یاد ایام
🔴 ۱۸ شهریور، سالروز درگذشت مشکوک نویسنده زبردست، مردمی و متعهد "جلال آل احمد" 🔹 نقل قول آیت ال
💥💥به یاد جلال آل احمد؛ در سالروز درگذشتش
🔔مردی که قلمش، آهنگ بیداری نسل جوان را می نواخت
✍️جلال برای بسیاری از ما آشناست؛ اما شاید کمتر کسی بداند که پدرش آیت الله سید احمد طالقانی است. جلال اهل اورازان بود، دهکده ای که همه مردمانش از ساداتند. او مدتی برای تحصیل علوم دینی به نجف رفت، اما سری پر شور داشت و می خواست به دانشگاه آمریکایی بیروت برود که ناگهان همه چیز را کنار گذاشت و برگشت به تهران تا برود به دانشسرایعالی و معلم بشود؛ تا عضویت در حزب توده و زحمتکشان را تجربه کند، حتی سفری به اسرائیل داشته باشد و بعد از کودتای 28 مرداد، حزب و حزب بازی را ببوسد و بگذارد کنار و یکراست برود سراغ اصل مطلب ... سراغ دردی که جامعه روشنفکری را فرا گرفته و رهایی از آن، با این همه تاری که دورش تنیده، سخت است.
✍️در همین دوره است که «غربزدگی» را مینویسد و میرود به مکه و میشود «خسی در میقات». برخی می گویند درگذشت نابهنگام او در اسالم گیلان، کار دربار و ساواکی هاست که از قلمش می ترسیدند. اما سیمین، همسرش، نویسنده «سووشون»، می گوید که دو عشق خطرناک کار «تجلی روشنفکری مسئول معاصر» را ساخت: سیگار و کوکا! جلال در مصرف کوکاکولا زیاده روی میکرد؛ اصلا نمی توانست کنار بگذاردش. پزشک به او گفته بود اگر ترک نکنی این دو تا را، کارت ساخته است، اما انگار نه انگار ... این را سیمین دانشور نقل می کند و البته به واقعیت هم نزدیکتر است. این طور می شود که جلال 46 ساله، روز 18 شهریور سال 1348، ناغافل پر میکشد به جایی که از آنجا آمده بود ...
🆔 @yade_ayyam
✳️ از مذاکره با مقامات ده کشور اروپایی برای جلب کمک به ایران تا دانشجویانی که به جای تحصیل مراکز فساد تاسیس کرده اند!
#روزشمار
18 شهریور 1340
❇️ مذاکره با مقامات ده کشور اروپایی برای جلب کمک به ایران!
مصطفی علم و شاپور راسخ دو تن از اعضای هیئت اقتصادی ایران که برای مذاکره در باره برنامه سوم به آمریکا و اروپا عزیمت کرده بودند به تهران بازگشتند.
از اعضای این هیئت خداداد فرمانفرمائیان معاون اقتصادی و مالی سازمان برنامه و رئیس هیئت نمایندگی تا اواخر هفته آینده به تهران باز می گردد.
مصطفی علم در پاسخ به سوالی در رابطه با هدف و چگونگی مذاکرات این هیئت با مقامات بانک جهانی و کشورهای مختلف اروپایی گفت : منظور هیئت اقتصادی ایران از این مسافرت مذاکره با بانک بین الملل و دولت های اروپایی این بود که مقامات مزبور با رئوس و خصوصیات برنامه سوم عمرانی ایران آشنایی پیدا کنند و در صورت تمایل برای اجرای این برنامه کمک کنند.
اصول مذاکرات ما که با مقامات ده کشور اروپایی صورت گرفت عبارت بود از :
اول مذاکره درباره جلب کمک کشورهای مزبور به اجرای برنامه سوم که تنها قسمتی از آن احتیاج به کمک خارجی دارد ، دوم مذاکره با صاحبان صنایع به منظور تشویق آن ها به سرمایه گذاری در طرح های برنامه سوم ، سوم استفاده از نظرات کارشناسان اقتصادی بین المللی در مورد طرح برنامه سوم و بالاخره مذاکره در اطراف مسائل بازرگانی ایران و با کشورهای مذکور.
