💠🌱💠🌱💠
✨سلوک مهدوی
2⃣1⃣قسمت دوازدهم
👌ویژگی هایی که علامه طباطبایی برای سیر و سلوک به سمت امام زمان(ع) نقل میکند .و معتبر می دانستند 👇👇
1⃣.انس همیشگی با قرآن داشتند .ایشان همیشه عادت داشت صبحگاهان، سحرگاهان غروب و شامگاهان یعنی بعد از نمازمغرب و عشاء قرآن می خواند(از نظر پزشکی موقع غروب آفتاب نباید مطالعه کردچون برای چشم بسیار ضرردارد بعد غروب اشکال ندارد )علامه در همین موقع غروب هم قرآن می خواند به اومی گفتند برای چشم ضرر دارد می گفت نه قرآن ازاین قاعده مثتثنی هست قرآن نوراست و با خواندن آن نور چشم زیاد می شود
2⃣.مورد دیگری که برای سیروسلوک به سمت امام زمان (ع)نقل می کردند عشق وارادت به ساحت ولایت بود (ولایت راازامیرالمومنین می توانیم بگیریم تابقیه اهل البیت )
3⃣.ویژگی دیگری که ایشان داشت توسل به ساحت اباعبدالله الحسین(ع) بود .می گفتند توسل به امام حسین (ع) باعث می شود انسان سیر و سلوک راباسرعت بیشتری طی کند واثر فراوانی دارد تا به مقامات عالیه برسیم
4⃣.مداومت ایشان به زیارت عاشورا و جامعه کبیره.▪️در ماه محرم و صفرهر روز زیارت عاشورا را با سلام و لعن صد بارمی خواند و زیارت جامعه کبیره هیچ وقت ترک نمی شد ما زیارت عاشورا را شاید زیاد بخوانیم اما زیارت جامعه کبیره را اهمیت نمی دهیم و نمی دانیم این زیارت از زیارت های مورد توجه امام زمان(ع) است اگر زیارت عاشورا فقط مال امام حسین (ع)است زیارت جامعه کبیره مال تمامی اهل بیت (ع) است و به خواندنش بسیارسفارش شده است
5⃣.زیارت امام رضا (ع) و توسل به ساحت مقدس رضوی. ایشان رسم شان بود که تابستان ها به منزلی که در جوار آقا داشتند می رفتند بعضی موقع دوستانشان می گفتند که برویم جایی که آب و هوای بهتری دارد و فقط برای زیارت به مشهد تشریف بیاورید می گفتند نه حیف است کجا برویم آدم جز حرم علی بن موسی الرضا(ع) کجا می تواند درد و دلش را بگوید و با امام رضا(ع) انس و آشتی برقرار بکند در یکی از سفرها یکی از حاضران پرسیده بود که آقا علامه طباطبایی شما هم مثل عامه مردم بر ضریح علی بن موسی الرضا (ع) بوسه می زنید ؟ایشان گفت نه تنها ضریح بلکه بر در و دیوارحرم هم من بوسه می زنم بعد گفتم آقا الان حرم شلوغ است و نمی خواهد حرم برویم گفت اشکالی ندارد ما هم یکی از این شلوغی ها!!
6⃣.نکته دیگری که در راه سیر و سلوک مهدوی موفق شد اقامه عزادری ایام فاطمیه بود ایشان به مدت ۱۰ شب در خانه خودش مجلس عزا می گرفتند. و یک مداح و سخنران دعوت می کردند تا به عزاداری در رابطه با اهلبیت بپردازد.
🔹🔹ادامه دارد ...🔹🔹
💽برگرفته از فایل سلوک مهدوی شماره ۲
🎤استاد عبادی
#سلوک_مهدوی ۱۲
https://eitaa.com/zandahlm1357
رواق دارالعزه:
رواق کوچکی در جنوب شرقی حرم بین دو رواق دارالسلام و دارالذکر قرار دارد که هیچ کتیبه ای در آن به چشم نمیخورد.
"دارالعزه" در اصل به معنای" خانه عزت، ارجمندی،کرامت و بزرگواری" است.
در گذشته در محل رواق، حیاط تشریفات و آسایشگاه فراشها و کشیک خانه جا خوش کرده بودند.
در سال های 1342تا1344 به همت نایب التولیه وقت، عزیزی، سقفی به روی آن کشیده شد و با تعمیراتی تبدیل به رواق شد.
به احتمال زیاد نامگذاری رواق نیز از نام بانی آن گرفته شده است.
