#فلسفه
#ویکی_فقه
#اومانیسم انسان را محور ارزشها قرار میدهد یعنی اصالت به اراده و خواست او داده میشود.
در این نظریه همه چیز از انسان شروع شده و به انسان نیز ختم میشود و هیچ حقیقتی برتر از انسان وجود ندارد بنابراین اومانیسم در مقابل مکتب دین که بر اساس خدا محوری میباشد قرار گرفته است و استدلالشان بر این دیدگاه آن است که انسان اولین موجود شناخته شده در عالم و نیز موجود برتر است. این مکتب با نهادن انسان در مرکز تاملات خود، اصالت را به رشد و شکوفایی انسان میدهد. [مطالعه کامل]
http://wikifeqh.ir/امانیسم
@WikiFeqh
#عقاید
#ویکی_فقه
در نگاه و باور خواص، خرافات غالبآ بر ساخته باور عوام است، ازاینرو در ذکر باورهای نامعقول مردم عادی جامعه، از الگوی «عوام میگویند...» یا «باور عوام آن است که...» استفاده میکنند.
بهزعم ایشان، اکثر مردمِ عامی، باطلِ ممتنع را بیشتر دوست دارند و به اخبار خرافی، چون داستان های راجع به جن و غول و پری، بسیار علاقهمندند و طبعآ همین مردم عامی موجب گسترش و رواج اینگونه اخبارِ خلاف واقع میشوند، هرچند این اخبار را همواره نویسندگان و فرهیختگان در کتاب های خود نگاشته و به نسل های پی در پی انتقال دادهاند [...]
http://wikifeqh.ir/خرافات
@WikiFeqh
#تاریخ
#کلام
بعثت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) به مقام رسالت، مهمترین فراز از تاریخ اسلام است که به عنوان حادثهای بس بزرگ و عظیم، نقش مهم و تأثیرگذاری در سرنوشت انسانها داشته است.
عظمت این امر عاملی بود که خداوند متعال به عنوان مقدمه این امر بزرگ، تربیت و پرورش آن حضرت را به عهده داشته و ایشان را برای آینده دشواری که در پیش رو داشتند، آماده سازد. مقاله زیر به ارائه رخداد #بعثت با توجه به روایات و احادیث معتبر از دیدگاه شیعه میپردازد.
wikifeqh.ir/بعثت
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#تاریخ #کلام بعثت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) به مقام رسالت، مهمترین فراز از تاریخ اسلام اس
#بعثت، انقلابی بزرگ بر ضد #جهل، گمراهی، #فساد و تباهی است وسزاوار منتگذاری خداوند ودر بردارندۀ حکمت و تربیت است.
@WikiFeqh
#فقه #حقوق
#ویکی_فقه
از يک طرف، تأمين نظم اقتصادى در دنیای کنونى، بدون در نظر گرفتن جریمه تأخير، بسيار دشوار است و از طرف ديگر، شبهه خلاف شرع بودن نهاد حقوقى مزبور و لزوم تطابق مقررات قانونى با احکام شرع مقدس بر اساس اصل چهارم #قانون_اساسى جمهوری اسلامی ایران، کاوش هر چه بيشتر در اطراف موضوع را مىطلبد. مقاله زیر به ابعاد فقهى و حقوقى خسارت تأخير تأديه میپردازد و راهگشاى تحقيقى را ارائه میکند.
wikifeqh.ir/تأخیر_تأدیه
@WikiFeqh
#درایه
#ویکی_فقه
◾️ #وجاده، از اصطلاحات علم حدیث بوده و به این معناست که راوی، کتاب یا روایاتی به خط شیخ را بیابد و ـ بی آن که معاصر او باشد، یا اگر معاصر است او را ملاقات کرده باشد ـ از روی یقین به خط شیخ بودن آن را روایت کند.
◾️ وجاده نیز بسان کتابت میتواند همراه با اجازه، یا بدون اجازه باشد. وجاده همراه با اجازه از نظر همه محدثان نافذ است. ولی در وجاده بدون اجازه دو دیدگاه است
◾️ کتاب #فقه_الرضا (علیهالسّلام) که منصوب به امام علی بن موسی الرضا (علیهالسّلام) است، از طریق وجاده نقل شده است؛ زیرا این کتاب را قاضی امیرحسین نزد گروهی از شیعیان #قم که وارد مکه مکرمه شده بودند، یافت [توضیح کامل]
wikifeqh.ir/وجاده
@WikiFeqh
#پزشکی
#ویکی_فقه
بدن به عنوان مرکب روح است و رابطه تنگاتنگی میان جسم و جان وجود دارد، بهگونهای که ضعف و ناتوانیِ هریک بر دیگری تاثیر مستقیم دارد و برای رسیدن به کمال، پاسداشت هر دو بُعد ضرورت دارد.
سلامتی آن قدر اهمیت دارد که حضرت علی (علیهالسّلام) میفرمایند: «الصِّحَّةُ اَفْضَلُ النِّعَمْ؛ #سلامتی بالاترین #نعمت است». [ادامه مطلب]
wikifeqh.ir/ورزش
@WikiFeqh
در #فلسفه هر جا که قصد بیان تجرد وجودی از زواید و امور غیر از ذات و ذاتیات شیئ باشد، #تقشیر استعمال میشود. این عمل که توسط #عقل و قوه ناطقه انسان صورت میپذیرد به این علت است که این امور دارای زوائد مادی و جسمانی و یا نیمه جسمانی هستند و چون عقل و قوه تفکر انسان از امور مجرد است توان درک این امور با همه مشخصات و عوارض آنها را ندارد. به همین جهت، عقل ابتدا آنها را از زوائد و عوارضی که بر اصل #ماهیت و حقیقت آنها بار شدهاند جدا کرده و به اصطلاح تقشیر مینماید و بدین صورت میتواند آنها را درک کند.
wikifeqh.ir/تقشیر
@WikiFeqh
#ادبیات
#ویکی_فقه
#آرکی_تایپ (Arche type) برگرفته از واژه یونانی آرکه تیپوس (Archety pos) است.
این واژه در زبان یونانی به معنی مدل یا الگویی بوده است که چیزی را از روی آن میساختند.
مترجمان #فارسی زبان، معادلهای مختلفی چون: #صورت_ازلی، کهن الگو، صورت نوعی، نهادینه و سر نمودن را برای این واژه پیشنهاد کردهاند.
تعریف ساده از آن یعنی اسطورهسازی، قهرمان سازی و پرورش و ایجاد تخیلی شگرف که بصورت افسانه بوده.
wikifeqh.ir/آرکیتایپ
@WikiFeqh
#اعلام
#ویکی_فقه
علاّمه شهید، آیت الله سید محمد باقر صدر، یکی از بزرگترین اندیشمندان مسلمان و به تعبیر امام خمینی: «مغز متفّکر اسلامی» در تاریخ اسلام به ویژه در قرن چهاردهم هجری است. فقیهی جامع الشرایط، فیلسوفی اجتماعی، مفسّری بزرگ، متفکری آگاه به فرهنگ و علوم زمانش نویسندهای توانمند و پرکار و سیاستمداری هوشمند و شجاع و دردمند.
📌 برای خواندن ادامه این مطلب به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/آیتالله_سیدمحمدباقر_صدر
@WikiFeqh