هیئت اقتصادی ایران در این مسافرت با مقامات کشورهای فرانسه، انگلیس، آلمان، سوئد، دانمارک، نروژ، هلند، بلژیک، سوئیس و ایتالیا مذاکره کرده است.
❇️ دانشجویانی که به جای تحصیل مراکز فساد تاسیس کرده اند!
دولت به نمایندگان سیاسی ایران دستور داد صورت دانشجویانی که به جای تحصیل مشغول عیاشی و ولگردی هستند تهیه و ارسال شود ، گذرنامه تحصیلی این دانشجویان باطل و ارز تحصیلی آن ها لغو می شود.
نخست وزیر دستور داده است در ظرف 48 ساعت به وضع دانشجویان مزبور رسیدگی گردد ، درباره بعضی از دانشجویان ایران در خارج گزارشات منفی و تاسف آوری رسیده که کاباره و مراکز فساد دائر کرده اند!
🆔 @yade_ayyam
یاد ایام
💥💥به یاد جلال آل احمد؛ در سالروز درگذشتش 🔔مردی که قلمش، آهنگ بیداری نسل جوان را می نواخت ✍️جلال بر
خسی در میقات - جلال آل احمد.PDF
6.65M
📚 نسخه PDF | 📖 کتاب: "خسی در میقات"
🖌 نوشته : جلال آل احمد
┄──┄──┄──┄─ا
🌴 #سفرنامه_حج
🆔 @yade_ayyam ✔️JOIN
✅ کانال "یاد ایام"
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 18 شهریور 1340 : دولت دستور داد : لیست دانشجویانی که به جای تحصیل عیاشی و ولگردی می کنند تهیه کنید!
📄 یادداشت 18 شهریور ماه 1360 هاشمی رفسنجانی👇
💢روایت هاشمیرفسنجانی از مخالفتهای آیتالله خامنهای برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سوم
❓چگونه امام خمینی قبول کردند روحانیون کاندیدای ریاستجمهوری شوند؟
🔻سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری درحالی در روز 10 مهرماه 1360 برگزار شد که برای اولینبار روحانیون نیز کاندیدای ریاستجمهوری شده بودند. هاشمیرفسنجانی در خاطرات 18 شهریور درباره نحوه جلب نظر امام خمینی به کاندیداتوری روحانیون در انتخابات ریاست جمهوری میگوید: «قرار شد با امام مذاکره کنیم که بپذیرند رئیسجمهور روحانی بتواند باشد. اکثر دوستان با نظر امام موافق نیستند و میگویند رئیس جمهور روحانی باشد بهتر است. با احمد آقا صحبت کردم که با امام صحبت کنند...»
🔻هاشمی در خاطرات روز بعد نیز مینویسد: «برای ساعت 11 با آقای خامنهای و احمدآقا در دفتر امام به خاطر بحث در موضوع ریاستجمهوری آینده قرار گذاشته بودیم. احمد آقا اطلاع داد که امام به طور اصولی با روحانی بودن موافقت کردهاند. همراه آقایان خامنهای، خزعلی، شاهآبادی و احمدآقا به حضور امام رفتیم. قبل از ما هم آقای [موسوی] اردبیلی رفته بودند و همین مطلب را مطرح کرده بودند. امام صریحا موافقت کردند ولی گفتند چون اضطرار است و افراد دیگر که مطرحند رای طبیعی ندارند میپذیرند.»
🔻هاشمی همچنین در خاطرات خود به مخالفت آیتالله خامنهای با کاندیداتوری خود اشاره میکند و ذیل خاطرات روز 21 شهریور مینویسد: «آقای خامنهای بعد از ظهر به دفتر من آمدند. ایشان را برای پذیرفتن ریاست جمهوری قانع کردم. ایشان معتقد نبود که روحانی رئیسجمهور شود و از طرفی مریض هم هستند و از یک دست نمیتوانند استفاده کنند. کاندیدای مناسبی غیر از ایشان نداریم. عصر هم در جلسه شورای مرکزی حزب [روی] همین تصمیم تاکید شد.»
