#علمای_شیعه #اعلام #فلاسفه #ویکی_فقه
👤 ميرزا #جهانگير_خان_قشقايي تا چهل سالگی به امور زراعت و دامپروری مشغول بود و در كنار آن تار هم میزد تا اينكه روزی تارش خراب میشود، لذا برای تعمير تار شكستهاش عازم اصفهان ميشود. او سراغ #استاد تارسازی را ميگيرد. آن شخصِ، ضمن راهنمايي و معرفي استاد «يحيي ارمني» تارساز به جهانگير خان نصيحتي هم میكند و میگويد: حق اين است كه در پي كار بهتری بروی و #علم و #دانش بياموزی و ...
✅ برای مطالعه بیشتر درباره این فقیه عارف به لینک زیر بروید. 🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/جهانگیرخان_قشقایی
@wikifeqh
#شفاعت #امام_حسین علیهالسلام #زیارت #ویکی_فقه
🔹 یکی از معارفی که در عقائد دینی به آن پرداخته شده، مساله شفاعت در روز قیامت است، بدون تردید پیامبران و امامان معصوم علیهمالسلام دارای مقام شفاعت میباشند.
✨حال این پرسش مطرح میشود که آیا انسانهای باایمان علی الخصوص زائران اباعبداللهالحسین هم در قیامت، شفاعت میکنند؟
📚 برای مطالعه پاسخ پرسش مذکور به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/شفاعت_زائران_امام_حسین
@wikifeqh
#اخلاق_اسلامی #توکل #فضائل_اخلاقی #ویکی_فقه
✅ معنای توکل آن است که بنده بداند آفریدگان هیچ سود و زیانی برای او ندارند و فقط به #خداوند امیدوار باشد و از غیر او نهراسد و تنها برای او کار کند.
🌀 #توکل_بر_خدا با توجه به #اسباب مادّی و کار و تلاش منافاتی ندارد.
مردی نزد پیامبر آمد و پرسید: شترم را آزاد بگذارم و توکل کنم یا اینکه آن را ببندم و توکل کنم؟
#پیامبر در پاسخ او فرمود: آن را ببند و توکل کن. بدین جهت، پیامبر کسانی را که برای کسب روزی تلاش نمیکردند، نه تنها متوکل نمیدانست که آنان را سربار میخواند.
🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/توکل_اخلاقی
@wikifeqh
#زیارت_اربعین #امام_حسین
#ویکی_فقه
🔅 زیارت قبور اولیای دین مخصوصا معصومین (علیهمالسّلام) مورد سفارش پیشوایان دین است.
در این میان، سفارش ویژه بر #زیارت امام حسین (علیهالسّلام) شده است. از جمله، زیارت #سید_الشهداء در سالروز اربعین حسینی است که در روایت امام صادق و امام عسکری علیهالسلام، بدان سخن رفته است.
سالیان زیادی است که #شیعیان در ایام اربعین حسینی با پای پیاده به زیارت آن حضرت مشرف میشوند.
اینجا این پرسش مطرح میشود که آیا بهطور کلی دلیلی بر استحباب زیارت امام حسین (علیهالسّلام) با پای پیاده، از سوی شرع مقدس وجود دارد؟
💢 نوشتار زیر 👇 به دنبال پاسخ از این شبهه است، ببینید
wikifeqh.ir/مستند_دینی_پیادهروی_اربعین
#علمای_شیعه #یاران_امام_خمینی #ویکی_فقه
👤 ابوالقاسم خزعلی، حافظ قران و نهج البلاغه، از علماء بزرگ و از یاران امام خمینی(ره) که در پیروزی انقلاب اسلامی امام را یاری کرد و همیشه پشتیبان #ولایت_فقیه بود، و حضرت امام خمینی، #آیت_الله_خزعلی را به عنوان عضو فقهای #شورای_نگهبان منصوب کرد.
🔅 نگاهی به زندگی آیت الله ابوالقاسم خزعلی 👇
wikifeqh.ir/ابوالقاسم_خزعلی
@wikifeqh
#اعلام #علمای_شیعه #امام_خمینی
#ویکی_فقه
امام خامنهای:
مرحوم سید مصطفی خمینی (ره) یکی از شخصیت های بالقوه و بالفعل اسلام بود. روزی که ایشان شهید شدند، در حدود سنین ۴۸ - ۴۷ سالگی بودند و در آن سن جزء ممتازینی بود، که در حوزه های علمیه قم، نجف، مشهد، و ... وجود داشت.
🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/سیدمصطفی_خمینی
@wikifeqh
#حکومت_اسلامی #مباحث_قرآنی #آزادی #ویکی_فقه
💢 #آزادی_اجتماعی، نیاز فطری انسان محسوب میشود و اصل آن قابل بحث نیست. ولی حدود آن، هر از چند گاهی شبهاتی ایجاد مینماید، بطوری که برخی برای آن دایرهای رسم کرده و آن را در محدودهی همان دایره میبینند و برخی عینکی با برد قویتر بر #چشم گذارده و محدوده وسیعتری را در زیر پرچم آزادی مشاهده می کنند. ولی به هر حال #آزادی_مطلق را هیچ انسانی نپذیرفته و محدودیتی برای آن قائل شده است. اما #حدود_آزادی در قرآن چیست؟ برای پاسخ به این پرسش به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/حدود_آزادی_(قرآن)
@wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اربعین #زیارت_اربعین #امام_حسین
#ویکی_فقه
مقام معظم رهبری: روزی که اربعین در کربلا میعاد شیعیان شود.
❇️ ویکی فقه؛ دانشنامهی بزرگ علوم اسلامی
@wikifeqh
#اصطلاح_اصول #اصول #ویکی_فقه #مقدمه
💢 مقدمهی وجوب، مقدمهای است که وجوب ذی المقدمه به آن بستگی دارد؛ برخلاف #مقدمه_وجود که اتصاف ذی المقدمه به وجوب، به آن بستگی ندارد،
ولی وجود #ذی_المقدمه در خارج بر آن متوقف است؛ مانند استطاعت نسبت به حج، مقدمه و شرط وجوب محسوب میگردد و تا مکلف #تمکن_مالی خاص
(استطاعت) پیدا نکند حج بر او واجب نمیگردد.
wikifeqh.ir/مقدمه_وجوب
@wikifeqh
#شرط_ابتدایی #وفا_به_عهد #اصول
#ویکی_فقه
امام صادق علیهالسلام: وعدهی مؤمن به برادر دینیاش، همانند نذر است ولی #کفاره ندارد؛ پس هر کس تخلف کند، تخلف #خدا کرده و خود را در معرض غضب الاهی قرار داده است؛ چون خدا فرموده است: "ای مؤمنان! چرا به آنچه انجام نمیدهید وعده میدهید؛ این در پیشگاه خداوند، گناهی بزرگ است."
◽️ شرط ابتدایى عبارت است از تعهد و قرارى که مستقل و جدا از عقد باشد، نه ضمن آن.
◾️روایت دلالت میکند که خلف وعده حرام است و وفا به آن واجب؛ بنابراین شایسته است مؤمن وعده ندهد و اگر وعده داد وفا کند.
⁉️ آیا روایت شامل شرط ابتدایی هم میشود یا نه؟ پاسخ پرسش را در لینک زیر مطالعه کنید.
wikifeqh.ir/وجوب_وفا_به_تعهدات
@wikifeqh
🔺🔺🔺
◽️ ایشان در سال ۱۲۳۸ ق در مامقان، متولد شد هنوز چند ماهی از عمر او نگذشته بود که همراه خانواده به کربلا مشرف شد. سایه پدر و مادر بر سر او، خیلی طولانی نبود؛ زیرا در سن هشت سالگی مادرو نه سالگی پدرش را از دست داد.
▪️ محمدحسن مامقانی را در راه کسب دانش و #معرفت، بسیار کوشا نمود به طوری که، جز در مواقع استراحت و نماز، مشغول مطالعه و تحقیق بود. او در سن ۱۷ سالگی برای تکمیل یافتههای خود به نجف اشرف هجرت کرد و در سال ۱۲۵۸ ق به خواهش صاحب جواهر به مامقان رفت.
◽️ این دانشمند وارسته، در جهت رشد و بالندگی شخصیت علمی و اخلاقی خویش، نزد استادان بزرگی تحصیل و از اندوختههای آنان بهره برداری کرد تا به قله رفیع اجتهاد، فقاهت و کمال نایل آمد.
◽️ او در سفری که، به زیارت حضرت عبدالعظیم علیهالسلام مشرف شده بودند، #مظفرالدین شاه، تقاضای ملاقات کرد. #آیت_الله_مامقانی از آن جا که نسبت به عدم التزام حکومت قاجار به احکام اسلامی اعتراض داشت، این دعوتها را رد کرد. کوششهای شاه قاجار برای آوردن #مرجع_تقلید شیعه به پایتخت، ثمری نبخشید و از این رو، خود تصمیم گرفت تا به ملاقات آن بزرگ مرد برود. آیة الله مامقانی نیز با اکراه بسیار او را به حضور پذیرفت و شاه قاجار با دست و پایی لرزان که از هیبت و بزرگی مرجع تقلید #شیعه بر او عارض شده بود به حضور وی رسید و دست آن بزرگوار را بوسید و بعد از احوال پرسی و گفت و گویی کوتاه، ملاقات به پایان رسید.
wikifeqh.ir/محمدحسن_مامقانی_نجفی
@wikifeqh
#شاعران #ادبیات #شاعران_اهل_بیت #ویکی_فقه
مقام معظم رهبری:
شهریار یک شخصیّت نظیف و پاکیزه و دارای خصال برجستهی اخلاقی بود. یک انسان متواضع، حقپرست، پارسا، بسیار صمیمی و صادق؛ از جملهی کسانی که کالای شعر خود را حاضر نیست به کسی بفروشد؛ این خیلی مهم است.
