غرب آسیا
⭕️راه اندازی کانال فراخط 🔹 بنابر درخواست مکرر مخاطبین وستانیوز، رسانه فراخط(وستانیوز) برای بررسی ت
مشک آن است که خود ببوید نه آن که عطار بگوید
ویژه ترین کانال ما برای شما
خوب نبود ترک کنید ✌️✌️
هدایت شده از مدرسه مهارتهای "فراخط"
💢بودجه نیروهای مسلح در1402 و مقایسه آن با سال1401
🔹فراخط
🆔@frakhat
🔸به نقل از شبکه خبری N۱ زیر مجموعه سی.ان.ان، “الکساندر وولین” اوایل دسامبر ۲۰۲۲ به عنوان رئیس آژانس اطلاعات و امنیت صربستان انتخاب شد. وی پیشتر مسئول وزارت کشور بود اما در پی تغییرات در کابینه دولت بلگراد، به این سمت منصوب شد و جای “براتیسلاو کاسیچ” را گرفت.
به گزارش شبکه خبری N۱، آمریکا بارها به صربستان اعلام کرد که بابت این انتصاب جدید ناراضی است و در جریان دیدار اخیر کریستوفر هیل، سفیر آمریکا در بلگراد و ایویکا داجیچ، وزیر خارجه صربستان مراتب اعتراض واشنگتن به این انتصاب اعلام شد.
منابع معتمد به N۱ گفتند که کریستوفر هیل، آژانس اطلاعات و امنیت صربستان را به توقف جدی همکاری بین این آژانس و جامعه اطلاعاتی ایالات متحده تهدید کرده و گفته که وولین یک مشکل بزرگ برای واشنگتن است.
سفیر آمریکا در بلگراد همچنین به وزیر خارجه صربستان گفته که ایالات متحده ترجیح میدهد بجای همکاری با آژانس اطلاعات و امنیت صربستان با وزارت کشور کار کند.
شبکه خبری N۱ همچنین مدعی شد که آمریکا، وولین را یک نیروی حامی روسیه میداند و برای اثبات ادعایش به چندین نشست وی با نیکولای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه اشاره کرده است.
وستانیوز(فراخط)
🔶 ایران قدرت ۲۲ جهان در تجارت دریایی شناخته شد!
- کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در جدیدترین گزارش خود کل کشتیهای تجاری ایران را ۲۵۵ فروند اعلام کرده است؛ همچنین این سازمان افزود : ظرفیت ناوگان کشتیرانی ایران در سال ۲۰۲۲ با ۱۹۰ هزار تن افزایش به ۱۹ میلیون و ۴۴۱ هزار تن رسیده و ایران جایگاه ۲۲ قدرت تجارت دریایی جهان را در این سال حفظ کرد.
- ظرفیت ناوگان کشتیرانی ایران حتی از سه عضو گروه هفت کشور صنعتی یعنی فرانسه ، ایتالیا و کانادا بیشتر است و کشورهایی مثل هلند ، عربستان و برزیل نیز ناوگان کشتیرانی کوچکتری نسبت به ایران دارند. همچنین آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد دنیا تنها سه برابر ایران ظرفیت تجارت دریایی دارد.
- به عقیده کارشناسان، برخورداری ایران از یک ناوگان دریایی بزرگ و متنوع نقش مهمی در نقش برآب کردن تحریمهای آمریکا علیه این کشور داشته است و ایران با بهرهگیری از این ناوگان بزرگ توانسته است تحریمهای اقتصادی علیه خود را تا حد زیادی خنثی کند.
وستانیوز(فراخط)
🔸امیرعبداالهیان به سوریه رفت
حسین امیر عبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان ساعاتی پیش به منظور دیدار با مقامات سوریه بیروت را به مقصد دمشق ترک کرد.
وستانیوز(فراخط)
🔸سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه: آنکارا به تحریم های غرب علیه مسکو نمی پیوندد زیرا بیشتر از روسیه به اقتصاد ترکیه آسیب خواهد رساند.
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مدرسه مهارتهای "فراخط"
💢سهم مراکز مذهبی از بودجه سال 1402 و مقایسه آن با 1401
🔹فراخط
🆔@frakhat
هدایت شده از مطالعات آمریکا اروپا
🔸فروپاشی شوروی و استقلال_تاجیکستان
سرانجام با ادامه اعتراضات، شورای عالی تاجیکستان در سپتامبر 1991 کنارهگیری محکماف را پذیرفت و قدرالدین اصلاناف، رئیس خود را بهعنوان رئیسجمهور موقت معرفی کرد.
اما شورای عالی که اکثر نمایندگان آن کمونیست بودند اصلاناف را برکنار و نبیاف را جانشین وی کرد و ممنوعیت فعالیت حزب کمونیست را لغو نمود.
در ششم اکتبر شورای عالی در نتیجه فشار مخالفان، فعالیت حزب کمونیست را به حال تعلیق درآورد و فعالیت حزب نهضت اسلامی را آزاد اعلام کرد. نبیاف بلافاصله پس از آن از کفالت ریاست جمهوری استعفا کرد تا زمینه برگزاری انتخابات فراهم شود.
انتخابات ریاست جمهوری سرانجام در ۲۴ نوامبر ۱۹۹۱ برگزار و نبیاف با ۵۷٪ آرا رئیسجمهور شد. رقیب اصلی وی، دولت خدانظراف که از پشتیبانی احزاب اصلی مخالف کمونیستهای پیشین برخوردار بود، ۳۴٪ آرا را به دست آورد، هرچند که مخالفان صحت برگزاری انتخابات را رد کردند.
در ماه بعد تاجیکستان به عضویت جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع درآمد. البته در اوایل سال 1992 با فعال شدن برخی گروههای کمونیست، جرقههای جنگ داخلی خونینی در این کشور آغاز شد و تا چندین سال ادامه یافت و نهایتا با میانجیگری ایران و روسیه و دستیابی به پیماننامه صلح جنگ پایان یافت.
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از ابوقاسم
📌فراخط فصل جدیدی از فعالیت حرفه ای و هدفمند مجموعه وستانیوز خواهد بود
این مجموعه توسط بچه های خوش فکر و حرفه ای دهه هشتادی اداره خواهد شد.
کاملا مستقل از جریان های سیاسی چپ و راست.
به یاد داشته باشید که فراخط بدون تردید برای شما ذهنیت ماندگاری از ایران ایجاد خواهد کرد✌️
فراخط همیشه برخط
ابوقاسم
🔸هراس علیاف از تجهیز ارتش ارمنستان به سلاحهای تهاجمی
الهام علیاف گفته است که فروش تسلیحات هند به ارمنستان «گامی غیردوستانه» است، زیرا ارمنستان پس از شکست در جنگ در سال ۲۰۲۰ تلاش میکند سلاحهای بهتری برای مقاومت برابر جمهوری آذربایجان به دست آورد.
علی اف در مصاحبه با یک رسانه جمهوری باکو گفت: «متاسفانه اکنون هند نقش آفرینی میکند. ما این را اقدامی غیردوستانه میدانیم. زیرا این تسلیحات به ویژه سلاحهای تهاجمی هدفی دارد و آن جمهوری آذربایجان است.»
بر اساس این گزارش، هند در سپتامبر ۲۰۲۲ قراردادهایی با ارمنستان برای صادرات سلاح امضا کرد. این سفارش شامل پرتابگرهای راکت انداز «پیناکا» است که در حال حاضر در خدمت ارتش هند هستند. در سال ۲۰۲۰، هند با ارمنستان قراردادی برای تامین چهار رادار «سواتی» داشت.
ارمنستان همچنین خواستار موشکهای هوا به هوای فرا صوت «براهموس» و «آسترا» ساخت هند برای مقابله با پهپادهای باکو است. برخی آگاهان به رویدادهای منطقه نزدیک شدن ارمنستان به هند را در تقابل با گرمی روابط پاکستان با جمهوری باکو مینگرند.
وستانیوز(فراخط)
🔸نشریه تلگراف به نقل از منابع خود مینویسد
انگلیس قصد دارد درباره حمایتش از برجام تجدید نظر کند. وزرای خارجه انگلیس و آمریکا در این خصوص دیدار خواهند کرد.
وستانیوز(فراخط)
🔸وزیر خارجه سوریه:
اگر متحدی مثل ایران نداشتیم مشخص نبود که چه اتفاقی برای سوریه رخ میداد/ایران و روسیه پرونده عادیسازی روابط بین سوریه وترکیه را مدیریت میکنند
وستانیوز(فراخط)
🔸جنگنده های SU-35 اوایل سال آینده به ایران می آیند
به گفته شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی جنگنده های سوخو۳۵ که ایران به روسیه سفارش داده، اوایل سال آینده وارد کشور می شود.
