#بیانات_رهبری #ویکی_فقه
✅ هرکس به #ایران علاقهمند است و امنیت کشور، حل شدن مشکلات و گردش صحیح نخبگانی را دوست دارد، در انتخابات شرکت کند. 👇
farsi.khamenei.ir/news-content?id=44816
@WikiFeqh
🔸 #مهدی_بازرگان، سیاستمدار، استاد دانشگاه و پژوهشگر قرآن است.
🔹وی اولین #نخست_وزیر_ایران پس از پیروزی انقلاب و استاد دانشگاه تهران بود. که همزمان با اوجگیری مبارزات مردم ایران و تشکیل جبهه ملی، برای ملی کردن صنعت نفت در زمان نخست وزیری دکتر محمد مصدق، به عرصه سیاست قدم نهاد.
🔸 #امام_خمینی در روز ۱۶ بهمن ۱۳۵۷ بازرگان را به پیشنهاد شورای انقلاب، به نخست وزیری دولت موقت گمارد.
🔸 بازرگان در آبان ۱۳۵۸، و فردای روز #تسخیر_لانه_جاسوسی، استعفا داد و امام خمینی استعفای او را پذیرفت.
wikifeqh.ir/مهدی_بازرگان
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #اصطلاح_فقهی #واژه_شناسی
💢 فرق مجبور و مضطر
🔹 شخص مجبور فاقد قصد و اراده و اختیار است؛ اما شخص مضطر عملی که انجام میدهد مسبوق به قصد و اراده است. بطلان معاملات مجبور و عدم بطلان معاملات مضطر از همین تفاوت ناشی میشود.
🔸 منشا #اجبار گاهی بیرونی است و زمانی درونی؛ مثلا شخصی که در اثر وقوع زلزله یا بروز سیل نمیتواند در محل کار خود حاضر شود، مجبور، و منشا آن خارجی است؛ ولی کسی که به خاطر بیماری در صدد انجام وظایف خود بر نمیآید منشا اجبارش، درونی است.
🔸 اما #اضطرار دارای منشا درونی است و ناظر به حالاتی است که به طور طبیعی بر انسان غلبه کرده، تحمل آن غیر ممکن شده و منتهی به هلاکت نفس میشود، از قبیل عوارض گرسنگی، تشنگی، معالجه، مداوا.
wikifeqh.ir/قاعده_اضطرار
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #انتظار #مهدویت
🔸 ارتباط فیزیکی با #حضرت_مهدی (عجّلاللهفرجهالشریف) و رؤیت آن حضرت با چشم ظاهری امکانپذیر است.
🔸 مراد از مشاهده در روایت حضرت که فرمودند: "الا فمن ادعي المشاهدة قبل خروج السفياني و الصيحة فهو کاذب مفتر" صرف ديدار و ملاقات نيست بلکه ديداري است که همراه با نيابت باشد.
🔹 #ملاقات_با امام_زمان هيچ استحالهای ندارد، زيرا رؤيت شخصی که در دنيا با بدن مادی زندگی میکند و در ميان مردم حضور دارد، امري است طبيعی و نديدن برخلاف عادت روی مصالحی است که غيبت را اقتضا کرده است.
🔸 چيزی که نمیگذارد آن حضرت را ببینیم، اعمال سوء ماست که آن مولا را ناراحت میسازد در حقيقت علّت اصلی اين حجاب بين ما و آن حضرت در خود ماست.
wikifeqh.ir/امکان_ملاقات_با_امام_زمان
@wikifeqh_ir
16.mp3
858.3K
🎵 زیارت امام زمان (علیه السلام) در روز جمعه
🎙 با نوای مهدی صدقی
@WikiFeqh
#دموکراسی #سیاسی #ویکی_فقه
🔹 انسان همیشه اهل #ولایت و تعلق داشتن است. اساساً «عهد امانت» یا «عهد الست» که «انسانیت» انسان، قائم به آن است به یک اعتبار پذیرش ولایت حق است.
🔹«شرق» در معنای تاریخی- فرهنگی آن چیزی نیست مگر آن مجموعهی تاریخی- فرهنگی که براساس «تذکر» نسبت به عهد امانت و پذیرش ولایت الهی شکل گرفته است. هر چند که در سیر تحقق و تطور تاریخی خود گرفتار ممسوخیت گردید.
🔸 بنیان غرب تاریخی- فرهنگی با «غفلت» از عهد الست و سپس انکار آن گذارده میشود که به معنای نادیده گرفتن ولایت حق بر بشر و تاکید بر «ولایت بشر بر بشر» است و این همان دموکراسی است که در پی استیلای غرب مدرن و ظهور غرب زدگی، تقریبا بر همه سیارهی زمین سیطره یافت و از دل آن، اقسام ایدئولوژیهای سکولاریست مدرن ظاهر شدند و بر نقاط مختلف این سیاره حاکم شدند.
wikifeqh.ir/دموکراسی
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
ای مدینه آن بهشت یاس کو؟
وامصیبت مادر عباس کو؟
سلام بر توای مادر ماههای درخشان! ای فاطمه دختر حزام بن خالد از قبیله بنی کلاب که لقب داده شدی به #ام_البنین و رحمت و برکات خدا بر تو باد.
✅ کانال رسمی سایت #ویکی_فقه 👇
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
#همسران_امام_علی #تاریخ_معصومان #ویکی_فقه
🔸 #ام_البنین زنی شاعر و فصیح و از خانوادهای اصیل بود که پس از شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها به همسری امام علی علیهالسّلام درآمد. او در کربلا حضور نداشت، اما همهی فرزندانش در رکاب امام حسین علیهالسّلام به شهادت رسیدند. وی به سبب داشتن این پسران، به ام البنین شهرت یافت.
🔸امیرمؤمنان علیهالسّلام از برادرش عقیل خواست تا زنی از خاندانی شجاع را برای او خواستگاری کند تا از او دارای فرزندانی شجاع شود. عقیل با اعتقاد به شجاعت پدران ام البنین، او را برای ازدواج با ایشان پیشنهاد کرد. ام البنین پس از خواستگاری، سوگند یاد کرد که برای فرزندان ایشان همچون مادری دلسوز باشد.
➕ آوردهاند که ام البنین از امام علی علیهالسّلام خواست که او را فاطمه صدا نکند؛ زیرا ممکن است فرزندان حضرت زهرا با شنیدن این نام، به یاد مادرشان افتند و غمگین شوند.
🔸 #حضرت_ام_البنین در پی آگاهی از واقعه کربلا، برای جان امام حسین علیهالسّلام بیش از پسرانش نگران بود. او از حال امام جویا شد و گفت: اگر حسین زنده باشد، غمی نیست که فرزندانم را از دست داده باشم.
wikifeqh.ir/امالبنین
@WikiFeqh
#اخلاق_اسلامی #ویکی_فقه
🔸 مَن أرادَ أن يَعِيشَ حُرّا أيّامَ حياتِهِ فلا يُسكِنِ الطَّمَعَ قَلبَهُ
🌸 #امام_على_عليه_السلام:
هر كه مىخواهد ايّام عمر خود را آزاد زندگى كند، طمع را در دل خويش جاى ندهد.
📚 حكمت نامه بسيج، ص146
@WikiFeqh