بسمه تعالی
غِناء یعنی خوانندگی و موسیقی یعنی نوازندگی و هر دو اگر مطرب و محرک باشد حرام است. حضرت آیة اللّه العظمی بهجت
بسمه تعالی
غِناء (آوازه خوانی مناسب مجالس خوشگذرانی که در مضمون باطل باشد) و گوش دادن به آن حرام است و بنابر احتیاط واجب باید از مطلق خواندنی که با ترجیع صوت (چهچهه) است ولو در مضمون باطل نباشد. و نیز موسیقی لهوی (نواختن با آلات مخصوصه که مناسب مجالس خوشگذرانی باشد) و گوش دادن به آن حرام است.
حضرت آیة اللّه العظمی تبریزی
بسمه تعالی
کلیه صداها و آهنگهایی که مناسب مجالس لهو و فساد است حرام و غیر آن
اشکال دارد و تشخیص آن با مراجعه به اهل عرف خواهد بود. [۱]
حضرت آیة اللّه العظمی مکارم شیرازی
----------
[۱]: استفتاء از دفتر مراجع.
نظرات علاّمه جعفری (ره)
نظر علامه محمدتقی جعفری (ره) درباره موسیقی
… درست است که تحریک مثبت و تشجیعی را که موسیقی انجام میدهد ما را از موجودیت حقیقی خود با یک گروه نوسانات بالاتر میبرد، ولی هنگامی که موسیقی تمام میشود یک سرازیری حقیقی در خود احساس میکنیم ولی میبینیم که موسیقی سایه ای از ما برای ما ساخته و آن را بالا برده بود. اکنون شبح مصنوعی از بین رفته و واقعیات با همان خشونت برای ما نمودار میشود.
بر همین جهت بوده است که در جنگهای صدر اسلام که در حدود هشتاد جنگ و دفاع بوده است نمی بینیم که مسلمین برای تهییج سربازان خود به موسیقی متوسل شوند و بلکه آنها شعارهای واقعی را به طور دسته جمعی میگفتند و تحریک میگشتند. چنانکه در یکی از جنگها قریش شعار ذیل را با موسیقی و هیجان میگفتند.
اُعْلُ هُبَلُ، اُعْلُ هُبَلَ
بلند باد هبل، بلند باد هبل
مسلمانان هم در مقابل میگفتند:
اَللّهُ اَعْلی وَ اَجَلَّ
خداوند بالا و بلندمرتبه است. [۱]
… با این که کفار از هرگونه وسایل موسیقی آن زمان برای تحریک سربازان خود استفاده میکردند مسلمانان کوچکترین اعتنایی به مسأله موسیقی نداشتند [۲] … موسیقی موجب وصال نیست بلکه خیال وصال را در انسان تحریک میکند.
----------
[۱]: لسان العرب ماده عَلا.
[۲]: مبانی فقهی و روانی موسیقی، ص ۲۰.
خلاصه: بایستی گفت: بشر از نظر کمبودی که در معرفت توانایی مواجهه با واقعیت دارد موسیقی را برای تسلّی خود تأیید میکند، پس نام آن را ضرورت میگذارد به همین جهت است که اسلام به موسیقی روی خوشی نشان نمی دهد و
می خواهد و میخواهد انسانها از زندگانی روحی و طبیعی با خودِ واقعیات روبرو گردند.
علتی که برای ممنوعیت موسیقی در منابع اسلامی ذکر شده است مسئله لهو و لعب است با نظر به علت کاملاً روشن میشود که اسلام میخواهد انسان را در دنیا، خود را در مقابل هیجاناتِ پا در هوا نبازد و آمادگی واقعی خود را از دست ندهد و تا بتواند خود را اختیارا سلب نکند. [۱]
----------
[۱]: مبانی فقهی و روانی موسیقی، ص ۲۶.
........:
📚موسیقی از دیدگاه قرآن و حدیث
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🎥 کارتون زیبای قلب خورشید 📼 قسمت دوازدهم #کارتون #قلب_خورشید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ماجرای دیدار رهبر انقلاب و شهید طهرانی مقدم در دوران جنگ
✏️ بعدازظهر شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۰، یکی از پادگانهای پشتیبانی سپاه در اطراف تهران شاهد حادثهای دردناک بود؛ حادثهای که اگرچه سردار حسن طهرانی مقدم و یارانش را به آرزویشان -شهادت در راه خدا- رساند، اما دلهای بسیاری را در غم فراغ این بزرگمردان اندوهناک کرد.
🎤 به همین مناسبت خاطراتی از دیدارهای شهید طهرانی مقدم با رهبر معظم انقلاب در قالب گفتگو با برادر شهید #بازنشر میشود.
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | "به اذن خدا"
✏️ روایت رهبر انقلاب از روند پیشرفت صنعت موشکی جمهوری اسلامی ایران
🌷 انتشار بهمناسبت سالگرد شهادت شهید حسن طهرانیمقدم
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 ببینید | جوان باید تحلیل داشته باشد
🎥 دهمین شمارهی #جهت به توصیه اخیر رهبر انقلاب به دانشآموزان درباره داشتن تحلیل اختصاص دارد.
👈 از تحلیل درباره قضیّهی دفاع مقدّس و دههی ۶۰ گرفته تا حوادث گوناگونی که در دههی ۸۰ و ۹۰ اتّفاق افتاد
🔹 بسته تصویری جهت؛ مرور تصویری دیدارها و بُرشی کوتاه از مهمترین نکتهها و توصیههای رهبر انقلاب
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | اِنَّ وَعدَ اللهِ حَق
✏️ رهبر انقلاب: ما شک نداریم که «اِنَّ وَعدَ اللهِ حَق»؛ وعدهی الهی حق است. وَ لا یَستَخِفَّنَّکَ الَّذینَ لا یوقِنون؛ اینهایی که به وعدهی الهی یقین ندارند، با منفیبافیهای خودشان شما را باید متزلزل نکنند، سست نکنند.
❤️ و انشاءالله پیروزی نهایی و نه چندان دیر، با مردم فلسطین و فلسطین خواهد بود.
👈 قرائت اختصاصی این بخش از آیات توسط قاری بینالمللی، آقای سعید پرویزی
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
نصایحام سلمه بعایشه ابن ابی الحدید از تاریخ ابی مخنف لوط بن یحیی ازدی نقل مینماید که در آن موقعا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
یادآوری نمودن امّ سلمه فضایل علی را برای عایشه
یادت بیاید روزی که من با رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم بحجره تو آمدیم در آن بین علی وارد شد و با پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نجوی نمود و نجوی طول کشید تو خواستی بر آن حضرت هجمه نمائی من منعت کردم گوش ندادی و حمله نمودی بر آن بزرگوار و گفتی در هر نه روز یک روز نوبۀ من است آن هم تو آمده ای و پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم را مشغول نموده ای رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم غضبناک در حالتی که صورت مبارکش سرخ شده بود بتو فرمود. ارجعی وراءک و اللّه لا یبغضه احد من اهل بیتی و لا من غیرهم من الناس الاّ و هو خارج من الایمان [۱] پس تو نادم و پشیمان برگشتی عایشه گفت بلی یادم هست!!.
ام سلمه فرمود یادت بیاید روزی که تو سر مبارک پیغمبر را شستشو میدادی و من غذای حیس تهیه مینمودم آن حضرت سر مبارک بلند نمود فرمود کدام یک از شما صاحب شتر گنهکارید که سگهای حوأب بر او پارس نمایند و بر روی پل صراط برو افتاده گردد من دستم را از حیس برداشته عرض کردم یا رسول اللّه پناه میبرم بخدا و برسول خدا از این امر آنگاه دست بر پشت تو زده فرمود بپرهیز از آنکه تو باشی آن کس که این عمل کند-عایشه گفت بلی یادم هست!!.
----------
[۱]: ۱) برگرد بعقب بخدا قسم احدی از اهل بیت من و نه غیر از آنها از مردم با علی دشمنی ننماید مگر آنکه او از ایمان بیرون رفته است.