🆔 @yade_ayyam
⏳ 18 شهریور 1369 ، سالروز شهادت رضا حاتمی در درگیری با منافقین در تهران
📷 بر سر مزار شهید 👈 بهشتزهرا (س) قطعهی 24 ردیف 93 شمارهی 47
🌷 #شهدای_ترور
🔴 #ترورهای_شصت
❌ #منافقین
🆔 @yade_ayyam
یاد ایام
⏳ 18 شهریور 1369 ، سالروز شهادت رضا حاتمی در درگیری با منافقین در تهران 📷 بر سر مزار شهید 👈 ب
🌈 شهادت رضا حاتمی 🌷
⚪️ بچههای کانون طه، مسئول حفظ امنیت میدان وثوق و چهارراه سیمتری نارمک تهران بودند. آنها که سنشان از 17 بیشتر نبود، اسلحه بهدست و آماده، در گوشه و کنار چهارراه موضع گرفته بودند تا از هرگونه تحرک منافقین جلوگیری کنند.
"رضا حاتمی" جوان 16 سالهی خوش برخورد، با اخلاق و با ادب که همهی بچههای کانون دوستش داشتند، کنار خیابان ایستاده بود. صبح روز چهارشنبه 18 شهریور 1360 که آنجا بودم، برای آخرین بار رضا را دیدم. با او سلام و احوالپرسی کردم و گپ زدیم.
بعد از ظهر، یک دستگاه اتومبیل شخصی "فورد تانوس" سبزرنگ، حامل شش نفر که لباس سبز مشابه لباس سپاه برتن داشتند و ریش و چهرهشان هم مثل پاسدارها بود، به چهارراه رسید. یکی از بچههای کانون که با اسلحه کنار خیابان ایستاده بود، بهخیال اینکه بچههای سپاه هستند، با آنها سلام و احوالپرسی کرد. دقیقهای نگذشت که ماشین در کنار چهارراه ایستاد، یکی از آنها که همهشان اسلحهی یوزی در دست داشتند، پرید پایین و یک کوکتل مولوتُف وسط چهارراه انداخت. با شعله کشیدن بنزین، همهی ماشینها که در تردد بودند، یا کنار خیابان ایستادند یا مسیرشان را سریع عوض کردند. بچههای کانون متعجب مانده بودند که چه شده است. کسی حواسش به بازوبندهای قرمز آنها نبود.
تا بچهها بهخودشان بیایند و برای درگیری آماده شوند، دو دستگاه مینیبوس که کمی عقبتر از فورد میآمدند، ایستادند و تعدادی پسر همراه دخترهایی که برای فریب مردم چادر بهسر کرده بودند، پریدند پایین و شروع کردند به شعار دادن علیه امام خمینی.
جدای از سرنشینان فورد، تعدادی دیگر از منافقین، در گوشه و کنار خیابان کمین کرده و بهطرف هرکس که مخالفت میکرد، شلیک میکردند.
هدف اصلی آنها، دفتر حزب جمهوریاسلامی منطقه 8 بود. منافقین آنجا را برای خود مرکز هدایت همهی عملیات نیروهای حزباللهی فرض میکردند. جالب این بود که در دفتر حزب منطقه 8، بهغیر از حاجآقا فراهانی که مسئول آنجا بود، چندنفر دختر و پسر جوان که فقط کارهای تبلیغاتی مثل نوشتن پلاکارد و پخش پوستر و عکس میکردند، هیچکس دیگری نبود. اصلاً ساختمان حزب منطقه 8 آنقدر اهمیت نداشت که مرکز عملیات باشد.
منافقین شروع کردند به شلیک طرف پنجرههای حزب. طبقهی بالا و پایین، و واحدهای کناری دفتر حزب، همه خانهی مسکونی مردم بود که مورد اصابت گلوله قرار گرفتند. یکی دوتا کوکتل مولوتُف هم بهطرف ساختمان پرتاب شد. ساعتی نگذشت که چهارراه سیمتری پر شد از اجساد و مجروحین منافقین که این طرف و آنطرف افتاده بودند.
