🔸 آیا میدانید جعفر طیار (علیهالسلام) کیست؟
🔹 جعفربنابیطالب، پسر عموی پیامبر، برادر حضرت علی (علیهالسلام)، و از شهدای بزرگ صدر اسلام است که در مکه به دنیا آمد. هنگامی که در مکه خشکسالی شد عباس بن عبدالمطلب، کفالتش را برعهده گرفت. تا اینکه اسلام آورد و بعد از وی بی نیاز شد.
🔸 او همراه تعدادی از مسلمانان از مکه به حبشه، هجرت کرد که حامل نامه پیامبر به #نجاشی، پادشاه آن سرزمین، بود. که در آن نامه ضمن دعوت وی به اسلام، از او خواسته شده بود، تا به اوضاع جعفر و دیگر مسلمانان مهاجررسیدگی کند.
🔹 پیامبر جعفر و دیگر مهاجران حبشه، را #صاحب_الهجرتین (دو هجرت، یکی به حبشه و دیگری به مدینه) نامید.
🔸 در سال هشتم #هجرت هنگامی که حارث بن عمیر أزدی، فرستاده پیامبر نزد پادشاه بُصری، به دست شرحبیل بن عمرو یا عمیر ازدی غسانی در روستای موته کشته شد، پیامبر بسیار غمگین شد و سپاهی سه هزار نفری تدارک دید که بعدها به سپاه امرا معروف شد و فرماندهی آن را به ترتیب برعهده سه تن از صحابه، که یکی از آنها جعفر بن ابی طالب بود، قرار داد تا در صورت شهادت یکی، دیگری فرماندهی را بر عهده گیرد.
🔹 جعفربنابیطالب در #جنگ_موته به شهادت رسید؛ دو دست او نیز در این نبرد قطع شد، ولی نگذاشت پرچم روی زمین بیفتد؛ از اینرو، پیامبر فرمود که خداوند به جعفر، به جای دستهایش، دو بال از یاقوت داده است و او با فرشتگان در بهشت به هر جا که میخواهد پرواز میکند و به همین سبب، او را #جعفر_طیار و نیز ذوالجناحین خواندهاند.
#ویکی_فقه
#تاریخ_اسلام
#جعفر_بن_ابی_طالب
👈 مطالعه بیشتر را در لینک زیر 🔻
📖 wikifeqh.ir/جعفر_بن_ابیطالب_(علیهالسلام)
@wikifeqh
حدیث مجمل حدیثی است که الفاظ متن آن دارای احتمالاتی بوده و ظاهر الدلاله نباشد و تمام احتمالات مساوی باشد.
#اصطلاح_حدیثی
#ویکی_فقه
👈 مطالعه بیشتر را در لینک زیر 🔻
wikifeqh.ir/حدیث_مجمل
@wikifeqh
امام علی علیهالسلام: مردمی که به واسطه کارهای خوبشان زندگی میکنند، بیشتر از کسانی هستند که به عمر طبیعیشان زندگی میکنند و مردمی که به واسطه گناهانشان میمیرند، بیشتر از کسانی هستند که به اجلشان میمیرند».
#ویکی_فقه
#حدیث
#معادشناسی
#مرگ
👈 مطالعه بیشتر را در لینک زیر 🔻
wikifeqh.ir/تأخیر_انداختن_مرگ
@wikifeqh
🏴 رهبر انقلاب: مجاهدتهای در راه خدا با این چیزها قابل مقابله و قابل جبران نیست.
خدا متعال میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ» آنچه در برابر مجاهدت در راه خدا وجود دارد و خدای متعال در مقابل تقدیم کردن و روی دست گرفتن جان و مال در راه خدا قرار داده، بهشت است، رضای خدا است.
👈 مطالعه آیات قرآن درباره پاداش شهادت در لینک زیر 🔻
wikifeqh.ir/تأخیر_انداختن_مرگ
@wikifeqh
#ویکی_فقه
#بانکداری
#اقتصاد
🔸 برخی برای تصحیح بهره گفتهاند بهره، اجاره پولی است که #وام دهنده در اختیار وامگیرنده قرار میدهد؛ بنابراین کسی که پول خود را برای استفاده در اختیار دیگری قرار داده است، میتواند مبلغی را طبق قرارداد، بهعنوان اجاره پول مطالبه نماید؛ اما این توجیه صحیح نیست؛ زیرا
🔻🔻🔻
🔹 اجاره، واگذار کردن منفعت مال به دیگری و در مقابل، دریافت اجرت آن است و لازمهی آن، این است که اصل مال در ملک مالک باقی بماند؛ ولی منفعت آن به طرف مقابل منتقل گردد و به ازای آن، اجرت دریافت شود؛ ولی در وام دادن، وامدهنده مالی را به ملکیت وامگیرنده درمیآورد و وامگیرنده تضمین میکند که "مثل" همان مال را بعد از مدتی بپردازد.
