🌀 برخی از احکام اجابت | #فقه
1⃣ طرف دعوا: چنانچه یکى از دو طرف دعوا از دیگرى براى داورى نزد حاکم شرع جامع الشرایط دعوت کند، اجابت او واجب است.
2⃣ اجابت قاضی: در صورتى که کسى نزد قاضی براى احقاق حق خویش علیه دیگرى استغاثه نماید، اجابت او بر #قاضى واجب است.
3⃣ زکات: اگر گردآورندهی #زکات، مقدار ثمره را تخمین بزند و از مالک پیش از رسیدن زمان اخراج زکات، زکات آن را بخواهد، اجابت او واجب نیست.
4⃣ خواستگاری: اگر مؤمنى که توان پرداخت نفقه را دارد، از دخترى #خواستگاری نماید، در این که بر ولىّ دختر، اجابت او لازم است یا نه، اختلاف است.
5⃣ دعوت مؤمن: اجابت دعوت مؤمن و نیز اجابت دعوت به #تشییع_جنازه، ولیمهی عروسى، و فسخ عقد از طرف فروشنده یا خریدار، مستحب است.
6⃣ جهاد: اگر امام یا نایب خاص او از گروهى براى جهاد درخواست یارى نماید اجابت وى بر آن گروه، واجب کفایی است، مگر آن که امام علیه السّلام فرد یا افراد خاصى را به جهاد فرا خواند، که اجابت کردن آنان در این صورت واجب عینی مىشود. [...]
http://wikifeqh.ir/اجابت
@WikiFeqh
#امام_صادق علیهالسّلام در #تفسیر آیه شریفه قرآن، که در ارتباط با مذمت بی اعتنایی به #نماز نازل گردیده است (فویلٌ للمصلّین، الذین هم عن صلاتهم ساهون) میفرماید:
«تاخیر الصّلاة عن اوّل وقتها لغیر عذرٍ» مراد از بی اعتنایی به #نماز، «تاخیر آن از اول وقت بدون عذر است.»
روشن است که مراد از #عذر، ضرورتی است که بصورت اورژانسی پیش آید و قابل تاخیر نباشد و الاّ باید به کار گفت نماز دارم نه به نماز بگوییم کار دارم [...]
wikifeqh.ir/سبک_شمردن_نماز
@WikiFeqh
ای مدینه آن بهشت یاس کو؟
وامصیبت مادر عباس کو؟
سلام بر توای مادر ماههای درخشان! ای فاطمه دختر حزام بن خالد از قبیله بنی کلاب که لقب داده شدی به #ام_البنین و رحمت و برکات خدا بر تو باد.
✅ کانال رسمی سایت #ویکی_فقه 👇
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌀 رابطه جاودانگی با عدالت الهی
#عقاید
#معاد
⁉️با آنکه عمر و اعمال نیک و بد انسان در دنیا محدود است، چرا کیفر و پاداش قیامت نامحدود است که قرآن میفرماید: دوزخیان و بهشتیان جاودانه در آتش یا بهشت خواهند بود.
🔰پاسخ:
1⃣ اولا جاودانگی در بهشت، از باب لطف خداوند است و منافاتی با عدل ندارد.
2⃣ ثانیا جاودانگی در دوزخ برای همه دوزخیان نیست بلکه بسیاری از مجرمان پس از دیدن کیفر اعمالشان و پاک شدن از گناه، وارد بهشت میشوند.
3⃣ ثالثا مدت کیفر بستگی به میزان سبکی یا سنگینی جرم دارد، نه زمان انجام جرم. چه بسا کسی که در یک لحظه اقدام به قتل کسی کرده و حتی موفق نشده، اما دادگاه برای او حبس ابد مقرر میکند. آیا مجازات کبریت زدن به یک بشکه بنزین یا یک کشتی بنزین یکسان است؟[...]
wikifeqh.ir/جاودانگی_بهشت
@WikiFeqh
#اعلام
#ویکی_فقه
قرآن کریم، تساوی عالمان با غیر عالمان را نفی: «قُل هَل یَستَوِی الَّذینَ یعلَمونَ والَّذینَ لایَعلَمونَ» و به جایگاه ویژه و درجه برتر آنان اشاره کرده است: «یَرفَعِ اللّهُ الَّذینَ ءامَنوا مِنکُم والَّذینَ اوتُوا العِلمَ دَرَجت».
چنانکه تعبیر متواضعانه حضرت موسی در برابر حضرت خضر، نشان از احترام ویژه دانشمندان دارد.
wikifeqh.ir/احترام_علما
@WikiFeqh