یادداشتهای کوتاه
👳♀ #طلبه باید... #آداب #طلاب ♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️ 🔵 یادداشت های طلبه 🔰 👇👇👇👇👇 🆔 @yaddashathaye_talab
👳♀ #طلبه_باید...
#آداب
#طلبگی
♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️
🔵 یادداشت های طلبه 🔰
👇👇👇👇👇
🆔 @yaddashathaye_talabeh
❇️ وقتی طلبه درس را برای نمره آوردن حفظ میکند ملا نمی شود
🌹آیت الله سید موسی شبیری زنجانی :
✅ تدریس و تدرس نباید طوطی وار باشد. طلبه باید عمقی درس بخواند.
🔵👈 طلبه نباید دنبال نمره آوردن باشد. وقتی طلبه درس را برای نمره آوردن حفظ میکند ملا نمی شود. الان با این روش درس خواندن افراد مجتهد شعاری می شوند نه مجتهد واقعی. مجتهد واقعی شدن با این روش درس خواندن در حوزه واقعا خیلی مشکل است.
🔵👈 در اوایل طلبگی با اینکه سن ما کم بود و ابتدای راه بودیم، مرحوم والد -با اینکه خودشان در سطح استاد درس خارج بودند- برای بنده درس میگفتند. تاکید هم داشتند که تا درس هضم نشده از آن عبور نکنیم.
♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️
🔵 یادداشت های طلبه 🔰
👇👇👇👇👇
🆔 @yaddashathaye_talabeh
6.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری| بعضی از هملباس های ما، مثل موریانه ای که در یک بنایی بیفتند؛ دارند ذره ذره آبروی هزار ساله روحانیت شیعه را میخورند!
#طلبگی
#روحانیت
#نکات_اخلاقی
❤️ #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله) ❤️
♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️
🔵 یادداشت های طلبه 🔰
👇👇👇👇👇
🆔 @yaddashathaye_talabeh
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
مطالبی از بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی به مناسبت سالروز شهادت امام باقر علیه السلام
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
وصیت امام باقر علیه السلام.mp3
1.32M
🔊 #صوتی
🎙حضرت آیت الله جوادی آملی (حفظه الله)
موضوع : وصیت امام باقر علیه السلام
🏴 #وصیت
🏴 #حضرت_امام_باقر_علیه_السلام
وصیت امام باقر علیه السلام.docx
14.1K
✍ #مکتوب
🎙حضرت آیت الله جوادی آملی (حفظه الله)
موضوع : وصیت امام باقر علیه السلام
🏴 #وصیت
🏴 #حضرت_امام_باقر_علیه_السلام
◀️ توصیه #امام_باقر (علیه السلام) برای اصلاح جامعه
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته) با تسلیت ايام شهادت امام باقر (عليه السلام) به بيان روايتي از آن حضرت در باب اصلاح جامعه و تربيت صالحان پرداختند و بيان داشتند:
🔰 امام باقر (سلام الله عليه) فرمود اينكه خداي سبحان در قرآن می فرماید: «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ» يعني مطالبتان را با اهل ذكر در ميان بگذاريد و از آنها سؤال كنيد و «نحن أهل الذكر» ما اهل ذكريم، سؤالات را با ما درميان بگذاريد.
🔰 پس ما موظفيم هر مطلبي را كه داريم با اين خاندان در ميان بگذاريم و این مطلب اختصاصي به زمان حضور و ظهور آنها ندارد، بلکه می توانیم از روايات نوراني و كلمات نوراني آنها كه به ما رسيده است استفاده كنيم.
🔰 اگر از وجود مبارك امام باقر (ع) سؤال كنيم که جامعه ما اگر بخواهد اصلاح شود و نمونهاي از امت اسلامي باشد، وظيفه ما چيست؟ وجود مبارك امام باقر (ع) خطاب به جابر فرمود: خودتان را بسنجيد، قرآن كريم يك ترازوست و ما يك كالايي هستيم که نميدانيم ميارزيم يا نه، و اگر ميارزيم به چه اندازه ميارزيم؟
🔰 در دنيا امثال نان و ميوه را با سنگ و آهن ميسنجند؛ يك كيلو يا دو كيلو كمتر و بيشتر! اما ما اگر بخواهيم نماز، روزه، عقل و دين را بسنجيم با چه چيزي ميسنجيم؟ در سوره مباركه اعراف فرمود: نماز، روزه، دين و ايمان را با حق ميسنجند؛ يعني ما حقيقت را در يك طرف ميگذاريم، دينِ مردم، عمل مردم، اخلاق مردم را در طرف ديگر ميگذاريم و آن را با حقيقت ميسنجيم.
🔰 حالا اگر كسي حقيقت در دستش نيست اين شخص چگونه و با چه ملاکی باید خودش را بسنجد؟ اين را ائمه (ع) كاملاً مشخص كردند، وجود مبارك امام باقر (ع) فرمود خودت را بر كتاب خدا عرضه كن ببين آنچه قرآن گفته عمل ميكني يا نه.
🔰 اگر انشاءالله عمل ميكني خدا را شاكر باش كه اين وزن است و تو ميارزي، آن وقت اين جامعه، جامعه سالم است براي اينكه ارزش خودش را ميداند كسي كه ارزش خودش را بداند نه بيراهه ميرود نه راه كسي را ميبندد آن وقت اين امت ميشود صالحين.
#توصیه
#حضرت_امام_باقر_علیه_السلام
درس کرامت.mp3
298K
🔊 #صوتی
🎙حضرت آیت الله جوادی آملی (حفظه الله)
موضوع : درس کرامت در بیانات امام باقر علیه السلام
#کرامت
#حضرت_امام_باقر_علیه_السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📜زیارت نامه امام باقر علیه السلام 📜
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ بَاقِرِ الْعِلْمِ وَ إِمَامِ الْهُدَى وَ قَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى وَ الْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِكَ
پروردگارا درود فرست بر محمد بن على حضرت باقر العلوم و پيشواى هدايت و رهبر اهل تقوى و برگزيده از بندگان خاص تو
اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبَادِكَ وَ مَنَاراً لِبِلاَدِكَ وَ مُسْتَوْدَعاً لِحِكْمَتِكَ
پروردگارا و چنانكه او را علم و مرجع رشد و هدايت بندگان و چراغ روشن شهر و ديار خود گردانيدى و محل وديعه علم و گنجينه حكمت خويش
وَ مُتَرْجِماً لِوَحْيِكَ وَ أَمَرْتَ بِطَاعَتِهِ وَ حَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِيَتِهِ
و ترجمان و مبين حقايق وحى خود قرار دادى و خلق را امر به طاعت او كردى و نهى و تحذير از عصيان و مخالفتش فرمودى
فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ وَ أُمَنَائِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ
پس اى خدا درود فرست بر او درودى افضل از آنچه بر احدى از ذريه پيغمبران و خاصان و رسولانت و امناى وحيت فرستادى اى پروردگار عالم
زیارت نامه حضرت امام باقر علیه السلام
شهادت امام باقر علیهالسلام تسلیت باد
✳️تبیین اهمیت مساله علم آموزی و جایگاه رفیع عالم در کلام اهلبیت علیهم السلام
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با تسلیت ایام شهادت امام محمد باقر(عليه و علي آبائه و ابنائه الاطيبين آلاف التحية و الثناء)، به تبیین اهمیت مساله علم آموزی و جایگاه رفیع عالم و تعليم علوم ديني پرداختند و بیان داشتند: اگر قرآن کريم و اگر خداي سبحان، تعلّم را بر مردم واجب کرده است قبل از آن، بر علما تعليم را واجب کرده است، «لِأَنَ الْعِلْمَ کَانَ قَبْلَ الْجَهْلِ». گرچه مردم موظفاند که عالم بشوند، ولي قبل از اينکه وظيفه مردم مشخص بشود وظيفه علما روشن شد که آنها موظفاند مردم را عالم کنند «لِأَنَ الْعِلْمَ کَانَ قَبْلَ الْجَهْلِ».
ایشان ادامه دادند: حديثي را مرحوم کليني(رضوان الله تعالي عليه) در کتاب شريف کافي نقل کردند که امام(سلام الله عليه) فرمود علم قبل از جهل است، علم قبل از جهل است يعني چه؟ ذات اقدس الهي قبل از اينکه جاهل را خلق بکند، عالم را خلق کرد، زيرا آدم(سلام الله عليه) که عالم به اسماي الهي بود ﴿وَ عَلَّمَ آدَمَ الأسْماءَ كُلَّهَا﴾ قبل از ديگران خلق شده است و در درون ما قبل از اينکه ما فراموش بکنيم و تجاهل بکنيم، علم را خلق کرده است ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها ٭ فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾ به عبارت دیگر انسان قبل از اينکه جاهل بشود عالم بود و عالم به دنيا آمد. جهل يک سلسله غرائز و اغراضي است که روي علم را پوشانده است؛ لذا حضرت فرمود: «لِأَنَ الْعِلْمَ کَانَ قَبْلَ الْجَهْلِ».
معظم له در تبیین رسالت علما اذعان داشتند: علماء وظيفهشان اين است که هم از آن سابقه خود پاسداري کنند و هم از سابقه ساختار خلقت حمايت کنند، نگذارند جهل پيدا بشود، چون اگر خداي ناکرده جامعهاي جاهل بود، هم بيراهه ميرود هم راه ديگران را ميبندد و اگر عالم بود نه بيراهه ميرود و نه راه ديگران را ميبندد؛ يک سلسله علومي است که مهمان ما هستند؛ يعني ما آنچه که در حوزهها ميخوانيم يا در دانشگاهها ياد ميگيريم اينها مهماناند. ميزبان و صاحبخانه آن علم فطري است که فرمود: ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها ٭ فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾. لذا همه ما موظف هستيم که آن مهمان را در کنار ميزبان حفظ بکنيم. اگر ما در حوزه و دانشگاه علمي تحصيل کرديم که با صاحبخانه بسازد، راحت زندگي ميکنيم. هيچ غوغايي در درون ما نيست و هيچ چيزي هم ما را نميفروشد و ما هم خود را به هيچ چيزي نميفروشيم، زيرا صاحبخانه درِ اين خانه را محکم بسته است و مزاحم را راه نميدهد. ولي اگر خداي ناکرده مهماني دعوت کرديم که با صاحبخانه نساخت اولين ضرر را خود ما ميکنيم.
آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به روایتی از حضرت امیر علیه السلام بیان داشتند: امير المؤمنين(سلام الله عليه) فرمود: «رُبَّ عَالِمٍ قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ وَ عِلْمُهُ مَعَهُ [لَمْ يَنْفَعْهُ] لَا يَنْفَعُه»؛ چه بسا عالمان حوزه و يا دانشگاهاند که درس خواندند و عالماند، ولي کشته جهل هستند. در جهاد درون، جهل اينها بر اينها مسلط شد و آنها را از پا درآورد، در بخشي ديگر فرمود: «کَمْ مِنْ عَقْلٍ أَسِير تَحْتَ هَوَيً أَمِير»، چه بسيار عقلاند که در آن نبرد داخلي و جهاد دروني، به اسارت نفس در ميآيند، به اسارت غرور و خواستهها در ميآيند و آنچه را ميخواهند بر عقلشان حاکم است. بنابراين وظيفه عالمان و مسئولان حوزه علميه این است که اولاً ميزبان را بشناسند و مهماني دعوت کنند که با ميزبان بسازد؛ وقتي حرم امن خود را پاسداري کردند آنگاه به ديگران بپردازند و ديگران را عالم بکنند.
🔹 بیانات معظم له درس اخلاق