#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 18 شهریور 1340 : دولت دستور داد : لیست دانشجویانی که به جای تحصیل عیاشی و ولگردی می کنند تهیه کنید!
📄 یادداشت 18 شهریور ماه 1360 هاشمی رفسنجانی👇
💢روایت هاشمیرفسنجانی از مخالفتهای آیتالله خامنهای برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سوم
❓چگونه امام خمینی قبول کردند روحانیون کاندیدای ریاستجمهوری شوند؟
🔻سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری درحالی در روز 10 مهرماه 1360 برگزار شد که برای اولینبار روحانیون نیز کاندیدای ریاستجمهوری شده بودند. هاشمیرفسنجانی در خاطرات 18 شهریور درباره نحوه جلب نظر امام خمینی به کاندیداتوری روحانیون در انتخابات ریاست جمهوری میگوید: «قرار شد با امام مذاکره کنیم که بپذیرند رئیسجمهور روحانی بتواند باشد. اکثر دوستان با نظر امام موافق نیستند و میگویند رئیس جمهور روحانی باشد بهتر است. با احمد آقا صحبت کردم که با امام صحبت کنند...»
🔻هاشمی در خاطرات روز بعد نیز مینویسد: «برای ساعت 11 با آقای خامنهای و احمدآقا در دفتر امام به خاطر بحث در موضوع ریاستجمهوری آینده قرار گذاشته بودیم. احمد آقا اطلاع داد که امام به طور اصولی با روحانی بودن موافقت کردهاند. همراه آقایان خامنهای، خزعلی، شاهآبادی و احمدآقا به حضور امام رفتیم. قبل از ما هم آقای [موسوی] اردبیلی رفته بودند و همین مطلب را مطرح کرده بودند. امام صریحا موافقت کردند ولی گفتند چون اضطرار است و افراد دیگر که مطرحند رای طبیعی ندارند میپذیرند.»
🔻هاشمی همچنین در خاطرات خود به مخالفت آیتالله خامنهای با کاندیداتوری خود اشاره میکند و ذیل خاطرات روز 21 شهریور مینویسد: «آقای خامنهای بعد از ظهر به دفتر من آمدند. ایشان را برای پذیرفتن ریاست جمهوری قانع کردم. ایشان معتقد نبود که روحانی رئیسجمهور شود و از طرفی مریض هم هستند و از یک دست نمیتوانند استفاده کنند. کاندیدای مناسبی غیر از ایشان نداریم. عصر هم در جلسه شورای مرکزی حزب [روی] همین تصمیم تاکید شد.»
🆔 @yade_ayyam
⏳ 18 شهریور 1369 ، سالروز شهادت رضا حاتمی در درگیری با منافقین در تهران
📷 بر سر مزار شهید 👈 بهشتزهرا (س) قطعهی 24 ردیف 93 شمارهی 47
🌷 #شهدای_ترور
🔴 #ترورهای_شصت
❌ #منافقین
🆔 @yade_ayyam
یاد ایام
⏳ 18 شهریور 1369 ، سالروز شهادت رضا حاتمی در درگیری با منافقین در تهران 📷 بر سر مزار شهید 👈 ب
🌈 شهادت رضا حاتمی 🌷
⚪️ بچههای کانون طه، مسئول حفظ امنیت میدان وثوق و چهارراه سیمتری نارمک تهران بودند. آنها که سنشان از 17 بیشتر نبود، اسلحه بهدست و آماده، در گوشه و کنار چهارراه موضع گرفته بودند تا از هرگونه تحرک منافقین جلوگیری کنند.
"رضا حاتمی" جوان 16 سالهی خوش برخورد، با اخلاق و با ادب که همهی بچههای کانون دوستش داشتند، کنار خیابان ایستاده بود. صبح روز چهارشنبه 18 شهریور 1360 که آنجا بودم، برای آخرین بار رضا را دیدم. با او سلام و احوالپرسی کردم و گپ زدیم.
