💢سفر البرکانی به عراق با چاشنی حمله به ایران و انصارالله
🔹سلطان البرکانی، رئیس پارلمان مورد حمایت ائتلاف در یمن برای حضور در نشست پارلمانهای عربی که در عراق برگزار میشود شرکت و مورد استقبال الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق قرار گرفت.
🔹البرکانی در سخنرانی خود در نشست روسای پارلمانهای عربی به شدت به انصارالله و سید عبدالملک الحوثی حمله کرد و با تروریست خواندن آنها، فضای کنونی یمن را متأثر از اقدامات بی ثبات کننده آنها دانست.
🔹البرکانی که خود در قاهره ساکن است، حمایت ایران از جنبش انصارالله را مانع به ثمر رسیدن صلح دانست و از برادران خود در امارات، عربستان و مصر که برای رسیدن به صلح پایدار در یمن تلاش مسکنند، تشکر کرد.
✍️ایشان در حالی ایران و انصارالله را عامل شرایط کنونی میداند و از عربستان و امارات تشکر میکند که خودش در قاهره ساکن است و ریاض و ابوظبی نیز با ادعای بازگشت دولت مشروع تنها از 30 درصد جامعه یمن که ذیل گروهها و جریانات متعدد درگیر با یکدیگر تقسیم میشوند حمایت کرده و 70 درصد جمعیت یمن در مناطق تحت کنترل انصارالله زندگی می کنند.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
هدایت شده از مطالعات خلیج فارس
♨️سعودی اعتراف دارد که در سوریه و یمن شکست خورده است
2️⃣قسمت دوم
🔺اکونومیست: سعودیها در حال مذاکره برای توافقی هستند که به آنها اجازه خروج از یمن میدهد. این توافق نه حوثیها را از قدرت برکنار میکند و نه به جنگ داخلی یمن پایان میدهد، ولی به سعودیها اطمینان میدهد که حوثیها در مرزهای عربستان با موشکها و پهپادها قدرتنمایی نمیکنند. یکی از ناظران یمنی میگوید این توافق بیشتر از آن چیزی است که حوثیها میخواهند و ممکن است در ماههای آینده امضا شود. این رویداد ممکن است در شهر مکه در حوالی تعطیلات ماه رمضان در اواخر ماه مارس اتفاق بیفتد.
🔺اگر از دیپلمات های خلیج فارس در مورد اولویت های سیاست خارجه شان برای سال های آتی بپرسید آن ها فهرست هایی با سطح تفکر بالا ارائه می دهند که خارج از سفارت اسکاندیناوی به گوش نمی رسد: روابط اقتصادی با کشورهای در حال توسعه ، برنامه های بزرگ تر کمک های خارجی و پیوستن به تلاش ها برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی. این درحالی است که وقتی آن ها درباره همسایه های عرب خود صحبت می کنند اغلب ترجیح می دهند از این کار امتناع کنند زیرا منطقه را به عنوان یک بار مسولیت توصیف می کنند.
🔺سعودی ها با ناامیدی از فساد نهادینه در لبنان منابع مالی مشتریان سنتی خود را قطع کرده اند. آن ها نسبت به ارائه کمک های بیشتر به مصر بی میل هستند مصری که اکنون با دومین سقوط اقتصادی از سال ۲۰۱۶ دست و پنجه نرم می کند و به نظر می رسد که وضعیت کنونی مصر یک گودال بی انتها از نیاز هاست.
🔺آن ها ممکن است به تونس که در بحران بدهی غرق است کمک کنند ولی رقم آن شاید یک میلیارد دلار یا بیشتر باشد که آنقدر بزرگ نیست.
🔺احیای روابط با اسد به این معنا نیست که سعودی ها برای بازسازی کشور ویران شده وی پول خواهند داد یا پایان دادن به جنگ یمن به معنای تلاش برای تامین مالی بازسازی نیست که بانک جهانی تخمین میزند ۲۵ میلیارد دلار هزینه دارد.
🔺الگوگرفته از دوران دونالد ترامپ - رئیسجمهور سابق آمریکا - بسیاری از سعودیها از جمله مقامات سعودی، این دوره را دوران «اول، سعودی» میدانند و بر اولویت دادن به کشورشان تاکید دراند؛ دورهای که باید پول خرج خانه شود و درگیریهای خارجی به ویژه در موارد شکستخورده، کاهش پیدا کند. ترامپ هم در مبارزه انتخاباتیاش در مقابل دموکراتها با شعار «اول، آمریکاییها» در برابر «آمریکای اول» دموکراتها به پیروزی رسید.