🔹 لازمه چنین رابطهای این است که همواره یک مال مثلی بالفعل و موجود تبدیل به یک مال مثلی کلی گردد؛ بنابراین اجاره پول و خرید نسیه آن، بهقیمت بیشتر، ظاهرا اجاره و خرید و فروش پول بهصورت نسیه است و واقعا غیر از قرض، چیز دیگری نیست؛ زیرا در اجاره پول و نسیه فروختن آن بهقیمت گرانتر صاحب پول مقداری پول را در زمان فعلی به فرد دیگری میدهد؛ تا اینکه بعد از مدتی مثل همان مقدار پول را با مبلغی اضافی بهعنوان اجاره یا قیمت خرید و فروش مدتدار دریافت کند.
🔹 در رابطه با قرض ربوی نیز وامدهنده مقداری پول را به مالکیت وامگیرنده درمیآورد؛ تا اینکه وامگیرنده، پرداخت مثل همان پول را با مبلغی اضافی بهعنوان "بهره" ضمانت کند. از اینجا معلوم میشود که واقعیت رابطه اجاره پول و نسیه خریدن آن به قیمت گرانتر همان رابطه قرض با بهره است.
👈 برای مطالعه درباره جبران کاهش پول و نقد آن به لینک زیر بروید 🔻
📖 wikifeqh.ir/توجیهات_بهره
@wikifeqh
#ویکی_فقه
#نشانه_های_ظهور
#مهدویت
🔹 یکى از نشانههاى حتمی و مشهور ظهور امام مهدی(عج)، «کشته شدن نفْس زکیّه» است. این علامت در برخی منابع حدیثی اهل سنت نیز وجود دارد؛ ولى در منابع شیعه به عنوان نشانهاى حتمى معرّفى میشود.
+ اما قتل نفس زکیه به عنوان نشانههای ظهور امام زمان(عج)؛ به چه معناست؟ آیا «نفس زکیه» نام مستعار است و معنای دیگری دارد؟
👈 برای مطالعه درباره نفس زکیه به لینک زیر بروید 🔻
📖 wikifeqh.ir/نفس_زکیه
@wikifeqh
31.mp3
2.99M
🎵 #کلیپ_صوتی | برخی از ویژگیهای سردار شهید #قاسم_سلیمانی از زبان #حجت_الاسلام_عابدی
#ویکی_فقه
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ_تصویری | ابومهدی
حضرت آیتالله خامنهای خطاب به مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس: «من هر شب شما را به اسم دعا میکنم ابومهدی...»
@WikiFeqh
❤️ «سردار بزرگ و پرافتخار اسلام، آسمانی شد.»
خبری که هنوز باورش برای علاقمندان شهید و دلبستگان مقاومت سخت است. اما آنچه مهم است، پیامی است که هر شهید با «خون» خود به همه انسانها میدهد. «خون شهید» هم برای دشمنان پیام دارد و هم برای مؤمنان.
حضرت آیتالله #امام_خامنهای همواره در سخنانشان از مفاهیم والای قرآنی به عنوان راهبردهای الهی حرکت امت اسلام یاد میکنند. ایشان در پیام به ملت ایران در پی شهادت سپهبد شهید حاج #قاسم_سلیمانی نیز بر اساس مفاهیم قرآنی، پیروزی قطعی و نهایی را متعلق به مجاهدان جبههی مقاومت دانستند؛ و این یعنی اقتداری فراتر از آنچه امروز جبههی مقاومت صاحب آن است.
اما «خون شهید» چگونه و بر اساس چه محاسباتی، اقتداری مضاعف در پی دارد و چگونه فضا را متحول میکند؟
👈 برای مطالعهی پاسخ، به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
📖 farsi.khamenei.ir/others-note?id=44584
@wikifeqh
🔸 #سردار_قاسم_سلیمانی معروف به «حاج قاسم»، در اسفند سال ۱۳۳۵ ش در شهرستان رابُر از توابع استان کرمان چشم به جهان گشود. وی در دوران دفاع مقدس، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله و از فرماندهان عملیاتهای والفجر هشت، کربلای چهار و پنج بود.