رضا حاتمی که گلوله تمام کرده بود، سریع برگشت طرف کانون. همین که رویش را بهطرف میدان وثوق برگرداند، یکی از منافقین که در گوشهای کمین کرده بود، از پشت به او نزدیک شد و گلولهای به کمرش شلیک کرد. رضا با صورت بر زمین افتاد و منافق تا خواست بگریزد، یکی از بچههای کمیته، از دور پای او را نشانه گرفت، با تیر زد و اسیرش کرد. گلولهی شلیک شدهی منافق، از قلب رضا خارج شد و به قبضهی اسلحهی یوزی اصابت کرد.
وقتی مادر رضا حاتمی را برده بودند پهلوی قاتل پسرش، او یک شاخه گلسرخ را جلوی منافق انداخته و گفته بود:
- تو گُل من رو توی جوونی پَرپَر کردی ...
🌷شهید "رضا حاتمی" متولد: یکشنبه 15 اسفند 44 شهادت: چهارشنبه 18 شهریور 60 درگیری با منافقین در تهران. مزار: بهشتزهرا (س) قطعهی 24 ردیف 93 شمارهی 47
(داودآبادی(
🆔 @yade_ayyam
یاد ایام
📚 نسخه PDF | 📖 کتاب: #غرب_زدگی 🖌 نوشته : #جلال_آل_احمد ┄──┄──┄──┄─ا 💠 این کتاب در نیم قرن پی
🔻نحوه آشنایی جلال آلاحمد با امام خمینی
🔻در تنها دیدار آلاحمد با امام چه گذشت؟
🔹جلال آل احمد، از سرآمدان روشنکفران زمانه خود بود که پس از تجربههای متفاوت و متضاد از روشنفکری به سبک غربی، در راه مبارزه با غرب و غربزدگی قدم برداشت و در این راه به تالیف آثاری نیز همت گماشت. وی که در دوران رژیم پهلوی خود را در صف مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی قرار داده بود، از نخستین سالهای نهضت اسلامی، با امام خمینی آشنا شد.
🔹در کتاب "روشنفکر میهنی" که توسط مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده درباره نحوه آشنایی جلال آل احمد با امام خمینی آمده است: آل احمد در طول زندگیاش تنها یک بار امام را ملاقات کرد و آن دیدار در نخستین سالهای نهضت اسلامی اتفاق افتاد. وی درباره این دیدار میگوید: «من پس از شنیدن نطق ایشان [امام خمینی]... احساس کردم باید ایشان را ببینم. به قم رفتم. در خانه ایشان کتاب "غربزدگی" خود را کنار دستشان دیدم. گفتم: شما هم این خزعبلات را میخوانید؟ با نگاهی به من پرسیدند: شما آقای آل احمد هستید؟ گفتم: بله. گفتند: آنچه ما باید بگوییم شما گفتهاید.» در ادامه جلال درباره این ملاقات میگوید: «من حتی دست پدرم را نبوسیده بودم، اما دست ایشان را بوسیدم.»
🔹امام خمینی نیز در اردیبهشت 1359 درباره دیدار جلال با ایشان فرمودند: «آقای جلال آلاحمد را جز یک ربع ساعت بیشتر ندیدم. در اوایل نهضت یک روز دیدم که آقایی در اتاق نشستهاند و کتاب ایشان غربزدگی در جلوی من بود. ایشان به من گفتند: چطوری این چرت و پرتها نزد شما آمده است؟ یک همچو تعبیری و فهمیدم که ایشان هستند. معالأسف دیگر او را ندیدم. خداوند ایشان را رحمت کند.»
🗓18 شهریور 1348؛ درگذشت جلال آلاحمد
🆔 @yade_ayyam
🔴 زنگنه سرانجام حرف دلشو زد؛ وزیری که هیچ اعتقادی به ساخت پالایشگاه ندارد دیروز گفته است پالایشگاه کثافت است.
🔵 او مشتی است از خروار مدیرانی که راه خو.د را از نظام جدا کردند و هرچه رهبری می گوید اما به اجتهاد خود تصمیم می گیرند . . . و به ریش نظام هم می خندند!
