مذهبی.mp3
387.5K
🎵 علت خمیدگی کمر آیت اللہ میرزا جواد آقا تھرانی از زبان آیت الله مجتهدی تهرانی(ره)
@wikifeqh
#شبهات_مهدویت #وهابیت #مهدویت #ویکی_فقه
⁉️ نام پدر #امام_زمان_علیه_السلام کیست؟
طبق اعتقاد شيعيان دوازده امامي، پدر حضرت مهدي (عجّلاللهفرجهالشريف)، امام حسن عسکري (عليهالسلام) است؛ در حالی که برخی از علمای اهل سنت، براي ابطال دیدگاه شيعه در مورد امام زمان (عجّلاللهتعاليفرجهالشريف)، ادعا کردهاند که طبق روايات نام پدر آن حضرت، عبدالله است؛ از جمله ابنتيميه که در حقيقت مؤسس فکری وهابيت به شمار میرود.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/نام_پدر_امام_زمان
@wikifeqh
حضرت آیتالله خامنهای:
«از یکی از همسران رسول خدا (ص) پرسیدند که اخلاق #رسول_خدا را برای ما توصیف کن؛ او در جواب گفت که «کانَ خُلقُه القُران»؛ اخلاق او قرآن بود. یعنی هرچه در قرآن راجع به انسان به صورت خوب و پسندیده میخوانید، در وجود آن بزرگوار متبلور بود. همین هم شد که آن گویی که او در فضای تاریخ پرتاب نمود، هنوز دارد با شدت پیش میرود.»
🗓۱۳۷۰/۱۱/۰۲
Join @wikifeqh
#شبهات_دینی #پیامبر_شناسی #تاریخ #ویکی_فقه
دانشمندان مسلمان درباره اینکه پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) چگونه از دنیا رفت، نظرات گوناگونی دارند؛ بسیاری از #علمای_شیعه و علمای سنی معتقدند که آن حضرت را مسموم کردند و همین سم در بدن آن حضرت اثر کرده و او را به شهادت رسانده است؛ حال در اینجا این پرسش مطرح میشود که چه کسی حضرت را مسموم کرده است؟
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/مسمومیت_پیامبر_اسلام
@wikifeqh
#تاریخ_معصومان #شبهات_وهابیت #ویکی_فقه
🌀 #صلح_امام_حسن_علیه_السلام
پس از شهادت امام علی علیهالسّلام، عصر حکومت امام حسن علیهالسّلام آغاز گردید و این در حالی بود که معاویه در شام مدعی خلافت بود و حاضر به #بیعت با امام علیهالسّلام نبود. لذا با فتنهانگیزیهای معاویه و شرارتهای سران سفاک سپاه او از یکسو و نفاق و خیانت برخی از سران سپاه امام (علیهالسّلام) و ایجاد چنددستگی در میان مردم و خستگی آنان از جنگ و خونریزی، از سوی دیگر، آن حضرت را واداشت که برای حفظ اصل اسلام و در نظر گرفتن مصلحت مسلمانان، با معاویه صلح کند و حکومت را بهطور موقت و مشروط به وی سپارد.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/صلح_امام_حسن_(علیهالسلام)
@wikifeqh
#تاریخ_معصومان #ولایتعهدی_امام_رضا #ویکی_فقه
⁉️ چرا حضرت ولایتعهدی را پذیرفت؟
پاسخ ◀️ اگر #امام_رضا_علیه_السلام ولایتعهدی را نمیپذیرفت، قطعا موجب از دست دادن جان خود و ریخته شدن خون بسیاری از #شیعیان میشد. این کشتار در آن مقطع زمانی به صلاح مکتب اهلبیت (علیهمالسّلام) نبود، و از طرفی معلوم نبود، مثل زمان حضرت ابا عبدالله الحسین (علیهالسّلام) بتواند روشنگر جبهه حق و باطل باشد، چرا که مامون فردی کاملا عالم به فقه و ظاهر الصلاح بود.
ابن عرفه از حضرت رضا (علیهالسّلام) میپرسد: «ای فرزند رسول خدا! به چه انگیزهای وارد جریان ولایتعهدی شدی؟» حضرت در جواب فرمودند: «به همان انگیزه که جدم علی (علیهالسّلام) را وارد شورا نمودند»
wikifeqh.ir/ولایتعهدی_امام_رضا
@wikifeqh
#کتابشناسی #امام_رضا_علیه_السلام #ویکی_فقه
📖 رساله ذهبیّه یا مذهّبه، نوشتاری در #دانش_پزشکی و منسوب به امام رضا (علیهالسلام) است. نتیجه بررسیها در اسناد، شواهد تاریخی و نُسَخ موجود، این است که حتی اگر بتوان کتابی به نام «الرسالة الذهبیّه» را به #امام_رضا علیهالسلام نسبت داد، اما انتساب نسخ موجود فعلی به حضرتشان ثابت نبوده و نمیتوان با عنوان «سنّت» بدان عمل کرد.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/رساله_ذهبیه_امام_رضا
@wikifeqh
#اصول_فقه #اصطلاحات_اصولی #تزاحم #ویکی_فقه
🔹 تزاحم در لغت: به معنای گردآمدن گروهی بر چیزی، تلاطم امواج و راندن برخی از آنها برخی دیگر را در یک تنگنا آمده است.
