6.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 روایت بغض آلود سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از عملیات خیبر😔 هر کس از عملیات خیبر تا انتهای جنگ حتی یک ساعت در مناطق جنگی حضور داشته، جانباز شیمیایی است.
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
ظهور انبیاء جهت نهی از منکر پس به واسطه جلوگیری از فواحش هر نفسی از نفوس ناقصه شقیّه، بر هر نفس عال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نهی از منکر و مراتب منکر
لذا بعد از این فرماید: « وَ مَا کَانَ رَبُّکَ لِیُهْلِکَ الْقُرَی بِظُلْمٍ وَ أَهْلُهَا مُصْلِحُونَ [۳] »، چه اصلاح و نصیحت انسان أوّلاً: نفس خود را، و ثانیاً: ابناء جنس را به مقتضای: « قُوا أَنفُسَکُمْ وَ أَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجَارَةُ [۴] »، آن امر به معروف است که عبارت باشد از ترغیب و تعلیم به اخلاق حمیده و اوصاف مرضیه از علم و تقوی و زهد و ورع و صدق که اخلاق ملائکه و اوصاف انبیاء است، و نهی از منکرات که ردع وضع از اخلاق و اعمال شیاطین و اشرار باشند ؛ چنان که مأثور است که از جمله طاعات و عبادات شرعیه بعد از صلات چیزی معادل این طاعت - اعنی امر به معروف و نهی از منکر - نیست، لذا قال النبی صلی الله علیه و آله: « من امر بمعروف و نهی عن منکر، [۵] کان [۶] خلیفة اللّه فی أرضه و خلیفة رسول اللّه و خلیفة
کتاب اللّه » [۱] .
چه حق تعالی ودیعه گذاشته در نفوس بشریه قوای اربعه ؛ الشهویة البهیمیة، و الغضبیة السبعیة، و الوهمیة الشیطانیة، و العقلیة الملکیة، و این قوه اخیر محتاج نیست تهذیب [را]، به واسطه آن که از نتایج ارواح قدسیه است. امّا سه قوه دیگر محتاج به تأدیب و تهذیب اند در تحت قوانین شرعیه و عقل.
و نهی از فحشاء در کلام الهی، عبارت از منع تحصیل لذّات شهویه خارج از اذن شرعیه است.
و نهی از منکر، عبارت از افراط آثار قوه غضبیه است از ایذاء ناس و ایصال شرّ به سوی آنها از دون استحقاق.
و نهی از بغی اشاره به منع از افراط قوّه وهمیه است از ترفّع و حبّ ریاست و جاه.
----------
[۳]: ۳ - همان، آیه ۱۱۷.
[۴]: ۴ - سوره مبارکه تحریم، آیه ۶.
[۵]: ۵ - اصل: المنکر.
[۶]: ۶ - مصدر: فهو.
[۱]: ۷ - کتاب الفتن، ص ۵۶: «خلیفة کتابه و خلیفة رسول اللّه صلی الله علیه و آله ».
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
بی نیازی عمربن عبدالعزیز چنین دعا میکرد: خدایا مرا با نیازمندی به خودت، از دیگران بی نیاز نما و به
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
قضاوت
عمربن عبدالعزیز به عدی بن ارطاة نوشت، دو قاضی بنام بکربن عبداللّٰه و ایاس بن معاویه در منطقه تو زندگی میکنند، یکی را به داوری بصره انتخاب کن، عدی نامه خلیفه را به هر دو ابلاغ کرد، هر دو سرباز زدند. عدی هر دو را احضار کرد و اصرار بر پذیرش نظر خلیفه نمود.
بکر گفت: به خدا من قضاوت را خوب بلد نیستم و ایاس بهتر بلد است. اگر در این سخن راست گفتهام پس چگونه متولی این امر شوم، اگر دروغ گفتهام چگونه شما دروغگویی را به عنوان قاضی نصب میکنید؟
ایاس گفت: شما کسی را بر لب پرتگاه جهنم قرار داده اید و با سوگندی که میتوان کفاره اش را داد فرار کردید. عدی به ایاس گفت: تو که قضاوت میدانی بپذیر. و او پذیرفت.
.......:
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_255
و قال عليهالسلام
الحِدَّةُ ضَرْبٌ مِنَ الْجُنُونِ، لِأَنَّ صَاحِبَهَا يَنْدَمُ،
فَإِنْ لَمْ يَنْدَمْ فَجُنُونُهُ مُسْتَحْكَمٌ.
امام عليه السلام فرمود:
طغيان غضب، نوعى جنون و ديوانگى است، چراكه صاحبش بعداً پشيمان مىشود و اگر پشيمان نشود دليل بر آن است كه جنونش مستحكم است.
شرح و تفسير
غضب و جنون!
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه در نكوهش شدّت غضب مىفرمايد:«طغيان غضب نوعى جنون و ديوانگى است، چراكه صاحبش بعداً پشيمان مىشود و اگر پشيمان نشود دليل بر آن است كه جنونش مستحكم است»؛ (الحِدَّةُ ضَرْبٌ مِنَ الْجُنُونِ، لِأَنَّ صَاحِبَهَا يَنْدَمُ، فَإِنْ لَمْ يَنْدَمْ فَجُنُونُهُ مُسْتَحْكَمٌ) .
