فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهشتی آنگونه که هست (۲)
🔴 ما نمی توانیم اینگونه فکر کنیم
#حجاب_اجباری
#آزادی_پوشش
🔰شهید بهشتی رحمةالله علیه:
🔻یک بهانه ای که گاهی دوستان و شیفتگان انقلاب و اسلام به دست منقّدان می دهند این است که کاری را که باید دولت و نهادهای قانونی و مسئول بکنند، غیرمسئول ها می کنند. آن وقت می گویند: بله، آزادی وجود ندارد. بگذارید این #آزادی_های_نامشروع را نهادهای مسئول مهار کنند.
🔻ما نمی توانیم فکر کنیم که همه براساس وجدانشان و ایمانشان همیشه قانون را رعایت می کنند. اگر کسانی پیدا شدند که از قانون تخلف می کنند، باید با قدرت جلوی آنها را گرفت ... إعمال این قدرت بر طبق تعالیم اسلام باید صرفاً به وسیله حکومت باشد.
#راهامام
بهشتی آنگونه که هست (۱)، (۲)، (۳)
طالقانی آنگونه که هست (۱)
🔰 ولانگاران
🦠@velengaran
ولانگاران 🐀🕳️🧀
🔰بهشتی آنگونه که هست ☝️ #حجاب_اجباری #آزادی_پوشش #شهیدبهشتی: اگر خانمی نتوانست میل به برهنگی و بد
🔰بهشتی آنگونه که هست
#حجاب_اجباری
#آزادی_پوشش
🔸شهید بهشتی (ره)
🔹بهمن ۱۳۵۹
🥀چهارماه پیش از شهادت:
«اگر (زنی) نخواست آزادانه بشنود و بگوید خوب است ولی من دلم میخواهد نیمه برهنه از خانه بیرون بیایم، با آرایش تمام عیار در خیابان ظاهر بشوم در اینجا نظام اسلامی با او چه کند؟ آزادی او را رعایت کند و به او بگوید آزادی خانم؟ [...] نخیر در آنجا ما نهی از منکر میکنیم در این صورت خودبخود مقداری از آزادی این خواهرها را از دستشان میگیریم و نه به خاطر اینکه دشمن آزادی او و آزادی بشریت باشیم، به خاطر اینکه دوست و خواستار آزادی او و آزادی بشریت هستیم.»
(صوت سخنرانی🎙)
کامل:
شهید بهشتی (ره):
«درست است که اگر افراد رشدیافته رسیده به مراحل بالای کمال را در میان انگیزههای رنگارنگ فساد رها کنی، اختیار خودشان را میتوانند داشته باشند. خوب باید بگوییم که اینها چند درصدند؟ چند در هزارند؟
برای اینکه بقیه انسانها حاکم بر هوایشان بمانند، باید بکوشیم محیط هم طبیعی باشد که از در و دیوارش انگیزه فساد نبارد و به محض اینکه ما خواستیم محیط را از این آلودگیها پاک کنیم، خودبخود مقداری از آزادیها گرفته میشود.
اگر به آن خانم گفتند خانم شما آزادی فریاد برای آزادی هم برآورید، درست؛ اما خانم مسلمان در کوچه و خیابان که میآیی لباس و پوشش شما ساده باشد، اندامهای بدن و موی سر شما پوشیده باشد، آنچه با پوشش ساده نه دلفریب(حجاب در پوشش) و سخن گفتن و نحوه برخورد با این و آن( حجاب در گفتار) و طرز راه رفتن همه آنها باوقار و سنگین و متین باشد( حجاب در رفتار)، درخور پاکدامنی بانوی والاقدر مسلمان پیوسته به خدا باشد، خوب در اینجا اگر این را به او گفتند و شنید باز هم آزادی او حفظ شده، چون خودش آزادانه شنیده است.
اما اگر نخواست آزادانه بشنود بگوید این چیزهایی که شما میگویید خوب است، ولی من دلم می خواهد نیمه برهنه از خانه بیرون بیایم، با آرایش تمام عیار در خیابان ظاهر بشوم در اینجا نظام اسلامی با او چه کند؟ آزادی او را حفظ و رعایت کند و به او بگوید آزادی خانم؟ ما حرف خودمان را به شما زده ایم، شما میخواهی گوش کن یا گوش نکن آزاد هستی؟ گوش کردی خوشا به سعادتت، گوش نکردی عذابش دامن خودت را میگیرد؟
نخیر در آنجا ما نهی از منکر میکنیم.
در این صورت خودبخود مقداری از آزادی این خواهرها را از دستش میگیریم؛ و نه به خاطر اینکه دشمن آزادی او و آزادی بشریت باشیم، به خاطر اینکه دوست و خواستار آزادی او و آزادی بشریت هستیم.
تو ای خانم! بنشین با خودت بیندیش در درونت چه انگیزهای هست که تو را وامیدارد به جای پوشش باکرامتی که اسلام برای تو در نظر گرفته است، میخواهی بدون این پوشش به خیابانها و کوچهها بیایی؟ آیا خودآگاه یا ناخودآگاه در اعماق روحت خودنمایی و میل به خودنمایی و نمایش دادن خویشتن در برابر دیگران تو را به این گناه وانمیدارد؟ و اگر تو نتوانستی این تمایل و یا جهل و یا هرچیز دیگر را در خودت مهار کنی و دوباره خواستی اینگونه بیرون بیایی، باید به شما بگوییم که جامعه ما چنین وضعی را در محیط اجتماعی اش تحمل نمیکند.»
صوت🎙 سخنرانی ضمیمه📎 شد: اینجا .
#راهامام
بهشتی آنگونه که هست (۱)، (۲)، (۳)
طالقانی آنگونه که هست (۱)
🔰 ولانگاران
🦠@velengaran
پیشنویس - پوشش و ورود حکومت به امر شخصی.pdf
335.7K
پوشش و ورود حکومت به امر شخصی
(مطالعه تطبیقی اسلام، ایران و غرب)
🔰چکیده
این پیشنویس به بررسی تطبیقی آزادي پوشش به مثابه امر شخصی از نقطه نظر اسلام، ایران و جهان میپردازد. بر
اساس نتایج پژوهش حاضر، از نظر این هر سه، پوشش اگرچه امري شخصی است اما خصوصی نیست،
حکومت هاي جهان حق ورود به امر شخصی و حتی خصوصی را در حیطه اختیارات خود می دانند، آزادي
پوشش در هیچ یک از کشورهاي جهان وجود ندارد، و تحدید و الزام قانونی پوشش از منظر شرعی، قانونی و
عرف بین الملل امري بدیهی و کثیر الابتلاء است.
🔰 ولانگاران
🦠@velengaran
پدیدارشناسی کشف حجاب_۰۴۱۱۳۵.pdf
354.9K
پدیدارشناسی کشف حجاب
تحلیل تجربه زیسته انسان ایرانی
از نوع مواجهه حکومت با امر پوشش
🔰چکیده
قانون متن مصوب نیست. حقیقت قانون واقعیت اجرایی درعرصه میدان است، و متن مصوب تنها از آن حکایت
بالقوه دارد. نفس الامر قانون، نه منطوق قانونگذار، بلکه مفعول قانونگزار است که شهروندان آن را تجربه میکنند. این تجربه عبارت است از قول، فعل و تقریر قانونگزار.
پدیدارشناسی روشی است براي تحلیل واقعیات ازآن جهت
که فردآن را تجربه میکند.دراین پیشنویس با استفاده ازروش پدیدارشناسی تلاش شده است نگاه انسان ایرانی به رفتار
حکومت درعرصه حجاب برپایه تجربه زیسته او تحلیل شود. بر این اساس، فارغ از ارزشها ونگرشهاي فرد،
تجربه انسان ایرانی از حاکمیت فرهنگی تجربه تلخی است. ازسویی، حاکمیت هرجومرجگرایی در روایتها باعث
شده شهروندان لیبرال حکومت را طالبانیسم فهم کرده وبه نام لیبرالیسم، لیبرتینیسم را مطالبه کنند. ازسوي دیگر،دراثر رهاشدگی عرصه فرهنگ، برهنگی سیاست درایران به سیاست برهنگی لغزیده و این امربراي شهروندان مذهبی
تجربه حکومت هابزي را رقم زده است.
