#تراجم #رجال_سیاسی #ویکی_فقه #تاریخ_ایران
🔹 شاپور بختیار فرزند سردار فاتح و "نازبیگم" در سال ۱۲۹۴ش در منطقهی «بختیاری» به دنیا آمد.
🔸او آخرین نخست وزیر رژیم پهلوی بود. شخصیتی که سابقهی عضویت در جبهه ملی و مصدقی بودن داشت اما دهه آخر عمرش را در تضاد با دهههای پیشین زندگی سر کرد. او پیشنهاد شاه را برای احراز نخست وزیری پذیرفت و علیرغم طرد وی از طرف جبههی ملی، کابینه خود را به شاه معرفی کرد.
🔹به دنبال رای اعتماد مجلس به کابینه بختیار، شاه و همسرش و سه فرزند از چهار فرزندش در ۲۶ دیماه ۱۳۵۷ از ایران گریختند و بختیارکه عمری در جبهه ملی علیه رژیم شاه مبارزه کرده بود زمانی نخستوزیر شد که از جلال و جبروت این مقام و قدرت سیاسی آن جزهالهای رنگ باخته چیزی باقی نمانده بود.
🔸 دوران دولت بختیارکوتاه بود، او بعد از سوء استفاده از اموال ملت ایران، بعد ۳۷ روز، از ایران گریخت.👇
wikifeqh.ir/شاپور_بختیار
@WikiFeqh
#تراجم #رجال_سیاسی #ویکی_فقه #تاریخ_ایران
🔹 #شریف_امامی فرزند محمد حسین موسوم به حاج شیخ نظامالعلما در سال ۱۲۹۸ ش در تهران به دنیا آمد.
🔸شریفامامی بعد از "منوچهر اقبال" و برکناری او به دلیل آشکار شدن تقلب او و دست بردن در نتایج انتخابات دور بیستم در ۱۳۳۹ش. به نخست وزیری رسید.
wikifeqh.ir/شریف_امامی
@WikiFeqh
#شورای_نگهبان #انتخابات #ویکی_فقه #بیانات_رهبری
🔸 خود افراد، خود آحاد مردم، خود دستاندرکاران ستادهای انتخاباتیِ نامزدها، به دشمن با قاطعیت «نه» بگویند؛ نگذارند از طریق آنها انتخابات تلخ شود.
🎙بیانات رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم
@WikiFeqh
#تراجم #رجال_سیاسی #ویکی_فقه #تاریخ_ایران
🔸فروغی یکی از اشخاص موثر ایران در اواخر قاجار، پهلوی اول و دوم است که پس از فوت پدرش لقب ذکاءالملک به محمدعلی تفویض شد. اجداد پدری وی از یهودیان تاجر بغداد بودند که چندین قرن قبل، پس از سکونت در اصفهان مسلمان شدند. فروغی با وجود تمام مناصب مهم سیاسی که به دست آورد تا پایان عمر روابط نزدیک خود را با خانوادهاش حفظ نمود.
🔹با انتقال سلطنت از عهد قاجار به پهلوی توسط مجلس مؤسسان، فروغی به عنوان اولین نخست وزیر پهلوی معرفی شد. انجام انتخابات مجلس ششم و تاجگذاری شاه قبل از افتتاح مجلس ششم از اقدامات دوران نخستوزیری اوست. پس از شش ماه فروغی بر اثر دخالتهای تیمورتاش از نخستوزیری استعفا داد.
🔸پس از شش سال, رضاشاه به منظور ساماندهی امور کشو، مجدداً زمام امور کشور را به فروغی سپرد.
🔸 پس از #مذاکره وی با #شوروی و انگلیس و با اقدامات فروغی رژیم سلطنتی با استعفای رضاشاه و سوگند پهلوی دوم، محمدرضا شاه تداوم یافت و مجدداً در پست نخستوزیری به غعالیت خودش ادامه دهد.
🔸 فراماسونری که در سراسر دنیا به صورت آزاد و در راستای منافع برخی دول حرکت میکرد، به طور رسمی فعالیت خود را در ایران آغاز نمود. پدر فروغی از پیشکسوتان ترویج فرهنگ غرب و فراماسونری در ایران بود و فروغی هم از فراماسونهای ایران شد. وی از بنیانگذاران لژ بیداری ایران بود و به مقام استاد اعظم با عنوان خاص چراغدار نائل شد.
wikifeqh.ir/محمدعلی_فروغی
@WikiFeqh
#تاریخ #ویکی_فقه
#امام_خمینی: من یک #طلبه هستم و نباید این را به من متصل کنید، پیروزى ارتباط به ملت هم نداشت، این پیروزى مربوط به #خدا بود[...]
📚 صحیفه نور، ج۷ص۳۹۷
@WikiFeqh
#علمای_شیعه #تراجم #ویکی_فقه
🔹سید عبدالحسین شرفالدین عاملی مجتهد شیعه و مدافع تقریب مذاهب اسلامی بود. او تلاشهایی برای وحدت شیعه و سنی و حل کردن ریشههای اختلاف آنها انجام داد. شرف الدین از رهبران نهضت استقلال لبنان نیز به شمار میرود. دو کتاب المراجعات و النص و الاجتهاد برای اثبات حقانیت شیعه با ادبیاتی علمی و به دور از توهین از برترین آثار او به شمار میرود. این دو کتاب به زبانهای مختلف ترجمه شده و توجه بسیاری از مسلمانان شیعه و سنی را به خود جلب کرده است. 👇
b2n.ir/531625
@WikiFeqh
#اخبار_رهبری #ویکی_فقه
🔸حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز (دوشنبه) در دیدار اعضای شورایعالی حوزههای علمیه بر برنامهریزی برای شناسایی و به کارگیری استعدادهای برتر فکری از میان طلاب جوان تأکید کردند.