🔸 #قاسم_سلیمانی در سال ۱۳۷۹ از سوی فرمانده کل قوا، به فرماندهی سپاه قدس منصوب شد و پس از ظهور #داعش در عراق و سوریه، با حضور در این مناطق و سازماندهی نیروهای مردمی، به مبارزه با این گروه پرداخت.
🔸 بدون شک وی یکی از مهمترین افراد دخیل در امنیت کشور ایران بودند که با استفاده از نیروی ایمان، اهداف نظام جمهوری اسلامی و راهبرد دفاع از مظلوم و آرمان آزادی فلسطین را در گسترهای جهانی و با اقتدار تمام دنبال میکردند. تبحر و زیرکی وی در اجرای تاکتیکهای نظامی و خنثی کردن نقشههای دشمنان تا آنجا بود که لقب «ژنرال بیسایه» به وی داده بودند.
🔸 سرانجام سردار سلیمانی در سن ۶۳ سالگی، در بامداد جمعه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در یک عملیات تروریستی توسط آمریکای جنایتکار به #شهادت رسید.
👈 برای مطالعه بیشتر، به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
📖 wikifeqh.ir/قاسم_سلیمانی
@wikifeqh
🔸 #ابومهدی_المهندس در سال ۱۹۵۴ م در بصره از پدری #عراقی و مادری #ایرانی متولد شد و در ۱۹۷۳ م وارد دانشکده فناوری بغداد شد، وی پس از اتمام تحصیلات و سپری کردن خدمت سربازی عنوان مهندس به کار اشتغال یافت.
🔸 ابومهدی المهندس در زمانی که در پیشدانشگاهی تحصیل میکرد، عضو #حزب_الدعوه شد و دروس مقدماتی حوزه را در حوزه #آیت_الله_حکیم فرا گرفت.
🔸 حزب دعوت اسلامی، سازمان اسلامگرای #شیعه در عراق است که به وسیله سیدمرتضی عسکری و دیگران تاسیس شد. این حزب ابتدا در قامت یک جنبش مذهبی به وجود آمد که به ترویج ارزشهای اسلامی و مقابله با سکولاریسم میپرداخت. بعد با افزایش نفوذ این حزب در میان جوانان و شخصیتهای مذهبی و سرکوب آن از طرف رژیم #حزب_بعث، به جریانی انقلابی تبدیل شد.
🔸 با ظهور داعش، او به عنوان یکی از فرماندهان الحشد الشعبی وارد میدان جنگ شد و حضور تاثیرگذاری در میدانهای مبارزه با گروههای تروریستی داعش به عنوان دست پرورده آمریکا در منطقه داشت که نهایتا منجر به ریشه کن شدن داعش در منطقه شد.
❤️ ابومهدی المهندس در ۶۶ سالگی، در بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ در یک عملیات تروریستی توسط آمریکای جنایتکار به همراه سردار قاسم سلیمانی و جمعی دیگر به درجه رفیع #شهادت نائل آمد.
👈 برای مطالعه بیشتر، به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
📖 wikifeqh.ir/ابومهدی_المهندس
@wikifeqh
🔸 هدف خداوند از انتقام، اصلاح زمین از فساد است؛ یعنی مفسدانی را که امید هیچگونه خیری از آنها نیست و همه منافذ نور و هدایت را بر خودشان بستهاند، از بین برده و ریشه کن میکند. بنابراین هرکجا در قرآن و سنت، انتقام به خدا نسبت داده شده، به دلیل تضییع حقی از حقوق دین الهی و شریعت آسمانی است.
❓اما علل انتقام گرفتن خداوند از ظالمین چیه؟
👈 برای مطالعهی پاسخ، به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
📖 wikifeqh.ir/انتقام
@wikifeqh
🔸 عفو و گذشت از اساسیترین اصول #دین_اسلام، و اوصاف پسندیده در حوزه اخلاق اسلامی است و زمانی میتواند کاربرد داشته باشد که طرف مقابل به تعهدات اخلاقی و اجتماعی پایبند باشد، و گذشت و عفو را نشانی از ضعف و ناتوانی تلقی نکند. ولی اگر یک طرف عفو و گذشت داشته باشد و طرف دیگر مغرور بوده و به هیچ قانونی پایبند نباشد، در اینگونه موارد گذشت موجب سوء استفاده شده و از این جهت ممکن است آسیب بیشتری به جامعه اسلامی وارد بیاید؛ لذا در اینجا، اسلام به ما دستور میدهد که با آنان مانند خودشان برخورد کنید.