همه مىدانيم كه انسان در حالى كه به شدت غضبناك مىشود نيروى عقل او تحت الشعاع آن قرار گرفته، از كار باز مىايستد و در آن حالت كه صورت برافروخته، رگهاى گردن پر از خون شده و تمام اعصاب و عضلات تحريك گشته است، دست به كارهايى مىزند كه خارج از عرف عقلا و بيرون از دايرۀ شرع و كاملاً زيانآور است.
به همين دليل معمولاً پس از اين حركت نادم و پشيمان مىگردد، ندامتى كه گاهى روزها و ماهها و سالها ادامه مىيابد، حتى گاهى دست به كارهايى مىزند كه بعداً جبرانناپذير است و تمام عمر را در اندوه و ندامت آن به سر مىبرد.
ولى افراد كمى هستند كه از كارهاى جنونآميز خود در حال شدت و طغيان و غضب پشيمان نمىشوند و همچنان بر آن اصرار دارند كه كار خوبى انجام دادهاند! اينها همان كسانى هستند كه امام عليه السلام جنون آنها را مستحكم و پايدار شمرده است. در آيات قرآن مجيد و روايات اسلامى دربارۀ كظم غيظ (فروخوردن خشم) و نكوهش غضب تعبيرات بسيار پرمعنا آمده است. در سورۀ «شورى» يكى از نشانههاى افراد باايمان را اين مىشمرد كه چون از دست كسى عصبانى مىشوند او را مىبخشند و خشم خود را فرو مىخورند. «وَ إِذا ما غَضِبُوا هُمْ يَغْفِرُونَ». ١
در آيۀ ١٣٤ سورۀ «آل عمران» در نشانههاى مؤمنان و نيكوكاران مىفرمايد:
«آنها كسانى هستند كه در زمان شادكامى و ناراحتى در راه خدا انفاق مىكنند و خشم خود را فرو مىبرند و از خطاى مردم درمىگذرند»؛ «اَلَّذِينَ يُنْفِقُونَ فِي السَّرّاءِ وَ الضَّرّاءِ وَ الْكاظِمِينَ الْغَيْظَ وَ الْعافِينَ عَنِ النّاسِ وَ اللّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ».
خطرات غضب بهقدرى است كه در حديثى از حضرت رسول خدا صلى الله عليه و آله مىخوانيم: مردى خدمت آن حضرت آمد، عرض كرد:
«يَا رَسُولَ اللَّهِ عَلِّمْنِي عِظَةً أَتَّعِظُ بِهَا؛ اندرزى به من بده تا از آن پند گيرم»، فرمود:
«انْطَلِقْ وَ لا تَغْضَبْ؛ برو و هرگز غضب مكن». آن مرد بار ديگر همان تقاضا را از پيامبر صلى الله عليه و آله كرد و حضرت همان جمله را تكرار فرمود و همچنين در مرتبۀ سوم. ٢
در حديث ديگرى از همان حضرت عليه السلام آمده است كه شخصى خدمتش رسيد و چنين تقاضايى كرد، پيامبر صلى الله عليه و آله به او فرمود:«برو و هرگز غضب مكن». آن مرد عرض كرد: همين يك دستور مرا كافى است. سپس به سراغ خانوادهاش آمد و مشاهده كرد كه در ميان قبيلۀ او جنگى درگرفته، در برابر هم صف كشيدهاند و اسلحه برداشتهاند، هنگامى كه اين منظره را ديد او هم اسلحه برداشت و در كنار آنها ايستاد ناگهان به ياد كلام پيامبر صلى الله عليه و آله افتاد، سلاح را بر زمين افكند و به سوى جمعيت دشمنانش آمد و گفت: اى جمعيت اگر بر شما جراحت يا قتل يا ضربى وارد شده كه اثرى از آن باقى نمانده من از مال خودم ادا مىكنم. آنها در پاسخ گفتند: اگر چيزى بوده به شما بخشيديم، ما به اين كار سزاوارتريم.
و همين امر سبب شد كه هر دو گروه با هم سازش كردند و آتش غضب فرو نشست. ١
در حديث ديگرى از امام صادق عليه السلام مىخوانيم:
«الْغَضَبُ مِفْتَاحُ كُلِّ شَرٍّ؛ غضب، كليد تمام بدىهاست». ٢
در حديث ديگرى امام صادق عليه السلام جملهاى از پدرش امام باقر عليه السلام نقل مىكند كه گويى شرح حديث فوق است مىفرمايد:
«أَيُّ شَيْءٍ أَشَدُّ مِنَ الْغَضَبِ إِنَّ الرَّجُلَ لَيَغْضَبُ فَيَقْتُلُ النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ وَ يَقْذِفُ الْمُحْصَنَةَ؛ چه چيزى بدتر از غضب است هنگامى كه انسان غضبناك مىشود دست به كشتن بىگناهان مىزند و نسبت ناروا به زنان پاكدامن مىدهد». ٣
بسيارى از نزاعهاى خونين به سبب همين طغيان غضب است، بسيارى از طلاقها و جدايى همسران از يكديگر و تشكيل پروندههاى جنايى مختلف به سبب همين حالت خطرناك است و به همين دليل امام عليه السلام نام جنون بر آن گذاشته است.
آثار سوء غضب بيش از اينهاست، زيرا هنگامى كه كنترل عقل از اعضا و جوارح انسان برداشته شود هرچه بر زبانش آمد مىگويد و هر كار زشتى به نظرش رسيد انجام مىدهد، هر حقى را باطل و هر باطلى را حق مىكند.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357