#شبهات_کرونایی
#ویکی_فقه
🎯 آیا استفاده از شراب یا تقاضای دعا از حیوانات یا رقص در پیشگیری، مقابله و بهبود بیماران کرونایی میتواند موثر باشد؟ چه عاملی باعث کنترل بیماری در ایران شده است؟
🔸 اگر استفاده از شراب و رقص برای مقابله با کرونا، نتیجهبخش بود غرب باید نتیجه بهتری در کرونا میداشت چون رقص و نوشیدن شراب، نزد آنها عادی است و همچنین شرابهای خالصتری دارند. ... بنابراین آنچه باعث «کنترل بیماری» در ایران شده، «حاکمیت دینی» و «دینداری حاکمان و مردم» است که تلاش خستگیناپذیر مسئولین و کادر درمانی، ایثار مردم و از خودگذشتگی روحانیت را به دنبال داشته است.
🔗 برای مشاهده بیشتر لینک زیر را لمس کنید:
http://corona.wikifeqh.ir/رقصدرمانی_و_شرابدرمانی
@WikiFeqh
🔸 حكم روزه ماه رمضان هنگام شيوع بيماری كرونا
@leader_ahkam
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#انقلاب_اسلامی
#امام_خمینی
باید از مغز ملتها این نمى شودها را بیرون کرد و به جاى آن مى شودها را گذاشت... بهتر دلیل بر اینکه یک امرى ممکن است، وقوع اوست و این امر واقع شد در ایران...
صحیفه نور، ج12، ص279-280
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#احتیاط
#قواعد_فقهی
#اصول_عملیه
⛔️ ريشه ها و عوامل احتياطهاى ناروا
💠 برخی بر این باورند که خاستگاه رویکرد به احتیاط در فتوی، نگاه فردگرایانه به احکام فقهی است و اگر حوزه رسالت فقه را فراتر از امور فردی و عبادی بدانیم و فقه را تئوری اداره زندگی فردی و اجتماعی در همه ابعاد، تعریف کنیم، ناگزیر روش احتیاط، جوابگو نخواهد بود. بنابراین با شناخت شریعت، درمی یابیم که احتیاط قانونی پذیرفتنی نیست و احتیاط ورزی، یک قاعده موجب تعطیلی شریعت و نقض هدفهای اساسی آن است.
🌐http://wikifeqh.ir/ضوابط_احتیاط
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#فرهنگ_غرب
#اومانیسم
#پوچگرایی
🔴 اصالت انسان در غرب، در نهایت به نگرش ابزارگونه نسبت به انسان منتهی میشود و سرانجام چنین نگرشی در دوره معاصر به نیهیلیسم ختم شده است که محصول دورههای طولانی بیتوجهی غرب به معنویات و سرسپردگی به نظام خودکامه خویش است.
برای مطالعه بیشتر لینک زیر را لمس کنید:
🌐http://wikifeqh.ir/فرهنگ_غربی
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از علیرضا شریفات
💠 شما دعوت شدهاید به مهمانى خدا و شما در ماه رمضان مهمان خدا هستید.
صحیفه نور، ج12، ص239
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از علیرضا شریفات
#ویکی_فقه
#سرگرمی
#مسائل_اخلاقی
🔴 چالشهای اخلاقی سرگرمی
📺 یکی از مهمترین چالشهای پیش روی بشر، چالشهای اخلاقی در عرصه فراغت و سرگرمی است. افراط در نگاه جنسیتی به مقوله فراغت از مؤلفههای تاثیرگذار بر سبک زندگی افراد است. جنسیت فرد سرگرم شونده مورد توجه بسیاری از نظریهپردازان در عرصه سرگرمی بوده است؛ به گونهای که در تحلیلهای جدید به رابطه فراغت و جنسیت توجه ویژه شده است. در این میان؛ استفاده از زنان به عنوان کالا و برای تبلیغ اجناس گوناگون و نیز استفاده از جذابیتهای جنسی آنان در عرصههای مختلف از جمله سرگرمیها، حکایت از همین نگاه ابزاری و غیرانسانی به زنان دارد.