#انتقام_سخت #ویکی_فقه #عفو #انتقام_جویی #اخلاق_اسلامی
👈 برای مطالعه بیشتر، به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
📖 wikifeqh.ir/عفو
@wikifeqh
🔹 حس انتقامجویی یک اصل حیاتی است که خداوند آن را در وجود همهی انسانها و حتی در برخی حیوانات به ودیعه نهاده است؛ لیکن بهرهوری از این حس خدادادی به تناسب مورد و کیفیت و مقدار استفاده از آن دارای احکام و وجوه گوناگونی است که میتوان آن را به #انتقام_پسندیده، مباح و ناپسند تقسیم کرد.
#انتقام_سخت #ویکی_فقه #انتقام #اخلاق_اسلامی #اقسام_انتقام
👈 برای مطالعه بیشتر، به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
📖 wikifeqh.ir/انتقام
@wikifeqh
منتقم، به معنای انتقامگیرنده و یکی از القاب حضرت مهدی علیهالسلام است. آن حضرت میفرماید: انا بقیة اللّه فی ارضه و المنتقم من اعدائه.
#امام_صادق_علیه_السلام فرمودند: «چون حسین بن علی (علیهمالسلام) به شهادت رسید، فرشتگان الهی ضجه سر دادند و گفتند:
🤲 «پروردگارا! با حسین چنین شد؛ در حالی که او صفیّ تو و فرزند پیامبر تو است!؟» پس خداوند سبحانه و تعالی نور قائم (عليهالسلام) را به آنان نشان داد و فرمود: «به وسیلۀ این (شخص) #انتقام او را خواهم گرفت».
#انتقام_سخت #ویکی_فقه #امام_زمان_علیه_السلام #مهدویت
👈 برای مطالعه بیشتر، به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
📖 wikifeqh.ir/منتقم
@wikifeqh
🔻راز محبوبیت حاج قاسم از نظر رهبر انقلاب چیست؟
شهادت سپهبد #شهید_قاسم_سلیمانی و تشییع بینظیر پیکر مطهر ایشان و دیگر شهدای مقاومت، بار دیگر همگان را متوجه این سؤال کرد که «راز محبوبیت حاج قاسم» چیست؟
آنچهاز مجموع بیانات #امام_خامنه_ای به دست میآید این است که رمز و راز اصلی محبوبیت، #پیشرفت و موفقیت افراد و جوامع، «اخلاص» است.
رهبر انقلاب اسلامی درباره سردار شهید سلیمانی نیز چه قبل از شهادت سردار و چه بعد از آن، مهمترین ویژگی ایشان را «اخلاص» دانستهاند.
#انتقام_سخت #ویکی_فقه #اخلاص #اخلاق_اسلامی
👈 برای مطالعه بیشتر، به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
📖 farsi.khamenei.ir/others-note?id=44618
@wikifeqh
#ویکی_فقه #امام_زمان_علیه_السلام #حضرت_زهرا_علیهاالسلام #حدیث
وَ فی اِبْنَه رَسُولِ اللّهِ (صلیاللهعلیهوآله) لی اُسْوَه حَسَنَه.
#امام_مهدی_علیه_السلام: دختر رسول خدا (فاطمه علیهاالسّلام) برای من، اسوه و الگویی نیکو است.
📗 الغیبه، طوسی، ص286.
wikifeqh.ir/توقیع_الگوی_امام_زمان
@WikiFeqh
📖 هر كس تكرار كند #خدا از او انتقام مىگيرد، و خداوند، توانا و صاحبانتقام است. 🌸🌾
این آیه مشعر بر این است که #گناه این عمل بهقدری بزرگ است که برای افرادی که اصرار بر آن دارند، جبرانپذیر نیست. در مرتبه اول به جبران و #کفاره و توبه رفع میشود؛ اما با بازگشت بر این عمل، #خدا از متخلفان #انتقام میگیرد؛ زیرا که او خدای صاحب انتقام است و بیان این چنینی، بزرگی گناه و معصیت بنده را میرساند.
#انتقام_سخت #ویکی_فقه #تفسیر #موضوعات_قرآنی
👈 برای مطالعهی بیشتر، به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻🔻
📖 b2n.ir/342767
@wikifeqh