هدایت شده از یاد ایام
کتاب- خاطرات عَلَم- جلد3.pdf
3.47M
📚 نسخه PDF | کتاب: #خاطرات_علم –جلد۳
💠 اسدالله عَلَم، از رجال عصر پهلوی، نخستوزیر و وزیر دربار شاه
🔹 ... دوست نزدیک و صمیمی محمدرضاپهلوی که تمام و قایع و رویدادهای آن دوره را در اینکتاب آورده است
🆔 @revayate_ayyaam ✔️JOIN
✅ به کانال "روایت ایام" بپیوندید
هدایت شده از یاد ایام
کتاب- خاطرات عَلَم- جلد4.pdf
5.6M
📚 نسخه PDF | کتاب: #خاطرات_علم –جلد۴
💠 اسدالله عَلَم، از رجال عصر پهلوی، نخستوزیر و وزیر دربار شاه
🔹 ... دوست نزدیک و صمیمی محمدرضاپهلوی که تمام و قایع و رویدادهای آن دوره را در اینکتاب آورده است
🆔 @revayate_ayyaam ✔️JOIN
✅ به کانال "روایت ایام" بپیوندید
هدایت شده از یاد ایام
کتاب- خاطرات عَلَم- جلد5.pdf
6.33M
📚 نسخه PDF | کتاب: #خاطرات_علم –جلد۵
💠 اسدالله عَلَم، از رجال عصر پهلوی، نخستوزیر و وزیر دربار شاه
🔹 ... دوست نزدیک و صمیمی محمدرضاپهلوی که تمام و قایع و رویدادهای آن دوره را در اینکتاب آورده است
🆔 @revayate_ayyaam ✔️JOIN
✅ به کانال "روایت ایام" بپیوندید
هدایت شده از یاد ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | توصیه رهبر انقلاب به جوانان در مورد خواندن کتاب "خاطرات عَلَم" -(ديدار با دانشجويان ۹۷/۰۳/۰۷)
😊 شوخی رهبر با دانشجویان: البته شماها که کتاب نمیخونید!
🆔 @revayate_ayyaam ✔️JOIN
✅ به کانال "روایت ایام" بپیوندید
هر چند بخشی از درآمدهای حاصل از فروش نفت صرف اجرای برنامه توسعه و پیشرفت شد و در زمینه تولیدات صنعتی و رشد اقتصادی خدمات نوسازی و آموزش و پرورش و ایجاد مدارس عالی موفقیتهایی به دست آمد، ولی بخش عمده آن به مصرف خرید جنگ افزارهای مدرن که تهیه آن حتی برای کشورهای عضو ناتو دشوار بود، رسید. صدها میلیون دلار نیز حیف و میل شد و یا به جیب دستاندرکاران رفت. از دستگاه برنامهریزی کشور یک خوان یغما ساخته شده بود. هر کس به شاه و دربار دسترسی بیشتری داشت بیشتر از آن برخوردار بود. مجریان و دست اندرکاران برنامه ها، منابع مالی مملکت را دارایی شخصی خود میدانستند. خیل مقاطعه کاران خارجی و داخلی و دلالان و رابطین آنها که با افراد خانواده سلطنتی و مقامات ذینفع ارتباط برقرار کرده بودند از این خوان یغما بهره فراوان بردند. تعجب نداشت که بزرگترین موارد فساد، سوای اعضای خانواده سلطنتی در میان کسانی دیده میشد که به شاه و دربار نزدیکتر بودند. فساد از استبداد سبقت گرفته بود. حدود یک دهه و نیم پس از اعلام «انقلاب سفید» در ایران طبقه ثروتمند، حریص، بیعاطفه و فاسد به وجود آمد که تنها هدف آن نزدیک شدن به مرکز قدرت و مال اندوزی تا حد غارت مملکت بود. این طبقه تخم فساد بی ایمانی و نادرستی را در میان جامعه پراکنده و بارور ساخت و در نهایت رژیمی را که به آن وابسته بود بیش از پیش ضعیف و بی اعتبار کرد.