🔺او معتقد بود سیاستهای ایالات متحده باید بر مبنای منافع مردم آمریکا باشد. این سیاست در مقابل سیاست دموکراتها قرار داشت که به دنبال اول بودنِ جایگاه آمریکا در جهان بودند. حالا پادشاهی سعودی هم میخواهد برای مردم عربستان بیشتر هزینه کند و از هزینههای خود در سایر کشورهای عرب برای جایگاه عربستان کم کند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
💢سخنرانی تند البرکانی در اجلاس بین المجالس کشورهای عربی حاشیهساز شد
🔹سخنرانی تند و غیرمحترمانه سلطان البرکانی، رئیس پارلمان یمن تحت حمایت ریاض در اجلاس بین المجالس کشورهای عربی در بغداد باعث اعتراض چهرههای سیاسی و پارلمانی عراق شد.
🔹البرکانی در سخنرانی روز گذشته خود به شدت به انصارالله و سید عبدالملک الحوثی حمله کرد و با تروریستی نامیدن آنها، خواهان اتخاذ موضعی واحد در مقابل دولت مستقر صنعا شد.
🔹این موضع البرکانی باعث شد تا برخی از چهرههای دخیل در برگزاری نشست از همراهی انصراف داده و برخی نیز نشست روز دوم را تحریم کنند. همچنین سیاسیون عراقی خواهان حمایت از مردم مظلوم یمن و اعتراض شدیدتر به هیئت یمنی شدند.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
هدایت شده از مطالعات یمن
💢تحرکات جدید نیروهای سعودی در سقطری
🔹سایت خبری عربی ۲۱ به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد که عربستان سعودی پایگاه جدیدی برای نیروهای خود در مجمع الجزایر سقطری واقع در غرب اقیانوس هند ایجاد کرده است.
🔹این دو منبع اعلام کردند که نیروهای سعودی، مقر حفاظت از محیط زیست در شهر حدیبو، مرکز سیاسی سقطری را که سالها در آنجا مستقر بودند، تخلیه و به پایگاه جدید خود منتقل شدهاند. این منابع تصریح کردند که پایگاه جدید در حدود یک سال پیش در منطقه موری و در نزدیکی فرودگاه سقطری ایجاد شده است.
🔹گزارش بیان میکند که صدها نیروی سعودی که کنترل فرودگاه سقطری را در دست دارند، طی سه روز گذشته به پایگاه جدید خود در نزدیکی فرودگاه و نیروهای امارات در سقطری منتقل شدند.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
هدایت شده از مطالعات یمن
💢ترور جدید سرکردگان القاعده در صحرای مأرب
🔹منابع محلی در استان مأرب یمن گزارش کردند که شب گذشته دو نفر طی حمله یک پهپاد آمریکایی در منطقه وادی عبیدة این استان کشته شدند.
🔹منابع محلی می گویند که پهپاد آمریکایی، یک خانه در منطقه «حصون آل جلال» در الوادی واقع در شرق مأرب را بمباران کرد و این حمله منجر به کشته شدن دو نفر شده که هویت آن ها هنوز نامشخص است. منابع خبری می گویند که پهپادهای آمریکایی به مدت چند روز بالای این خانه پرواز داشتند.
🔹حدود یک ماه پیش نیز منابع خبری از حمله پهپادی آمریکا به استان نفت خیز «مارب» در شمال شرقی یمن خبر داده بودند که پس از چند روز مشخص شد، افراد مورد حمله قرار گرفته از متخصصان القاعده بودهاند.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢حیرت تحلیلگران سازمان ملل از دقت موشک کِلاس قدس یمن(سومار و هویزه ایران)
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢حیرت تحلیلگران سازمان ملل از دقت موشک کِلاس قدس یمن(سومار و هویزه ایران) 🔸کانال مطالعات یمن @yemen
💢برخی از نکات خواندنی گزارش سالانه سازمان ملل در مورد تحولات یمن
✍️بخش اول: شاهکار موشک نقطه زن مورد استفاده در یمن
🔹از ماه مارس ۲۰۲۲ میلادی و برقراری آتش بس دیگر شاهد نبرد جدی بین طرفین نبودیم نبودیم؛ اما دولت صنعا شروطی را از جمله عدم حمله به تاسیسات نفت و گاز در مقابل پرداخت حقوق کارمندان بخش شمال و برداشته شدن محاصره و... قرار داده است.
🔹اعضای ائتلاف هرگز حاضر به پرداخت حق السهم دولت صنعا از محل فروش نفت و گاز صادراتی از جنوب یمن نشدند؛ بنابراین ارتش یمن تصمیم به جلوگیری از پهلوگیری نفتکش های خارجی و صادرات سرمایه های مردم یمن از بنادر جنوب این کشور گرفت.