🌐http://wikifeqh.ir/چالشهای_اخلاقی_سرگرمی
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از علیرضا شریفات
#ویکی_فقه
#اصول_عملیه
#قواعد_فقهی
❓آیا برای اجرای برائت شرعی، شرط خاصی مطرح شده است یا نه؟
🔰شرط جریان برائت نقلی یا شرعی در شبهات حکمی جستجو کردن از دلیل شرعی بر حکم واقعی در منابع معتبر تا ناامید شدن از دست رسی به آن میباشد.
🔰ولی در شبهات موضوعی بدون جستجو و بررسی میتوان برائت شرعی جاری نمود؛ برای نمونه، اگر مایعی میان خمر و خل (سرکه) مردد باشد میتوان قبل از جستجو، به برائت شرعی عمل کرد.
🌐http://wikifeqh.ir/شرط_جریان_برائت_نقلی
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#علمای_شیعه
🎯 #ملاحسینقلی_همدانی، عالم و عارف و فقیه قرن ۱۳و۱۴ق. او در تهران، سبزوار و نجف در فقه، اصول، فلسفه و اخلاق از درس شیخ انصاری در فقه و اصول و سید علی شوشتری در اخلاق استفاده نمود. میرزا جواد ملکی تبریزی، میرزا محمد حسین نائینی و آخوند خراسانی شاگردان وی هستند. شیوه ی سلوک ملاحسینقلی مبتنی بر معرفت نفس، التزام به مراقبه و اهتمام ورزیدن در مراتب چهارگانه آن است. بیشتر آثار همدانی، تقریرات او به قلم شاگردانش است. تقریرات دروس فقه و اصول شیخ انصاری و سید علی شوشتری نوشتهی خود میباشد.
🌀 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید
wikifeqh.ir/آخوندملاحسینقلی_همدانی
@WikiFeqh
هدایت شده از علیرضا شریفات
#ویکی_فقه
#عرفانهای_نوظهور
#اخلاق
💠 یکی از ویژگیهای مخرب برخی عرفانهای نوظهور دامنزدن به گرایشها و امیال جنسی است. کوییلو میکوشد خلسه عرفانی را معادل لذت جنسی معرفی کند! در عرفان اوشو نیز سکس امری مقدس و مهمترین نیروی زندگی دانسته و همگان را از نکوهش سکس بر حذر داشته و معتقد است همه دگرگونیهای زندگی از طریق این نیرو رخ میدهد. وی در کتاب الماسهای اوشو سکس را مقدمه عبادت میداند. البته نه هر سکس را، بلکه سکسی که از روی شور و سرخوشی باشد!
🌐http://wikifeqh.ir/آسیبهای_عرفانهای_نوظهور
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از علیرضا شریفات
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
#انفاق
"ماه رمضان ماه انفاق است، ماه ایثار است، ماه کمک به مستمندان است؛ چه خوب است که یک رزمایش کستردهای در کشور به وجود بیاید برای مواسات و همدلی و کمک مومنانه به نیازمندان و فقرا، که این اگر اتفاق بیفتد، خاطرهی خوشی را از امسال، در ذهنها خواهد گذاشت".
سخنرانی تلویزیونی به مناسبت ولادت حضرت امام زمان(عج)
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز اول ماه رمضان
این دعا، متضمن معارفی همچون قبولی روزه و شب زندهداری و طلب بیداری از خواب بیخبران و بخشش گناهان است.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر بروید. 👇
wikifeqh.ir/دعای_روز_اول_ماه_رمضان
@wikifeqh
هدایت شده از علیرضا شریفات
#ویکی_فقه
#فقه_حکومتی
📚مراد از حکومتمحورى اهداف فقه، در خدمت بودن حکومت براى اهداف فقه است و نبايد به هيچ وجه از عبارت "حکومتمحورى اهداف فقه"، هدف بودن حکومت براى فقه برداشت شود.