ام سلمه گفت یادت بیاورم که در یکی از سفرها من و تو با پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم بودیم روزی علی علیه السّلام کفشهای پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم را میدوخت و ما در سایه درختی نشسته بودیم ناگاه پدرت ابی بکر باتفاق عمر آمدند اجازه خواستند من و تو رفتیم عقب پرده آنها نشستند بعد از گفتگوی چندی گفتند یا رسول اللّه انّا لا ندری قدر ما تصحبنا فلو اعلمتنا من یستخلف علینا لیکون لنا بعدک مفزعا فقال لهما امّا انّی قد أری مکانه و لو
فعلت لتفرّقتم عنه کما تفرّقت بنو اسرائیل عن هارون بن عمران فسکتا ثم خرجا [۱] .
----------
[۱]: ۱) ما حصل معنی آن که عرض کردند ما قدر مصاحبت تو را نمی دانیم فلهذا تمنا داریم ما را تعلیم دهید و بفرمائید چه کسی خلیفه و جانشین شما بر ما میباشد که بعد از شما مفزع و پناهگاه ما باشد حضرت به آن دو (ابو بکر و عمر) فرمود من مقام و مرتبه و مکان او را میشناسیم (یعنی جانشین خود را) ولی (فعلا) اگر این عمل را بکنم و او را معرفی نمایم از اطراف او متفرق میشوید همچنان که بنی اسرائیل از اطراف هارون متفرق شدند پس ساکت گردیده بیرون رفتند.
بعد از بیرون رفتن آنها ما بیرون آمدیم من عرض کردم یا رسول اللّه من کنت مستخلفة علیهم فقال خاصف النعل فنزلنا فلم نر احدا الاّ علیّا فقلت یا رسول اللّه ما أری الاّ علیّا فقال هو ذلک [۲] .
عایشه گفت بلی یادم هستام سلمه گفت پس بعد از اینکه این احادیث را میدانی کجا میروی گفت برای اصلاح بین مردم میروم؟!!.
پس آقایان تصدیق نمائیدام المؤمنین عایشه فریب نخورده بلکه خود عازم فتنه انگیزی بوده عالما عامدا قیام نموده با آنکهام سلمه باو یادآوری نمود احادیث رسول اللّه صلّی اللّه علیه و آله و سلّم را مع ذلک متنبّه نگردید-با اقرار بمقام حقیقت امیر المؤمنین حرکت نمود بسوی بصره و آن فتنه بزرگ را برپا کرد که منجر بریختن خون مسلمانان بسیار گردید!!!.
مخصوصا در این حدیث خصف نعل بزرگترین نص و حجة است بر اثبات امامت و خلافت آن حضرت که وقتیام سلمه عرض میکند یا رسول اللّه کیست آن کسی که او را خلیفه قرار میدهی بعد از خود فرمود دوزنده نعلین من و آن جز علی بن أبی طالب کسی نبوده است.
گناه شیعیان فقط اینست که تحت تأثیر هیچ عادتی قرار نمی گیرند و با دوربین حقیقت وقایع مهمّۀ چهارده قرن قبل را مینگرند و بدون حب و بغض از آیات
قرآن مجید و آنچه در کتب معتبره علماء فریقین نوشته شده است استفاده نموده و قضاوت بحق مینمایند.
----------
[۲]: ۲) چه کسی بر آنها خلیفه میباشد فرمود آن کس که نعلین مرا پاره دوزی میکند پس از خدمت آن حضرت بیرون آمدیم دیدیم جز علی (علیه السّلام) کسی نبود پس عرض کردم یا رسول اللّه غیر از علی کسی را نمی بینم فرمود همان (علی) خلیفه است.
بهمین جهة معتقدند باینکه و لو بصورت ظاهر در تاریخ با دسیسه بازیهای سیاسی خلافت علی علیه السّلام زمانا در مرتبه چهارم قرار گرفته.
ولی این عقب ماندگی افضلیّت و نصوص وارده در حق آن حضرت را از میان نبرده و نخواهد برد.
ما هم معتقدیم و اقرار داریم که در تاریخ ثبت گردیده که ابی بکر (با دسائس سیاسی) در سقیفه بدون حضور علی علیه السّلام و بنی هاشم و کبار صحابه و با مخالفت قبیله خزرج از انصار خلیفه نامیده شد و بعد از او هم بطریق دیکتاتوری فردی و شوری عمر و عثمان قبل از مقام ولایت علی علیه السّلام ظاهرا مسندنشین خلافت گردیدند؟!!.