🔹در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۲ نفتکش اماراتی Hana به قصد بارگیری محموله نفتی در بندر بئر علی شبوه اقدام به پهلوگیری میکند؛ قبل از اینکه کار انتقال محموله ها به کشتی انجام شود یک فروند پهپاد انتحاری متعلق به انصارالله که به نزدیکی کشتی در بندر بئر علی کوبانده وکار بارگیری متوقف میشود.
🔹 بنا به اعلام ناخدای کشتی Hana آنها از چندین روز قبل پیام هایی تهدید آمیز از سوی منابع مرتبط با دولت صنعا دریافت کرده بودند که اقدام به پهلوگیری در ساحل یمن نکنند و این عملیات یگان پهپادی انصارالله در واقع هشدار نهایی به مزدوران ائتلاف در بنادر جنوب یمن بود.
🔹تنها ۳ روز بعد، دومین حمله انجام شد و کشتی Nissos Kea که برای بارگیری محموله نفتی وارد بندر الضبه در استان حضرموت شده بود هدف حمله ۳ فروند پهپاد انتحاری قرار گرفت. یک فروند پهپاد به شناوری در نزدیکی نفتکش اصابت می کند؛ ۱ فروند در نزدیکی کشتی به درون آب سقوط می کند و پهپاد سوم نیز به محیط اطراف کشتی در اسکله برخورد می کند.
🔹با ادامه تلاش کشتی های ائتلاف برای غارت منابع نفتی یمن، اینبار ارتش یمن در تاریخ ۹ نوامبر اقدام به هدف قرار دادن نفتکش مورد نظر می کند؛ کشتی Aram که محموله مواد شیمیایی را در بندر قنا بارگیری میکرد از ناحیه عرشه اصلی هدف یک فروند پهپاد انتحاری ارتش یمن قرار گرفت؛ بنابر ادعای منابع وابسته به ائتلاف سعودی دو خدمه هندی این کشتی بر اثر حمله زخمی شدند.
🔹اما درخشان ترین مورد از حملات انصارالله یمن به کشتی های وابسته به ائتلاف سعودی به تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۲ در بندر الضبه استان حضرموت رخ می دهد. در شرایطی که نفتکش Pratika در ساحل بندر الضبه مستقر شده و متصل به یک شناور مخصوص پهلوگیری و لنگراندازی ( mooring buoy) بود، یک فروند موشک کروز ارتش یمن با پرواز از فراز کشتی مربوطه اقدام به هدف قرار دادن شناور مخصوص پهلوگیری با ابعاد تنها چند متر میکند.
🔹بنابر گزارش سازمان ملل متحد و جمع آوری و بررسی بقایای موشک از دریا، این موشک کروز از خانواده "قدس" بوده که در گذشته نیز در حملات ارتش یمن به تاسیسات نفتی عربستان و امارات استفاده شده بود.
📌ترجمه شده: مشرق
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
May 11
💢حمله سال گذشته انصارالله به امارات بسیار دردناکتر از آن چیزی بوده که ابوظبی اعلام کرد
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢برخی از نکات خواندنی گزارش سالانه سازمان ملل در مورد تحولات یمن
✍️بخش دوم: ابوظبی در مورد حقیقت حملات انصارالله به این کشور پنهانکاری کرده است
🔹در زمان حملات ژانویه ۲۰۲۲ ارتش یمن به خاک امارات، که به تلافی نقض آتش بس توسط این کشور در خاک یمن و کمک به قوای سعودی در نبرد مارب رخ داده بود، اماراتی ها مدعی شدند تنها چند ریزپرنده به کامیون های حامل نفت در پالایشگاه اصابت کرده و کلیه موشک های شلیک شده از خاک یمن نیز توسط پدافند هوایی این کشور رهگیری شده اند؛ اما آنچه در گزارش رسمی سازمان ملل متحد همراه با تصاویری جدید منتشر شده است با ادعای ابوظبی تفاوت زیادی دارد.
🔹بنابر گزارش مربوطه، در روز ۱۷ ژانویه ۲۰۲۲ سه تیر موشک کروز قدس به سمت شهر ابوظبی شلیک شده است؛ موشک نخست به ساختمان پایانه ساخته شده جدید و افتتاح نشده فرودگاه ابوظبی اصابت می کند و دقایق بعد موشک دوم نیز به همین محل اصابت کرد.
🔹سومین موشک کروز نیز به تاسیسات پالایشگاه ابوظبی اصابت کرده و موجب خسارات گسترده می شود که تصاویر مربوطه کاملا توسط اماراتی ها سانسور شده و نخستین بار توسط سازمان ملل منتشر می شود؛ در آن زمان تنها تصاویری از آتش سوزی در پالایشگاه منتشر شده بود که ابوظبی ادعا میکرد بر اثر اصابت ریزپرنده به تانکر نفتی بوده است.