بعد از ظهر، یک دستگاه اتومبیل شخصی "فورد تانوس" سبزرنگ، حامل شش نفر که لباس سبز مشابه لباس سپاه برتن داشتند و ریش و چهرهشان هم مثل پاسدارها بود، به چهارراه رسید. یکی از بچههای کانون که با اسلحه کنار خیابان ایستاده بود، بهخیال اینکه بچههای سپاه هستند، با آنها سلام و احوالپرسی کرد. دقیقهای نگذشت که ماشین در کنار چهارراه ایستاد، یکی از آنها که همهشان اسلحهی یوزی در دست داشتند، پرید پایین و یک کوکتل مولوتُف وسط چهارراه انداخت. با شعله کشیدن بنزین، همهی ماشینها که در تردد بودند، یا کنار خیابان ایستادند یا مسیرشان را سریع عوض کردند. بچههای کانون متعجب مانده بودند که چه شده است. کسی حواسش به بازوبندهای قرمز آنها نبود.
تا بچهها بهخودشان بیایند و برای درگیری آماده شوند، دو دستگاه مینیبوس که کمی عقبتر از فورد میآمدند، ایستادند و تعدادی پسر همراه دخترهایی که برای فریب مردم چادر بهسر کرده بودند، پریدند پایین و شروع کردند به شعار دادن علیه امام خمینی.
جدای از سرنشینان فورد، تعدادی دیگر از منافقین، در گوشه و کنار خیابان کمین کرده و بهطرف هرکس که مخالفت میکرد، شلیک میکردند.
هدف اصلی آنها، دفتر حزب جمهوریاسلامی منطقه 8 بود. منافقین آنجا را برای خود مرکز هدایت همهی عملیات نیروهای حزباللهی فرض میکردند. جالب این بود که در دفتر حزب منطقه 8، بهغیر از حاجآقا فراهانی که مسئول آنجا بود، چندنفر دختر و پسر جوان که فقط کارهای تبلیغاتی مثل نوشتن پلاکارد و پخش پوستر و عکس میکردند، هیچکس دیگری نبود. اصلاً ساختمان حزب منطقه 8 آنقدر اهمیت نداشت که مرکز عملیات باشد.
منافقین شروع کردند به شلیک طرف پنجرههای حزب. طبقهی بالا و پایین، و واحدهای کناری دفتر حزب، همه خانهی مسکونی مردم بود که مورد اصابت گلوله قرار گرفتند. یکی دوتا کوکتل مولوتُف هم بهطرف ساختمان پرتاب شد. ساعتی نگذشت که چهارراه سیمتری پر شد از اجساد و مجروحین منافقین که این طرف و آنطرف افتاده بودند.
رضا حاتمی که گلوله تمام کرده بود، سریع برگشت طرف کانون. همین که رویش را بهطرف میدان وثوق برگرداند، یکی از منافقین که در گوشهای کمین کرده بود، از پشت به او نزدیک شد و گلولهای به کمرش شلیک کرد. رضا با صورت بر زمین افتاد و منافق تا خواست بگریزد، یکی از بچههای کمیته، از دور پای او را نشانه گرفت، با تیر زد و اسیرش کرد. گلولهی شلیک شدهی منافق، از قلب رضا خارج شد و به قبضهی اسلحهی یوزی اصابت کرد.
وقتی مادر رضا حاتمی را برده بودند پهلوی قاتل پسرش، او یک شاخه گلسرخ را جلوی منافق انداخته و گفته بود:
- تو گُل من رو توی جوونی پَرپَر کردی ...
