✳️ دنبالهروی #رضاشاه از ایدئولوژی نازیسم؛
رد پای هیتلر در ایران
رضاشاه بهعنوان یک شخصیت نظامی، نظم و انضباط شدید، کیفیت محصولات صنعتی و تأکید بر احیای گذشته باعظمت در آلمان را میستود. ازآنجاکه او بر عدمِ توسعه ایران در برابر کشورهای اروپایی و آمریکایی واقف بود، درصدد نزدیکی به ایدئولوژی نازیسم برآمد. او با تأکید بر ایدئولوژی باستانی ایرانی، بر اهمیت شاه در فرایند توسعه از بالا تأکید میکرد و این مسئله با حذف گروههای اجتماعی از عرصه عمومی، که توسط او دنبال میشد، بسیار همخوان بود. بهعلاوه رضاشاه با الگو گرفتن از ایدئولوژی نازیسم، به تأسیس نهادهای فرهنگی مروّجِ ایدئولوژی باستانگرا دست زد تا بتواند بدون مانع و مخالفت جدی به هدفِ خود، که تبدیل خود به یک پیشوایِ محبوب در نظر مردم بود، دست یابد. دنبالهروی او از ایدئولوژی آلمانی، اگرچه به سقوط سیاسی رضاشاه از قدرت انجامید، بار دیگر بر این ایده صحت گذاشت که دیکتاتورها در همه جوامع شباهتها و اشتراکهای بسیاری دارند که درنهایت به سرنگونی آنها منجر میشود.
#شرح_عکس
رضاشاه همراه جمعی از فرماندهان ارتش و مهندسان آلمانی
✍️سپهبد قاسم سلیمانی:
خدایا سپاس که سرباز خمینی کبیر شدم. خدمت امام و کاری که امام برای پایگذاری حکومت اسلامی کرد با هیچ چیز قابل مقایسه نیست. برجستگی به همهی علما داشت و ماهیت بخشی و هویت بخشی به همهی ارکان دین بود. و این چیزیست که مقام معظم رهبری با خون و دل ازش مراقبت میکند و در همهی نطق ها از امام برای پایگذاری حکومت اسلامی استنباط میکند.
#خاطره_نگاشت
🔰ماجرای خنثیسازی بمب ساعتی در مدرسه رفاه!
🔻سید رضا نیری از مبارزان انقلابی و از اعضای کمیته استقبال امام خمینــــــــــــی میگوید: در روزهای انقلاب، مدرسه رفاه تبدیل به انبار اسلحه شده بود و تمام اسلحههایی را كه از پادگانهای فتحشده ضبط میكردند به آنجــــا میآوردند. در آنجا معجونی از مین ضدنفر، ضدتانك، نارنجك، مواد منفجره، آرپیجی و انواع اسلحه وجود داشت. یك روز برادرزادهام پیش من آمد و گفت: «عمو از زیر مهمات صدای ساعت میآید!» ما بچههای نیروی هوایی را مطلع كردیم، آنها آمدند و بعد از كنار زدن اسلحهها و مهمات، یك بمب ساعتی را كشف كردند كه اگر منفجر میشد، مدرسه رفاه، علوی و تمام ساختمانهای اطراف را به طور كامل ویران میكرد...
📰 #روزشمار_انقلاب | ۱۴ بهمن ۵۷
📌تصویر روزنامه کیهان
♨️ امام: کاری نکنید مردم را به جهاد دعوت کنیم
➖ انقلاب ایران به کشورهای عرب سرایت کرد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فیلم | گزارش خبرنگاران آسوشیتدپرس(AP)
🌸🌼☘️ از آخرین روزهای حضورحضرت امام خمینی در نوفل لوشاتو (حومه پاریس)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استقبال علما وروحانیون ازامام خمینی دربهمن57
🌸🌼☘️ لحظه ديدار مراجع تقلید قم با ایشان پس ازسالها دوری وجدایی
🆔 yade_ayyam
💠 اجازه بفرمایید تهران را بمباران کنم!!!!
🔹 خسرو داد –از فرماندهان نیروی هوایی رژیم شاه- از ترس مخالفت مردم با شاه به محمدرضا پبشنهاد می دهد:
🔸 اگر تهران 200 هزار نفر جمعیت داشته باشد و همه دوست اعلی حضرت باشند بهتر است، تا 5 میلیون جمعیت داشته باشد و مخالف شاه باشند،
‼️ بنابراین اجازه بفرمایید تهران را بمباران کنم به جز چند محله طرفدار شاه!!!!
〰️ (کتاب: ایران دیروز امروز فردا،ص204)
‼️ وقتی کیفِ آیتالله خامنهای را در حین تظاهرات زدند!!
