#کتابشناسی #ویکی_فقه #فقه
نام کتاب: مفتاح الفلاح فی عمل الیوم و اللیلة من الواجبات و المستحبات
نویسنده: شیخ بهایی، محمد بن حسین حارثی
📖 شیخ بهایی علیه الرحمة کتاب خود را به این انگیزه نوشته که یک مسلمان بتواند در یک شبانه روز تمام اعمال خود را بر طبق آن انجام دهد؛ لذا نمازهای واجب و مستحب، وضو، طهارت و... را نیز در کتاب خود ذکر کرده است.
کتاب مفتاح الفلاح به لحاظ دسته بندی زیبا، خلوص از زوائد، صحت و اعتبار مطالب و اعتبار و آوازهی مؤلف آن، خیلی سریع جایگاه خود را در بین اقشار مختلف جامعه به دست آورد؛ به این خاطر، بارها ترجمه شده تا منفعت آن عام تر شود.
📌ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/مفتاح_الفلاح_فی_عمل_الیوم_و_اللیلة_(کتاب)
@wikifeqh
#علم_حدیث #اصطلاح_حدیثی #ویکی_فقه
#آفته_فلان، از اصطلاحات علم حدیث بوده و از الفاظ ذم و جرح راوى به حساب میآید. و در مفاد آن چند قول است:
الف - از مرتبه دوم جرح راوی است.
ب - کنایه از این است که راوی موصوف به آن از واضعان حدیث است.
ج - احتمال دارد منظور از آن مردود و غیرمعروف بودن راوی باشد.
د - اگر گفته شد "موضوع آفته فلان" یا "باطل آفته فلان" کنایه از وضع است و چنانچه گفته شد "منکر آفته فلان" مراد نکارت راوی است اما اگر گفته شد "آفته فلان" در مفاد آن تردید است.
wikifeqh.ir/آفته_فلان
@wikifeqh
#احکام_شرعی #ویکی_فقه #فقه #صادرات #واردات
💢 چند حکم شرعی وارداتی
🔹 وارد کردن کالاهایى که موجب اشاعه فرهنگ ابتذال و فساد در جامعه اسلامى مىگردد ـ مانند لباسهاى نامناسب غربى ـ جایز نیست.
🔹 گوشتهایى که از کشورهاى اسلامى وارد کشور مىشود محکوم به پاک و حلال است؛ اما اگر از کشورى غیر اسلامى وارد شود، خوردن آن جایز نیست، مگر آنکه تذکیه شرعى آن معلوم باشد.
🔹 کالاىجامانده در گمرک درصورتیکه پساز مدت مقرر، مالک آن مراجعه نکند و امکان شناسایى او نیز نباشد، حکم مجهولالمالک را دارد.
🔹 کسى که مىخواهد کالایى را به کشورى صادر و یا از کشورى وارد کند، بر اساس قوانین بین المللى باید نخست در یکى از بانکهاى داخلى گشایش اعتبار کند. بانک پس از گشایش اعتبار، در ازاى واریز مبلغ کالاى خریدارى شده به حساب صادر یا وارد کننده و دریافت اسناد حمل کالا از وى و تحویل آن به گشاینده اعتبار، مبلغى به عنوان کارمزد از او مىگیرد. که گرفتن کارمزد در قالب اجاره یا جعاله جایز است.
📌ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/صادرات_و_واردات
@wikifeqh
#علمای_شیعه #اعلام #تراجم #ویکی_فقه
#محمد_باقر_آقا_نجفی اصفهانی، فقیه و اصولی، مشهور به حُسن اخلاق و پرهیزگاری بود. بود. وی تحصیلات خود را در اصفهان تکمیل کرد و پس از آن، به #اصفهان بازگشت.
وی برای امر به معروف و نهی از منکر اهمیت خاصی قائل بود و صاحب منصب قضاوت و فتوا بود. مردم برای رفع گرفتاریهایشان به وی مراجعه میکردند. او اندکی پس از مهاجرت به نجف، درگذشت و در آرامگاه جد خود، شیخ جعفر کاشفالغطاء به خاک سپرده شد.
📌ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/محمدباقر_آقانجفی_اصفهانی
@wikifeqh
#علمای_اهل_سنت #تراجم #علم_رجال #اعلام #رجالی
🔸 ابْنِ نُقْطه، عالم رجال و حدیث در بغداد است. نقطه نام دایۀ جد پدرش بود. #ابن_نقطه از ابتدا علاقهمند به #حدیث شد و برای استماع آن به مسافرت پرداخت. بدین منظور به خراسان، جبل، جزیره، شام و مصر رفت. برخی از اهل حدیث، او را توثیق کردهاند.
🔸 عبدالوهاب بن سکینه، عمربن طبرزد، مؤید طوسی و عبدالقادر رُهاوی از جملۀ مشایخ او بودهاند. حسین بن ابراهیم اربلی، احمدبن ابراهیم فاروثی و ابوالیمن عبدالصمد بن عبدالوهاب ابن عساکر و برخی دیگر از او روایت کردهاند.
🔸 التقیید لمعرفه الرواه والسنن و المسانید، #الاستدراک، الفوائد العوالی المنتقاه من حدیث مالک بن انس، الانساب و المُلتَقَط مما فی کتب الخطیب برخی از آثار ابن نقطه میباشد.
📌ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/ابننقطه_ابوبکر_معینالدین_محمد_بن_عبدالغنی_حنبلی
@wikifeqh
#ویکی_فقه #سوره_الرحمن #قرآن_شناسی
💢 نکاتی درباره سوره الرَّحمن
🔸 «رحمان» از اوصاف و القاب خاص خداوند و حاکی از رحمت واسعه الهی است. نام سوره الرحمن به تناسب کلمه «الرحمان» در آیه نخست آن است.
🔸 نام دیگر #سوره، «آلاء» است، این واژه جمع «الی» به معنای نعمتها و نیکیها است. چون واژه «آلاء» ۳۴ بار در قرآن آمده که ۳۱ بار آن در این سوره است، و از طرف دیگر، این سوره در مقام شمارش و تبیین نعمتهای خداوند است، به این اسم نامگذاری شده است.
🔸 هر چیز زیبا و با چشم انداز خوب را « عروس » میگویند. سورهی الرحمن به دلیل اسلوب و آهنگ خاصش و به جهت برشمردن نعمتهایفراوانالهی و اسلوب خاص خود، یکی از سورههای بسیار زیبا و خوش منظر قرآن، عروس القرآن هم میگویند.
🔸 گفتن «لا بشیء من آلائک ربّ اکذّب» بعد از خواندن «فبأی آلاء ربّکما تکذّبان» در این سوره، استحباب دارد.
🔸 مداومت بر تلاوت الرّحمن، خواندن آن بعد از نماز صبح جمعه و قرائت آن در نمازهاینافله به ویژه در رکعت اول نماز زیارت، در رکعت دوم نماز استخاره و در رکعت دوم نماز برای امام هادی علیه السّلام، مستحب است.
wikifeqh.ir/سوره_الرحمن
@wikifeqh
#حدیث #ویکی_فقه #قربانی
#پیامر_اکرم_صلى_الله_عليه_و_آله:
مَن بَنى مَسكَنا فَليَذبَح كَبشا سَمينا، وَ ليُطعِم لَحمَهُ المَساكينَ، ثُمَّ يَقولُ: «اللّهُمَّ ادحَر عَنّي مَرَدَةَ الجِنِّ وَ الإِنسِ وَ الشَّياطينِ، و بارِك لَنا في بُيوتِنا» إلاّ اُعطِيَ ما سَأَلَ.
هر كس خانهاى مىسازد، گوسفند چاقى قربانى كند و گوشت آن را به بينوايان دهد. سپس بگويد: «پروردگارا! سركشانِ جن و انس و شياطين را از من بران و اين خانه را براى ما مبارك گردان». اگر چنين كند، آنچه خواسته است، عطايش كنند.
lib.eshia.ir/15151/1/186/سَمِيناً
@wikifeqh
#علم_قرائت #مد_تمکین #قرائت_قرآن #مد_تمکین
🔹 انجام مد به مقدار یک الف و هنگام تلاقی دو حرف «و» یا دو «ی» را مد تمکین گویند. این مد هنگام تلاقی دو حرف «و» یا دو حرف «ی» پدید میآید که یکی از آنها حرف مد و دیگری حرف لین است؛ مانند: (فی یوم الدین) و (الذی یوسوس)، (اصبروا و صابروا).
🔹 این مد به اندازه یک الف کشیده خواهد شد و برای فرار از ادغام متماثلین یا حذف یکی از آنها صورت میگیرد.
💢 سیوطی، به نقل از ابوبکر احمد بن حسین بن مهران نیشابوری، مد تمکین را مدی دانسته که قبل از همزه قرار گرفته و سبب مد را تمکن از تحقیق همزه و تلفظ از مخرج آن دانسته، مثل: «اولئک»؛ «الملائکة» و «شعائر».
wikifeqh.ir/مد_تمکین
@wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه دانشنامه علوم حوزوی
#اعلام #علمای_شیعه #امام_خمینی
#ویکی_فقه
امام خامنهای:
مرحوم سید مصطفی خمینی (ره) یکی از شخصیت های بالقوه و بالفعل اسلام بود. روزی که ایشان شهید شدند، در حدود سنین ۴۸ - ۴۷ سالگی بودند و در آن سن جزء ممتازینی بود، که در حوزه های علمیه قم، نجف، مشهد، و ... وجود داشت.
🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/سیدمصطفی_خمینی
@wikifeqh