🌷شهید "رضا حاتمی" متولد: یکشنبه 15 اسفند 44 شهادت: چهارشنبه 18 شهریور 60 درگیری با منافقین در تهران. مزار: بهشتزهرا (س) قطعهی 24 ردیف 93 شمارهی 47
(داودآبادی(
🆔 @yade_ayyam
یاد ایام
📚 نسخه PDF | 📖 کتاب: #غرب_زدگی 🖌 نوشته : #جلال_آل_احمد ┄──┄──┄──┄─ا 💠 این کتاب در نیم قرن پی
🔻نحوه آشنایی جلال آلاحمد با امام خمینی
🔻در تنها دیدار آلاحمد با امام چه گذشت؟
🔹جلال آل احمد، از سرآمدان روشنکفران زمانه خود بود که پس از تجربههای متفاوت و متضاد از روشنفکری به سبک غربی، در راه مبارزه با غرب و غربزدگی قدم برداشت و در این راه به تالیف آثاری نیز همت گماشت. وی که در دوران رژیم پهلوی خود را در صف مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی قرار داده بود، از نخستین سالهای نهضت اسلامی، با امام خمینی آشنا شد.
🔹در کتاب "روشنفکر میهنی" که توسط مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده درباره نحوه آشنایی جلال آل احمد با امام خمینی آمده است: آل احمد در طول زندگیاش تنها یک بار امام را ملاقات کرد و آن دیدار در نخستین سالهای نهضت اسلامی اتفاق افتاد. وی درباره این دیدار میگوید: «من پس از شنیدن نطق ایشان [امام خمینی]... احساس کردم باید ایشان را ببینم. به قم رفتم. در خانه ایشان کتاب "غربزدگی" خود را کنار دستشان دیدم. گفتم: شما هم این خزعبلات را میخوانید؟ با نگاهی به من پرسیدند: شما آقای آل احمد هستید؟ گفتم: بله. گفتند: آنچه ما باید بگوییم شما گفتهاید.» در ادامه جلال درباره این ملاقات میگوید: «من حتی دست پدرم را نبوسیده بودم، اما دست ایشان را بوسیدم.»
🔹امام خمینی نیز در اردیبهشت 1359 درباره دیدار جلال با ایشان فرمودند: «آقای جلال آلاحمد را جز یک ربع ساعت بیشتر ندیدم. در اوایل نهضت یک روز دیدم که آقایی در اتاق نشستهاند و کتاب ایشان غربزدگی در جلوی من بود. ایشان به من گفتند: چطوری این چرت و پرتها نزد شما آمده است؟ یک همچو تعبیری و فهمیدم که ایشان هستند. معالأسف دیگر او را ندیدم. خداوند ایشان را رحمت کند.»
🗓18 شهریور 1348؛ درگذشت جلال آلاحمد
🆔 @yade_ayyam
🔴 زنگنه سرانجام حرف دلشو زد؛ وزیری که هیچ اعتقادی به ساخت پالایشگاه ندارد دیروز گفته است پالایشگاه کثافت است.
🔵 او مشتی است از خروار مدیرانی که راه خو.د را از نظام جدا کردند و هرچه رهبری می گوید اما به اجتهاد خود تصمیم می گیرند . . . و به ریش نظام هم می خندند!
🆔 @yade_ayyam
💠 رفت و آمد برادر محمدرضا پهلوی به منازل فحشا و تریاک کشی اون
📄 سند خیلی محرمانه ساواک - 18 شهریور 1336
🆔 @yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️🚨⚠️ سقوط بورس ، گرانی عجیب خودرو و مسکن 🔴
⁉️ گروکشی روحانی برای مذاکره با آمریکا؟
🆔 @yade_ayyam
✅ کانال"یاد ایام"
یاد ایام
⚠️🚨⚠️ سقوط بورس ، گرانی عجیب خودرو و مسکن 🔴 ⁉️ گروکشی روحانی برای مذاکره با آمریکا؟ 🆔 @yade_ayya
▫️ امام خمینی(ره) :
▪️ امروز دنیا به ایران چشم دوخته است، چه دوست و چه دشمن، که ببینند ایران چه میکند. در قدیم که ایران مطرح نبود، شاه بود و #نوکری_آمریکا که هر وقت میخواست، بگوید برو! امروز آمریکا و شوروی به یک کارگر ساده ایران قدرت گفتن چنین حرفهایی را ندارند.
امروز دنیا با چنین ملت شجاعی روبروست که در مقابل تمام توطئهها ایستاده و جلو رفته است و وظایفش را هم بهتر انجام میدهد.