🔹 تزاحم در اصطلاح، در اصطلاح عبارت است از تنافی دو حکم دارای ملاک در مقام امتثال، به سبب آن که مکلف، به انجام هر دو در یک زمان قادر نمیباشد. در کتاب « بحوث فی علم الاصول » آمده است: «التزاحم، هو التنافی بین الحکمین بسبب عدم قدرة المکلف علی الجمع بینهما فی عالم الامتثال».
🔹 در جایی که دو نفر در حال غرق شدن میباشند، شخص حاضر در محل، به نجات هر دو مکلف است، اما اگر قدرت نجات هر دو را با هم نداشته باشد، در این جا میان دو حکم وجوب نجات غریق، تزاحم به وجود میآید.
🔹 اصولیون اعتقاد دارند عقل به انجام تکلیف مهم تر (اهم)؛ و در صورت تساوی، به تخییر حکم میکند.
wikifeqh.ir/تزاحم
@wikifeqh
#لیلة_المبيت #امام_علی_علیه_السلام #ویکی_فقه
یکی از بزرگترین فضایل علی علیهالسّلام
📖 و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله و الله رؤف بالعباد)؛ «بعضی از مردم جان خود را به خاطر خشنودی خدا میفروشند، و خداوند نسبت به بندگان مهربان است».
🔘 زمانی که رسول خدا تصمیم گرفت مهاجرت کند برای ادای دینهای خود و تحویل امانتهایی که نزد او بود علی علیهالسّلام را به جای خویش قرار داد و شب هنگام که میخواست به سوی غار ثور برود و مشرکان اطراف خانه او را برای حمله به او محاصره کرده بودند دستور داد علی علیهالسّلام در بستر او بخوابد وپارچهسبز رنگی که مخصوص خود پیغمبر بود روی خود بکشد در این هنگام خداوند به جبرئیل و میکائیل وحی فرستاد که من بین شما برادری ایجاد کردم و عمر یکی از شما را طولانی تر قرار دادم کدام یک از شما حاضر است ایثار به نفس کند و زندگی دیگری را بر خود مقدم دارد؟ هیچکدام حاضر نشدند. به آنها وحی شد اکنون علی علیهالسّلام در بستر پیغمبر خوابیده و آماده شده جان خویش را فدای او سازد به زمین بروید و حافظ و نگهبان او باشید.
هنگامی که جبرئیل بالای سر و میکائیل پایین پای علی علیهالسّلام نشسته بودند جبرئیل میگفت: به به آفرین بر تو ای علی! خداوند به واسطه تو بر فرشتگان مباهات میکند. در این هنگام آیه فوق نازل گردید و به همین دلیل آن شب تاریخی [اول #ربیع_الاول] «لیلة المبیت» نامیده شده است.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید.
wikifeqh.ir/آیه_لیلة_المبیت
@wikifeqh
#تاریخ_اسلام #لیلة_المبيت #ربیع_الاول #ویکی_فقه
🔅 حضرت محمد(صلیاللهعلیهوآله) به مدت سیزده سال در مکه به تبلیغ دین اسلام مشغول بود. آن حضرت با مشکلات بسیار زیادی در راه تبلیغ دین اسلام و با فراهم شدن زمینهی تشکیل #حکومت_اسلامی در مدینه تصمیم گرفت به این شهر مهاجرت کند. با ورود پیامبر به مدینه، حکومت اسلامی در این شهر تشکیل شد. پیروان دین اسلام زیاد شدند و کمتر از ده سال تقریبا تمام شبه جزیره عربستان به دین اسلام گرویدند. و به علت اهمیتش در اسلام، مبدآ تاریخ مسلمانان گرفته شده است.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/هجرت_پیامبر_به_مدینه
@wikifeqh
#شهدای_دفاع_مقدس #دفاع_مقدس #ویکی_فقه
🔸 #محمد_حسین_فهمیده یکی از رزمندگان بنام جنگ ایران و عراق است که در سیزده سالگی عملیات استشهادی به وسیله تانکهای عراقی به شهادت رسید.
🔸 شهید فهمیده با وجود اینکه به سن تکلیف نرسیده بود، اهل نماز بود و برای پدر و مادر خویش احترام ویژهای قائل بود.
🔸 علاقهی عجیبی به شخصیت امام داشت و میگفت هر چه امام اراده کنند، همان را انجام خواهم داد. و من تسلیم او هستم.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/محمدحسین_فهمیده
@wikifeqh
#اخلاق_اسلامی #ویکی_فقه
ماه ربیعالاول، بهار زندگی است
🌾 بعضی از اهل معرفت و اهل سلوک معنوی معتقدند که ماه #ربیع_الاول، به معنای حقیقی کلمه، ربیع حیات است، بهار زندگی است؛ زیرا در این ماه، وجود مقدس پیامبر گرامی حضرت محمد رسول الله و همچنین فرزند بزرگوارش حضرتابیعبدالله جعفربنمحمدالصّادق ولادت یافتهاند و ولادت پیغمبر سرآغاز همه برکاتی است که خدای متعال برای بشریت مقدر فرموده است.
@wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ_تصویری | آیت الله شفتی، بنیانگذار مسجد سید اصفهان
@wikifeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
📹 #کلیپ_تصویری | آیت الله شفتی، بنیانگذار مسجد سید اصفهان @wikifeqh
#علمای_امامیه #ویکی_فقه
🔹 #سید_محمد_باقر_شَفتی، معروف به «حجه الاسلام» از بزرگترین و منتفذترین علمای ایران در قرن دوازدهم و سیزدهم هجری است.
🔹 وی در ۱۱۷۵ ه ق در قریهی شفت به دنیا آمد. مقدمات علوم دینی را در زادگاه خود نزد پدرش و دیگر استادان آنجا گذراند. سپس برای ادامهی تحصیل به عراق مهاجرت کرد و در کربلا ساکن شد و از محضر استادانی همچون وحید بهبهانی و سیدمحمدمهدی بحرالعلوم و جعفر کاشف الغطا بهره گرفت.
🔹 وی شاگردانی همچون علامه خوانساری، محمدمهدی کرباسی و محمدرفیع گیلانی را نیز تربیت کرد. آثار علمی و نوشتاری این عالم خیلی زیاد است که از آن میان، می توان به الزهرة البارقه، القضاء و الشهادات، جوابات المسائل، مناسک حج، تحفة الابرار و ... اشاره کرد.
🔹 حجة الاسلام شفتی در اصفهان به سبب شهامت، درستکاری و بی پروایی در اجرای احکام شرع با اقبال مردم روبرو شد و نفوذ و محبوبیت فراوانی کسب کرد. علاوه بر آن یکی از تجار مال فراوانی به او بخشید تا از عواید آن به نیازمندان کمک کند. او نیز چنین کرد و املاک بسیار خرید و ثروت فراوانی به دست آورد و از آن طریق به فقرا کمک مینمود.
🔹 وی احکام حدود را جاری و در برخی موارد خود اجرا میکرد که شمار آنها را از هفتاد تا صد و بیست مورد نوشته اند.
🔹 او در اصفهان مسجد بزرگی بنا کرد که هرچند تأمین هزینه آن بر او سنگینی میکرد، اما حاضر نشد کمک مالی فتحعلی شاه را در اتمام مسجد بپذیرد. این مسجد پس از تأسیس به نام خودش به «مسجد سید» معروف شد.
🔹 آیت الله سیدمحمدباقر شفتی دوم ربیع سال ١٢٦٠ هجری قمری دعوت حق را لبیک گفت و در مسجد سید اصفهان به خاک سپرده شد.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/سیدمحمدباقر_بن_سیدمحمدنقی_شفتی_بیدآبادی_اصفهانی
@wikifeqh
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج #تفسیر #ویکی_فقه #امام_صادق_علیه_السلام
📖 در آیه ۱۴۸ سوره بقره: «فاستبقوا الخیرات این ما تکونوا یات بکم الله جمیعا ان الله علی کل شیء قدیر»
یعنی: پیشی گیرید اعمال نیک را هرجا که باشید خدا همه شما را خواهد آورد زیرا خداوند به هر چیزی تواناست.
غیبت نعمانی از امام صادق علیهالسلام، روایت نمود که فرمودند: این آیه درباره قائم آل محمد (عجّلاللهفرجهالشریف) و یاران او نازل شده و آنها پیش از آنکه موقع آمدنشان معلوم گردد اجتماع میکنند.
wikifeqh.ir/امام_زمان_در_قرآن
@wikifeqh
#معرفت_شناسی #ویکی_فقه
قرآن در مورد حس و عقل می فرماید:
وَاللّهُ أَخْرَجکُمْ مِنْبُطُونِ أُمَّهاتکُمْ لا تَعْلَمُونَ شَیْئاً وَ جَعَلَ لَکُمُ السَّمْعَ وَالأَبْصارَوَ الأَفْئِدةَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ.