در جنوب دارالعزه دری به شبستان مسجد گوهرشاد باز میشود و از راه درگاهی در شمال به دارالسرور اتصال دارد.
طول این رواق 5/ 11 و عرض آن بین 5/3 و 70 /7 متر متفاوت است و در مجموع 73 متر مربع مساحت دارد.
کف رواق و ازارۀ آن را تا ارتفاع 5 /1 متر با سنگ مرمر زینت داده اند و بالای ازاره دیوارها و سقف آن به صورت کاربندی و رسمی همه با آینهکاری جلوه پیدا کردهاند.
تنها نوشتهای که در این رواق قرار دارد، سنگی است که بر قبر ادیب بجنوردی خودنمایی می کند، روی آن نوشته اند:
انما یخشی الله من عباده العلماء
خفته این جا اوستادی بی همال پیکری از دانش و فضل و کمال
خطه بجنورد پرورد این گهر گوهری روشندل و نیکو خصال
کرد عمری با شرافت زندگی کی پذیرد نام جاویدش زوال
سرور والا گهر سید حسین فاضل و صاحبدل و شیرین مقال
در هزار و سیصد و هشتاد و دو سال هجرت بعد هشتاد و دو سال
میهمان پورموسی شد ادیب با هزاران عزت و جاه جلال
موسوی نسل ای رسا از لطف رب یافت تا دریای رحمت اتصال
تاریخ فوت مرحوم ادیب بجنوردی 25 ربیع الاول
سال 1382ه.ق، منبت کار سید حبیب الله رضوی نویسنده جلال الدین اعتضادی
سوال: حکم خرید، فروش و استفاده از کالای خارجی در صورتی که مشابه داخلی داشته باشد اشکال دارد؟
پاسخ: اگر این کار موجب تضعیف کالای ایرانی و ضرر به اقتصاد نظام اسلامی شود جایز نیست
منبع: leader.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ آموزش تیمم
#تیمم
#کلیپ_آموزشی
5cf68e1b72514506da860b22_6363812991865202984.mp3
10.16M
📢 #پرسشهای_شما
#پاسخهای_استاد
سوال: از تذکر دادن #میترسم.
چه کار کنیم تا ترسمان از بین بره؟
5cf68e1b72514506da860b22_-3527028734671873020.mp3
2.85M
📢#پرسشهای_شما
#پاسخهای_استاد
سوال: اگردرهنگام #نهی_از_منکر #فحش_شنیدیم
چه کنیم؟
🌟یکی از مهمترین پیامهای #فراموش_شده #عاشورا🌟
#شب_عاشورا امام حسین علیهالسلام به یارانش فرمود:
🔻هر کس از شما حق الناسی به گردن دارد برود و آن حق را ادا کند که خداوند شهادتش را نمیپذیرد.🔺
👈 او به جهانیان آموخت که حتی #شهید_شدن در راه خدا در #کربلا هم بدون رعایت #حق_الناس پذیرفته نیست. 👉
🏴ماه محرم ماه پیروزی خون بر شمشیر تسلیت باد🏴
#محرم
#حق_الناس
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
https://eitaa.com/zandahlm1357
#گرفتن_مهریه_بعد_از_ازدواج_مجدد
🔺مهریه چه از نوع عند_المطالبه باشد و یا عند_الاستطاعه یک نوع دین است که اصطلاحا بر ذمه مرد است، در دوران زندگی مشترک زن بر طبق قانون مالک تمام مهر است می تواند حتی اگر دوشیزه باشد تمام مهریه را تقاضا کند و فقط در زمان طلاق است که مهریه زن باکره نصف می شود.
🔸اما بر طبق ماده 29 قانون_حمایت_خانواده در هنگام طلاق از هر نوع که باشد چه به درخواست زن یا درخواست مرد و یا طلاق_توافقی ، دادگاه موظف است که تکلیف مهر را در دادنامه (رای) مشخص کند اگر علی رغم وقوع طلاق، مرد باید چیزی از مهریه را بپردازد، ازدواج مجدد زن مانع دریافت مهریه ازدواج قبلی او نخواهد بود.
