#سوال_ازاهل_سنت
تنها 5 معنی برای واژه ی «مولی» در حدیث غدیر محتمل است که عبارتند از:
1. مُحب (دوست دارنده) 2. سید و سرور 3. تصرف کننده در امور 4. متولی امور 5. اولی به امور
اهل سنت برای اینکه اثبات کنند «مولی» در حدیث غدیر در معنای دوستی استعمال شده، نه در معنای امامت، ادعا می کنند که فلسفه ی صدور این حدیث، رفع کدورت از سپاهیان شاکی لشکر یمن بوده است. ما در جای خود این قضیه را مفصل بررسی و تحلیل کرده ایم و ثابت کرده ایم که اولا در هیچ روایتی به صراحت ارتباط این دو واقعه به یکدیگر نیامده است همانطور که علامه شبلی نعمانی به آن اقرار کرده است. ثانیا هیچ استبعادی وجود ندارد که رفع کدورت و اعلام امامت همزمان بوده باشد.
جالب اینکه حتی اگر چنانچه بخواهیم حدیث غدیر را مطابق نظر اهل سنت به قضیه ی شکایت سپاهیان یمن ربط دهیم، به روایاتی از سپاهیان شاکی می رسیم که حدیث غدیر را مطابق نظر شیعه نقل به معنا کرده اند؛ با الفاظی مانند: فَهُوَ أَوْلَى النَّاسِ بِكُمْ بَعْدِي، هُوَ وَلِيُّكُمْ بعْدِي، هُوَ وَلِيُّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مِنْ بَعْدِي و... !
1⃣ وهب بن حمزه
یکی از این صحابه ی شاکی، وهب بن حمزه است که طبرانی با سند صحیح (طبق حکم برنامه جوامع الکلم) از او روایت کرده است که گوید:
«با علی (ع) از مدینه تا مکه همراه شدم، پس، از ایشان چیزهای ناخوشایندی دیدم و با خود گفتم: اگر به نزد رسول الله صلی الله علیه وآله برگردم، به ایشان شکایت می کنم. پس هنگامی که به دیدار رسول الله صلی الله علیه وآله آمدم، گفتم: از علی (ع) چنین و چنان دیدم. پس ایشان فرمودند: «لا تَقُلْ هَذَا فَهُوَ أَوْلَى النَّاسِ بِكُمْ بَعْدِي = این چنین حرف نزن؛ چرا که او بعد از من، سزاوارترین مردم به شماست.»
📚 المعجم الکبیر للطبرانی، ج ۲۲ ص ۳۵ رقم ۱۷۸۴۶
2⃣ عمران بن حصین
ترمذی در سننش قضیه ی شکایت عمران بن حصین را نقل کرده که آخرش اینگونه است که رسول الله صلی الله علیه وآله فرمودند: « مَا تُرِيدُونَ مِنْ عَلِيٍّ، إِنَّ عَلِيًّا مِنِّي وَأَنَا مِنْهُ، وَهُوَ وَلِيُّ كُلِّ مُؤْمِنٍ بَعْدِي = از جان علی چه می خواهید؟ همانا علی از من است و من از اویم و او بعد از من ولی همه ی مومنان است.»
📚 سنن الترمذی، ج ۵ ص ۶۳۲ رقم ۳۷۱۲
البانی ضمن تصحیح سند این روایت بعد از نقل تحسین ترمذی، تصحیح آن را از حاکم نیشابوری و ذهبی نیز نقل کرده است.
📚سلسلة الاحادیث الصحیحة، ج 5 ص 261 ح 2223
نسائی نیز آن را نقل کرده و محقق کتاب خصائص، ابو اسحق حوینی سندش را تصحیح کرده است.
📚تهذیب خصائص الامام علی للنسائی، ص 66 ح 64 و ص 78 ح 84
3⃣ بریده اسلمی
احمد بن حنبل در مسندش قضیه ی شکایت بریده اسلمی را نقل کرده که آخرش اینگونه است که رسول الله صلي الله عليه وآله فرمودند: « لَا تَقَعْ فِي عَلِيٍّ، فَإِنَّهُ مِنِّي وَأَنَا مِنْهُ، وَهُوَ وَلِيُّكُمْ بعْدِي، وَإِنَّهُ مِنِّي وَأَنَا مِنْهُ، وَهُوَ وَلِيُّكُمْ بعْدِي = در مورد على (ع) بى انصافى و بدگویی مکن! او از من است و من از اویم و او بعد از من ولی شماست.»
حمزه احمد الزین در تحقیق مسند احمد، سند این روایت را تصحیح کرده است.
📚مسند أحمد بن حنبل، ج 16 ص 497 ح 22908
وصی الله بن محمد عباس نیز در تحقیقش سند این روایت را تحسین کرده است.
📚فضائل الصحابه، ج ۲ ص ۶۸۸ رقم ۱۱۷۵
نسائی هم آن را نقل کرده و محقق کتاب خصائص، ابو اسحق حوینی سندش را تحسین کرده است.
📚تهذیب خصائص الامام علی للنسائی، ص 78-79 ح 85 قال الحوینی: إسناده حسن بما قبله.
ألبانی نیز سند این روایت را تحسین کرده و سپس به شبهه ی تشیع راویان این روایات پاسخ داده است.
📚سلسلة الأحادیث الصحیحة، ج 5 ص 262 ح 2223 قلت: وإسناده حسن ... .
لازم به ذکر است که حدیث «علی وَلِيُّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مِنْ بَعْدِي» با سند صحیح از ابن عباس نیز نقل شده؛ اما محل صدورش را نگفته است.
📚المسند للإمام أحمد، ج 3 ص 331-333 ح 3062 قال احمد محمد شاکر: إسناده صحیح.
🟢 خلاصه ی کلام اینکه واقعه ی غدیر خم از دو حال خارج نیست:
1⃣ به قضیه ی شکایت سپاهیان یمن ارتباطی ندارد. که در این صورت مولی در این حدیث نمی تواند به معنای دوستی باشد و لذا تنها معنای امامت و سرپرستی قابل برداشت خواهد بود.
2⃣ به قضیه ی شکایت سپاهیان یمن ربط دارد. که در این صورت نیز با مراجعه به روایات مربوط به شکایت، می بینیم که صحابه ی شاکی، حدیث غدیر را به گونه ای نقل کرده اند که به روشنی معنای سرپرستی می دهد.
⁉️ اهل سنت کدام یک را انتخاب می کنند؟
📎 اسکن مدارک، لینک دار شده است.
#سوال_ازاهل_سنت #حدیث_غدیر #شبهه_یمن
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
همسری حضرت زهرا سلام الله علیها سند افضلیت امیرالمومنین علیه السلام
✍️ محمد حبیب الله شنقیطی (از علمای بزرگ اهل سنت) می نویسد:
«در مورد فضیلت حضرت زهرا علیها السلام احادیث بسیاری غیر از این وارد شده است؛ پس کسی را که الله کُفو وهمتای سرور زنان دو عالم قرار دهد، پس او لزوماً سرور عرب و همه ی آل بیت است. »
📚كفاية الطالب لمناقب علي بن ابي طالب، ص ١٧٤
📗منبع: کتاب هارون امت، ص ۲۵۱
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت 👆
ازدواج آسمانی حضرت علی و فاطمه علیهماالسلام در مدارک معتبر اهل سنت
یکی از فضائلی که احبیت امیر المومنین علیه السلام در نزد خدا و رسولش صلی الله علیه و آله و سلم نسبت به ابوبکر و عمر را ثابت میکند، جریان خواستگاری آنها از حضرت فاطمه علیها السلام است:
ابتدا ابوبکر به خواستگاری حضرت زهرا علیها السلام رفت، ولی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم او را رد کرد؛ سپس عمر رفت و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم او را نیز رد کردند و سپس حضرت علی علیه السلام به خواستگاری رفتند و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پذیرفتند و در جواب معترضان فرمودند که خداوند متعال مرا امر کرد که فاطمه علیها السلام را به علی علیه السلام تزویج نمایم!
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۲۴۶-۲۵۲
@vesayat
تصریح امیرالمومنین (ع) به غصب خلافت
✍️ عمر بن شبه نمیری (متوفای ۲۶۲ ه) و طبری با اسانید معتبر روایتی طولانی درباره ی ماجراهای شورای شش نفره نقل کرده اند که پرده از بسیاری از حقایق آن بر میدارد؛ از جمله در قسمتی از این روایت آمده است که بعد از تسلیم خلافت به عثمان توسط عبد الرحمن بن عوف، بعد از رد سیره ی ابوبکر و عمر توسط امیرالمومنین علیه السلام و قبول آن توسط عثمان، امیرالمومنین علیه السلام خطاب به عبدالرحمن بن عوف فرمودند:
برای مدتی دراز به او گذاشتی. این اولین روزی نیست که علیه ما همدست شدید؛ (پس صبرى نيكو میکنم و بر آنچه توصيف مى كنيد، از خداوند يارى مى خواهم. ) (یوسف: ۱۸) به خدا قسم، عثمان را خلیفه کردی تا آن را به تو بازگرداند و خدا (هر روز به کاری است. ) (الرحمن: ۲۹)...
پس علی علیه السلام خارج شد، در حالی که میفرمود: این نامه به سر خواهد رسید...
و فرمود: «مردم به قریش مینگرند و قریش به همدیگر مینگرد و میگوید: اگر بنی هاشم بر شما خلافت یابند، هرگز از میانشان خارج نمی شود، ولی اگر در غیر آنها از قریش باشد، آن را در میان خودتان دست به دست میبرید. »
✅️ سند روایت ابن شبه نمیری را عبد الله الدویش در تحقیقش تصحیح کرده. طبری نیز در تاریخش این روایت را با پنج سند که سه طریقش معتبر است، نقل کرده. [۱]
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۲۹۳
@vesayat
----------
[۱]: تاريخ الطبري، ج ۲ ص ۵۸۰-۵۸۳ در کتاب هارون امت، ص ۸۷-۹۰ به بررسی اسانید این روایت پرداخته ایم.
#غدیر #غدیرخم
خلفا از نگاهی دیگر.pdf
4.01M
📚دانلود کتاب "خلفا از نگاهی دیگر"
(مکمل کتاب هارون امت)
کامل ترین کتاب در مطاعن سه خلیفه اول
نسخه تحت وب کتاب + دانلود:
🌐 http://vesayat.blog.ir/post/297
✅ تحقیق و تلخیص روایات مطاعن سه خلیفه ی اول از مجلدات 6 تا 9 کتاب شریف "#الغدیر"+ اضافات.
✍تالیف "حسین قربانی دامنابی" در 456 صفحه.
🔍مهم ترین ویژگی های کتاب:
1⃣ جمع آوری نظر همه ی عالمان و محققان سرشناس حدیث اهل سنت و وهابیت درباره ی سند روایات
2⃣ جمع آوری همه ی طرق و اسناد روایات
3⃣ استناد به احکام برنامه معتبر جوامع الکلم
4⃣ سهولت دسترسی به منابع با تفکیک آن ها به چند قسمت برنامه ی الجامع الکبیر، سایت رسمی مکتبه شامله، pdf و متفرقه.
🔍مهم ترین بخش های کتاب:
1⃣ مقابله ی اهل سنت با راویان مطاعن خلفا و روایاتشان.
2⃣ بررسی شجاعت، علم، ایمان، عدالت و بدعت های خلفا بر اساس روایات معتبر السند اهل سنت.
3⃣ پیشگویی های پیامبر (ص) از روی کارآمدن خلفای ناحق بعد از خودشان.
@vesayat
#کتاب_خلفاازنگاهی_دیگر #مطاعن_خلفا #مطاعن_ابوبکر #مطاعن_عمر #مطاعن_عثمان
حدیث غدیر خم به روایت امیرالمومنین علیه السلام
از علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: رسول خدا صلی الله علیه وآله در زیر درختى در محل «خم» قرار گرفته بود، طولى نکشید از زیر درخت بیرون آمده و دست مرا گرفت و خطاب به مردم فرمود:
اى مردم! مگر نه این است که گواهى میدهید خداى تعالى پروردگار شماست؟ در پاسخ گفتند: آرى! فرمود: مگر نه این است که گواهى میدهید خدا و رسول او از جان شما به شما سزاوارترند و خدا و رسول او مولاى شمایند؟ گفتند: آرى! فرمود: بنابراین، کسى که خدا و رسول او مولاى او هستند، به راستى این شخص (على علیه السلام) مولاى اوست.
اینک، در میان شما دو اثر ارزنده و گرانبها مىگذارم که هرگاه به آنها تمسک کنید، هرگز در منجلاب گمراهى گرفتار نخواهید شد: یکى کتاب خدا است که ریسمان استوار میان شما و خدا مىباشد که یک طرف آن در دست حق تعالى است و طرف دیگرش در اختیار شماست و دیگرى، اهل بیت من است.
✅️ سند این روایت را حافظ بوصیری و حافظ ابن حجر عسقلانی صحیح و شعیب الارنؤوط، دکتر باسم فیصل احمد الجوابره و دکتر سعد الشثری حسن دانسته اند. البانی نیز از آن به عنوان شاهد قوی برای حدیث ثقلین یاد کرده است.
#غدیر #عیدغدیر #عید_غدیر
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۱۳۲
@vesayat
🌐پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
فضائل بی نظیر امیرالمومنین علیه السلام در کلام نبوی
✍️ابو یعلی موصلی با سندش از علی بن ربیعه از حضرت علی علیه السلام روایت کرده است که فرمود:
«رسول خدا صلی الله علیه و آله مرا طلب کرد، در حالی که خواب بودم و فرمود: برخیز و ناراحت نباش از اینکه مردم تو را ابوتراب میگویند. برخیز ای پسر ابوطالب؛ به خدا سوگند که من تو را راضی خواهم کرد. تو برادر من هستی؛ تو پدر دو فرزند من هستی؛ تو برای دفاع از سنت من میجنگی و تو ذمه ی مرا بری خواهی کرد. هر کس در عهد من بمیرد، او گنج خدا است و هر کس در عهد تو بمیرد، پیمان خود را به آخر برده است [۱]
و هر کس بمیرد و محبت تو را بعد از مرگت در قلبش داشته باشد، خداوند بر قلب او مهر امن و ایمان را خواهد زد و هر کس بمیرد و بغض تو را داشته باشد، مرگش مرگ جاهلی است. »
✅️ حافظ بوصیری تمام رجال سند این روایت را ثقه شمرده و دکتر عبدالله بن ظافر الشهری سندش را حسن لغیره دانسته است.
----------
[۱]: احزاب: ۲۳ در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستاده اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۲۶۰
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
#فضائل_امام_علی #غدیر
فهم صحابه از معنای حدیث غدیر
✍️ احمد بن حنبل با سند صحیح از ریاح بن حارث نخعی روایت کرده است که گفت: گروهی در صحن مسجد به نزد علی علیه السلام آمده و عرض کردند: سلام بر شما ای مولای ما ! حضرت فرمود: من چگونه مولای شما هستم، در حالی که شما گروهی عربی هستید؟! آن ها گفتند: در روز غدیر خم از رسول خدا صلی الله علیه وآله شنیدیم که میفرمود: «هر کس را که من مولای اویم، این (علی علیه السلام ) مولای اوست.»
ریاح گوید: وقتی آنها رفتند، تعقیبشان کردم و پرسیدم اینها که هستند؟ گفتند: گروهی از انصارند که در میانشان ابو ایوب انصاری است.
✅️ محقق کتاب، دکتر وصی الله بن محمد عباس، سند این روایت را صحیح دانسته است.
✅️ تاکید امیرالمومنین علیه السلام بر قومیت عربی انصار (کَیْفَ أَکُونُ مَوْلَاکُمْ وَأَنْتُمْ قَوْمٌ عَرَب) و تذکر این مطلب نشان از این دارد که مراد آنها از مولی، اولی به تصرف بوده؛ چرا که منظور امام علیه السلام این است که شما عرب هستید و قومی آزاد می باشید؛ پس چگونه است که من بر شما که قومی آزاد هستید، مولا هستم؟
معنای تأکید بر قومیت عربی در فرهنگ عرب
✍️ ابو بشر الدولابی با سند حسن از سلیمان بن علی الربعی روایت کرده است که گفت: وقتی مردم تاب تحمل حکومت جابرانه و ظالمانه حجاج بن یوسف ملعون را نداشتند، به نزد حسن بصری آمده و از او در این مورد نظر خواستند. وی به آن ها توصیه کرد صبر کنند. افرادی که در نزد حسن بصری بودند از نزد وی خارج شدند، در حالی که می گفتند : از این کافر اطاعت کنیم، در حالی که ما گروهی از عرب هستیم؟!
#غدیر #عید_غدیر #غدیرخم
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
هدایت شده از مشکات هدایت
🌸بمناسبت ایام عید سعید غدیر خم، مجموعه «مشکات هدایت» برگزار می کند:
✳️مسابقه کتابخوانی
👈کتاب «هارون امت»
👈نوشتهٔ «حسین قربانی دامنابی»
📚برای دریافت رایگان PDF کتاب به کانال مشکات هدایت در ایتا و تلگرام به لینک meshkatehedayat مراجعه نمایید.
❌تذکر: مسابقه از صفحه ۳۱ تا صفحه ۱۹۹ می باشد.
⏱زمان برگزاری مسابقه: سه شنبه ۱۳ تیرماه
📜مهلت پاسخگویی: از ساعت ۱۲ ظهر سه شنبه تا ساعت ۲۴ می باشد. و سوالات در همان روز بارگذاری خواهد شد.
🎁همراه با اهدای جوایز:
🔺هفت نفر اول: ۸۰۰ هزار تومان
🔺هفت نفر دوم: ۶۰۰ هزار تومان
🔺هفت نفر سوم: ۴۰۰ هزار تومان
🔺هفت نفر چهارم: ۳۰۰ هزار تومان
🔺هفت نفر پنجم: ۲۰۰ هزار تومان
🔰برای دانلود کتاب هارون أمت 👈اینجا👉 کلیک کنید.
🆔@meshkatehedayat
اهل بیت علیهم السلام کشتی نجات امت
✍️ ابوبکر بن ابی شیبه (متوفای ۲۳۵ ه-) با سندش از حضرت علی علیه السلام روایت میکند که فرمودند:
« همانا مَثَل ما (اهل بیت) در این امت، همانند کشتی نوح و همانند دروازه حطه در بنی اسرائیل است. »
✅️ دکتر سعد الشثری، محقق کتاب المصنف، سند این روایت را حسن دانسته است.
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۱۴۲
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
#غدیر #دهه_امامت #خلافت
امیرالمومنین علیه السلام اولین هادی امت
✍️ ابن ابی حاتم در تفسیر خود از طریق استادش علي بن الحسين بن الجنيد (متوفای ۲۹۱ ه-) که خودش او را «صدوق ثقة» دانسته (الجرح والتعديل، ج ۶ ص ۱۷۹ رقم ۹۸۱) و ذهبی از او به عنوان «الإِمَامُ، الحَافِظُ، الحُجَّةُ» یاد کرده (سير أعلام النبلاء، ج ۱۴ ص ۱۶) از امیرالمومنین با سند حسن روایت کرده است که در تفسیر آیه ی "إِنَّمَا أَنتَ مُنذِرٌ وَ لِکُلِّ قَوْمٍ هَادٍ. رعد: ٧" فرمود:
"هادی مردی از بنی هاشم است."
ابن ابی حاتم در ادامه مینویسد: «ابن الجنید گفت: او (هادی) علی بن ابی طالب علیهما السلام است.»
و از ابن عباس در یکی از روایات و از ابو جعفر محمد بن علی علیهما السلام مانند آن روایت شده است.
✅️ همین روایت را عبدالله بن احمد بن حنبل در مسند احمد با همین سند نقل کرده و احمد محمد شاکر، در تحقیق خود، سندش را تصحیح کرده است. [۱]
ألبانی نیز سند روایت مسند احمد را صحیح دانسته است. [۲]
ضیاء مقدسی نیز این روایت را در صحیحش آورده و محققش دکتر عبد الملک بن دهیش سندش را حسن دانسته است. [۳]
سند این روایت را هر چند شعیب الارنؤوط در تحقیق مسند احمد تضعیف کرده؛ اما در کتاب تحریر تقریب التهذیب راویان مورد تضعیفش را صدوق حسن الحدیث دانسته و اشکال تشیع راوی را نیز دلیل غیر قادح دانسته است! [۴]
----------
[۱]: مسند احمد ت شاکر، ج ۲ ص ۴۸-۴۹ ح ۱۰۴۱
[۲]: سلسلة الاحادیث الضعیفة، ج ۱۰ ص ۵۳۷ رقم ۴۸۹۹
[۳]: الأحادیث المختارة، ج ۲ ص ۲۸۶ ح ۶۶۸
[۴]: توضیحات در کتاب هارون امت
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۱۵۵
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
#غدیر #عید_غدیر #عید_قربان
امیرالمومنین علیه السلام دروازه ی علوم نبوی
✍️ خيثمة بن سليمان الأطرابلسی (متوفای ۳۴۳ ه-) که ذهبی از وی به عنوان «الإِمَامُ الثِّقَة» یاد کرده (📚سير أعلام النبلاء، ج ۱۵ ص ۴۱۲) از شیخش «محمد بن عَوْف بن سفيان الطائيّ» که حافظ ابن حجر و شعیب ارنؤوط او را « ثقةٌ حافظ» دانسته اند (📚تحریر تقریب التهذیب، ج ۳ ص ۳۰۱ رقم ۶۲۰۲) از «محفوظ بن بحر الانطاکی» که ابن حبان و حسین سلیم اسد الدارانی وی را «ثقه» دانسته اند (📚مجمع الزوائد ت الدارانی، ج ۲ ص ۶۲-۶۳ رقم ۳۱۴)، از طریق «موسی بن محمد الانصاری» که شعیب الارنؤوط وی را «ثقه» دانسته (📚شرح مشکل الآثار ت الارنؤوط، ج ۶ ص ۱۹۲ رقم ۲۴۰۳) از ابومعاویه از اعمش از مجاهد (که هر سه از رجال صحیح بخاری و مسلم هستند) و او از ابن عباس روایت کرده است که آقا رسول الله صلی الله علیه وآله فرمودند:
«" أَنَا مَدِينَةُ الْحِكْمَةِ، وَعَلِيُّ بَابُهَا "»
✅️ برنامه جوامع الکلم حکم به حسن بودن سند این روایت داده است. [۱]
----------
[۱]: من حديث خيثمة، ج ۱ ص ۲۰۰ (ح ۱۷۶) حکم برنامه جوامع الکلم: إسناده حسن رجاله ثقات عدا محفوظ بن بحر الأنطاكي وهو صدوق حسن الحديث.
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۱۶۷
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
#غدیر #عید_غدیر #عید_قربان