🎤امام خمينى، فقيه شاخص فقه حکومتى، در ضمن ادله ولايت فقيه مىگويد: "با دقت در ماهيت و کيفيت احکام شرع، درمىيابيم که اجراى آنها و عمل به آنها مستلزم تشکيل حکومت اسلامى است".
🌐http://wikifeqh.ir/فقه_حکومتی
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از علیرضا شریفات
#ویکی_فقه
#عرفانهای_نوظهور
🔥 عرفان سایبابا، به شدت تحتتاثیر مکاتب باستانی به ویژه هندوئیسم و کتب مقدس هندوستان بوده و به مناسک و ریاضتها بسیار اهمیت میدهد و آنرا سرسختانه دنبال میکند و جلوگاه اساسی این ادعا نقیض دانستن معنویت و عرفان در برابر دنیا و اموری مادی است. در آیین اسلام بر خلاف بسیاری از آیینهای دیگر، ازجمله عرفان سایبابا بدن آدمی برای رساندن به مدارج عرفانی مورد تحقیر قرار نمیگیرد. اسلام بدن انسان را شئی بیارزش نمیشمارد. زیرا بدن جایگاه روح، بلکه به عنوان ابرازی برای بهتعالی رساندن روح است.
🌐http://wikifeqh.ir/جایگاه_آرامش_در_معنویتگرایی_جدید
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#شبهات_کرونایی
⁉️خداوند ما را امتحان میکند تا کامل شویم. اما برخی امتحانها (مثل بیماری کرونا) که به مرگ منجر میشود اصلاً کمالی در آن هست؟!
✅ ابتلا به بیماری ناشی از عوامل مختلف است که یکی از آنها امتحان است. بنا بر روایات، بیماری و حتی خود مرگ برای بندگان خداوند، یا زمینهساز امتحان و یا کفاره گناه و یا سبب تعالی روح است. اینکه شخصی به بیماری خاصی مبتلا شود و احتمال دهد که بر اثر آن خواهد مرد، خودش یک امتحان بزرگ است: آیا او صبر پیشه میکند و یا به واسطه سختی و رنج، کفر میگوید و ناسپاسی میکند؟
🌐http://corona.wikifeqh.ir/حکمت_امتحان_با_بیماری_کشنده
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#جریانهای_فقهی
#اخباریگری
#اصولیون
🔶 بعضی از صاحب نظران معتقدند: «مهمترین علت پیدایش تفکر اخباریگری، سختگیری جمعی از فقها در امر حدیث و توجه بیشتر به عقل و استدلالات عقلی بود. به واقع گرایش شدید به اخبار را میتوان عکس العمل شدید در برابر عقلگرایی محقّق اردبیلی و شاگردانش دانست.
🔶 بزرگانی همچون مرحوم آیه اللّه بروجردی و شهید صدر منشأ پیدایش این اندیشه را تأثیرپذیری از نهضت تجربه گرایی و حس گرایی مغرب زمین می دانند.
🌐http://wikifeqh.ir/اخباریگری
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#شادی
#سبک_زندگی
🌹ایمان مهمترین عامل شادی است. نداشتن نگرانی، اضطراب و افسردگی و رسیدن به اطمینان قلبی، اساس هر نوع شادی است و این فراهم نمیشود مگر با ایمان به قدرت خداوندی که سرچشمه همه نیکیها است.
😊اسلام مصداق شادیهای پایدار و زوالناپذیر را راز و نیاز عاشقانه، دعا و نیایش با شور و حال، نماز با حضور قلب، کمک به انسانی افتاده، نوازش یتیمی غمگین، سیرکردن گرسنهای بینوا، دیدار بستگان، گفتوگو با دوستی صمیمی، ابراز عشق به همسر و فرزندان، ایجاد سرور در دلها و غیره معرفی کرده است و اینها طرب و شادی بیشتر و پایدارتری را ایجاد میکند.
