🌺 برای علاقمندان به #مباحث_منطقی
❇️ صدق و کذب در علوم تصوري
💠 تصور مادامي که متعلق حکم واقع نشده باشد، قابل صدق و کذب نيست و تا تصوري، تصديق نشود، نميتوان در خصوص صدق يا کذب آن ادعايي داشت.
💠 صدق و کذب مربوط به قضيه است و در جايي است که حکمي به ايجاب يا سلب، يعني حکم به وجود رابطه (اعم از رابطه ايجابي يا سلبي) بين موضوع (نهاد) و محمول (گزاره) وجود داشته باشد.
💠 بنابراين تصور تا زماني که صرف تصور باشد، خطا يا صحت (صدق و کذب) در او راه ندارد؛ لذا در جايي که به تصوري نسبت خطا داده ميشود در حقيقت از حالت تصور صرف بيرون آمده و همراه حکم شده است.
💠 زيرا خطا بودن تصور به اين معنا است که اين تصور مطابق با واقع نيست؛ يعني هنگامي ميتوانيم بگوييم که اين تصور خطا است که آن را با واقعيت بسنجيم و در صورت عدم تطابق با واقع آن را تصور خطا ميناميم.
💠 سنجش يک ادعا با واقع و حکم به عدم مطابقت همان حکم، قضيه و تصديق است و گرنه تصور تا مادامي که با واقعيت سنجيده نشود موصوف به خطا يا صحيح نميشود؛ زيرا تصور در عالم تصور، تصور است نه چيز ديگر.
#ویکی_فقه #منطق #تصور #تصدیق
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
➡️ http://wikifeqh.ir/صدق_و_کذب_در_علوم_تصوری
🆔 @wikifeqh_ir
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
#مهم
🌺 عرض سلام و عرض ادب خدمت اعضای محترم کانال و دوستان گرامی
🔹هدف از ایجاد کانال و فعالیت در این زمینه، آشنایی و معرفی بزرگترین دانشنامه علوم اسلامی به آدرس wikifeqh.ir و سایت مدرسه فقاهت eshia.ir میباشد
🔹 و مطالب ارائه شده در کانال مشتی نمونه خروار از مقالات سایت میباشد.
لذا دوستان عزیز، عنایت ویژه به سایتها داشته باشند و در کنار مطالب کانال، مقالات کاملتر را در سایت جستجو بفرمایند.
موفق باشید.
⚡️ #یک_اصطلاح_فلسفی
✅ #اضافه_اشراقي
🌺 در اضافه اشراقي، يک طرف به طرف ديگر وجود و هستي ميدهد و از اينروي، اين نوع اضافه را يک طرفي دانستهاند، برخلاف اضافه مقولي که تحقق اضافه - چه در ذهن و چه در خارج - متوقف بر وجود دو طرف است. ...
منبع: http://wikifeqh.ir/اضافه_(منطق)
🆔 @wikifeqh_ir
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
⚜ #یک_حدیث_ناب
🌺 الامام السجاد (علیهالسّلام): "أَبِالْقَتْلِ تُهَدِّدُني يَابْنَ زِيادٍ، أَما عَلِمْتَ أَنَّ الْقَتْلَ لَنا عادَةٌ وَ كَرامَتَنَا الشَّهادَةُ".
🌺 "اى پسر زياد! آيا ما را با قتل تهديد مىكنى؟ ....
🔹منبع: http://lib.eshia.ir/86572/1/162/تُهَدِّدُنِي
🆔 @wikifeqh_ir
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث #اصولی
✅ #تعارض_ادله_اجتهادي
💠تعارض ادله اجتهادي به تنافي مدلول ادلّه ظنّي معتبر اطلاق ميشود.
💠 تعارض ادله اجتهادي، مقابل تعارض اصول عملي و به معناي تنافي ميان مدلول ادله اجتهادي (ادله ظني معتبر) است، مانند: تعارض موجود در دو روايت از امام رضا عليهالسّلام که در يکي آمده است: «ان الربا حرام سحت من الکبائر» و ربا را مطلقا حرام دانسته و در ديگري نقل شده است که: «ليس بين الوالد و ولده ربا و لا بين الزوج و المراة و...» و ربا را در مواردي خاص جايز دانسته است.
💠 در تعارض ادله اجتهادي، اگر جمع عرفي ممکن باشد، به آن عمل ميشود، مانند مثال بالا که روايت اولي مطلق، و روايت دومي مقيد است و در چنين موردي مطلق بر مقيد حمل ميشود، که در نتيجه آن، ربا در غير مورد «پدر و فرزند» و «زن و شوهر» حرام خواهد بود. و در صورتي که جمع عرفي ممکن نباشد، بر اساس قواعد باب تعارض عمل ميشود.
#ویکی_فقه #اصول #ادله_اجتهادی #تعارض_ادله
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
➡️ http://wikifeqh.ir/تعارض_ادله_اجتهادی
🆔 @wikifeqh_ir
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث #اصولی
✅ مبارزه آیتالله وحيد بهبهانی با اخباريگري
💠 مسلک اخباريگري توسط ملاّ محمد امين استرآبادي قريب به دو قرن بر حوزههاي علمي شيعه سايه افکنده بود و سبب طرد اجتهادِ مبتني بر علم اصول شده بود.
💠 اساس اين مرام تأکيد بر روايات و قطعي الصّدور بودن روايات کتابهاي حديثي، خصوصاً کتابهاي چهارگانه حديث اماميه بود، تا آنجا که برخي از آنان استدلال به قرآن را نيز جز در موارد بديهي ، روا نميدانستند.
💠 آیتالله وحيد، بر خلاف قول استرآبادي و پيروان او، استنباط و اجتهاد در عصر امامان معمول دانسته است.
💠 وی با اثبات حجيّت قول مجتهد، سپس قول اخباريان را که هر کس ميتواند با رجوع به کتب حديث وظيفه شرعي خود را به دست آورد، ابطال ميکند.
💠 رأي ديگر وحيد در مقابل اخباريان، ردّ ادعاي قطعي الصّدور بودن احاديث بود.
💠 همچنين آیتالله وحيد اين ادّعاي اخباريان را که در شرع از عمل به ظن منع شده و از قول مجتهدان تنها ميتوان به ظن رسيد در حالي که با رجوع به اخبار ميتوان علم به احکام پيدا کرد نقد کرد و توضيح داد که مجتهدان دلايل قطعي بر درستي عمل به ظنون معتبر را ارائه کردهاند و با مراجعه به اخبار هيچکس به قطعيّت نرسيده و با تتبّع و تأمّل بيشتر امکان تغيير رأي وجود دارد.
#ویکی_فقه #اصول #اخباریگری #اصولیون #آیتالله_وحیدبهبهانی
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
➡️ http://wikifeqh.ir/مبارزه_وحیدبهبهانی_با_اخباریه
🆔 @wikifeqh_ir
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
⚡️ #یک_اصطلاح_حدیثی
✅ #مسند
🌺 مسند، از اصطلاحات علم حدیث بوده و به کتاب حدیثی اطلاق میشود که در آن روایات، به ترتیب صحابه جمع آوری شده باشد.
🌺 بدین معنا که روایات را بر اساس آخرین راوی که صحابی پیامبر و یا صحابی ائمه (علیهالسّلام) است، (به صورت الفبایی یا غیر الفبایی) قرار داده باشند...
🔹منبع: http://wikifeqh.ir/مسند
🆔 @wikifeqh_ir
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf