00045N
🆔 @vasael_ir