🔹در تاریخ ۲۴ ژانویه نیز چند فروند موشک بالستیک و پهپاد انتحاری به سمت ابوظبی و دبی شلیک می شود. بنابر مفاد گزارش، موشک های بالستیک توسط پدافند ضد موشکی رهگیری می شوند اما چند فروند پهپاد به شهر دبی اصابت میکنند (که در آن زمان توسط امارات تکذیب شده بود.)
🔹بر اساس اعلام رسمی، موشک های کروز از مدل قدس۲، موشک بالستیک از مدل ذوالفقار و پهپادهای انتحاری از مدل صماد۳ بوده اند.
📌ترجمه شده: مشرق
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتقالی: به العلیمی اجازه ورود به عدن را نمیدهیم
🔹در ادامه اختلافات بین شورای انتقالی و دولت مورد حمایت عربستان، ابوهمام الیافعی از رهبران این گروه با انتشار ویدیویی، رشاد العلیمی را که پس از سفر به اروپا به ریاض رفته است تهدید کرد.
🔹 الیافعی گفت: العلیمی اجازه ورود به عدن را ندارد و در صورت ورود وی، تجزیه طلبان طرفدار این شورا در عدن شورش خواهند کرد.
✍با توجه به افزایش تلاش های دولت مورد حمایت سعودی برای حذف تجزیه طلبان جنوبی از معادلات قدرت در یمن پیش بینی می شود روزهای پر تنشی در انتظار محل عدن باشد.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
Export2.mp3
6.48M
🎙 ششمین شماره از «رادیو یمن» منتشر شد.
در این #رادیو_اینترنتی به مرور مهمترین اخبار یمن در روزهای گذشته میپردازیم.
🔥نیروی وفادار به ریاض به بغداد دعوت شد و به انصارالله حمله کرد...
📝 هیئت تحریریه: میز یمن اندیشکده مرصاد
🎙 تهیه و تدوین: گروه جهادی اویس قرنی
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢افزایش تحرکات بوگدانوف در پرونده یمن
🔹محمد آل جابر، سفیر عربستان سعودی در یمن در مسکو با میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه در امورد غرب آسیا دیدار و درباره تحولات یمن گفتوگو کرد.
🔹سفارت روسیه در یمن در بیانیهای اعلام کرد که دو طرف در این دیدار به تبادل دیدگاه درباره اوضاع نظامی، سیاسی و انسانی یمن پرداخته و اتخاذ تدابیری از سوی عربستان سعودی برای اجرای گفتوگوی سیاسی گسترده در یمن درباره مسائل مربوط به حلوفصل فراگیر در این کشور را ضروری خواندند.
🔹در بیانیه سفارت روسیه آمده است: آل جابر به تشریح تلاشهای عربستان سعودی برای تضمین آتشبس پایدار و اجرای برنامههای توسعه اقتصادی در یمن پرداخت.
🔹بوگدانوف نیز در این دیدار بر حمایت از تصمیمات عربستان سعودی برای برقراری ثبات در یمن و پیدا کردن راهکار قابل قبول جهت حل بحران این کشور تأکید کرد.
✍️این سومین دیدار بوگدانوف در طول دو هفته گذشته با موضوع یمن است. وی قبل از این دیدار با محمد عبدالسلام، مذاکره کننده ارشد صنعا در مسقط و با هانس گروندبرگ در موسکو دیدار کرده بود.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢گوترش برای یمن به دلسوزی و فراخوان بسنده کرد
🔹آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد: ما در سال جاری یک فرصت واقعی برای تغییر مسیر یمن و حرکت به سمت صلح داریم. این فرصت با تجدید و گسترش آتش بس، پیشبرد روند سیاسی و سرمایهگذاریهای پایدار و بزرگ در اقتصاد یمن برای احیای خدمات اولیه و تقویت آن بدست میآید.
🔹گوترش گفت که بیش از ۲۱ میلیون نفر در یمن یعنی دو نفر از هر سه کودک، زن و مرد یمنی به کمک و محافظت نیاز دارند.
🔹وی ادامه داد: از همه طرفهای درگیر میخواهم تا در راستای تعهدات تحت قوانین بشردوستانه بینالمللی، انتقال امن، سریع و بدون مانع کمکهای بشردوستانه به همه غیرنظامیان یمنی را تسهیل کنند.
🔹گوترش تصریح کرده: امدادرسانهای بشردوستانه از جمله امدادگران زن یمنی باید بتوانند به صورت مستقل، سریع و بدون مانع یا محدودیتهای خودسرانه به فعالیت خود ادامه دهند.
🔹وی در پایان عنوان کرد:کمکهای بشردوستانه مانند یک چسب زخم است. این کمکها جان انسانها را نجات میدهد اما به تنهایی نمیتواند درگیری را حل کند.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir