هزار و صد و هشتادمین #شب_قدر بدون شما هم فرا رسید...
تلویزیون را روشن میکنم و از دیدن این همه جمعیت دوباره شوکه میشوم. نمیدانم باید مسرور باشم و شادکام، یا غمگین باشم و ناکام؛ اشک بریزم بهر شوکت یا گریه کنم از درد غربت
آخر برایم قابل باور نیست که این همه و اما انگار هیچ! مگر میشود این همه خاطرخواه باشد و شما هنوز در پس پرده غیبت باشید؟!
از طرفی یاد کلام نورانی شما می افتم که فرمودید: «شیعیان ما به اندازه آب خوردنی ما را نمی خواهند اگر بخواهند، دعا میکنند و فرج ما می رسد.»
درست است 😔
خیلیها تنها آمده اند حوائج یکساله خود را از شما بگیرند، نه اینکه بخواهند حوائج شما را از دوشتان بردارند.
کاش امشب بیش از خودمان به تو نگاه کنیم، به غربتت، به مظلومیتت، به قلب غصه دار و مهربانت. و بعد سر بچرخانیم و خود را در جهان بی تو، تنها و بی پناه ببینیم.
کاش دیدن بی پناهی و رنج و سختی همه مظلومان و مستعفان جهان، غصه دارمان کند تا تو را با تضرع از خدا بخواهیم.
کاش امشب ذره ای از غصه هایت به ما برسد تا با اضطرار «أَمَّنْ یُجِیب» بخوانیم. و یادمان بیاید که سه ساله اباعبدالله با اشک های کودکانه اش چه زیبا ثابت کرد، مضطر که بشوی، پدر مهربان امت با سر به سراغ فرزندانش می آید.
کاش امشب همه بیدار بمانیم تا بیدار شویم و با تضرع و اضطرار تنها تو را به عنوان تقدیر امسالمان بخواهیم.
* #شب_قدر
💠 تلاش و همت برای درک لیله القدر
🔻شب قدر ، شب سرنوشت است و مقدرات انسان در این شب معین می شود. لطف الهی، در آن، به مراتب بیشتر از زمانهای دیگر است، تا اندازه ای که می تواند تمام عمر، بلکه تمام هویت آدمی را تحت تأثیر قرار دهد...
🔸 یکی از زمینه های اصلی در بهره بردن از نسیم های رحمت الهی، تشنه کامی و طلب از جانب انسان سالک است. طبق سخن منسوب به پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم، کسی که چیزی را طلب کند و برای دستیابی به آن تلاش بنماید، لاجرم به آن دست مییابد.
گفت پیغمبر اگر کوبی دری / عاقبت زان در برون آید سری ...
🔹 قدم اول، این است که فرد بفهمد ماه مبارک رمضانی هست، روزه ای هست، لیلة القدری هست و باید پیوندی در این فصل برقرار کرد. اگر آن پیوند باشد، برکات زیادی به انسان می رسد، به شرطی که درها بسته نباشد.
🔸 کسی که طالب نیست، مانند ظرفی است که دهانه آن بسته باشد و در دریای زلال قرار گیرد که ذره ای آب در آن نفوذ نمی کند. گاهی ما مشغول زندگی هستیم و درهای دلمان به روی آن نسیم بسته است؛ لذا بهره نمی بریم...
🔹 اگر به این نکته واقف باشیم که بزرگ ترین تاجی که ممکن است در ماه رمضان بر سر کسی گذاشته شود، تاج درک لیلة القدر است و نیز برکات لیلة القدر را متفاوت از زمانهای دیگر بدانیم، بی تردید، سعی و تلاش ما در راستای دستیابی به این برکات، دگرگون خواهد شد.
(منبع: نرمافزار الهادی← ماهرمضان← شبقدر)
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
Karimi-Shab9Ramazan1398.mp3
6.51M
💠 عطا کردی ، خطا کردم(مناجات)
🎤 حاج محمود کریمی
https://eitaa.com/zandahlm1357
سوره تغابن (آیه ۱-۲)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ يُسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (١)
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر.
آنچه در #آسمانها و آنچه در زمین است برای خدا تسبیح میگویند؛ مالكیت و حكومت از آن اوست و ستایش از آن او؛ و او بر همه چیز #تواناست!
هُوَ الَّذِي خَلَقَكُمْ فَمِنْكُمْ كَافِرٌ وَمِنْكُمْ مُؤْمِنٌ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ (٢)
او كسی است كه شما را #آفرید (و به شما آزادی و اختیار داد)؛ گروهی از شما كافرید و گروهی مؤمن؛ و خداوند به آنچه انجام میدهید #بیناست!
https://eitaa.com/zandahlm1357
PART-23 (parhizgar).mp3
5.91M
📖 #ترتیل #جزء_بیست_و_سوم
🎤 استاد #پرهیزکار
🎞🎙 تــلاوت ، تـرتیل، تجــوید،
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/zandahlm1357
AUD-20190511-WA0000.mp3
1.84M
💫 پیش بینی اولیاء خدا(کسانی که خیلی به خدا تقرب پیدا کردند) دهها سال قبل از انقلاب ، در مورد انقلاب ایران و بعد از آن ظهور امام زمان(عج)
🎙 حجت الاسلام حاجتی، امام جمعه موقت اهواز
https://eitaa.com/zandahlm1357
دانلود آهنگ جدید محمد سلیمانی بنام انتظار.mp3
4.85M
❤️ انتظار
🎤🎤 محمد سلیمانی
🌺 #امام_زمان عج
🌺 #صلوات
https://eitaa.com/zandahlm1357
🔘کسی که اهل برنامه نیست، روحش آمادگی دینداری ندارد
🔘دین مال آدمهای اهل برنامه است
🔻 #گناه_و_توبه (ج۷) - ۱
🔸دستورات دینی غالباً با برنامه است؛ زمان دارد، شیوه دارد، ادب و آداب دارد! آدم دیندار، باید در مسائل مالی هم برنامهریزی دقیق داشته باشد؛ باید حساب دخل و خرج خودش را داشته باشد. اگر بخواهی دیندار باشی حتماً باید اهل برنامه و حساب و کتاب باشی.
🔸اگر در یک مدرسهای بچهها را «اهل برنامه» بار نمیآورند و تحمل بچهها برای برنامهداشتن، کم است و حتی دیپلم گرفتهاند اما برنامهریز نشدهاند، دیگر در این مدرسه هرچه قرآن و روایت و دعا هم یاد بدهند، این مدرسه اسلامی نیست، خیالتان راحت!
🔸کسی که اهل برنامه نباشد، اگر نماز هم بخواند، به این نمازخواندنش شک میکنیم؛ چون معلوم نیست روی چه حسابی دارد نماز میخواند؟ این فرد، نتوانسته روح خودش را منظم کند. لذا احتمال میدهیم او یکروز-مثل فنری که جمع شده و رها میشود- از دین بیرون برود، چون روحش آمادگی دینداری ندارد و اساساً آدم منظم و بابرنامهای نیست.
🔸 آدمی که برنامهپذیر نیست، بلکه برنامهگریز است، اگر بههر دلیلی، طبق برنامه عمل کند، از این لحظههایی که دارد به برنامه عمل میکند، لذت نمیبرد. این شخصیت و این روحیه، به درد دینداری نمیخورد. دین مال آدمهای اهل برنامه است.
🔸برای اینکه ایمان انسان زیاد شود، روح او باید از هوای نفس پاک شود؛ هوای نفس هم-به تعبیری- یعنی بیبرنامهبودن! یعنی هروقت هرچیزی دلم بخواهد، انجام بدهم نه اینکه طبق برنامه عمل کنم. مقابله با هوای نفس هم یعنی بابرنامه زندگیکردن؛ البته این قدم اولش است.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع)- ۹۸.۲.۲۲
🔘حاضری برای نگاهکردنِ خودت برنامه بپذیری؟
🔘مگر میشود آدم بیبرنامه را به حجاب متقاعد کرد؟!