🆔 @yade_ayyam
💠 رفت و آمد برادر محمدرضا پهلوی به منازل فحشا و تریاک کشی اون
📄 سند خیلی محرمانه ساواک - 18 شهریور 1336
🆔 @yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️🚨⚠️ سقوط بورس ، گرانی عجیب خودرو و مسکن 🔴
⁉️ گروکشی روحانی برای مذاکره با آمریکا؟
🆔 @yade_ayyam
✅ کانال"یاد ایام"
یاد ایام
⚠️🚨⚠️ سقوط بورس ، گرانی عجیب خودرو و مسکن 🔴 ⁉️ گروکشی روحانی برای مذاکره با آمریکا؟ 🆔 @yade_ayya
▫️ امام خمینی(ره) :
▪️ امروز دنیا به ایران چشم دوخته است، چه دوست و چه دشمن، که ببینند ایران چه میکند. در قدیم که ایران مطرح نبود، شاه بود و #نوکری_آمریکا که هر وقت میخواست، بگوید برو! امروز آمریکا و شوروی به یک کارگر ساده ایران قدرت گفتن چنین حرفهایی را ندارند.
امروز دنیا با چنین ملت شجاعی روبروست که در مقابل تمام توطئهها ایستاده و جلو رفته است و وظایفش را هم بهتر انجام میدهد.
📅 ۱۸ شهریور ۱۳۶۳
🌿 #عزت_ملی
⛔️ #نه_به_مذاکره
🆔 @yade_ayyam
✅ کانال"یاد ایام"
یاد ایام
🎬 ۱۷شهریور - جمعه سیاه میدان ژاله 🔹ناگفتههایی از واقعه 17 شهریور ⭕️ نقش اسرائیلی ها در کشتار مرد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماجرای مادری که کودک چند ماهه در آغوشش کشته شد، ولی باز به سمت دشمن رفت!!
..یادتان نرود که این دشمن همان دشمن است
🎤 سخنرانی دیده نشده آیتالله خامنهای در سالگرد کشتار #۱۷شهریور
🆔 @yade_ayyam
✅ کانال"یاد ایام"
🗓 ۱۹ شهریور ۱۳۵۷- سااروز درگذشت مبارز نستوه، آیتالله سیدمحمود طالقانی
▫️او از چهرههای تأثیرگذار در تحولات فکری نیروهای انقلابی و نیز تحولات سیاسی ایران معاصر است. نشو و نمای این شخصیت پارسا در خانوادهای متدین و تربیت در ظل توجه پدری روحانی از یک سو و مقارن بودن سالهای آغازین زندگی او با مداخلات استعمار در کشور ما و مقاومت گسترده مردمی با این تحمیلات، او را با عمق کینه استکبار و استعمار نسبت به مسلمانان به ویژه ایرانیان آزاده و ایران اسلامی آشنا نمود. از همینرو با عزمی راسخ و کینهای مقدس ضمن فرا گرفتن دانش دینی به افشای اقدامات رژیم وابسته پهلوی و تحرکات استکبار در ایران و کشورهای اسلامی پرداخت.
حضور طالقانی جوان در آذربایجان در اوج تحرکات احزاب سیاسی و اشغالگران شوروی برای تجزیه آذربایجان عزیز از ایران نشان داد که صیانت از تمامیت ایران برای او اصلی لایتغیر است؛ اصلی که در آخرین ماههای عمر او، ابوذر زمان را به کردستان کشاند تا با روشنگری به مردم کردستان عزیز بگوید که مراقب توطئه بیگانگان و عوامل داخلی آنها که قصد لطمه زدن به تمامیت ارضی ایران عزیز را دارند باشند. حضور او در کنفرانس اسلامی و دفاع همیشگی آن مجاهد نستوه از مبارزات ملت فلسطین نشان داد که تلاش برای رفع مصائب و مشکلات مسلمانان برای روحانیت شیعه اصلی خدشهناپذیر است. او راه نابودی سلطه استکبار و استعمار در جهان اسلام را اتحاد مسلمین میدانست از همین رو با تلاشی خستگیناپذیر سعی داشت زمینههای عملی این اتحاد را فراهم سازد، اقدامات او در حمایت از شهید نواب صفوی و دیگر مبارزان نشان داد که طالقانی مرد میدان مبارزه، و جانبداری از ستمستیزان است. صفا، خلوص، مردانگی و یکرنگی طالقانی در کنار سادهزیستی و روحیه انقلابی از او شخصیتی دوستداشتنی و مردمی ساخته بود. از همین رو محضر گرم او محل رجوع اقشار مختلف قرار گرفته و بر وسعت نفوذ معنوی او میافزود.
تلاش آیتالله طالقانی در راه برپایی حکومت اسلامی و اقامه نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب نشان داد که ایشان همراه با بنیانگذار جمهوری اسلامی تأسیس نظام را برای جاودانه ماندن انقلاب و تداوم آرمانها ضروری میداند. یاد طالقانی و نام او در پرتو چنین رفتاری در خاطره ملت ایران جاودانه مانده و خواهد ماند. مردم به خوبی خادمین و دلسوزان واقعی خود را میشناسند؛ از همینرو در لحظه وداع با او حماسهای پرشور آفریدند و اکنون نیز پس از سالها نام طالقانی در بین ملت ایران به نیکی برده میشود.
@yade_ayyam
یاد ایام
🗓 ۱۹ شهریور ۱۳۵۷- سااروز درگذشت مبارز نستوه، آیتالله سیدمحمود طالقانی ▫️او از چهرههای تأثیرگذار د
💠 آیتالله طالقانی به ملکوت اعلی پیوست
📜 روزنامه اطلاعات - ۱۹ شهریور ۱۳۵۸
@yade_ayyam
یاد ایام
💠 آیتالله طالقانی به ملکوت اعلی پیوست 📜 روزنامه اطلاعات - ۱۹ شهریور ۱۳۵۸ @yade_ayyam
🗓 ۱۹ شهریور ۱۳۵۸- سااروز درگذشت مبارز نستوه، آیتالله سیدمحمود طالقانی
@yade_ayyam
یاد ایام
🗓 ۱۹ شهریور ۱۳۵۷- سااروز درگذشت مبارز نستوه، آیتالله سیدمحمود طالقانی ▫️او از چهرههای تأثیرگذار د
به تندی #ابوذر و به برندگی شمشیر #مالک_اشتر / امام در سوگ برادر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 جمع آوری کمک های مردمی برای خانهدار شدن محرومان جامعه
⏳ اوایل پیروزی انقلاب
🎞 استقبال گسترده اقشار و مذاهب از فرمان امام خمینی برای واریز وجوه خود به بنیاد مستضعفان به منظور ساخت مسکن برای طبقات آسیب پذیر
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
🆔 @yade_ayyam
✅ 👈 کانال "یاد ایام" — نگاهی به حقایق و وقابع عبرت آموز و رویدادهای سیاسی اجتماعی و زندگی مردمان ابن مرز و بوم در یک صد سال اخیر، از زمان قاجار، پهلوی تا عصر حاضر
📢🎥📷 در قالب صوت و فیلم و عکس های گاه کمیاب، جالب و خاطره انگیز
یاد ایام
🗓 ۱۹ شهریور ۱۳۵۷- سااروز درگذشت مبارز نستوه، آیتالله سیدمحمود طالقانی ▫️او از چهرههای تأثیرگذار د
⚫️ 19 شهریور سالروز وفات آیت الله سیدمحمود طالقانی اولین امام جمعه تهران ...
🔘 مرحوم «آيتالله سيدمحمود طالقانی» در سال 1289 هجری شمسی ديده به جهان گشود، او در خانوادهای اهل علم و فضيلت و دارای روحيات انقلابی و ضد ظلم رشد نمود و برای نخستين بار در مكتب پدرش «ابوالحسن» آغاز به يادگيری مفاهيم اسلامی و درس تقوا كرد. همان كس كه امام (ره) از او به سرآمد پرهيزكاران ياد میكند.
🔘 او تحصيلات دينی خود را در مدارس رضويه و فيضيه قم به پايان رساند. آيتالله طالقانی در زمان طلبگی آشنايی فراوانی با امام (ره) داشت و روابط متقابل آن دو، بسياری را در شگفتی افكنده بود. مرحوم آيتالله طالقانی موفق به كسب اجازهنامه اجتهاد از مرجع بزرگ آنروز آيتالله حاج «شيخ عبدالكريم حائریيزدی» گرديده و بعد از اتمام تحصيلات به تهران آمده و در مدرسه شهيدمطهری (سپهسالار سابق) به تدريس علوم دينی مشغول شد.
🔘 در سال 1318 برای اولينبار خشم خويش را نسبت به رژيم و دستگاه حكومتی، با دادن يك اعلاميه در رابطه با كشف حجاب ابراز كرد و در پی آن دستگير و زندانی شد.
🔘 پس از شهريور 1320، با تشكيل گروههای گوناگون سياسی، مبارزه را به طور رسمی آغاز كرد؛ اما طولی نكشيد كه اين دوران را وقفهای پيش آمد؛ چرا كه پس از كودتای 28 مرداد سال 1332 ساواك، مرحوم طالقانی را به جرم مخفی كردن نواب صفوی در خانهاش دستگير و به زندان افكند؛ اما اين دستگيری كوتاه و موقت بود و بزودی آزاد و فعاليت دوباره را آغاز كرد.
🔘 مرحوم طالقانی در كنگره جهانی «شعوبالمسلمين» كه در كراچی تشكيل میشد شركت كرد و نيز در كنگره اسلامی «قدس» كه سالی يكبار تشكيل میگرديد دوبار در مقام رياست هيئت نمايندگی ايران به بيتالمقدس سفر كرد.
🔘 ترتيب يافتن «دارالتقريب بين المذاهب الاسلاميه» كه در نزديكی تشيع و تسنن سهمی بسزا داشته، يكی از بزرگترين اقدامات قرن اخير بشمار میرود.
🔘 آيتالله طالقانی به نمايندگی مرحوم آيتالله العظمی بروجردی «ره» برای رساندن پيام ايشان به «شيخ شلتوت» به آن ديار مسافرت نمود. آيتالله طالقانی در جريان نهضت ملی شدن صنعت نفت ايران مبارزات ارزندهای داشت و تلاشهای فراوانی در جهت رهانيدن حقوق ملت مسلمان ايران از چنگال استعمارگران چپاول پيشه انجام داد.
🔘 پس از شكلگيری نهضت روحانيت به رهبری امام خمينی «ره» در سال 1341 و طرح مسائلی چون انجمنهای ايالتی و ولايتی و انقلاب باصطلاح سفيد، به پيروی از امام «ره» به مخالفت با رژيم پرداخت و به دليل فعاليتهای زياد در همان سال به زندان افتاد و پس از آزادی مجدداً در سال 1342 در ارتباط با وقايع 15 خرداد دستگير و به ده سال زندان محكوم شد.
🔘 وی در زندان نيز دست از مبارزه و ارشاد برنداشت، رفتار و گفتار مناسبش حتی روی ماموران زندان اثر مثبت گذاشت و در پی همين تلاشهای فرهنگی و تبليغی بود كه در زندان، با نوشتن تفسير «پرتوی از قرآن» سعی در آشنا كردن افراد به عظمت و سازندگی قرآن كرد. ايشان درباره خود میگويد : «من پيش از اين كه در كسوت يك سياستمدار متعارف و معمول باشم يك شاگرد كوچك مكتب قرآن و معلم قرآنم.»
🔘 زندانی شدن مرحوم آيتالله طالقانی در اين مرحله بيش از 4 سال طول نكشيد و در سال 1346 به واسطه فشارهای داخلی و خارجی بر رژيم شاه از زندان آزاد شد و بعد از آزادی مبارزه را همچون گذشته ادامه داد و در آستانه سال 1350 همزمان با برگزاری جشنهای 2500 ساله شاهنشاهی دستگير و به مدت سه سال در زابل و 18 ماه در بافت كرمان در بدترين شرايط به حالت تبعيد بسر برد. در سال 1354 مجدداً به دست ساواك گرفتار شد و به 10 سال زندان محكوم گرديد.
🔘 آيتالله طالقانی در دوران انقلاب اسلامی، پس از آزادی از زندان نهايت تلاش خود را در جهت پيروزی انقلاب نمود و پس از پيروزی به رياست شورای انقلاب اسلامی برگزيده شد و در انتخابات مجلس خبرگان قانونگذاری (12 مرداد 1358) از سوی مردم تهران به عنوان نماينده انتخاب شد.
