✅ #اصول_اسلامی_پیشرفت
💠 اگر پیشرفت را بر تمایزیابی معرفتی و ساختاری تعریف کنیم، با عدالتگرایی به تکثرگرایی فرهنگی و شناختی و اشاعه و در نهایت تمایز معرفتی خواهیم رسید؛ چرا که هر چیز در جای خودش قرار میگیرد و این سبب تنوع معرفتی خواهد شد که سبب غنای معرفتی به جای فقر فرهنگی و معرفتی جهانی خواهد شد.
💠 هر پیشرفتی از یک فلسفه تاریخ تغذیه میکند که بدون آن یک نوع صورتگرایی بدون محتوا خواهد بود.
💠 فلسفههای تاریخ دارای یک ریشه مذهبی میباشند؛ چرا که فلسفههای تاریخ بر اساس یک مبدا و مقصد تاریخی تدوین و تشکیل میشوند و این مبدا و مقصد از ادیان به قرض گرفته میشوند.
💠 اسلام، فلسفه تاریخ خود را بر اساس آیت و نشانه بنا میکند. (بر عکس غرب که بر اساس پارادایم بنا میکند.) و پیشرفت خود را بر اساس پارادایم بنا میکند. غرب فلسفه تاریخ را بر اساس پدیدار بنا کرد. آیه هم شامل فرد و انسان میشود و هم شامل غیرانسان هر چه آنچه در زمین و آسمان است و نشانههای بزرگ انسانهای برتر مثل ادیان و پیامبران میباشد.
#ویکی_فقه #جامعه_شناسی #تمدن_سازی #پیشرفت_اسلامی
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
➡️ http://wikifeqh.ir/اصول_اسلامی_پیشرفت
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
⭕️ امروز دولت آمريکا منفورترين دولت در نظر ماست.
💠 اما امروز سر و کار ما با اين خبيثهاست، با امريکاست. رئيس جمهور امريکا بداند، بداند اين معنا را که منفورترين افراد دنياست پيش ملت ما، امروز منفورترين افراد بشر است پيش ملت ما، يک همچنين ظلمى به دولت اسلامى کرده است، امروز قرآن با او خصم است، ملت ايران با او خصم است. دولت امريکا بداند اين مطلب را، ضايع کردند او را در ايران، خراب کردند او را در ايران.
منبع: http://lib.eshia.ir/50080/1/105/دنیاست
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
✅ شهید ثالث و فرقه شیخیه و بابیان
💠 آيتالله ملا محمدتقي بَرَغاني معروف به شهيد ثالث، از مشاهير علماي مجاهد ايران در قرن دوازدهم و سيزدهم هجري، از جمله عالماني است که نقش بسياري در هدايت مردم و مبارزه با افکار انحرافي شيخيه و بابيه ايفاء نمود و سرانجام در اين راه نيز به شهادت رسيد.
💠 با ورود شيخ احمد احسايي مؤسس فرقه شيخيه به ايران و سفر به قزوين بنا به درخواست عدهاي از علماي آن شهر و برخي شهرهاي ديگر، محمدتقي برغاني، به نمايندگي علما، احسايي را به مناظره طلبيد، که حاصل آن تکفير احسايي از جانب برغاني و در پي آن از سوي ساير فقها بود.
💠 هرچند واکنش علني برغاني، دشمني مدافعان احسايي را برانگيخت، اما او نه تنها از مخالف آشکار با اين نحله دست نکشيد بلکه با پيدايش بابيگري بر شدت و قوت مبارزه خود افزود و پيروان اين فرقه را کافر شمرد و رشد و نفوذ آنان را به شدت کاهش داد.
💠 همين موضع گيري قاطع و علني بود که موجب شد در سحرگاه 15 ذيقعده 1263 ق، هنگامي که طبق معمول در مسجد به عبادت مشغول بود، با ضربه هاي مهلک چند نفربابي از پا درآيد. چون در راه دفاع از عقايد ديني کشته شده بود به «شهيد ثالث» شهرت يافت و پيکرش با تجليل فراوان به خاک سپرده شد.