🔸فرض کنید طلاق توافقی انجام شده است که زوجین توافق کردند که نصف مهریه از سوی زوجه بخشیده شود و الباقی مهریه هر ماه ماهانه یک سکه به زوجه پرداخت شود. اما پس از ثبت طلاق و گذشتن ایام عده ،زوجه ازدواج می کند این ازدواج مجدد مطلقا مانع دریافت مهریه ازدواج قبلی نیست.
https://eitaa.com/zandahlm1357
📌 دارنده چک تا چه تاریخى میتواند علیه صادر کننده چک طرح دعوى کند؟
دکتر ربیعا اسکینی:
🔹 تا زمانی که چک از امتیازات قانون تجارت استفاده می کند می تواند علیه صادر کننده مستند به چک به عنوان سند تجارى طرح دعوى کند و هم در صورت تقاضاى تامین خواسته از پرداخت خسارت احتمالى معاف باشد و هم خسارت تاخیر تادیه را با توجه به تبصره الحاقى به ماده ٢ قانون صدور چک از تاریخ چک مطالبه کند و نه بر اساس ماده ٥٢٢ قانون ایین دادرسى مدنى از تارخ مطالبه.
🔹شرط استحقاق دارنده به استفاده از مزایاى فوق ان است که دارنده ظرف مهلت قانونى به بانک محالعلیه رجوع کند و ظرف پنج سال از تاریخ صدور گواهى عدم موجودى طرح دعوى کند.
🔹دلیل تکلیف دارنده به رجوع به بانک ظرف یک سال این است که چک مشابه برات به رویت است و از جهات عدیده از مقرات قانون تجارت راجع به برات تبعیت میکند(ماده ٣١٤ ق ت) و از جمله ماده ٢٧٤ قانون تجارت.
🔹هر گاه دارنده چک ظرف این مدت به بانک مراجعه نکند و گواهى عدم یا کسر مو جودى نگیرد دیگر سند او عنوان چک ندارد و بنابر این هم باید خسارت احتمالی بدهد وهم خسارت تاخیر برای او باید با توجه به ماده ٥٢٢قانون ا.د.م مورد حکم قرار گیرد و نه تبصره الحاقى به ماده ٢ قانون صدور چک.
🔹امتیازات مزبور در فرضى نیز برای دارنده وجود ندارد که او ظرف یک سال به بانک رجوع کرده ولی ظرف ٥ سال منعکس در ماده ٣١٨ قانون تجارت طرح دعوی نکرده است در این فرض هم دارنده برای آن که بتواند قرار تامین مطالبه کند باید خسارت احتمالی پرداخت کند و خسارت تاخیر تادیه برای او از تاریخ مطالبه احتساب می شود و نه از تاریخ چک.
https://eitaa.com/zandahlm1357
#نحوه_محاسبه_مهریه_بعد_از_فوت_زوج
🔺به غیر از مهریه وجه نقد هر نوع مهریه مثل سکه به همان قیمت روز مطالبه قابل وصول از ماترک شوهر است. حتی اگر شوهر زودتر فوت کرده باشد.
🔸اگر مهریه زن وجه رایج است (نه سکه یا اموال منقول و غیرمنقول) براساس «شاخص» سال فوت شوهر باید مهریه را محاسبه کند.
🔺فرض کنیم زنی پس از ۲ سال از تاریخ فوت همسرش میخواهد مهریه خود را مطالبه کند، آنچه مسلم است این دعوی باید به طرفیت ورثه متوفی که ترکه (اموال به جا مانده از متوفی) را پذیرفتند، در دادگاه طرح و اقامه شود.
🔸مثال: اگر شوهر در سال ۹۳ فوت کرده ولی همسر او در سال ۹۷ مهریه را به اجرا گذاشته و مهریه سکه باشد، همان قیمت که سکه در زمان وصول و پرداخت ملاک است.
🔸اما اگر مهریه زوجه وجه نقد باشد می دانیم که به نرخ روز محاسبه می شود و اما تا زمان فوت شوهر به نرخ روز محاسبه می شود و نه زمان مطالبه زوجه
🔺لزوم پرداخت سهم زن از ترکه
🔸ورثه تا سهم زن را ندادهاند، نباید در بنا و چیزهایی که زن از قیمت آنها ارث میبرد، بدون اجازه او تصرّف کنند
🔸چنانچه پیش از دادن سهم زن، اینها را بفروشند، در صورتی که زن معامله را اجازه دهد، صحیح وگرنه نسبت به سهم او باطل است.
https://eitaa.com/zandahlm1357
دستوالعمل استادحسن زاده آملی از اول ماه مُحرم تا روز اربعین حسینی، هر روز یکبار رو به کربلا شوید و ۴۵ مرتبه این ذکر شریف را تلاوت بفرمائید.
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ ، وَعَلٰى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ ، وَعَلىٰ اَوْلادِ الْحُسَيْنِ ، وَعَلىٰ اَصْحٰابِ الْحُسَيْن