🔸 نگاهی به زندگی سید محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار شاعر اهل بیت
wikifeqh.ir/استاد_شهریار_شاعر_اهل_بیت
@wikifeqh
#اصطلاح_فلسفی #فلسفه
#ویکی_فقه
🔸 «آن» یکی از اصطلاحات بهکار رفته در فلسفه بوده و بهمعنای وقت است. گفته شده: اصل #آن، #اوان بوده است، الف اول آن حذف شده و او تبدیل به الف شده و این کلمه تبدیل به «آن» شده است.
🔹 «آن» عبارت است از پایان گذشته و آغاز آینده. این دو، توسط «آن» از هم جدا میشوند. پس «آن» به این اعتبار حد جدائی بین این دو لحظه است و به این اعتبار که مشترک بین آنهاست، حدّ پیوند آنهاست.
🔹 نسبت «آن» به زمان مانند نسبت نقطه به #خط نامتناهی است و نسبت واحد به عدد. همچنان که وجود نقطه در خط #وجود_واقعی نیست بلکه وجود فرضی است، وجود «آن» هم در زمان یک وجود فرضی است.
wikifeqh.ir/آن
@wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مباحث_قرآنی #حجاب #حجاب_سر #ویکی_فقه
🔅 وقل للمؤمنـت... ولیضربن بخمرهن علی جیوبهن ولا یبدین زینتهن...و به زنان با ایمان بگو چشمهای خود را (از #نگاه هوس آلود) فرو گیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و #زینت خود را- جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند.
wikifeqh.ir/حجاب_سر_(قرآن)
@wikifeqh
#ویکی_فقه #امام_حسین #کربلا #نهضت_عاشورا
💠 #سیره_معصومین علیهمالسلام دربارهی بزرگداشت حادثه کربلا
◽️ پیامبر گرامی اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) بارها به مصائب امام حسین (علیهالسّلام) اشاره کرده و بارها برای آن حضرت اشک ریخته است آن حضرت به گریه بر امام حسین (علیهالسّلام) و زیارت قبر آن حضرت سفارش کرده است.
◽️ امام باقر (علیهالسّلام) به منظور بزرگداشت حاثه کربلا برای امام حسین (علیهالسّلام) اقامه عزا میکرد و به شیعیان دستور میداد، برای آن حضرت عزاداری کنند.
◽️ امام رضا (علیهالسّلام) به منظور بزرگداشت حادثه کربلا، گریه بر امام حسین (علیهالسّلام) را موجب بخشش گناهان بزرگ شمرده است.
📚 برای مطالعهی بیشتر، به لینک زیر 👇بروید:
wikifeqh.ir/بزرگداشت_حادثه_کربلا_توسط_ائمه
@wikifeqh
#اخلاق_اسلامی #فضائل_اخلاقی #ویژگی_های_مومن #ویکی_فقه
بینش و آگاهی، در مورد کارهایی که انسان انجام میدهد، بخصوص اعمال فردی و اجتماعی، حائز اهمیت فوق العاده بوده و در صورت نبود بینش کافی، مخصوصا در برهههای حساس زندگی، آدمی را تا مرحله افتادن در پرتگاهها و خروج از صراط مستقیم الهی پیش میبرد. [ادامه مطلب]👇
wikifeqh.ir/بصیرت
@wikifeqh
06 (59).mp3
2.15M
#اربعین_حسینی #امام_حسین #ویکی_فقه
این #راهپیمایی را میبینید؟ این حرکت عظیم میلیونی بین نجف و کربلا را، بین نجف و امام حسین را مشاهده میکنید؟ این شور و شوق را میبینید؟ این حرکت را میبینید؟
این حرکت آنوقتی که لازم باشد با خطر همراه بشود، باز هم این شور و شوق در #ملّت ما، در #مردم ما، در جوانهای ما وجود دارد؛ این را باید نگه داشت، این آن چیزی است که ضامن بقای این کشور است.» ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
◽️ ویکی فقه؛ دانشنامه بزرگ اینترنتی
@wikifeqh
#مهدویت #امام_زمان #فلسفه_غیبت #احادیث
#ویکی_فقه
امام صادق علیهالسّلام:
صاحب امر غیبتی دارد که ناچار باید واقع شود. در آن غیبت هر کسی که بر باطل است به شک میافتد عرض کردم: فدای شما گردم، برای چه باید آن حضرت غایب شود؟
فرمود: ما از طرف خدا ماذون نیستیم آن را برای شما بیان کنیم. عرض کردم: وجه حکمت غیبت آن حضرت چیست؟ فرمود:
وجه حکمتش همان وجه حکمت غیبت حجّتهای خدای تعالی است (چنانکه خضر، یوسف، یونس و دیگران و امام زینالعابدین علیهالسّلام مدّتی از زمان خود را در غیبت به سر بردند) حکمت غیبت حضرت مهدی علیهالسّلام بیان نمیشود مگر بعد از آنکه آن بزرگوار #ظهور کند، هم چنانکه حکمت کارهایی که حضرت خضر پیغمبر انجام داد مانند شکستن کشتی، روی آب دریا و کشتن یک پسربچه بیگناه و ساختن دیوار برای حضرت موسی علیهالسّلام آشکار نشد مگر پس از آنکه بنا شد از هم جدا شوند.👇
🔗 wikifeqh.ir/راز_غیبت
🆔 @wikifeqh
#اصطلاح_حدیثی #علوم_حدیث #ویکی_فقه
تأویل الحدیث: روی گرداندن از ظاهر #حدیث به معنایی غیرظاهر، و نیز به معنای حل تعارض احادیثی است که از نظر لفظی با یکدیگر اختلاف دارند.
در #قرآن کریم سه بار عبارت «تأویل الاحادیث» به کار رفته است.ولی این تعبیر با اصطلاح رایج در علوم حدیث تفاوت دارد.
برخی احادیث، همانند برخی آیات قرآن کریم، متشابهاند و یکی از اقسام حدیث #متشابه، #حدیث_مؤوَّل است، یعنی حدیثی که به واسطه شاهد عقلی یا نقلی برخلاف ظاهر حمل میشود. [مطالعه بیشتر] 🔻 🔻 🔻
wikifeqh.ir/تاویل_الحدیث
@wikifeqh
🗓 تقویم مناسبتی هفتگی شهریور ماه ۱۳۹۸
◽️ #پیام_هفته
آیت الله العظمی خامنهای: انگیزههای بسیار شدیدی وجود دارد که یادشهدا را به فراموشی بسپارند؛ جلوههای کاذب و عظمتهای #دروغین را مطرح کنند تا عظمتهای #واقعی از یادها برود.
@wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اصطلاح_حدیثی #علامه_حلی
#ویکی_فقه
مرحوم علامه حلی از بین طرقی که به شیخ طوسی دارد در خلاصه سه طریق ذکر میکند، و میفرماید:
ما همه #روایات، مصنفات و #اجازات #شیخ_طوسی (رحمهالله) را به واسطه این سه #طریق #نقل میکنیم، آن سه طریق که حکم به صحت آنها نیز نموده در لینک زیر مطالعه کنید. 👇
wikifeqh.ir/طرق_علامه_حلی_به_شیخ_طوسی
@wikifeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
💠 نگاهی مختصر به زندگی 🔸 علامه حلی (ره) 🔹 عالم بزرگ شیعی و مدافع بزرگ مکتب اهلبیت علیهم السلام @w
#علمای_شیعه #علامه_حلی #ویکی_فقه
👤 نخستین فقیهی که #آیت_الله خوانده شد.
👤 چرا اولجایتو نام خود را به خدابنده تغییر داد
🔅 علامه نخستین کسی بود که با لقب آیت الله خوانده شد. حضور او در ایران و در دربار سلطان محمد خدابنده نقش موثری در رواج مذهب شیعه در ایران داشته است.
محمد خدابنده از پادشاهان سلسله ایلخانیان بود که بر ایران حکومت میکردند.
تاج الدین آوی زمینه حضور علامه حلی به دربار #اولجایتو را فراهم کرد. علامه وقتی وارد ایران شد در مجلسی به مناظره با دانشمندان مذاهب فقهی چهارگانه #اهل_سنت از جمله خواجه نظام الدین عبدالملک مراغهای پرداخت.
وی در این #مناظره توانست #ولایت و #امامت علی(ع) و حقانیت مذهب شیعه را نزد پادشاه به اثبات برساند. این اتفاق باعث شد پادشاه مذهب شیعه را برگزیند و نام خود را از الجایتو به سلطان محمد خدابنده تغییر دهد و تشیع را در ایران رواج دهد.
علامه حلی پس از مرگ سلطان محمد خدابنده در سال ۷۱۶ قمری به شهر حله بازگشت و تا آخر عمر در آنجا اقامت گزید. وی سرانجام ۲۱ محرم ۷۲۶ق در سن ۷۸ سالگی، در شهر حله وفات یافت و در حرم امیرالمومنین علیه السلام به خاک سپرده شد.
مقبره ایشان در کنار بارگاه امام علی علیه السلام در شهر نجف قرار دارد. 👇
wikifeqh.ir/علامه_حلی
@wikifeqh