به کشور روسیه سفارشی هایی نظیر سیستم های پدافندی، موشکی و همچنین بالگرد را نیز دادهایم و اکثر این سلاح ها به زودی وارد کشور می شوند
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مدرسه مهارتهای "فراخط"
💢خط ریلی چابهار_زاهدان_سرخس شرق کشور رو احیا می کنه
توسعه زیرساخت های حمل و نقل ریلی و جاده ای و همچنین بنادر از جمله بندر چابهار برای تجارت بین الملل. تبدیل شدن به نقطه صقل آسیا، آفریقا و اروپا یک ضرورت انکار ناپذیر است که وزارت راه و شهرسازی باید به آن سرعت ببخشد
🔹فراخط
🆔@frakhat
🔸گزافهگویی کوخاوی: لبنان را ۵۰ سال به عقب بازخواهیم گرداند!
آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل که دوران مسئولیتش به پایان رسیده، در مصاحبه با روزنامه جروزالم پست شاید برای بیستمین یا ۳۰امین بار تهدید کرد اگر جنگ جدیدی با حزب الله روی دهد؛ اسرائیل، لبنان را پنجاه سال به عقب بازخواهد گرداند.
معلوم نیست آیا این تهدید حزب الله توسط کوخاوی پیش از بازنشستگی، آخرین بار است یا نه و در دو روز باقی مانده از مسئولیتش دوباره تهدید خواهد کرد و بدین ترتیب به خاطر تهدید حزبالله وارد کتاب رکوردهای گینس خواهد شد و رکورد تهدیدات نتانیاهو و گانتز را خواهد شکست.
شایان ذکر است کوخاوی چند ثانیه پس از تهدید خود مبنی بر بازگرداندن لبنان به ۵۰ سال پیش، توافق تعیین مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی را خوب توصیف کرد.
وستانیوز(فراخط)
🔸ژان کریستف بوسون، سردبیر فیگارو: الهام علی اف دیروز با پیشنهاد باز کردن کریدور لاچین فقط برای ارمنیهایی که میخواهند آرتساخ را ترک کنند، تنها هدف خود را پذیرفت: پاکسازی قومی.
محاصره [آرتساخ] یکی از ابزارهای سیاست ارعاب غیرنظامیان ارمنی است تا آنها را مجبور به ترک سرزمین های خود کنند.
روسیه پیشنهاد ارمنستان برای استقرار نیروهای سازمان ملل در کریدور لاچین را رد کرد.
استدلال مسکو این است که باکو هم باید موافق این امر باشد!
این یک شوخی خوب است ...
وستانیوز(فراخط)
🔸پاکستان: افراد ناراضی طالبان ممکن است به داعش بپیوندند
نماینده پاکستان در سازمان ملل با ابراز نگرانی افزوده است: «بدیهی است که داعش در حال قویتر شدن است و آنها (داعش) از بیرون پول میگیرند. اگر طالبان پول کافی نداشته باشند، ممکن است برخی از افراد خود را به داعش بفروشند»
او با اشاره به افزایش حملهها در پاکستان اضافه کرده است که اسلامآباد به شدت نگران افزایش شبه نظامیان بهویژه تحریک طالبان پاکستان و جنبشهای جداییطلب بلوچ در داخل و نزدیک مرزهای کشور است.
به گفتهی این مقام پاکستانی در کنار این گروهها داعش نیز بر خلاف منافع پاکستان کار میکند. او به طالبان افغان خاطرنشان کرده است که مقابله با همه این گروهها به «نفع فوری» آنان است و باید طالبان با این گروها مقابله کنند.
وستانیوز(فراخط)
🔸 مجله فوربز : ایران ممکن است برای ارسال موشک و پهپاد تا اکتبر صبر کند
تهران موشک های بالستیک کوتاهبرد و پهپادهای سریعتر و کشندهتری دارد که ممکن است پس از ماه اکتبر (26 مهر 1402)، یعنی زمانی که شرط کلیدی صادرات و واردات تسلیحات نظامی منقضی میشود، به مسکو ارسال کند.
ایران میخواهد با توجه به محدودیت های موجود در خرید و فروش تسلیحات نظامی و جلوگیری از نقض متن قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، برد و سرجنگی موشک و پهپادهای ارسالی به روسیه را محدود کند. با این حال اما همچنان مشخص نیست که ایران موشک های SRBM و پهپادهای دوربرد و سنگین تر آرش-2 را تحویل داده است یا خیر.
تهران قصد دارد تا موشک های فاتح-110 که برد 300 کیلومتری دارد [درکنار سرجنگی 500kg] را اصلاح کند تا این اطمینان حاصل شود که قطعنامه 2231 نقض نخواهد شد [درصورت صحت کامل این مطلب، یا ایران برای صادرات این موشک قبل از پایان محدودیت ها، برد/سرجنگی این موشک را کاهش داده یا برای به اتمام رسیدن محدودیت ها تا اکتبر صبر خواهد کرد.
وستانیوز(فراخط)