⁉️چرا سفر آیتالله خامنهای به پاریس برای ملاقات با امام، لغو شد؟
💠 23 آبانماه، آیتالله صدوقی -که در ایام تبعیدِ آیتالله خامنهای، با ایشان مراوده و آشنایی بیشتری پیدا کرده بود- برای دیدن حضرت امام به پاریس میرود. این سفر قرار بود در مهرماه انجام شود ولی به دلایلی به تعویق افتاد. پس از عقبافتادن این سفر حاج احمد خمینی طی تماس تلفنی با آیتالله صدوقی خواستار سفر ایشان به همراه آیتالله خامنهای به پاریس میشود. ساواک در گزارشی از این مکالمهی تلفنی از قول «حاج احمدآقا» نوشته بود: «آقای خمینی دلش میخواهد شما [صدوقی] و آقای خامنهای را ملاقات کند.»
🔹آیتالله صدوقی میگویند: «گفتند امام مایلند که شما به پاریس بیایید و در ضمن، آقای خامنهای را هم به همراه بیاورید. بعد از تلفن، پشت ما دیگر گرم شد.» آقای خامنهای که ممنوعالخروج بود، پس از شنیدن نقل قول امام، شناسنامهشان را به یکی از آشنایان سپردند تا برایشان گذرنامه بگیرد؛ اما در یکی از راهپیماییهای تهران کیف او را دزدیدند و شناسنامهی آیتالله خامنهای هم گم و گرفتن گذرنامه هم منتفی شد. بعد از انقلاب بود که شناسنامهی ایشان در یکی از ادارات پیدا شده بود و دزد آن مشخص شد. «بعد فهمیدم که شهربانی، دزد کیف و شناسنامهی من بوده و فقط به منظور بدنام کردن تظاهرکنندگان دست به چنین کاری زده است.
💠 14 بهمن 1357
🔹 بختيار در واكنش به استقبال عمومي مردم از ورود امام، پيدرپي با انجام مصاحبه و صحبت در مورد برنامههای آتی خويش، سعی در عادی جلوه دادن اوضاع داشت. مردم و امام، چشم و گوش به مدرسهی علوی دوخته بودند. جمعيت مشتاق به ديدار امام آنقدر زياد بودند كه كوچههای اطراف مدرسهی علوی مملو از آدم شده بود .مردم پارچههای دستنويسی روی ديوارها نصب كردهاند كه رویشان نوشتهشده: «زيارت قبول، با يك بار زيارت امام اين توفيق را به ديگران هم بدهيد»
🔸 در تمام كشور مردم به اعتصاب عمومي دست زده بودند. كاركنان ادارات و وزارتخانههای مختلف، وزيران و مديران دولت را به محل كار خود راه نمیدهند.جواد شهرستانی، شهردار وقت تهران، به ديدار امام ميرود و استعفانامهاش را به ايشان تسليم نمود و البته دوباره از سوی امام شهردار شد. بختيار از انتشار اين خبر و احتمال اينكه سرمشق ديگر زير دستانش قرار گيرد به شدت ميترسید و طي يك مصاحبه شروع به ناسزاگويی به جواد شهرستانی کرد و ساير كارمندان و مسئولان دولت خويش را تهديد نمود. با همهی اينها، شهردار تهران، تنها كسي نبود كه به مدرسهی علوی(محل سكونت امام) روی آورد.
⭕️ شرارت و شرابخواری رضاخان
🔹عبدالله مستوفی درباره رضاخان و گردنکشی و شرارت او نوشته است: «در میان قزاقها دو نفر بوده اند که از همه بیشتر در شوشکهکشی تظاهر داشته و افراد عادی قزاق از عهده آرامکردن آنها بر نمی آمدند و هر وقت یکی از این دو نفر مشغول این بیمزگی میشد باید آن دیگری را مأمور کنند تا بتواند آقای وکیلباشی را مغلوب و شوشکه او را غلاف کند. این دو نفر یکی رضا و دیگری علیشاه بودهاند.»
🔸 رضاخان در دورانی که سرباز قزاق بود اهل قمار و شراب خواری بود و این موارد نمیگذاشت که هیچ پولی پسانداز کند. او برای بدمستی بارها گرفتارشد و حتی یک بار به دستور شاهزاده فرمانفرما شلاق خورد.
💠 وضعیت سواد و تحصیلات رضاخان
🔸 رضاخان تا سن 14سالگی اصلاً سواد خواندن و نوشتن نداشت و پس از آن به مقدار بسیار کم آموخت. وی در زمان کودتای 1299 کم و بیش خواندن و نوشتن را یاد گرفته بود. ملک الشعراء بهار در کتاب خود نامهای از رضاخان را آورده است که غلط های املایی فاحشی دارد:
➖ "آقای ح...یاور – قزاقهایی که معمور قزوین هستند هم اسم آنها را ممکن است پیدا کرد و مهر آنها را بهزنید به سورت و الا یک مهر ممکن نیست (این جا امضا کرده و بعد خط زده شده است) بعد ز مهر کردن و رد کردن پول به آقای تقی خان قبض دریافت دارید، رضای سرتیپ."