منبع: غلامرضا نجاتی، تاریخ بیست و پنج ساله ایران، موسسه خدمات فرهنگی رسا، 1371، جلد دوم، ص 484 تا 487
@yade_ayyam
#یاد_ایام
💠 سلطنت پهلوی تلفیق فساد و استبداد
رژیم های خودکامه و دست نشانده عموماً دارای دو خصلت استبداد و فساد میباشند. استبداد و فساد لازم و ملزوم یکدیگرند. اما هنگامی که فساد از استبداد پیشی میگیرد و خواستههای مشروع و منطقی بخشهای وسیعی از جامعه با بی اعتنایی روبرو میشود، فریاد اعتراض مردم به یک «حرکت» تبدیل میشود و چنانچه این حرکت به وسیله مردان شایسته و مورد اعتماد مردم رهبری گردد، به پیروزی منتهی میشود. تظاهرات مردم ایران در ماههای اول سال ۱۳۵۷ نخست جنبه اعتراض به روش کلی رژیم شاه داشت. سپس به خواسته های رفاهی سیاسی تبدیل شد، آنگاه به شکل حرکت تودهای در آمد و با رهبری آیتالله خمینی به شورش و انقلاب انجامید و با چنان شتابی به پیروزی رسید که مردم ایران و جهانیان را شگفت زده کرد.
رژیم شاه در اوایل دهه ۱۳۵۰ ظاهر استوار و نیرومندی داشت ولی از درون خراب بود و بسان سد خاکی میماند که دیر یا زود در برابر فشار امواج دریا فرو میریخت. فساد با ابعاد وحشتناکی در آن ریشه دوانده بود. انتقاد، نارضایی و سرخوردگی حتی در میان نخبگان سیاسی و دستاندرکاران اداره مملکت ظاهر شده بود پرویز راجی سفیر شاه در لندن در گفتگو با امیر اصلان افشار که او نیز سالها در آمریکا و کشورهای اروپایی سفیر بوده است از بیداد گری رژیم انتقاد میکند و میگوید: «چرا هر جا نام ایران به میان میآید بلافاصله کلماتی مانند ساواک شکنجه و فساد به دنبال آن گفته میشود؟ من از مشاهده این اوضاع احساس حقارت میکنم و نمیدانم تا چه حد در مقابل این گونه انتقادها میتوان خاموش ماند.» پرویز راجی در جای دیگری میگوید: «شایع است شاه هفتهای سه بار بعد از ظهر ها به منزل یکی از دوستان نزدیک خود می رود و تریاک میکشد.» امیر عباس هویدا وزیر دربار در دیدار خصوصی که روز ۱۲ مرداد ۱۳۵۷ با پرویز راجی داشته با لحنی تنفرانگیز از گستردگی فساد در میان طبقه سطح بالای ساواک، امرای ارتش و بعضی از افراد خانواده سلطنتی یاد کرده است.
یوری لوبرانی نماینده سیاسی اسرائیل در تهران روز دوم فروردین 1357پس از آنكه در جزيره كيش با شاه ملاقات كرد، با يكي از مشاوران وي روبه رو شد كه از او پرسيد: «آيا اعليحضرت همايوني را ديديد؟»
لوبراني پاسخ داد: «آري»
وي گفت: «آيا واقعاً آن جرثومة انحطاط ايران را ديدي؟»
لوبراني شگفت زده شده مي گويد: «نميتوانستم آنچه را كه ميشنيدم باور كنم. اين بدان معني بود كه مغز و ريشه دستگاهي كه شاه به آن متكي بود پوسيده و فاسد شده است.»
در سال 50 - 1349 درآمد نفت هزار و ۲۰۰ میلیون دلار بود این درآمد در سالهای ۵6 - ۱۳۵3 ناگهان افزایش یافت و به ۳۸ میلیارد دلار بالغ گردید که تنها ۲۰ میلیارد دلار از این درآمد مربوط به سال55 - ۱۳۵۴ میباشد و با مقیاس درآمد ۱۰ ساله ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۳ که جمعاً ۱۳ میلیارد دلار بود، این افزایش چشمگیر مشخص میشود. به بیان دیگر طی ۱۳ سال درآمد نفتی صادراتی دولت ایران ۵۱ میلیارد دلار بود که ۳۸ میلیارد آن طی سه سال56 - ۱۳۵۳ بوده است.
بخش عمده این درآمد صرف اجرای برنامههای رفرم «انقلاب شاه و ملت» گردید. محمدرضاشاه با ابداع طرحهای جاهطلبانه قصد داشت ظرف مدت کوتاهی ایران را به یک قدرت صنعتی مدرن تبدیل کند بی آنکه در صحنه سیاسی و آزادسازی کشور قدمی بردارد.
در این دوران همه ارکان قدرت در دست شاه بود. توسعه و پیشرفت تمایل و امر شخصی شاه شمرده میشد و «رسالت» یک فرد بود. طرحها و برنامهها تابع خواستهها و هوسهای او قرار داشت. مشاورانش تکنوکراتهایی بودند که عوامل ارباب را بی چون و چرا اجرا میکردند. به نظر شاه جامعه ایران ابزاری بود که باید در دستهای او به عنوان یک «شخصیت تاریخی» شکل میگرفت و در جهت تمدن بزرگ برای و رژیمش افتخار ابدی تضمین میکرد. خواسته و نظر مردم و مشارکت آنها در امور مملکت و برنامه توسعه و پیشرفت اهمیتی نداشت. ملت را باید به زور در جهتی که او انتخاب کرده بود به پیش میراند.
٢١ آبان سالروز شهادت پدر موشكى ايران، سردار شهيد حسن طهـرانى مقدم🌹
شهيد حسن طهرانی مقدم ۶ آبان ماه ۱۳۳۸ در محله سرچشمه تهران متولد شد. به علت شغل پدرش (محمود طهرانی مقدم)، که به پیشه خیاطی مشغول بود، به محله شکوفه و سپس به محله بهارستان نقل مکان کرد و مقاطع ابتدایی و دبیرستان را در همین مناطق گذراند.
سردار حسن طهرانیمقدم تا روز آخر عمر نیز به عنوان مسئول این سازمان در ایجاد یک توان علمی و دانشی پایه و زیر بنایی مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود و در روز شهادتش (٢١ آبان ١٣٩٠) در پادگان امیرالمومنین(ع) شهرستان ملارد در حالی که برای آزمایش موشکی، آماده میشد، بر اثر انفجار زاغه مهمات به شهادت رسيدند..
امام خمینی: شما متوقعید ما در مقابل آمریکا و اسرائیل و دیگر ابرقدرتها، که میخواهند منطقه را ببلعند، بیتفاوت باشیم؟
نه، ما با هیچ کدام از ابرقدرتها و قدرتها سر سازش نداریم.
۶ آبان ۶۰
@yade_ayyam
#یاد_ایام
💠 فروش عاقلانه و جلوگیری از صادرات بی رویه #نفت
🔹امام خمینی(ره): ما که حکومت اسلامی میگوییم یعنی این هرج و مرج نباید باشد، به ما میگویند که شما حکومت اسلامی میخواهید بکنید، میخواهید که اصلًا چرخ این مملکت را بخوابانید! این غلط است میگویند، اینها تبلیغات باطل است. ما چرخها را به راه میخواهیم بیندازیم. الآن چرخهای مملکت #طرف_اروپا دارد حرکت میکند؛ نفتهای شما الآن به اروپا و #آمریکا دارد میرود. ما میخواهیم جلوی این گرفته بشود؛ یک مقدار عاقلانهاش فروش برود، آن هم ارز دست ما بیاید، نه اینکه نفت ما را ببرند.
⏳ ۶ آبان ۱۳۵۷
@yade_ayyam
#یاد_ایام
🔸 رهبر انقلاب، دیروز در جلسه مسئولان: خب، حالا آدم میبیند و میشنود که او که میگوید مذاکره، در داخل هم بعضیها میگویند «حالا مثلاً مذاکره چه عیبی دارد»؛ مذاکره سَم است. تا وقتی آمریکا همینی است که الان هست ــ به تعبیر امام، تا وقتی آدم نشده؛ امام این جوری تعبیر کردند ــ مذاکرهی ما و آمریکا سَم است، و با این دولت کنونی [آمریکا]، یک سَمّ مضاعف است.
🔹 امام خمینی (ره): اینها میخواهند یک هیاهو راه بیندازند تا با آمریکا روابط داشته باشیم و ما دست از صدام برداریم. و ما تا آخر ایستادهایم و با آمریکا روابط ایجاد نخواهیم کرد، مگر این که آدم بشود و از ظلم کردن دست بردارد و از آن طرف دنیا نیاید در لبنان، و نخواهد دستش را به طرف خلیج فارس دراز کند.
📆 ۶ آبان ۱۳۶۳
@yade_ayyam
#یاد_ایام
🔬 استقلال در پزشکی
🔹دانشگاهها باید یک دانشگاههایی باشد که ما دیگر احتیاج به خارج پیدا نکنیم، که در آن وقتی که میخواهیم کسی را معالجه کنیم، دستمان را به دیگران دراز کنیم که بروید آنجا معالجهتان بکنند. لا اقل ما محتاج به غیر نباشیم. خودمان روی پای خودمان بایستیم.
📅 امام خمینی(ره) | ۶ آبان ۱۳۵۸
@yade_ayyam
#یاد_ایام
🔰 درخواست رهبر انقلاب از نیروهای داوطلب و جوانان مؤمن: بارِدیگر جوانان به میدان مبارزه با کرونا بیایند
⚪️ رهبر انقلاب: حضور پر شمار نیروهای داوطلب در ماههای اول شیوع بیماری و خدمات مؤثر آنان همانند کمک به پرستاران، ضدعفونی کردن دستگاهها و معابر، راهنمایی خانوادهها و کمک به افراد سالمند، استمرار یابد. نیروهای داوطلبِ مخلص و جوانان مؤمن و صالح بار دیگر وارد میدان شوند.
۹۹/۸/۳
@yade_ayyam
#یاد_ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سخنان رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه در مورد #کاپیتولاسیون
⏳۴ آبان: سالروز واکنش امام (ره) به کاپیتولاسیون
@yade_ayyam
#یاد_ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مردم #یمن را باید با ایمان ترین، شجاعترین، صبور ترین، و متحد ترین مردم دنیا بحساب آورد.
در اوج تحریم، محاصره، جنگ نابرابر، گرسنگی، تشنگی و...، اینچنین در جشن ولادت حضرت رسول در میدان حاضر هستند.
بیجهت نیست که یمانی ها در آخر الزمان جایگاه ویژه دارند
#یمن_قهرمان
@yade_ayyam
#یاد_ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آزادی بیان فرانسوی
🔺 بیانات کمتر دیده شده امام خامنهای درباره «روژه گارودی» فیلسوف مسیحی که به اسلام گروید و به خاطر کتابش در رد افسانه #هولوکاست در فرانسه محاکمه شد
🔺 آزادی بیان و دموکراسی در غرب برای توهین به مقدسات مسلمانان است، و الا اگر مثل روژه گارودی باشید، سفت و سخت محاکمه خواهید شد
@yade_ayyam
#یاد_ایام
📆 ۷ آبان، ۱۳۰۵ - ترور نافرجام آیت الله سیدحسن مدرس توسط عمال رضاخان
🗓 @yade_ayyam
⏳ #یاد_ایام
یاد ایام
📆 ۷ آبان، ۱۳۰۵ - ترور نافرجام آیت الله سیدحسن مدرس توسط عمال رضاخان 🗓 @yade_ayyam ⏳ #یاد_ایام
✒️منقول است که رضاخان در پی تعمیر باغ ملی و از سر جاه طلبی ذاتی، بر سر در آن، مجسمه ای نیم تنه اما دو رو از خود نصب کرد! این مجسمه در واقع از دو قسمت تشکیل شده بود.نیمی را واردین به باغ می دیدند و نیمی را خارجین.تندیس را از آن روی بدین هیات پرداخته بودند که هیچیک از عابرین از دو سو، از حظ زیارت سردار سپه محروم نمانند! وی روزی از مدرس-که برای شرکت در مراسمی، بدان محل آمده بود-پرسید: حضرت آقا مجسمه ورودی را ملاحظه فرمودید؟ مخاطب که در حاضر جوابی و طنازی ضرب المثل بود، گفت: " بله، مجسمه شما را دیدم، درست مثل صاحبش دو رو دارد! ".وقایع نگاران آورده اند که رضاخان در پی این پاسخ، تا پایان مجلس به خود می پیچید و دیگر دم نزد!
🗓 @yade_ayyam
⏳ #یاد_ایام
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 7 آبان 1340 : از جشن میلاد ولیعهد در مدارس تا 5 زلزله شدید در خرم آباد!
📆 7 آبان 1341
📄 ارسال نامه تشکر امام خمینی به حجهالاسلام محمدتقی فلسفی
✳️ از مساعی جمیله جنابعالی در نشر حقایق و احکام اسلام و ابطال باطل و رد منحرفین از مقاصد پلید و نیات فاسد، علمای اعلام و علاقهمندان به اسلام و استقلال مملکت جعفری متشکرم. امید است خداوند این زبان گویای اسلام را از شرّ اشرار حفظ فرماید.
🔻حضرت امام(ره) روزهای پس از قطعنامه را چگونه گذراندند؟
🔹حضرت امام پس از قبول قطعنامه598 هیچ دیدار مردمی نداشتند و بجز یک دیدار با هیات دولت، تمامی دیدارهای خود را لغو نمودند.
🔹به دنبال درخواستهای مکرر مردم برای دیدار عمومی با حضرت امام(ره)، ایشان در تاریخ 7 آبان 67 طی نامهای به دفتر خود نوشتند: « توجه داشته باشید باید دور سخن گفتن مرا ولو یک جمله دعا خط بکشید. مجاری تنفسی من بیمار است و حالا هم جنگ در کار نیست. زحمت به من ندهید. از اینکه مثلا خانواده شهدا و امثال آن بیایند و من دستی تکان دهم. مضایقه ندارم.»
✳️ نسبت شاه با منافع بریتانیا
یکشنبه 29 اکتبر 1978 [7 آبان 1357]
"«فرانک جیلز» طی مقالهای در ساندیتایمز نوشته است: «اگر شاه در ایران نماند، بریتانیا فقیرتر میشود»."1
#شرح_عکس : #ملکه_الیزابت و #محمدرضا_پهلوی در ضیافت شام
شماره آرشیو: 158-11ع
#منبع :
1. پرویز راجی، خدمتگزار تخت طاووس، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، ص286.
@yade_ayyam
#یاد_ایام
🔴 دانشگاه ها را ازدیوانگان پاکسازی کنید
✍️امام خمینی(ره) :
دانشگاهها باید از موجودات «عاشقِ آمریکا» تصفیه بشوند
🔹ما تا تمام حیثیت خودمان را نفهمیم، نفهمیم چه هستیم، چه داریم، #استقلال نمیتوانیم پیدا کنیم. تا فکر شما #مستقل نباشد، کشور شما مستقل نمیشود. بروید دنبال اینکه فکرتان را مستقل کنید.
🔹 #دانشگاه ها بروند دنبال اینکه جوانهای ما را مستقل بجا بیاورند، تربیت کنند که بفهمند خودشان یک #فرهنگ بزرگ دارند. بفهمند فرهنگ از اینجا صادر شده است به خارج. بفهمند که ما خودمان میخواهیم خودمان را اداره کنیم، باید تصفیه بشود از این مغزهای پوسیدهای که عاشق #آمریکا هستند و عاشق #غرب هستند، باید تصفیه بشود از این موجودات. (۷ آبان ۱۳۵۸)
@yade_ayyam
#یاد_ایام
#تصویب_قانون_منع_کشت_خشخاش
هفتم آبان سال 1334، قانون مبارزه با کشت خشخاش در مجلس شورای ملی تصویب و بدین وسیله نخستین قدم در مبارزه با اعتیاد برداشته شد.
قبل از سال ۱۳۳۴ بهدلیل قانونى بودن تولید، توزیع و ترانزیت موادمخدر هر چند بهصورت محدود و تحتنظارت دولت، شمار معتادان بهدلیل دسترسى به مواد اعتیادآور رو به فزونى بود و در واقع مصوبههاى آن دوران حرکتى بود براى تامین منابع درآمد ملى تا اینکه در ۷ آبان ۱۳۳۴ با تصویب قانون منع کشت خشخاش و استعمال تریاک قدمى اساسى در مبارزه با اعتیاد برداشته شد.
این حرکت در نخستین گامها به قدرى حرکت جدى بهشمار می آمد که ایران در تبصره واحده «قانون الحاق دولت ایران به پروتکل تحدید و تنظیم کشت خشخاش و تولید و تجارت بینالمللى و تجارت عمده مصرف تریاک» (مصوب ۱۴/۸/۱۳۳۶) بر این امر تاکید کرد که: «الحاق ایران به این پروتکل به هیچوجه تاثیرى در قانون منع کشت خشخاش مصوب هفتم آبانماه ۱۳۳۴ نخواهد داشت.» متعاقبا آییننامه این قانون در ۱۹/۱۰/۱۳۳۴ به تصویب رسید و در سال ۱۳۳۸ قانون اصلاح قانون منع کشت خشخاش براى رفع کاستىهاى قانون موردتصویب قرار گرفت که تعریف و تعیین موادمخدر را می توان ازجمله اقدامات قانونگذار در این مقطع دانست.
در این مدت «اصل عدم دسترسى به موادمخدر و توسعه در درمان» مورد توجه بود، ولى در این حرکت، تجارت غیرقانونى و قاچاق تریاک از خارج به ایران بهمنظور ارضاى تقاضاى شدید معتادان به تریاک افزایش یافت تا جایى که قانونگذار ناچار شد در
۱۳/۱۲/۱۳۴۷ قانون اجازه کشت محدود خشخاش و صدور تریاک را به تصویب برساند؛ قانونی که البته بعدها دوباره ملغی و کشت خشخاش به کلی در کشور ممنوع شد.
سال 1367، مجمع تشخیص مصلحت نظام قانون مبارزه با موادمخدر را اصلاح کرد. طبق این قانون هر کس بذر یا گرز خشخاش یا سرشاخههای گلدار یا به میوه نشسته شاهدانه را نگهداری یا مخفی یا حمل کند به صد هزار تا سه میلیون ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق محکوم خواهد شد. در مورد سرشاخههای گلدار یا به میوه نشسته شاهدانه، قصد تولید موادمخدر از آنها باید احراز شود.