🔻 #گناه_و_توبه (ج۷) - ۲
🔸گام اول برای متقاعدشدن به دینداری و ترک گناه، این است که خودمان را به زندگیِ بابرنامه متقاعد کنیم. اینکه آدم بپذیرد زندگیِ بابرنامه داشته باشد، مقدمۀ متقاعدشدن به ترک گناه است.
🔸مثلاً وقتی به کسی میگویید «نگاه حرام نکن!» ببینید این را به چه کسی دارید میگویید؟ این را باید به کسی بگویید که حاضر است برای نگاهکردنِ خودش برنامه داشته باشد!
🔸کسی که حاضر نشده برای نگاهکردن خودش برنامه بپذیرد، وقتی به او میگویی «نگاه حرام نکن» زورش میآید و برایش سخت است بپذیرد، لذا ممکن است تو را مسخره کند و حتی ناسزا بگوید!
🔸آدمی که شخصیتاً برای هیچچیزی نمیخواهد برنامه داشته باشد؛ منجمله برای لباسپوشیدن، چطور میخواهید او را برای «حجاب» متقاعد کنید؟! وقتی او را به حجاب، توصیه میکنید، طبیعتاً زورش میآید بپذیرد! اول باید بپرسید: آیا شما اصلاً برای زندگی خودت برنامه داری؟ این برنامه را روی چه اصولی طراحی کردهای؟
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع)- ۹۸.۲.۲۲
🔘چرا آدمِ اهل برنامه، از «گناه» متأثر میشود؟
🔘گناه یعنی خطایی که در اجرای برنامه رخ میدهد
🔻 #گناه_و_توبه (ج۷) - ۳
🔸کسی که اهل برنامه شد، از بههم ریختن برنامهاش متأثر و ناراحت میشود. چنین کسی وقتی کمکم وارد فضای دین شد، آماده است برای اینکه از چیزی بهنام «گناه» خیلی متأثر و ناراحت بشود.
🔸میدانید گناه چرا آدم بابرنامه را متأثر میکند؟ چون گناه یعنی خطایی که در اجرای برنامه رخ داده است. کسی که اهل برنامه باشد، چکلیستِ برنامۀ خودش را نگاه میکند و با ناراحتی میگوید: «من امروز این دوتا مورد را در برنامهام خراب کردم یا درست اجرا نکردم!»
🔸اگر اهل برنامه باشی، خدا خطایت را جبران میکند. تو یک خدایی داری که وقتی در برنامهات خطا میکنی و میآیی درِ خانۀ خدا و خطایت را با او در میان میگذاری، میفرماید: میدانم الان که برنامهات خراب شده، خیلی ناراحت هستی، بیا خودم درستش میکنم، اینقدر خودت را زجر نده!
🔸آدم بابرنامه، اهل جبران خطا و توبه میشود، اما کسی که اهل برنامه نیست و گُترهای (بدون حساب و کتاب) زندگی میکند، اصلاً توبه چه میفهمد چیست؟! چون خطا و اشتباه در برنامه اصلاً برایش مهم نیست!
🔸آدم هوسران، از خطا در اجرای برنامه، متأثر نمیشود و میگوید «شد شد، نشد نشد!» چنین کسی اگر هم یکروز تا آخر وقت، تمام برنامههایش را دقیق انجام بدهد، کِیف نمیکند. یعنی نه از اجرای برنامه لذت میبرد نه از خطای در برنامه ناراحت میشود!
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع)- ۹۸.۲.۲۲
1_65538799.mp3
9.02M
🔉 #گناه_چیست؟ توبه چگونه است؟ (۷)
📅 جلسه هفتم | ۹۸/۰۲/۲۲
تهران، مسجد امام صادق(ع)
💞الله سبحانه و تعالي مي فرمايد:
و خانواده ات را به #نماز فرمان بده، و (خود) بر (انجام) آن شکیبا باش، (ما) از تو روزی نمی خواهیم، (بلکه) ما به تو روزی می دهیم
➖سوره #طه آيه ١٣٢
ابن كثير رحمه الله در تفسير اين آيه مي فرمايد:
هرگاه براي نماز به پا خيزي، از جايي كه تصور آن را نمي كني برايت رزق خواهد آمد.
[ تفسـير ابن كــثير (5/327) ]
https://eitaa.com/zandahlm1357
✨﷽✨
✅چرا نماز ازبهترین راه های ترک گناهه
✍نماز دارویی برای ترک گناه
است،اما روشن است که
دارو وقتی اثر میگذارد که
طبق دستورش مصرف شود
👈درحدیث جالبی ازامام صادق(ع)نقل شده:
هرکس دوست دارد بداندآیا نمازش قبول شده
یانه،بنگردکه آیا نمازش اورا ازگناهان و زشتیها
باز داشته یا نه؟
به هرقدرکه نمازش،اورا ازبدیها بازداشته،
به همان قدر نمازش پذیرفته شده است
📚:بحار،ج:۸۲
https://eitaa.com/zandahlm1357
.......:
⚠با نماز بدون حضور قلب چگونه برخورد می شود⁉️
الإمام الباقرُ والإمامُ الصّادقُ عليهماالسلام :
ما لَكَ مِن صلاتِكَ الاّ ما أقبَلتَ علَيهِ فيها ، فإن أوهَمَها كُلَّها أو غَفَلَ عن أدائها لُفَّت فَضُرِبَ بها وَجهُ صاحِبِها .
🔰امام باقر و امام صادق عليهماالسلام :
🌿تنها آن مقدار از نمازت بهره توست كه با توجّه قلبى همراه باشد . پس ، اگر كسى در همه نماز سهو كند (حواسش بكلّى پرت باشد) يا از اداى آن غفلت ورزد (به وقت نگزارد) آن نماز مچاله شده و به صورت صاحبش زده مىشود.
📚بحار الأنوار : 84 / 260 / 59 منتخب ميزان الحكمة : 326
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرق_بی_نماز_و_بی_ایمان
🎥این که میگن 7 بار انا انزلنا بر قبر بخوانی از عذاب قبر نجات پیدا می کند آیا برای آدم بی نماز هم تاثیر دارد؟
https://eitaa.com/zandahlm1357
4_5870670048191841740.mp3
2.41M
اوج سبز خدا
https://eitaa.com/zandahlm1357
✍
اگر شب قدر یک شب است، پس چگونه در کشورها متفاوت است؟
شب قدر در سطح کره زمین به اندازه یک شبانهروز (24 ساعت) است. بنابر این، هر قسمتی از کره زمین در پارهای از آن قرار میگیرد. از این رو اگر کسی آن را شبی در ایران درک کند و سپس به کشور دوردستی سفر نماید و شب بعد در آنجا دوباره لیلةالقدر را درک کند، در واقع یک شب بیشتر نبوده؛ زیرا شب بعد استمرار همان شب و پاره دیگری از آن واحد زمانی است و فاصله شدن روز بین دو نقطه، آن را به دو شب تبدیل نمیکند؛ زیرا از 24 ساعت خارج نشده و آنچه در نظر این فرد شب دوم است، در واقع مراحل پایانی همان 24 ساعت میباشد.
به عبارت دیگر: منظور از شب، قرار گرفتن سایه قسمتی از کره زمین روی قسمت دیگر است که اگر مثلاً شب قدر از ایران شروع شود، تا زمانی که این سایه تمام کره زمین را فرا گیرد، شب قدر ادامه دارد.(1)
بنابراین اگر چه نزول قرآن در شبی خاص صورت گرفت، اما همه شبها یا روزها همین حالت را دارند که در عرض 24 ساعت به صورت تدریجی کل زمین را پوشش میدهند.
گاهی نیز تفاوت در کشورها ناشی از اختلاف دیدگاه در مسئله رؤیت هلال است. رؤیت یا عدم رؤیت یا اختلاف مبنایی در مسئله رؤیت هلال، موجب میشود که شروع ماه مبارک در بعضی کشورها زودتر صورت گیرد و به همین جهت، شبهای قدر آنها نیز متفاوت میشود.
پینوشتها:
1ـ آیت الله مکارم شیرازی، استفتائات، ج 3، ص 306؛ تفسیر نمونه، ج 27، ص 192.
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌹🌾🌹🌾🌹🌾🌹🌾🌹🌾🌹🌾🌹🌾
🌹
#شنبه_هم_روز_ظهور_است
⁉️طرح سوال:👇👇👇
روز ظهور حضرت امام مهدی(عج) در بعضی روایات جمعه و در بعضی دیگر، شنبه اعلام شده است؟ کدامیک درست است؟
با آنکه بسیاری از روایات، ظهور امام مهدی(عج) را روز شنبه اعلام میکنند؟ چرا روز جمعه شهرت پیدا کرد؟
✅پاسخ :👆👇👇
برخی روایات، جمعه و روایات دیگری شنبه را روز ظهور میدانند. البته ظهور در جمعه از شهرت بیشتری میان مردم برخوردار است، ولی با اینحال، روایات پیرامون روز شنبه نیز وجود دارد و به لحاظ سندی و دلالی اگر از روایات روز جمعه قویتر نباشند، ضعیفتر نیستند.
روایات پیرامون وقوع ظهور در روز جمعه
1. امام صادق(ع) فرمود: «شنبه از آن ما است و یکشنبه از آن شیعیان ما... و در پنجشنبه حاجتها برآورده مىشود و جمعه براى پاکیزه شدن و عطر زدن است و آن عید مسلمانان است... بهترین عیدها روز غدیر است که هیجدهم ماه ذى الحجه بوده [و اولین عید غدیر] با جمعه مصادف بود و قائم ما جمعه ظهور میکند و رستاخیز در جمعه بپا خواهد شد و هیچ کارى در جمعه بهتر از درود فرستادن بر محمد و آل او نیست».
روایات پیرامون وقوع ظهور در روز شنبه
1. امام باقر(ع): «قائم(ع) در روز شنبه، عاشورا، روزى که امام حسین(ع) کشته شد، ظهور میکند».
این روایت، موثق بوده و به لحاظ سندی و دلالتی، از همه روایات این دسته، قویتر و قابل استنادتر میباشد.
2. امام صادق(ع): «در شب بیست و سوم به نام مبارک قائم ندا میکنند و در روز عاشورا که در آن روز حسین بن على به تیغ بیداد شهید شده، قیام میکند گویا مىبینم در روز شنبه که مصادف با عاشورا است قائم آل محمد ظهور کرده و در میان رکن و مقام ایستاده و جبرئیل در طرف راست او قرار گرفته میگوید بیائید براى خدا با قائم آل محمد بیعت نمائید، شیعیان او از اطراف زمین خود را به او رسانده و با وى بیعت مىنمایند و خداى متعال به برکت وجود او زمین را پُر از عدل و داد کرده چنانچه مملوّ از ظلم و جور گردیده است»
📌نتیجه گیری:
درباره وقوع ظهور در شنبه که روز عاشورا است؛ دو احتمال میتوان داد؛ یکی اینکه: امام زمان در شنبهای که مصادف با عاشورای حسینی میباشد، ظهور خواهد کرد. طبیعی است که این اتفاق هر چند سال یکبار اتفاق میافتد. دوم اینکه: روز عاشورا که در آن امام حسین(ع) شهید شده، شنبه بود و ظهور نیز در شنبه روزی میباشد، بنابر این در روز ظهور نیاز نیست، مصادف با عاشورا باشد بلکه همین که شهادت امام روز شنبه بوده و ظهور نیز روز شنبه میباشد، می توان تعبیر به یکروز بودن این دو حادثه کرد. بنابر این دیدگاه در هر شنبه میتوان انتظار ظهور را داشت که به نظر، احتمال دوم بهتر به نظر میرسد.
بنابر این و با توجه به دو دسته از روایات که در هر دو، برخی از روایات به لحاظ سند معتبرند، نمیتوانیم یکی از این دو روز را با قطعیت بیان کنیم بلکه باید هر دو را محتمل بدانیم.
منابع:
شیخ صدوق، الخصال، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 394
کمال الدین و تمام النعمة، ج 2، ص 654
یخ مفید، الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 2، ص 379،
https://eitaa.com/zandahlm1357