خدا شما را از شکمهای مادرانتان بیرون آورد در حالی که چیزی نمیدانستید، و برای شما گوش و چشم و دل قرار داد تا شکرگزار باشید.
«افئده» در لغت عرب جمع فؤاد است و مقصود از آن، به قرینه سمع و ابصار، عقل و خرد آدمی است. پایان آیه نیز که فرمان به شکرگزاری میدهد و میرساند که انسان باید از هر سه قوه بهره بگیرد، زیرا معنای #شکر به کار بردن هر نعمتی در جای مناسب آن است. 👇
wikifeqh.ir/ابزار_شناخت
@wikifeqh
#شهدای_محراب #علمای_شیعه #تاریخ_ایران #ویکی_فقه
آیتالله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی از علمای بنام تبریز و از علمای مبارز در انقلاب اسلامی ایران بود. ایشان اولین شهید محراب پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران میباشد.
💢 نگاهی به زندگینامه آیت الله شهید #سیدمحمدعلی_قاضی_طباطبائی در لینک زیر 👇
wikifeqh.ir/سید_محمدعلی_قاضی_طباطبایی
@wikifeqh
#علوم_اجتماعی #فلسفه_دین #فلسفه #کلام #ویکی_فقه #جامعهشناسی
🔴 #ویژگیهای ایدئولوژی از نظر شهید مطهری
🔹 ایدئولوژی بر مبنای جهانبینی است. جهانبینی نظر درباره جهان است آنچنان که هست و ایدئوژی نظر درباره انسان است آن چنانکه باید باشد.
🔸 تبیین ایدئولوژی جامع و وضع قانون صحیح برای انسان تنها توسط خداوند که عالم به مصالح فردی و اجتماعی و دنیوی و اخروی اوست میسر است.
🔹 ایدئولوژی هم نیازمند پایههای فلسفی است و هم محتاج پایه ایمانی.
🔸 ایدئولوژی پذیرفتنی و جذب شدنی است نه گردن نهادنی.
🔹 ایدئولوژی برنامهای جامع است که اختصاص به شرایط زمانی و مکانی خاص ندارد; یعنی چنین نیست که هر فردی با تغییر شرایط زمانی و مکانی نیاز به ایدئولوژیهای مختلف داشته باشد.
🔸 گذشته از اینکه #انسان در شرایط مختلف به ایدئولوژیهای متعدد نیازمند نیست، خود ایدئولوژی نیز با تکامل و تحول جامعه دگرگون نمیشود.
🔹 انسان همواره به ایدئولوژی نیازمند است و پیشرفت علوم نه تنها احتیاج او به ایدئولوژی را برطرف نمیکند بلکه افزونتر نیز میسازد.
Wikifeqh.ir/ایدئولوژی
@wikifeqh
#ویکی_فقه #یوسف_بحرانی
#علمای_شیعه هماره در طول تاریخ آزاد اندیش بودند. هرگز ذهنها را در حصار تکبر محبوس نکردند و به دنبال یافتن بهترین روش فهم دین بودند. آنگاه که به اشتباه خود پی میبردند، بیمهابا به خطای خود اعتراف میکردند.
#صاحب_حدائق نیز که در زمره این آزاد اندیشان است در مقدمهی حدایق مینویسد:
من قبلاً از روش اخباری دفاع میکردم. اما بعد از تأمل زیاد و بحثهای فراوان با بعضی مجتهدان اصولی، به نقصان آن پی بردم و دیگر از آن دفاع نمیکنم.
وظیفه همه است که در یک صف، در خدمت اسلام قرار بگیریم و اختلافات جزئی را که به اسلام ضربه میزند، کنار بگذاریم.
wikifeqh.ir/یوسف_بحرانی_درازی
@wikifeqh
#سکینه_بنت_الحسین #اسیران_کربلا #ویکی_فقه
#حضرت_سکینه، دختر با كمال و با فضيلت امام حسین (علیهالسلام) و بانو رباب است. نامش را، أميمه، أمينه، آمنه، امامه و اميّه نیز گفتهاند،امّا به سكينه مشهور مىباشد.
وی دختری عفيفه، بخشنده، شاعر، فصيح و بليغ، آشنا در نزد اهل ادب، با وقار و خوش ذوق بود.
#امام_حسين_علیه_السلام دربارهاش مىفرمايد: اما #سكينه غالباً و با تمام وجود محو جمال ازلى خدای متعال است. به جهت اين مقام والا است كه امام حسين علیهالسلام در روز عاشورا، وى را «يا خيرة النسوان»، اى بهترين زنان، خطاب فرمود.
wikifeqh.ir/سکینه_بنت_الحسین
@wikifeqh