📅 ۱۸ شهریور ۱۳۶۳
🌿 #عزت_ملی
⛔️ #نه_به_مذاکره
🆔 @yade_ayyam
✅ کانال"یاد ایام"
یاد ایام
🎬 ۱۷شهریور - جمعه سیاه میدان ژاله 🔹ناگفتههایی از واقعه 17 شهریور ⭕️ نقش اسرائیلی ها در کشتار مرد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماجرای مادری که کودک چند ماهه در آغوشش کشته شد، ولی باز به سمت دشمن رفت!!
..یادتان نرود که این دشمن همان دشمن است
🎤 سخنرانی دیده نشده آیتالله خامنهای در سالگرد کشتار #۱۷شهریور
🆔 @yade_ayyam
✅ کانال"یاد ایام"
🗓 ۱۹ شهریور ۱۳۵۷- سااروز درگذشت مبارز نستوه، آیتالله سیدمحمود طالقانی
▫️او از چهرههای تأثیرگذار در تحولات فکری نیروهای انقلابی و نیز تحولات سیاسی ایران معاصر است. نشو و نمای این شخصیت پارسا در خانوادهای متدین و تربیت در ظل توجه پدری روحانی از یک سو و مقارن بودن سالهای آغازین زندگی او با مداخلات استعمار در کشور ما و مقاومت گسترده مردمی با این تحمیلات، او را با عمق کینه استکبار و استعمار نسبت به مسلمانان به ویژه ایرانیان آزاده و ایران اسلامی آشنا نمود. از همینرو با عزمی راسخ و کینهای مقدس ضمن فرا گرفتن دانش دینی به افشای اقدامات رژیم وابسته پهلوی و تحرکات استکبار در ایران و کشورهای اسلامی پرداخت.
حضور طالقانی جوان در آذربایجان در اوج تحرکات احزاب سیاسی و اشغالگران شوروی برای تجزیه آذربایجان عزیز از ایران نشان داد که صیانت از تمامیت ایران برای او اصلی لایتغیر است؛ اصلی که در آخرین ماههای عمر او، ابوذر زمان را به کردستان کشاند تا با روشنگری به مردم کردستان عزیز بگوید که مراقب توطئه بیگانگان و عوامل داخلی آنها که قصد لطمه زدن به تمامیت ارضی ایران عزیز را دارند باشند. حضور او در کنفرانس اسلامی و دفاع همیشگی آن مجاهد نستوه از مبارزات ملت فلسطین نشان داد که تلاش برای رفع مصائب و مشکلات مسلمانان برای روحانیت شیعه اصلی خدشهناپذیر است. او راه نابودی سلطه استکبار و استعمار در جهان اسلام را اتحاد مسلمین میدانست از همین رو با تلاشی خستگیناپذیر سعی داشت زمینههای عملی این اتحاد را فراهم سازد، اقدامات او در حمایت از شهید نواب صفوی و دیگر مبارزان نشان داد که طالقانی مرد میدان مبارزه، و جانبداری از ستمستیزان است. صفا، خلوص، مردانگی و یکرنگی طالقانی در کنار سادهزیستی و روحیه انقلابی از او شخصیتی دوستداشتنی و مردمی ساخته بود. از همین رو محضر گرم او محل رجوع اقشار مختلف قرار گرفته و بر وسعت نفوذ معنوی او میافزود.
تلاش آیتالله طالقانی در راه برپایی حکومت اسلامی و اقامه نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب نشان داد که ایشان همراه با بنیانگذار جمهوری اسلامی تأسیس نظام را برای جاودانه ماندن انقلاب و تداوم آرمانها ضروری میداند. یاد طالقانی و نام او در پرتو چنین رفتاری در خاطره ملت ایران جاودانه مانده و خواهد ماند. مردم به خوبی خادمین و دلسوزان واقعی خود را میشناسند؛ از همینرو در لحظه وداع با او حماسهای پرشور آفریدند و اکنون نیز پس از سالها نام طالقانی در بین ملت ایران به نیکی برده میشود.
@yade_ayyam