🌐http://wikifeqh.ir/شادی_در_سبک_زندگی_اسلامی
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز دوم ماه رمضان
دعای روز دوم #ماه_رمضان، متضمن معارفی چون کسب رضایت خداوند، دوری از ناراحتی و خشم و غضب خدا و قرائت قرآن کریم میباشد.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر بروید. 👇
wikifeqh.ir/دعای_روز_دوم_ماه_رمضان
@wikifeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
⁉️پرسش: چرا تنها در ماه رمضان، روزه گرفتن، واجب شده است؟
🎤امام رضا (علیهالسّلام) میفرماید: اگر بگویند: «چرا تنها در ماه رمضان روزه واجب شده است و نه ماههای دیگر؟»، گفته میشود: زیرا ماه رمضان، ماهی است که خداوند در آن، قرآن را نازل کرده و میان حق و باطل، جداییانداخته است، آنچنان که خداوند فرموده است: «ماه رمضان، ماهی است که قرآن در آن فرود آمده تا هدایتی برای مردم و نشانههایی روشن از هدایت و فرقان باشد».
🌐http://wikiporsesh.ir/علت_انحصار_وجوب_روزه_به_رمضان
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#شبهات_کرونایی
❓ ویروس کرونا زیاد در ذهنم تاثیر گذاشته و من را دچار استرس کرده، آیا در متون دینی راهکارهایی برای مقابله با افکار بد و استرس وجود دارد؟ آیا دعایی هست بخوانم تا خودم و خانوادهام و شیعیان مولا مصون بمانند؟
🔰مشورت با یک مشاور حاذق و متدین، در این بین بسیار کارساز است. در مرحله بعد برای جلوگیری و درمان امراض، توصیههایی از سوی دین بیان شده است که علاوه بر رعایت اصول بهداشتی، میتوانید از آنها بهره ببرید: ...
🌐http://corona.wikifeqh.ir/کنترل_روانی_در_برابر_بیماری
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#عرفان_شیعی
#تصوف
🔆 در میان علمای شیعه امامیه، اولین کوشش برای پایهگذاری عرفان شیعی، از سوی کمالالدین میثم بن علی بَحْرانی صورت گرفته است. او را «فیلسوف محقق» و «حکیم مدقق» نامیده و گفتهاند که شرح نهج البلاغة وی مشتمل بر حکمت عملی ، کلام و تصوف است.
🔆 شاگرد کمالالدین میثم بن علی بَحْرانی، حسن بن یوسف بن مطهر معروف به علامه حلّی در کتاب نهج الحق و کشف الصدق به برخی عقاید و اعمال صوفیه مانند حلول، اتحاد، سقوط تکلیف، سماع و رقص تاخته و در عین حال امام علی (علیهالسلام) را سرسلسله فتوت دانسته است.
🌐http://wikifeqh.ir/تصوف_و_شیعه
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#اعجاز_قرآن
💎 فصاحت اعجازآمیز قرآن کریم میتواند موسیقی و آهنگی در حد اعجاز را پدید آورد؛ به این معنا که چینش حروف و کلمات متناسب در کنار هم و در نظر گرفتن تناسب صفات حروف و پیام مورد نظر، نیز گزینش واژگان متناسب و غیره زمینه ساز آهنگی فوق العاده برای متن است...
🌐 wikifeqh.ir/اعجاز_قرآن_در_نظم_آهنگ
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
💠در روایتی امام علی (علیهالسّلام) از پیامبر سوال میکند: بهترین عمل در ماه رمضان چیست؟ حضرت میفرماید: «اَفْضَلُ الْاَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ؛ با فضیلتترین اعمال در این ماه پرهیز از گناه است.در عین حال قرائت قرآن در این ماه بسیار سفارش شده بطوری که این ماه را بهار قرآن معرفی کردهاند.
🌐wikiporsesh.ir/با_فضیلتترین_عمل_در_ماه_رمضان
🌐@WikiFeqh