مطابق تجربه زیسته انسان ایرانی، حکومت حاکم برایران -هرچه باشد-
جمهوري اسلامی نیست. در پایان چنین تحلیل شده که از آنجا که در تجربه زیسته شهروندان قانونی مستقر نیست،
مقاومت یا تخطی کاشفان حجاب ازقانون اساساً معنا ندارد،و بنابراین آسیبشناسی آن نیز دراین مرحله امر موهومی
است. بیحجابی فراگیر «نشده»؛ بلکه حکومت بیحجابی را فراگیر «کرده» است، ومردم تنها وفادارانه ازحکومت
پیروي کردهاند.به طور خلاصه، ولانگاري حکومت، ولنگاري مردم را رقم زده است.
🔰 ولانگاران
🦠@velengaran
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوش باور نباشیم...
#چرامسامحه این همه دارد میشود؟
رونوشت به:
برخی مدیران صداوسیما
#راهامام
🔰 ولانگاران
🦠@velengaran
🎙مصاحبه با دختر رئیسجمهور!
🔸بخشی از مصاحبه انبیسی با حجتالاسلام رئیسی، مصاحبه با این خانم بود که بنابهگفته خود آقای رئیسجمهور، باید او را دختر رئیسجمهور دانست.
🔰نتیجه تربیت خانوادگی رئیسجمهور را ببینید.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
دقیقه ۴
خبرنگار: ما افراد زیادی را دیدیم که علناً قانون حجاب را زیر پا میگذارند.
-آیا اصلا از بی روسری راه رفتن در خیابان ترسی داری؟
-نه، ترسی ندارم.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
مقام معظم رهبری (زیدعزه):
🔰واقعاً «النّاس علی دین ملوکهم». ملوک در اینجا به معنی پادشاهان نیست که بگوییم ما پادشاه نداریم؛ نه، ملوک شماها هستید؛ النّاس علی دین ماها.
۱۳۸۴/۰۶/۰۸
🔰شما اگر بدانيد كه فرزند خودتان دچار يک انحطاط اخلاقى شده كه از نظر شما و از نظر جامعه زشت است، يا در معرض آن قرار گرفته، چگونه عكس العمل نشان مىدهيد؟ ... در اسلام فرقى بين فرزند خود انسان و فرزند ديگران نيست، يعنى اگر چيزى را مشاهده مىكنيد كه براى فرزند شما نامطلوب و سنگين و غيرقابلتحمل است، ... اگـر مشاهده مىكند كه فرزند ديگرى دارد در مـزبلهئى سـقوط مىكند، يا در لغزشگاهى دارد قرار مىگيرد كه اگر فرزند خودش بود، جلوى او را مىگرفت، بايد جلوى فرزند ديگرى را هم بگيرد. من و شما كه مسؤولان اين حكومت هستيم!... و بايستى به مقوله فرهنگ و اضلال فرهنگى با اين چشم نگاه كنيم.
۱۳۷۹/۹/۱۹
🦠ولانگاران
🦠@velengaran
/////////////////////////////////////////////////
پن: دستگاههای دولتی برخی عقیده ندارند، بعضی تنبلی می کنند، بعضی هم می ترسند و وارد نمیشوند... بعضیها هم سنگاندازی میکنند و هستند کسانی هم که در زمین دشمن بازی میکنند.
🔰مقام معظم رهبری (زیدعزه):
«آيا حكومت مى تواند بگويد من آزادى و امنيت را فراهم مى كنم، مردم خودشان بروند ميدان معارضه و بحث عرضه و تـقاضاست، هـر كس هر چه توانست، در بازار عرضه و تقاضا مطرح كند، هر چه شـد، شـد؟! نـه، بـه هـيچ وجه، ايـن جـزو وظـايف دولـت اسلامى است كه در اين آشـفته بازار احتمالى، يا حتى غير آشفته بازار, در بازار عرضه فرهنگ و عقيده و اخـلاق، نگذارد عائلهى او يعنى ملت دچار گمراهى بشوند، يعنى همان احساسى را كـه انسان نسبت به زن و بچه خودش دارد، همان را بايد نسبت به ديگران هم داشـته باشد. شما اگر بدانيد كه فرزند خودتان دچار يک انحطاط اخلاقى شده كه از نـظر شـما و از نـظر جـامعه زشت است، يا در معرض آن قرار گرفته، چگونه عكس العمل نشان مىدهيد؟ ...
در اسلام فرقى بين فرزند خود انسان و فرزند ديگران نيست، يعنى اگر چيزى را مشاهده مىكنيد كه براى فرزند شما نامطلوب و سنگين و غيرقابلتحمل است، عيناً هـمين احـساس را بـايد نـسبت بـه فرزندان ديگران داشته باشيد، حالا اگر هم نـمىتوانيد ايـن احساس را داشته باشيد، عمل شما بايد اين طورى باشد. البته عـواطف انـسان نـسبت به فرزند خودش با ديگران فرق دارد، اما وظيفهاش فرقى نـدارد، وظـيفهاش يكسان اسـت، اگـر مـشاهده مىكند كـه فـرزند ديگرى دارد در مـزبلهئى سـقوط مى كند، يـا در لغزشگاهى دارد قرار مىگيرد كه اگر فرزند خودش بود، جلوى او را مىگرفت، بايد جلوى فرزند ديگرى را هم بگيرد.
مـن و شـما كـه مسؤولان اين حكومت هستيم، چه نماينده مجلس، چه وزير، چه عضو شوراى عالى انقلاب فرهنگى، چه رئيس جمهور، و بايستى به مقوله فرهنگ و اضلال فـرهنگى بـا اين چشم نگاه كنيم. ...
مقولات با هم مختلفند. در بـعضى جـاها دولت وظيفهئى ندارد، اين در زمينه مسائل عبادى هم هست، در زمـينه مـسائل ديـنى هـم هـست. فرض بفرماييد بخشنامه صادر كنيم كه كارمندان ادارات بايد سرظهر حتماً نماز اول وقت بخوانند! نه، به شما چه؟! ...
ما هزاران مقوله از اين قبيل داريم كه جاى بخشنامه و دخالت دولت نـيست و دخـالت يـا افـراد را بـيزار مىکند, يـا رياكار تربيت مى كند، اينها را بـايد كنار گذاشت. بعضى جاها هم اصلاً بايد تغافل كرد و به رو نياورد، بايد تـجاهل العارف كـرد، مـىبينيد خـطاست، بـايد رويـتان را برگردانيد يعنى من نـديدم. يک جـاهايى هـم دخـالت اصلاً حرام است. ...
اما يک جا هم بايد وارد بشويد، يک جا هم بايستى دخالت قـانونى بكنيد، يک جا هم بايد نظارت قانونى بكنيد، مانع چيزى و مؤيد چيزى بشويد، چيزى را تسهيل و در جلوى چيزى مانع ايجاد كنيد. ...
نـسبت بـه مقولهى فرهنگ نمىشود بىتفاوت بود. آن كسانى كه به ما مىگويند شما بـىتفاوت بـاشيد، در زمـينههاى خـودشان هـمانطـور كه گفتم خيلى متعصبانه برخورد مىكنند. ...
آن جايى كه جاى وارد شدن است، از تهمت و شانتاژ و اين كه شما ديـن را دولتى كرديد نهراسيد، چون شما دولت دينى هستيد. ... آن جايى كـه جاى دخالت است، تشخيص بدهيم، وارد بشويم، پافشارى كنيم و از شانتاژ و مـقابله هـم نترسيم. ...
پـيغمبر اسـلام و قـانون اسـلامى يک جا از حدود سنگين استفاده مىکرد... يک جا هم از اخلاق استفاده مى كرد، يـک جـا هـم از گـذشت اسـتفاده مـىكرد، يک جا نصيحت مىكرد، يک جا هم جلوى تـندرویها را مـىگرفت و مـىگفت چـه كـار داريـد، به شما مربوط نيست... آن وقتى كه در مـقابل طغيانها و سركشىها و ياغيگریها لشكركشى مىشود، در بسيارى از موارد لـبّ مطلب يک امر فرهنگى است.»
در ديدار اعضاى شوراى عالى انقلاب فرهنگى
۱۳۷۹/۹/۱۹
https://library.tebyan.net/fa/Viewer/Text/93456/0
🦠ولانگاران
🦠@velengaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پادشاه لخت:
اندر احوال کشفِ حجابها...
🕸با امثال این تصاویر رابطه مستقیم خفقان و لج کردن را بهخوبی میتوان دید.
🕸واقعیتها را که نمیشود انکار کرد: فضای دانشگاه سخت خفقانزده است. این دانشجوها همگی چادری بودهاند، بنابراین طعم خفقان را بهخوبی چشیدهاند. چنانکه در جامعه نیز این اکثراً قشر چادریها هستند که رو به کشفحجاب آوردهاند. هرجا سفتتر گرفتند، مردم شدیدتر پس زدند.
🕸از آنجا که در تهران و کیش و پاساژها، و در ساحل و دانشگاه، تا کنون حجاب اجباری بود، مردم این مناطق از دست افراطیون ذله و از دین زده شدهاند؛ به همین خاطر هم زودتر از همهجا دارند زنجیر پاره میکنند.
این یک قانون است:
سختگیری لجاجت میآورد!
❓یک سؤال:
💬بهراستی! مردم ایران که درمجموع از ابتدا همهجا یکجور بودهاند، از نظر تدین و انقلابیگری؛ دشمن هم که همهجا حاضر بوده، هرجایی که میتوانسته.
💬فکر کنید نسبت به اول انقلاب تا حالا، چهچیز دیگری کمتر شده؟
💬یا به این فکر کنید که کیش و دانشگاه چهچیزی کمتر و چه اندیشهای بیشتر بر سر کار داشتهاند؟ که:
▪️«در مکانها، امثال کیش و دانشگاهها»،
▪️«در زمانها، در هر دولت بیش از قبلی»،
▪️و «در فضاها، در مجازی قبل از خیابان»
شاهد ولنگاری بوده و هستیم؟...
🦠ولانگاران
🦠@velengaran
.
🎣 تزریق «احساس» خفقان 🎣
با
تلقین «حق» اباحیگری
كَلاّٰ إِنَّ الْإِنْسٰانَ لَيَطْغىٰ، أَنْ رَآهُ اسْتَغْنىٰ.
(سوره علق آیه ۶و٧)
اما افسوس كه انسان،
همينكه خود را بىنياز مىبيند،
سركشى مىكند!
اگر آنچنانکه بعضی ازقبل نتیجه خود را گرفتهاند، «افراط» و «خفقان» علت افسارگسیختگیهای روزبهروز بود و نه «تفریط» و «احساس خفقان» که علت واقعی این طغیان و استغنا است، باید قم و چادریها و حرمها پیشتاز ولنگاری میشدند، نه کیشها و تهرانها و پاساژها و دانشگاهها که سالیان سال مرکز ولانگاری بودهاند.
باید دید چه کسانی مثال کلیسا را به عنوان افراط قالب میکنند، حال آن که افراط و تفریط هر دو از جانب کلیسا بود، و حرف مارتین لوتر چیزی جز بازگشت به حرفهای پولس نبود.
اکنون میتوان فهمید کسانی که افراط گذشته خود را به اسلام و انقلاب نسبت میدادند، با چه هدفی تفریط کنونی خود را هم به اسلام و انقلاب نسبت میدهند. همان تفکری که دیروز میگفت اسلام یعنی پونز و توسری، امروز احادیث حجاب اجباری و احکام حکومتی رسول الله در همین باره را سانسور میکند؛ تا اگر از خفقان و اباحیگری کلیسا در ایران و اسلام خبری نیست، حق اباحیگری و احساس خفقان را به مسلمان ایرانی تزریق کند.
جریان لیبرال-محافظهکار هردو میراث کلیسایی خفقان و اباحیگری را تبلیغ میکرد و میکند تا در هر صورت اصل الزام حکومتی شرع را زشت جلوه دهد، تا اسلام ناب محمدی را قرون وسطایی یا رحمانی جا بزند، و قائلان به آن را دیروز تفریطی و امروز افراطی معرفی کند.
حقا که امروز همانند همیشه تاریخ، وهابی و بهایی یا محافظهکار و لیبرال دو روی سکه تحریف و انحرافند از اسلام ناب انقلابی. اسلام نابی که برخورد سخت و نرم را توأمان دارد و کارگزار قهر و رحم و جمال و جلال الهی است. پیروان اسلام ناب محمدی و سیره رسول خدا و بینات امامین انقلاب مساوی هستند با معتقدان به الزام قبل از فرهنگسازی و بعد از فرهنگسازی و همراه با فرهنگسازی، و فرهنگسازی بعد از الزام و قبل از الزام و حین الزام؛ و نه منادیان تعطیلی همزمان الزام و فرهنگسازی از راه متوقف کردن الزام و فرهنگسازی بر هم!
🦠ولانگاران
🦠@velengaran