🔘 در اوايل مرداد 1359 از سوی امامخمينی «ره» مأمور تشكيل نماز جمعه تهران شد و اولين و با شكوهترين نماز جمعه بعد از پيروزی انقلاب اسلامی در پنجم مرداد به امامت ايشان در دانشگاه تهران برگزار گرديد. بعد از انتصاب به عنوان امام جمعه تهران، موفق به برگزاری پنج نماز جمعه شد كه آخرين نماز جمعه به مناسبت فرا رسيدن سالگرد جمعه خونين 17 شهريور در بهشت زهرا و كنار مزار شهدا برگزار شد.
◾️سرانجام در سحرگاه نوزدهم شهريور سال 1358 اين عالم مجاهد پس از سالها فعاليتهای علمی و مبارزات سياسی عليه رژيم ستمشاهی و عمری تلاش خستگیناپذير در راه پياده كردن احكام اسلام، در اثر سكته قلبی دار فانی را وداع گفت و به ديدار معبود شتافت. روحش شاد.
🗓 نوزدهم شهریور ماه
@yade_ayyam
یاد ایام
⚫️ 19 شهریور سالروز وفات آیت الله سیدمحمود طالقانی اولین امام جمعه تهران ... 🔘 مرحوم «آيتالله سيدم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏳19 شهریور، سالروز درگذشت آیتالله طالقانی است
📽 تشییع جنازه آیتالله طالقانی، اولین تشییع جنازه باشکوه مردمی پس از انقلاب بود که چشم جهانیان را خیره کرد.
@yade_ayyam
19 شهریور 1358. نمایی از قبر آمادهشده برای آیتالله سیدمحمود طالقانی در بهشت زهرای تهران. در تصویر آیات: سیدمحمد بهشتی، سیدابوالفضل موسوی زنجانی و سیدهادی خسروشاهی دیده میشوند
@yade_ayyam
یاد ایام
⚫️ 19 شهریور سالروز وفات آیت الله سیدمحمود طالقانی اولین امام جمعه تهران ... 🔘 مرحوم «آيتالله سيدم
مصاحبه با اصحاب رسانه - اوایل انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 پیشبینی حیرت انگیز آیت الله طالقانی از دولت روحانی؛ دقیقا ویژگیها روحانیه 😐
🔹 انسانی زرنگ که با وعدهی آب و نان میآید و وقتی وارد میشود به صغیر و کبیر رحم نمیکند!
⏳ به مناسبت ۱۹ شهریور سالروز درگذشت آیت الله طالقانی
🆔 @yade_ayyam
✅ کانال"یاد ایام"
👇👇👇
هدایت شده از یاد ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 سه هفته از گشایشِ اقتصادیِ آقایِ رئیسجمهور میگذرد و در طیِ این مدت سقوطِ تاریخیِ بورس و متضرر شدنِ سهامداران، افزایشِ نرخِ دلار تا ۲۵ هزار تومان، افزایشِ قیمتِ لاستیک، خودرو، حبوبات، محصولاتِ لبنی، مسکن و افزایشِ ۳۰ درصدیِ قیمتِ تخممرغ طیِ سه هفتهیِ گذشته را شاهد بودیم!!!
👆 این فیلم هم سخنرانیِ ایشان در سالِ ۹۲ است و اصلا ربطی به ماجرا ندارد😑
🎞 یکی محبت کنه اون رو به دست رئیس جمهور برسونه و نظرش رو هم بپرسه‼️
🔹 روحانی قبل از انتخابات سال ۹۲:
💠 با چه حقی دست تو جیب مرذم میکنید و ارزش پول ملی را نصف کردید! تورم را به ۳۵ درصد رساندید!
🙈 کاش اینقدر مرد بودی که آرزوی مرگ میکردی☠️💀
❌ خدا ازت نگذره، . . . . اقتصاد مملکتو به باد فنا دادی 🔥🔥
⛔️ دیگه اصلاح طلبا چطور روشون میشه پیش مردم سر بلند کنن⁉️
⚪️ #لعنت_به_فریب
◻️ #لعنت_به_دروغگویی
🆔 @yade_ayyam