farsi.khamenei.ir/news-content?id=44805
@wikifegh
#موضوعات_قرآنی #ویکی_فقه
#انفاق
🔹 یکی از آثار اجتماعی انفاق، برخوردارى از تجارت زوالناپذير
🔸«إِنَّ الَّذِينَ يَتْلُونَ كِتَابَ اللَّهِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَنفَقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً يَرْجُونَ تِجَارَةً لَّن تَبُورَ؛ کسانی که کتاب الهی را تلاوت میکنند و نماز را بر پا میدارند و از آنچه به آنها روزی دادهایم پنهان و آشکار انفاق میکنند، تجارت (پر سودی) را امید دارند که نابودی و کساد در آن نیست.»
wikifeqh.ir/آثار_انفاق_(قرآن)
@WikiFeqh
#کتاب_شناسی #ویکی_فقه
📗 #المُراجعات کتابی درباره اثبات حقانیت #شیعه و امامت بلافصل امام علی (ع) پس از پیامبر است.
🔹این کتاب مجموعهی ۱۱۲ نامه است که بین سید عبدالحسین شرف الدین؛ عالم شیعی و شیخ الاسلام سلیم بشری مالکی از علمای مصر؛ مفتی و رئیس سابق جامع الازهر مبادله شده است. در این کتاب دلایل متعدد امامت علی علیهالسلام از قرآن و روایاتی که در منابع #اهل_سنت بوده و مورد قبول آنهاست بیان شده و ابهاماتی که برای اهل سنت در این زمینه وجود دارد به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفته است.
🔹 مؤلف درباره انگیزهی تالیف این اثر مینویسد: «من از این مصائب (اختلاف مذاهب اسلامی) دلتنگ و ناراحت بودم و برای چارهی آن فکر میکردم تا این که اواخر سال ۱۳۲۹ قمری وارد سرزمین مصر شدم. آرزوی من این بود که در سرزمین نیل با کسی مواجه شوم که هم رای من باشد و بتوانیم در این راه (وحدت کلمه) قدمی برداریم. بتوانیم درد اختلاف مسلمین را درمان بخشیم
و آنان را متحد سازیم.» 👇
wikifeqh.ir/المراجعات
@WikiFeqh
🌷 همزمان با فرارسیدن ایامالله دههی فجر و چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم تا ساعتی دیگر با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار خواهند کرد.
۹۸/۱۱/۱۶
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #کلام #اسماء_الهی #خداشناسی
🔸پیامبر فرمودند: خداوند را نَود و نُه اسم میباشد که اگر کسی آنها را بر شمارد، وارد بهشت میشودکه عبارتند از الله، الإله، الواحد، الأحد، الصّمد، الأوّل، الآخر، السّمیع، البصیر...
🔹باید توجه داشت که معنی برشمردن اسماء الله در این حدیث نورانی، احاطه و آگاهی بر معانی آن اسماء میباشد نه صِرف خواندن اسماء الله.
🔸اسماء الهی در نود و نه اسم مذکور منحصر نیست؛ بلکه برای خداوند اسماء زیادی در روایات ذکر گردیده است. در برخی ادعیه برای حق تعالی هزار و یک اسم مقدس ذکر شده و در برخی دیگر چهار هزار اسم مبارک روایت شده است.
🔹اما وجه بر شمردن این نود و نه اسم مبارک از میان سایر اسماء الله شرافت بیشتر اسماء مقدس یا شهرت بیشتر این اسماء نورانی و یا شمول و فراگیری این اسماء و زیر مجموعه بودن سایر اسماء الهی نسبت به این اسماء مقدس میباشد.
💢 اما آیا اسماء الهی توقیفی است یا میتوان هر اسمی را بر خداوند اطلاق کرد؟ پاسخ در لینک زیر 👇
wikifeqh.ir/اسماء_و_صفات_الهی
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #کتابشناسی #ادبیات
📗 پندنامه عطار، منظومهای حکمی ـ اخلاقی، در قالب مثنوی و به زبان فارسی است.
🔸 پندنامه، با ستایش خداوند آغاز میشود و به ذکر نشانههای قدرت خدا میپردازد و از پیامبرانی چون نوح و لوط و ابراهیم سخن به میان میآورد، سپس به اوصاف پیامبر اکرم پرداخته، و در ادامه به خلفای راشدین اشاره کرده، از #امام_علی_علیه_السلام به عنوان «باب مدینه علم » یاد میکند و در ادامه از فضیلت ائمه دین سخن میگوید و بعد از مناجات به موضوع اصلی کتاب میپردازد.
🔸 اندرزهای کتاب پندنامه، متنوع و در زمینههای گوناگون است، از قبیل آداب زندگی، بهداشت و تندرستی، مهمان نوازی، بخشش و جوانمردی و کشورداری.
🔸 یکی از ویژگیهای #پندنامه لطف خطابهای متنوع آن است که گویی شاعر با مرید یا شاگردی عزیز و تشنه آموختن سر و کار دارد و او را با خطابهای مهرآمیز میخواند، همانند: ای جان عزیز،ای پسر، ای هوشیار ای اخی، ای جان پدر.
wikifeqh.ir/پندنامه_عطار
@WikiFeqh