🔹 رضاخان نمی توانست سخنرانی طولانی ایراد کند. در مراسم احداث دانشگاه تهران فقط دو جمله گفت: « ایجاد دانشگاه، کاری است که ملت ایران بایستی خیلی قبل از این شروع کرده باشند، حال که شروع شده است باید جدیت شود که زودتر انجام گیرد.» این بود سخنرانی رضاشاه در مراسم احداث دانشگاه تهران!
💠 دعا به جان رضاشاه!
🔹 یک وقت رضا شاه به سفر رفته بود. سفری که شاید مورد خطر بود. شهید مدرس به رضا شاه گفته بود: دعا کردم به شما تا در این سفر سالم برگردید.
😊رضا شاه خیلی خوشحال شده بود که مدرس به او دعا کرده بود گفت: دعا کردید؟!
‼️مدرس جواب داد: آخر نکته دارد؛ اگر تو در این سفر مرده بودی همه اموال ما از بین رفته بود. من میخواهم زنده باشی تا اموالمان را پیدا کنیم!
🔰انتقاد شهید مدرس از طرحهای رضاخانی
🔻آیتالله شهید سید حسن مدرس از منتقدین اصلی طرحهای رضاخان بود. ایشان در انتقاد از طرحهای آموزشی رضاخان میگفت: «...ده نفر محصل برود خارجه برای اینکه متخصص بشوند، به عقیده بنده صدتا هم کم است... زیرا این یک چیزی است که محل احتیاج عمومی است و خیلی هم لازم است ولی مهم این است که چگونه باید متخصص پیدا کنیم. اینکه بیست نفر را دولت بفرستد به خارجه برای تحصیل، از این کار متخصص پیدا نمیشود. تا کنون بیش از شش سال از این فرستادنها میگذرد ولی ما متخصص پیدا نکردیم. باید راهی پیدا کرد که این درد علاج شود و آن این است که ما باید بگردیم و ببینیم آن ایرانی که یک بهره از این علم دارد، به علم او ترتیب اثر بدهیم...»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ | سرود انقلابی:
🌸🌼☘️ هوا دلپذیر شد .. گل از خاک بر دمید
💠 رویدادهای 14 بهمن 1357
▪️ امام خمینی: شورای انقلاب حكومت موقت تعیین خواهد شد و حكومت موقت، موظف خواهد بود كه مقدمات رفراندم را تهیه كند. همچنین قانون اساسی كه تدوین شد، به آراء عمومی گذاشته میشود. ایشان دولت بختیار را غیرقانونی اعلام كردند و گفتند: كاری نكنید كه مردم را به جهاد دعوت كنم.
▫️در پی جلسه اعضای شورای انقلاب با حضور امام خمینی، به پیشنهاد اعضا، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.
▪️مشتاقان زیارت امام در مقابل محل اقامت ایشان تجمع كردند. یونایتد پرس جمعیت مشتاق را بالغ بر چهار و نیم میلیون برآورد كرد.
▫️خبرگزاری فرانسه: بختیار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضی اوقات صبر بهترین تاكتیك است و اگر آیتالله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیكان تأسیس كند!
▪️دستور آزادی سیصد و پنجاه زندانی محاكم نظامی صادر شد.
▫️تظاهرات مردم در برخی از شهرستانها بدون درگیری با مأموران انجام شد.
▪️دانشجویان ایرانی با حمله به سفارتخانههای ایران در آمریكا، لبنان و استرالیا، نسبت به رژیم سلطنتی ایران ابراز انزجار كردند.
▫️40تن دیگر از نمایندگان مجلس از مقام خود استعفا دادند.
▪️روزنامه الوطن العربی نوشت: یك ژنرال ارتش به ملاقات شاه در خارج از كشور رفت.
▫️از سوی یاسر عرفات، پیام تبریكی خطاب به حضرت امام ارسال شد.
▪️آسوشیتد پرس گزارش داد: واكنش كشورهای اسلامی در مقابل بازگشت آیتالله خمینی متفاوت بوده است. سادات در مصر گفت: او هیچ آیتاللهی در مصر نخواهد داشت. مطبوعات سعودی در این مورد سكوت اختیار كردهاند و رژیم بغداد نیز تاكنون موضعی اتخاذ نكرده است تنها قذافی گفت:به محض درخواست كمك از بذل آنچه در امكان دارد، دریغ نخواهد كرد. - به مناسبت ورود حضرت امام به ایران، مراسم جشنی در كشور لیبی بر پا شد.