در این چند روز پرونده "قانون، حامی زنان و خانواده" حول لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی را از [زنان ایران] دنبال کنید.
اولین مطلب: برچسب زنی منتقدان به لایحه
https://eitaa.com/Zananeiran1/80
@Zananeiran
لایحه را نقد کنیم ولی با توجه به این که...
📌
تصویب کلیات لایحه ارتقای امنیت زنان منجر به ایجاد گفتگوهای جدی و مهمی در کشور شد که نویدبخش طرح اندیشههای نو و قوانین کارآمدتر است ولی گاهی در برخی نقدها به نظر میرسد کمتر به این امور توجه میشود که:
این لایحه اصیل، بومی و البته به روز است
یکی از اتفاقهای خوبی که در این لایحه افتاده پرهیز از ماندن در سطح ادبیات موجود یا انفعال در مقابل نظریههای غربی از جمله فمینیسم است. نگارندگان با شجاعت از واژگان اسلامی و به تبع آن دستگاه مفهومی دینی برای تدوین قانونی به روز استفاده کرده اند؛ هرچند مانند هر قانون دیگری میتوان نقدها یا پیشنهادهایی را درباره آن مطرح کرد اما نفس این فرآیند و به نتیجه رساندن آن مایه امید کسانی است که با ایمان به جاودانگی اسلام از جمهوری اسلامی و کارآمدیاش دفاع میکنند.
✍🏻زهرا داور پناه، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید.👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-187/27/17426
@Zananeiran1
جرم انگاری، یکی از جنبه های مثبت لایحه پیشگیری از اسیب دیدگی زنان
📌
با گذشت 12 سال از نخستین ساماندهی تقنینی برای آمادهسازی لایحهای به منظور حمایت از زنان در برابر ظلم، ستم و خشونت، و پس از رفع اشکالهای وارده بر لایحه قبلی، کلیات لایحه پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقاء امنیت آنها در برابر سوء رفتارها به عنوان یک مجموعه قوانین حمایتی از بانوان برای نخستین بار در مجلس یازدهم به تصویب رسید. به طور قطع تصویب این لایحه یکی از گام های مهم نظام جمهوری اسلامی در حمایت حقوقی از زنان ایرانی و ارتقاء موقعیت آنان و پاسخ به دغدغه مهم چندین ساله رهبر معظم انقلاب در خصوص مکانیزمهای قانونی برای پشتیبانی از زنان مورد ظلم قرارگرفته و تحت ستم است.
✍🏻فهیمه زارع، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید.👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-187/27/17427
@Zananeiran1
پرچم دفاع از مظلوم، پیش از همه به دست اسلام است
📌
طرح مسئله لزوم تأمین امنیت و جلوگیری از آسیبدیدگی، ظلم و سوءرفتار نسبت به زن در خانواده و جامعه منحصر به چند ماه یا چند سال اخیر نیست و اولین بارقههای تدوین لایحهای با این مضمون از دولت نهم آغاز شد و از آن زمان تا کنون در سیر تحول دولتها، پیشنویس لوایحی حول این موضوع البته با رویکردهای متفاوت در پیچوخم تغییرات قرار گرفت و اکنون پس از سالها، قدمهای اثرگذاری برای تدوین قانونی با رویکرد متناسب با ارزشهای فرهنگی و بومی ما برداشته شده هرچند که در این مسیر قدمهای بیشتری برای اثرگذاری و اصلاح نیز لازم به نظر میرسد.
✍🏻فاطمه کریمی، کارشناسی حقوق و فعال حوزه زنان و خانواده
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-187/26/17425
@Zananeiran1
ilovepdf_merged.pdf
402.4K
💡 «مادر در اصل یک زن است و زمانی که شاخصهای موفقیت برای یک زن در جامعه بهگونهای خاص چیده شود حتماً این شاخصها بر تصمیم او برای فرزندآوری و چگونگی فرزندپروری تأثیر خواهد گذاشت.»
👈 ایران جمعه در این شماره از صفحه زنان خود به مناسبت روز ملی جمعیت به این موضوع از زاویه متفاوتی پرداخته است؛ از زاویه شاخص های موفقیت زنان...
در این پرونده مطالب زیر را می توانید بخوانید:
📍 نایده گرفتن کیفیت زندگی زنان به بهانه پیشرفتهای کمی
📍 تکروایت از اَبَرزنها، مانع تحقق الگوی سوم
📍 روایتهای مادری
➕ بعلاوه گزارشی جذاب با موضوع چالشهای روزمره مادران با فضای شهری
@Zananeiran1
روایتهای مادری
📌
جمعهای زنانه جدای از بحثهای جدیتر، همواره محل «تبادل روایتهای زنانه» بوده است. در این جمعها یکی گوشهای از زندگیاش را تعریف میکند و دیگری میشنود و باز دیگری گوشهای دیگر را بازگو میکند و او میشنود. این «روایتگری» و «روایت شنوی» همواره برای ما زنان جذاب و البته مفید بوده و هست؛ ما از زندگی دیگران تجربه به دست میآوریم و زندگیمان را بهبود میدهیم.
این روایتهای زنانه پایش را به بسترهای دیگر نیز باز کرده؛ اینستاگرام - به درست یا غلط- اکنون محل بازنشر زندگی روزمره بسیاری زنان است، برنامههای گفتگومحور تلویزیونی روایت زندگی زنان موفق را تهیه میکنند و همچنین کتابهایی با محوریت تجربه زیسته زنان و از زبان خود آنها تهیه شده است. به طور خاص نیز اکنون فرزندآوری و فرزندپروری مرکز توجه قرار گرفته؛ در صداوسیما برنامه «مامانها»، در شبکههای اجتماعی کارهای مجموعه «مادرانه» و در کتابها کتاب «سررشته» و «هفته چهل و چند» نمونه کارهایی از این دست هستند.
✍🏻سیده نرگس حسینی، کارشناسی ارشد پژوهش علوم اجتماعی
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-193/27/18411
@Zananeiran1
تک روایت از ابرزن ها، مانع تحقق الگوی سوم
📌
این روزها در برنامهها و نشستهای علمی راجع به زنان و همچنین در رسانه، چه در برنامههای صداوسیمای ملی و چه در فضای مجازی، گروهی از زنان با عنوان زنان توانمند یا به عبارتی اَبَرزنها (سوپرزن) به عنوان الگوی موفقی برای زنان تبلیغ میشوند. زنانی که مهمترین ویژگی آنها دارابودن همزمان نقشهای متعدد خانوادگی و اجتماعی و موفقیت در ایفای این نقشها در حد عالی و بدون مشکل است؛ زنان متأهلی که دارای چندین فرزند بوده و همزمان در حال تحصیل در مقاطع عالیه، در حال تدریس در دانشگاه، مدیر، دانشمند، ادیب و یا صاحب کسبوکاری داخلی و یا حتی بینالمللی هستند که با وجود همه اینها در زندگیشان هیچ خللی وجود ندارد.
✍🏻فاطمه درخشان، پژوهشگر حوزه جامعه شناسی فرهنگی
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید.👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-193/26/18407
@Zananeiran1
چالش های روزمره مادران باردار فضای شهری
📌
این روزها اگر صحبت از فرزندآوری باشد اولین فکری که به ذهن مخاطب میآید شرایط اقتصادی و نکات آموزشی-تربیتی است اما شاید در کنار فکر کردن به این موضوع کمتر ذهنمان درگیر مسائل دیگر شود. مسائلی از جنس فضای شهری و کودکان یا شاید بهتر بتوان گفت فضای شهری و تازه مادران دارای فرزند. اگرچه این مشکلات پیش از تولد کمتر به چشم مادر میآید اما پس از تولد نوزاد فاصلهای بین زندگی خارج از خانه او با قبل از تولد فرزندش میاندازد. در این گزارش به سراغ تعدادی از مادران دارای کودک ۱۴ماهه، ۱۸ماهه، ۳ساله و ۵ساله رفتیم و تجربه زیسته آنان را در فضای شهری جویا شدیم.
حضور در خیابان را تسهیل کنید!
عمدهترین مشکل مشترک میان تمامی مادرها سادهترین آن بود، صرف حضور در خیابان! مادرهایی که با وجود داشتن یک یا دو فرزند کوچک، برای پیادهروی، انجام خرید و یا پیگیری کارهای بانکی با کالسکه به بیرون از منزل میروند. مادری در این خصوص میگوید: «تا زیر سهسالگی وابستگی بچه به مادر زیاد است و خودش نمیتواند مسافت زیادی را پیاده راه برود. یا باید او را در کالسکه بگذارم یا در آغوشی باشد که البته اگر وزن او از ۸ کیلو بگذرد واقعاً کار سختی است یا نهایت باید در بغل بگیرم که علاوه بر وزن بچه یکی از دستهای مادر نیز آزادی برای انجام کار ندارد».
✍🏻فرناز اینانلو، فعال حوزه زنان و خانواده
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید.👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-193/27/18410
@Zananeiran1
نادیده گرفتن کیفیت زندگی زنان به بهانه پیشرفت های کمی
📌
از برکات وقایع چند ماه اخیر در کشورمان توجه ویژه جامعه ایرانی به مسائل زنان است. اینگونه به نظر میرسد که جریان اخیر موسوم به «زن، زندگی، آزادی» بهانهای شد تا بسیاری از فعالین و دغدغهمندان حوزه زنان، بار دیگر در باب رنجها و دردهای زن ایرانی قلمبهدست بگیرند و زبان به سخن بگشایند. در این میان اما برخی سیاستگذاران و مسئولین امر با تأکید بر بهبود شاخصهای کمی دررابطهبا اوضاع زنان در ایران، گفتن و نوشتن از دردها و رنجهای مذکور را نوعی سیاهنمایی در رابطه با وضعیت زنان در ایران قلمداد میکنند. مسئولین مربوطه با تأکید بر بهبود شاخصهایی کمی مانند نرخ تحصیلات، نرخ اشتغال زنان و یا امید به زندگی آنان، وضعیت زنان ایرانی را آنقدرها هم تیرهوتار ارزیابی نمیکنند. حتی کنگرهای بینالمللی با نام زنان تأثیرگذار تشکیل میدهند و از زنانی با مدارک تحصیلی فاخر و پستهای بالای دولتی و غیردولتی تجلیل و تمجید میکنند تا در عرصه بینالمللی نیز بر بهبود شاخصهای کمی مذکور در ایران تأکید کنند.
✍🏻ریحانه سادات گرامی، دانشجو دکتری علوم اجتماعی دانشگاه تهران
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید.👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-193/26/18408
@Zananeiran1
بازنمایی اغراق آمیز از زن ایرانی
📌
اگر از ما راجع به غرب و زندگی در غرب بپرسند؛ ذهنمان ما را به صدها فیلم و کتاب و روایتی ارجاع میدهد که در دسترس همه قرار دارد. نوع زندگی مردم، خصوصاً زنان، در غرب بدون حرف مخالف برجسته یا معیاری برای صحتسنجی آن، به ما ارائه شده است. همین معادله را اگر برعکس کنیم و از مردم امریکا بپرسیم، نتیجهاش این است که ایران را با عراق اشتباه میگیرند و در نهایت تصویری که در ذهنشان وجود دارد اختلاف فاحشی با تجربه واقعی زندگی در ایران دارد. زندگی در ایران در ذهن غربیها وقتی تاریکتر میشود که یک زن ایرانی باشی.
زنان ایرانی افرادی مظلوم و تحت سلطه مردان به جهان معرفی شدهاند؛ درحالی که این تصویر تیره در مورد زنان در عربستان و افغانستان یا کشورهای دیگر کمتر دیده میشود.
مردم غرب اگر بخواهند مطالعهای در مورد شرایط زنان ایرانی داشته باشند؛ به معدود کتابهای انگلیسی برمیخورند که زنان ایرانی مقیم امریکا نویسنده آن هستند و روایت آنها از تجربه زیسته یا داستان آنها با توجه به بازیهای سیاسی، مهر تأییدی است بر همان تصور تیره و غیرواقعی که جامعه غرب از زن ایرانی دارد...
✍🏻فاطمه امی،خبرنگار حوزه زنان و خانواده
📃ادامه مطلب را از لینک زیر بخوانید👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-217/14/21403
@Zananeiran1
◾️ پدیده پیاده روی اربعین به عنوان یک پدیده خارق العاده این عصر از جهات متعدد جای تأمل و بررسی بسیار دارد.
▪️به طور خاص وجه #زنانه این سفر توجه ما را به خود جلب نموده.
👈 طی چند روز آتی میتوانید تحلیلهایی با موضوع «پیاده روی اربعین و زنان» را در اینجا بخوانید:
@Zananeiran1
🖋 با ما همراه باشید.
مسیریفرایجنسیت
بررسیتلاقی اربعین و افقهایجنسیتی
📌
پیادهروی ایام اربعین در عراق امروز، بزرگترین رویداد شیعی جهان است. در واقع این مراسم از سال ۲۰۱۴ به بعد، به بزرگترین پیادهروی(پیمایش) و گردهمایی عمومی سالانه در جهان تبدیل شدهاست. علیرغم اینکه حضور برخی از پیروان سایر ادیان و اهل سنت هم در آن قابل مشاهده است، همچنان میتوان آن را بزرگترین گردهمایی شیعیان جهان دانست. این وحدت مذهب، زمینه و بستری جالب برای بررسی سایر مولفههای تفاوت آفرین از جمله قومیّت، ملیّت، جنسیت، طبقه و... در میان زائران اربعین است.
با رواج سفر اربعین در میان ایرانیان، در این ایام مردانی غالبا از گروههای مذهبی به سفر عتبات میرفتند و چنین بازنمایی میشد که این سفر برای زنان از حیث دشواری و امکانات، مناسب نیست. از سویی دیگر در روایات شیعی تاکید زیادی به زیارت اباعبدلله الحسین شده است...
✍️ محدثه کامیار، دکتری مطالعات زنان و
زهرا داورپناه، عضو هیئت علمی پژوهشکده زنان و خانواده
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-279/24/67121
#پیادهروی_اربعین_و_زنان
@Zananeiran1