#ویکی_فقه #علمای_شیعه #شهید_ثالث #فرق #فرقه_شیخیه
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
➡️ http://wikifeqh.ir/محمدتقی_بن_محمدملائکه_برغانی
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
✅ تفاوت صورت جسمیه و صورت نوعیه:
🌺 صورت جسميه همان است که ترکيب آن با هيولي جسم را به وجود ميآورد و صور نوعيه صورتهايي هستند که با جسم ترکيب شده و مرکبهاي پيچيده تري را به وجود ميآورند. با ترکيب اولين صورت نوعيه با جسم عنصر ايجاد شده و با ترکيب عناصر مواد مرکب ديگر حاصل ميشوند.
🌺 اختلاف آثاري که در اجسام گوناگون جهان مشهود است ايجاب ميکند که به حسب اختلاف آثار جسماني، تقيسم ديگري در صورت انجام گرفته و در نتيجه، جسم مطلق با توجه به صورتهاي تازه جوهري که پيدا ميکند به اقسام مختلفي تقسيم شود. در حقيقت با ترکيب هيولي و صورت جسميه، جسم پيدا ميشود و اين نقطه شروع ترکيبهاي بعدي است. هر ترکيب جديدي، خواص تازهاي ايجاد ميکند تا جايي که ترکيبات خاتمه مييابند. هر ترکيب تازه، داراي خواص تازه بوده و يک «صورت نوعيه» مخصوص به خود دارد و همچنين مجموع چندين نوع که نوع تازهاي به وجود ميآورند، «ماده» براي صورت نوعيه جديد ميباشند و در نهايت مجموع صورت و ماده يک نوع جديد ميباشند.
#ویکی_فقه #صورت #ماده #جوهر
منبع: http://wikifeqh.ir/صورت_(فلسفه)
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_اخلاقی
⚜ #آسیب_شناسی_سکوت_علما
⭕️ عالمان وظیفه تبلیغ و ترویج دین را دارند و سکوت عالمان در جایی که باید سخن بگویند، آفتزاست و خداوند در قرآن کریم به آنها اشاره کرده است.
⭕️بی تفاوتی عالمان در برابر منکرات، باعث رواج گناه میباشد.
💠 و تری کثیرا منهم یسـرعون فی الاثم و العدون و اکلهم السحت... • لولا ینهاهم الربنیون و الاحبار عن قولهم الاثم و اکلهم السحت...(مائده:62-63)
💠 بسيارى از آنان را مىبينى كه در گناه و تعدّى، و خوردن مال حرام، شتاب مىكنند! چه زشت است كارى كه انجام مىدادند! چرا دانشمندان نصارى و علماى يهود، آنها را از سخنان گناهآميز و خوردن مال حرام، نهى نمىكنند؟! چه زشت است عملى كه انجام مىدادند!
#ویکی_فقه #اخلاق #آسیب_شناسی_اخلاقی #سکوت_علما
منبع: http://wikifeqh.ir/آسیبشناسی_سکوت_علما_(قرآن)
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
مهندس جوادی، مدیر عامل صدای بهار نیز در این جلسه افزود: هدف از ایجاد تفاهم نامه همکاری یکسان سازی فعالیت های درس خارج و تقریرنویسی است.
وی گفت: برای این منظور هماهنگی شد تا سامانه تقریر نویسی حوزه،(http://taghrir.ismc.ir) دیتا و فایل صوتی درس خارج و متن اولیه از مدرسه فقاهتhttp://www.eshia.ir بگیرد و طلبه ها، بیایند ذیل فایل صوتی، تقریرات دورس خارج خودشان را ثبت کنند.
جوادی با بیان اینکه این موضوع مانند شبکه اجتماعی است اظهارداشت: این شبکه خصوصیاتی دارد که از جمله آن این است، طلاب حتی می توانند در این شبکه بحث و گفت وگو کنند و نسبت به تقریرات درس خارج هم دیگر اظهار نظر داشته باشند.
وی بابیان اینکه از طریق سامانه مدرسه فقاهت، دروس خارج به صورت برنامه زنده پخش می شود گفت: از دیگر قابلیت سایت این است که بعد از دو ساعت، فایل صوتی همان درس مربوطه برای استفاده طلاب روی خروجی سایت قرار خواهد گرفت.
جوادی با بیان اینکه بین 6تا 24 ساعت متن درس هم روی سایت قرار می گیرد اظهارداشت: برای استفاده بهتر طلاب این متن استاد، مستند سازی و بعد لینک به کتابخانه می شود، بدین معنا به عنوان مثال وقتی استاد از کتاب جواهر بحثی را مطرح می کند، این بحث بعد از مستند سازی، لینک به کتابخانه مدرسه فقاهت می شود و در آنجا طلبه می تواند در جریان همه مسائل درمورد آن بحث اعم از جلد، صفحه و حتی تقریرات مربوط به آن درس قرار گیرد.
http://hawzahnews.com/detail/News/468427
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_اخلاقی
✅ #آسیبهای_تلویزیون
💠در يک جامعه اسلامي؛ که هدف، توسعه عبوديت بر اساس اصول و قواعد دين مبين اسلام ميباشد، بايستي نظام ارتباطات و رسانه نيز از هر لحاظ، منطبق با آن اصول و قوانين و در راستاي آن هدف قرار گيرد. در واقع بايد يک نظام رسانهاي ديني حاکم باشد.
💠 از جمله خدماتي که اين رسانه ميتواند نسبت به دين و دينداران داشته باشد عبارتند از: بسط نفوذ دين، ترويج و تبليغ دين، بازتوليد پيامهاي دين در قالبهاي جديد، ايجاد زمينه براي احساسات و تجربه ديني، بسترسازي براي تحول روحي و تحصيل اطلاع يابي از اديان گوناگون.
💠 رهبر معظم انقلاب، در تشريح رسالت تلويزيون در عرصه ديني ميفرمايند: «هدف ما اين است که صدا و سيما را به آن اوجي برسانيم که کليه برنامههاي آن، با بهترين کيفيت در جهت رسوخ و نفوذدادن اسلام ناب و همه ملحقاتش از اخلاق و عمل در زندگي مخاطبانش باشد. هر برنامه آن بايد اين خصوصيت را داشته باشد؛ اين هدف ماست».
💠 تلويزيون ايران اسلامي هرچند در مقايسه با تلويزيون ساير کشورهاي اسلامي، از محتواي غني اسلامي برخوردار است؛ اما تا رسيدن به نقطه ي مطلوب، راه زيادي را در پيش دارد و قطعا با نواقص و نقاط ضعفي در جهت ديني شدن همه جانبه روبروست، بنابراين لازم است اين کمبودها واشکالات، شناسايي شده و در جهت اصلاح آنها، گامهاي مؤثري برداشته شود...
#ویکی_فقه #آسیب_شناسی_اخلاقی #رسانه #تلویزیون
منبع: http://wikifeqh.ir/آسیبهای_تلویزیون
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_عرفانی
✅ #وحدت_شهود
💠 جمعي از صوفيه که منکر وحدت وجودند؛ و از آن جمله علاء الدوله سمناني، در مقابل وحدت وجود اصطلاح تازهاي وضع کردهاند با نام «وحدت شهود»؛ و به اين سبب آن جماعت، «وحدت شهودي» را در مقابل «وحدت وجودي» قرار ميدهند.
💠 مقصود از «وحدت شهود» دستيابي به توحيد الهي و اثبات آن، از راه کشف و شهود عرفاني است؛ نه بهطريق متکلمان با دليل عقلي و قياس برهاني.
💠 عارف وقتي که عظمت لايتناهاي حق را شهود ميکند، متناهي در مقابل لايتناهي اصلاً نسبت ندارد؛ حتي گفتن اينکه اين بزرگتر است از آن، درست نيست. اين است که عارف که عظمت حق را شهود ميکند (اينجا ديگر وحدت شهود ميشود) قهراً غير او را اساساً نميتواند ببيند: اگر آن وجود است اينها ديگر وجود نيست، اگر آن قدرت است اينها ديگر قدرت نيست، اگر آن عظمت است اينها ديگر عظمت نيست، اصلاً او شيء است، اينها لا شيء هستند.
#ویکی_فقه #عرفان_اسلامی #وحدت #وحدت_شهود
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
➡️ http://wikifeqh.ir/وحدت_شهود
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
⚜ #یک_حدیث_ناب
🌺 امام حسن عسکری علیهالسلام :
«شيعَتُنا الْفِئَـةُ النّاجِيَةُ وَالْفِرْقَةُ الزّاكِيَةُ صارُوا لَنا رادِئًا وَصَوْنًا وَ عَلَي الظَّلَمَةِ أَلَبًّا وَ عَوْنًا سَيَفْجُرُ لَهُمْ يَنابيعُ الْحَيَوانِ بَعْدَ لَظْيِ مُجْتَمَعِ النِّيرانِ أَمامَ الرَّوْضَةِ.»
🌺 "پيروان ما، گروههاي نجاتيابنده و فرقههاي پاكي هستند كه حافظان آيين مايند، و ايشان در مقابل ستمكاران، سپر و كمككار ما هستند. به زودي چشمههاي حيات منجيِ بشريّت بعد از گدازه تودههاي آتش! پيش از ظهور براي آنان خواهد جوشيد".
🔹منبع: http://lib.eshia.ir/11008/78/378/وشيعتنا
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث #مهدویت
✅ #نام_پدر_امام_زمان
💠 طبق اعتقاد شيعيان دوازده امامي، پدر حضرت مهدي (عجّلاللهفرجهالشريف)، امام حسن عسکري (عليهالسلام) است؛ اما برخی از علماي اهل سنت، براي ابطال نظر شيعه در مورد امام زمان (عجّلاللهتعاليفرجهالشريف)، ادعا کردهاند که طبق روايات نام پدر آن حضرت، عبدالله است؛ از جمله ابنتيميه که در حقيقت مؤسس فکري وهابيت به شمار ميرود.
💠 در بعضي از روايات اهلسنت عبارت «اسم ابيه کاسم ابي» آمده است اين روايات که بر ضد شيعه به آنها استدلال شده است، عموما ضعيف بوده و از درجه اعتبار ساقط هستند.
💠 يکي از مطالبي که در منابع شيعه و سني به آن اشاره شده است، اين است که جمله «اسم ابيه اسم ابي»، از جانب مدعيان مهدويت جعل شده است. طبق گزارش منابع روايي و تاريخي، در مورد افراد زيادي ادعاي مهدويت شده است، که بعضي از آنها خود چنين کردند و بعضي ديگر در بين مردم به اين لقب مشهور شدند؛ از جمله آنها «محمد بن عبدالله بن الحسن»، معروف به حسن مثني، و «محمد بن عبدالله بن المنصور» از خلفاي عباسي هستند که اسم هردوي آنان، محمد بن عبدالله است. و علماء و بزرگان شيعه سني گفتهاند که اين جمله را براي تبليغ آنها، جعل کردهاند.
#ویکی_فقه #مهدویت #شبهات_مهدویت #پدر_امام_زمان
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
➡️ http://wikifeqh.ir/نام_پدر_امام_زمان
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_حقوقی
✅ احکام حق الله محض و حق الناس محض
🔴 احکام حق الله محض و حق الناس محض، بهويژه در ابوابِ قضا و شهادات، تفاوتهاي عمدهاي دارند.
1) اثبات حق الله نزد قاضي دشوارتر است، زيرا حق الله با يک شاهد مرد و دو شاهد زن، يا يک شاهد مرد همراه با سوگند، يا شهادت زنان به تنهايي، اثبات نميشود، ولي شماري از حق الناسها را ميتوان با اين شواهد اثبات کرد.
2) در حدود که از مصاديق حق الله است ــ شهادت بر شهادت، برخلاف موارد حق الناس محض، پذيرفته نميشود، البته برخي فقهاي اهل سنّت اين حکم را شامل قصاص هم دانستهاند.
3) اجراي حکم در حق الله منوط به مطالبه کسي نيست، برخلاف حق الناس که به درخواست صاحب حق نياز دارد.
4) به نظر برخي فقهاي اهل سنّت و معدودي از اماميان، قاضي در حق الله، برخلاف حق الناس، نميتواند بر پايه علم خود حکم کند.
5) در حق الله، شهادت تَبَرُّعي پذيرفته ميشود، ولي به نظر برخي فقها، در موارد حق الناس شهادت پس از درخواست صاحب حق از قاضي و درخواست قاضي از شهود، اقامه ميشود.
6) فاسق شدن گواهان پيش از صدور حکم، در موارد حق الله محض، مانع صدور حکم است. ...
#ویکی_فقه #حقوق #حق_الله #حق_الناس
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
➡️ http://wikifeqh.ir/حقالله_و_حقالناس
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_فقهی
✅ #دار_الاسلام
💠 دارالاسلام به سرزمينى گفته مىشود که احکام اسلام در آن منطقه نافذ و جارى است.
💠 برخى قدما براى دارالاسلام سه مصداق ذکر کردهاند:
⭕️شهرى که در اسلام بناشده و مشرکان به آن راه نيافتهاند، مانند بغداد و بصره؛
⭕️شهرى که به کافران تعلّق داشته است، ليکن مسلمان ان آن را به تصرف خود درآوردهاند؛
⭕️ شهرى که ازآنِ مسلمانان بوده، ليکن به سيطره کفار در آمده استبرخى دارالاسلام را تنها به دو مورد اوّل اختصاص دادهاند.
💠 بنابر تعريف و تقسيم ياد شده، دارالاسلام سرزمينى خواهد بود که تحت تصرف مسلمانان و احکام اسلام در آن، جارى باشد، هرچند مسلمانان در آن جا زندگى نکنند.
#ويکي_فقه #فقه #جهاد
⚜براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/دارالاسلام
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
✅ ترکیب ماده و صورت از دیدگاه ملاصدرا:
🌺 ملاصدرامعتقد است ترکيب ماده و صورت ترکيب اتحادي است. مقصود از ترکيب اتحادي اين است که واقعيت جوهر جسماني ، واقعيتي بسيط است که در آن بالفعل کثرتي يافت نميشود مع الوصف هم وجود صورت است (يعني صورت همراه آن است) چون داراي آثاري است که از صورت انتظار ميرود و هم وجود ماده است (يعني ماده همراه آن است). چون داراي آثاري است که از ماده انتظار ميرود. و در عين حال وجود جسم است؛ يعني داراي آثار جسميت است. هر چند ايشان با تبييني که از حرکت جوهري دارند، معتقدند وجود جسم وجود بالفعل است که داراي وجود بالقوه ماده و صورت نيز هست. يعني همان وجود جمعي ماده و صورت را دارد نه وجود خاص و تفصيلي آن دو را؛ زيرا آثاري دارد که بيش از آثاري است که از وجود ماده و صورت انتظار ميرود.
#ویکی_فقه #صورت #ماده #جوهر
منبع: http://wikifeqh.ir/صورت_(فلسفه)
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_منطقی
✅ #اقسام_حمل_عرضي
🔴 اقسام حمل عرضي که مقابل حمل ذاتي است از اين قرار است:
1. جايي که موضوع و محمول، دو کلي متساوي و اجزاي يک ماهيت باشند.
2. جايي که موضوع و محمول، دو کلي متساوي و خارج از ماهيت يکديگر باشند.
3. آنکه موضوع، کلي اخص از محمول و يا محمول، کلي اخص از موضوع باشد.
4. آنکه موضوع و محمول، دو عرضي باشند که از لحاظ ماهيت با يکديگر مغايرت داشته و هر دو در يک موضوع يافت شده باشند .
5. آنکه محمول، عين طبيعت و ذات موضوع باشد؛ مثل: سقراط انسان است.
6. آنکه محمول، جزء مساوي با طبيعت موضوع يا جزء اعم از طبيعت موضوع باشد.
7. آنکه محمول، عَرَض مساوي با طبيعت موضوع يا عرض اعم از ماهيت و طبيعت موضوع باشد.
🔴 همه اين قضايا از اقسام حمل عَرَضي و حمل شايع هستند و حال آنکه در بيشتر اين موارد، موضوع، فرد محمول نيست؛ بنابراين بهتر آن است که بگوييم حمل شايع آن است که محمول نه عين مفهوم موضوع، و نه جزء مفهوم موضوع باشد. اين تعريف، شامل همه موارد مزبور ميشود.
#ويکي_فقه #منطق #حمل #حمل_شایع_صناعی
⚜براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/حمل_شایع_صناعی
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 دخترم! موضوع فلسفه مطلق وجود است از حق تعالى تا آخرین مراتب وجود و موضوع علم عرفان و عرفان علمى وجود مطلق است یا بگو حق تعالى است و بحثى به جز حق تعالى و جلوه او که غیر او نیست ندارد. اگر کتابى یا عارفى بحث از چیزى غیر حق کند نه کتاب عرفان است و نه گوینده عارف است و اگر فیلسوفى در وجود به آن طور که هست نظر کند و بحث نماید نظرش الهى و بحثش عرفانى است.
منبع: http://lib.eshia.ir/50080/22/347/فلسفه
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf