🍁چگونه برای نوجوانان #انگیزه ایجاد کنیم؟
دلایل زیادی برای انگیزه نداشتن نوجوانان وجود دارد، البته نوجوانان برای انجام کارهایی که والدین شان از آنان می خواهند ، انگیزه ندارند اما برای کارهایی که خودشان دوست دارند (مثل گفت وگوی تلفنی با دوستانشان ، مهمانی دوستانه ، بازی با دوستان) با انگیزه عمل می کنند.
در اینجا به بعضی از دلایل بی رغبتی نوجوانان به پیروی از دستورات والدین اشاره می کنیم :
✨✨✨
۱) پدر و مادرها وقتی کاری را از نوجوان خود می خواهند عجول و عصبی رفتار می کنند، در نتیجه فرزند خود را دعوت به مقاومت می کنند.
۲) نوجوانان احساس می کنند عشق والدینشان به آنان عشقی مشروط است (اگر مطابق خواسته های آنان عمل کنم مرا دوست دارند). این حس آسیب زننده است و نوجوان را دچار سرخوردگی و مقاومت بیشتر می کند.
۳) پدر و مادر اجازه نمی دهند فرزندشان چیزهایی را که به خودش مربوط می شود و برایش اهمیت دارد کشف کند.
۴) والدین به فرزندان خود اجازه نمی دهند از شکست خود درس بگیرند. یکی از راههای آموزش مسؤولیت پذیری به نوجوانان ، بی مسؤولیتی آگاهانه است. به آنان اجازه دهید کاری را شروع کنند ، در آن شکست بخورند ، سپس با آنان همدردی نشان دهید ، به آنان کمک کنید بفهمند چه اتفاقی افتاده ، اشکال کار در کجاست ، چه درسی از آن گرفته اند و در آینده چه باید بکنند که در چنین موقعیتی موفق شوند.
۵) والدین در اکثر موارد به جای آنکه از فرزند خود بخواهند با منطق و استدلال صحیح ، راه حل مسأله را پیدا کند ، به فرزند خود «می گویند» چه باید بکند. نوجوانان بیشتر دوست دارند برنامه ای را که در طراحی آن کمک کرده اند دنبال کنند.
۶) والدین انتظار دارند فرزند نوجوانشان فراموش نکند کارها و وظایف شخصی خود را در منزل انجام دهد، گویی این کار نشان دهنده مسؤولیت پذیری اوست. نوجوانان حتی وقتی خودشان در طراحی برنامه ای همکاری کرده اند بازهم فراموش می کنند برنامه را به طور منظم و مستمر دنبال کنند ، چون این کارها در فهرست اولویتهای آنان مقام اول را ندارند. این به معنی بی مسؤولیتی آنان نیست. بلکه به این معناست که آنان نوجوان هستند. یک یادآوری دوستانه مشکل بزرگی ایجاد نمی کند. از حس شوخ طبعی خود برای این کار استفاده کنید و سعی کنید زیاد بحث نکنید. مثلاً یادداشتی بنویسید. اگر مجبور شدید حرف بزنید می توانید فقط از او بپرسید : «چه قراری باهم داشتیم؟»
۷) لازم است والدین در عین قاطعیت، مهربان باشند. در فضایی به دور از عصبانیت و ایجاد تنش ، همه بهتر و راحت ترکار می کنند.
۸) والدین معمولاً «مهارتهای حل مسأله» را به فرزندان خود آموزش نمی دهند. این مهارتها را می توان درحین ملاقاتهای خانوادگی و صحبتهای فردی با نوجوان به وی انتقال داد.
۹) مهارتهای «مدیریت زمان» را با انجام کارها و فعالیتهای روزانه به کودکان و نوجوانان یاد دهید. کلید موفقیت شما در «مشارکت» نهفته است.
۱۰) وظایفی بیش از حد توان به فرزند خود واگذار نکنید. حواستان به تعداد وظایف محوله و سنگینی آنها برای نوجوانتان باشد.
۱۱) اکثر والدین نمی دانند چگونه به فرزند نوجوان خود بگویند : «دوستت دارم. اما با این خواسته ات موافق نیستم.»
۱۲) والدین بیشتر به دنبال نتایج کوتاه مدت و سریع هستند تا نتایج درازمدت و ماندنی. مثلاً ، نوجوان را وادار می کنند در همان لحظه تکالیف خود را حتی با بی دقتی و عجولانه انجام دهد. به جای اینکه به او فرصت دهند پس از استراحتی کوتاه ، با دقت و علاقه بیشتر به انجام کارها یا تکالیف مدرسه خود بپردازد.
https://eitaa.com/zandahlm1357
#تحصیل
منبع کتاب نسیم مهر استاد دهنوی
سوال: پسرم کلاس دوم راهنمایی است و درس نمیخواند. چگونه او را به این کار وادارم؟
پیش از هر کاری، توقع بهترین بودن او را در همه چیز از ذهن خود بیرون کنید و معتقد شوید که هر کودک و نوجوانی در زمینههای خاصی استعداد دارد و لازم نیست در همه چیز، بهترین باشد.
امام علی 7 میفرماید: لا یزال الناس بخیر ما تفاوتوا فاذا استووا هلکوا.
خیر مردم، پیوسته در تفاوتهای آنان است و اگر مساوی شوند، از بین خواهند رفت.
بسیاری از والدین به نمرهی 20 علاقه نشان میدهند که مطلوب نیست. مهم این است که کودک شما در حد توان خود بکوشد؛ گرچه نمرهی 20 نگیرد.
توقع بیش از هوش بهر کودک نیز از اشتباهات برخی خانوادهها است.
بیتوجهی فرزند شما به درس، ممکن است به علل ذیل باشد:
1. حساسیت بیش از حد: با توجه به این که فرزند شما وارد دورهی نوجوانی شده و حس استقلال دارد، تذکرها و نصیحتهای پی در پی شما، به طور غیر مستقیم به او پیام میدهد که هنوز بچه است و بزرگ نشده. این پیام، او را به موضع لج میکشاند تا استقلال خود را اثبات کند؛ بنابراین، نصیحتها را قطع کنید و به این مسأله، حساسیت چندانی نشان ندهید.
اجازه دهید خود به تحصیل بیندیشد و مسؤولیتپذیری از درون ایجاد شود.
2. محیط ناآرام خانه: اگر با همسر خود مشاجره دارید، و اگر برادر یا خواهر بزرگتر او وی را میآزارند، باید متوقف شود.
3. سستی و رخوت با منشأ پزشکی: ممکن است بیرغبتی نوجوان به درس، علت پزشکی (کارکرد بد کبد، عفونت کلیه، اختلالات هورمونی) باشد که در این صورت، مراجعه به پزشک لازم است.
4. رژیم غذایی: مصرف پی در پی خوراکیهای با طبع سرد، نوجوان را دچار سستی میکند؛ بنابر این توصیه میشود در کنار این گونه خوراکیها، از خوردنیهای با طبع گرم نیز استفاده کند. مصرف فراوان شیرینی نیز با توجه به هضم سنگین گلوکز، بدن را دچار سستی میکند.
5. همانندسازی: احتمال این که بین نزدیکان، بیسوادان پولداری باشند و فرزند شما آنان را الگو گرفته باشد، وجود دارد. باید الگوهای باسوادی را از نزدیکان که در زندگی خانوادگی و تربیت فرزند موفق هستند و جایگاه اجتماعی ویژهای دارند، به او معرفی کنید.
سوال97 ـ پسرم در کلاس اول دبیرستان دچار افت تحصیلی شده است؛ در حالی که پیشتر، هیچگونه مشکلی نداشت، علت چیست؟
افت تحصیلی، یعنی کاهش عملکرد تحصیلی از سطحی رضایتبخش به سطحی نامطلوب. برای مواجههی درست با این مشکل، باید ریشهها را بیابید. توجه داشته باشید که بازجویی، پیله کردن، تهدید و حتی التماس برای از بین بردن افت تحصیلی تأثیری ندارد.
افت تحصیلی برای شاگردان اول دبیرستان به دو دلیل، عمومی است: 1. فشارهای خاص دوران بلوغ (اشتغال خاطر، تحلیل انرژی ذهنی، عدم تمرکز)؛
2. توهم نادرستی که دبیرستان به مطالعهی فراوانی نیاز ندارد. برای کم کردن تأثیر این دو عامل، زمینههای آرامش روحی او را فراهم آورید و برایش تبیین کنید که دبیرستان، تکالیف نوشتاریاش کمتر میشود؛ اما به جهت تخصصی شدن درسها، از میزان مطالعهی آنها کاسته نخواهد شد.
افزون بر این دو، علل دیگری نیز میتواند سبب افت تحصیلی شود:
1. تغییر محیط: هرگونه تغییر محیط (خانه و مدرسه) افت میآورد و پس از تطبیق با محیط جدید، از بین میرود.
2. عقب ماندن از درس: ممکن است چند روزی به سبب مسافرت، بیماری، افسردگی و... از درس عقب مانده باشد که باید با کلاسهای جبرانی خصوصی یا استفاده از همسالان درسخوان جبران شود.
3. انتقامجویی: بررسی کنید شاید خواستهای منطقی و مشروع داشته است و به آن بیاعتنایی کردهاید. گاهی نوجوان به سبب بیاعتنایی به خواستهاش درس نمیخواند تا از والدین انتقام بگیرد.
4. همسالان: در محیط دبیرستان، با همسالان و دوستان جدید آشنا شده است. احتمال این که همسالان او انگیزهای برای درس خواندن ندارند، وجود دارد. بکوشید با نرمی، ارتباط او را با آنان قطع یا کمتر کنید.
5. عدم تمرکز: گاهی عوامل تمرکز زدا مثل مشکلات روحی، فضای نامناسب، لباس تنگ، مکان نامناسب (شلوغ و پر سر و صدا)، زمان نامناسب (هنگام گرسنگی و سیری بیش از حد) و... سبب افت میشوند.
6. مدرسه: برنامهی نامناسب درسی، تعویض معلمان، روش خشن مدرسه، شیوهی تدریس معلمان، وضعیت فیزیکی کلاس، شلوغی کلاس و... نیز در افت تحصیلی دانشآموزان مؤثر است.
https://eitaa.com/zandahlm1357
حزب شیطان.pptx
18.46M
✅ #پاورپوینت چندرسانه ای
باموضوع #حزب_الشیطان
🔸مخاطب نوجوان
🌸یک مربی
https://eitaa.com/zandahlm1357
برای دوستان خودفورواردکنید🙏
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚪️ بازی توپ و لیوان ⚪️
ارسالی علی و محمد حیدری از بندر ماهشهر
به ما بپیوندید.
36.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚪️ بازی چرخونک⚪️
♨️ امام خمینی(ره): آنها که در برابر خطرهایی که متوجه اسلام شده است قیام نکنند، مقابله نکنند و به دفاع برنخیزند، آنها در عداد مردگانند.
صحیفه امام، جلد 1، صفحه 158
@zandahlm1357
Track98.mp3
1M
🎵 تصنیف : #شکوه
🎤خواننده : #محمد_اصفهانی
📝 شعر : #امام_خمینی
🍃🌹🍃🌾🌸🌾🍃🌹🍃
@zandahlm1357
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍂🌺🍂
🌺
از غم دوست در این میکده فریاد کشم
دادرس نیست که در هجر رخش داد کشم
داد و بیداد که در محفل مارندی نیست
که برش شکوه برم داد ز بیداد کشم
عاشقم عاشق روی تو نه چیز دگری
بار هجران و وصالت بدل شاد کشم
در غمت ای گل شاداب من، ای خسرو من
جور مجنون ببرم، تیشه فرهاد کشم
سالها میگذرد حادثهها میآید
انتظار فرج از نیمه خرداد کشم
#امام_خمینی
🌺
🍂🌺🍂
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
https://eitaa.com/zandahlm1357
#قسمت_صد_و_سه_رمان_نسل_ سوخته: Breaking
عین همیشه ... وسط درس ... درس رو تعطیل کرد ... به حدی به بچه ها فشار می آورد ... و سوال و نمونه سوال های سختی رو حل می کرد ... که تا اسم Breaking می اومد ... گل از گل بچه ها می شکفت ...
شروع کرد به خندوندن بچه ها ... و سوژه این بار ... دیگه اجتماعی ... سیاسی یا ... نبود ... این بار مستقیم خود اهل بیت رو هدف گرفت ... و از بین همه ... حضرت زهرا ...
با یه اشاره کوچیک ... و همه چیز رو به سخره گرفت ... و بچه ها طبق عادت همیشه ... می خندیدن ... انگار مسخ شده بودن ... چشمم توی کلاس چرخید ... روی تک تک شون ... انگار اصلا نفهمیده بودن چی شده و داره چی میگه ... فقط می خندیدن ...
و وقتی چشمم برگشت روی اون ... با چشم های مست از قدرت و پیروزی بهم نگاه می کرد ...
برای اولین بار توی عمرم ... با همه وجود از یه نفر متنفر بودم... اشتباهش و کارش ... نه از سر سهو بود ... نه هیچ توجیه دیگه ای ... گردنم خشک شده بود ... قلبم تیر می کشید ... چشم هام گر گرفته بود ... و این بار ... صدای سائیده شدن دندان های من بهم ... شنیده می شد ...
زل زدم توی چشم هاش ...
به حرمت اهل بیت قسم ... با دست های خودم نفست رو توی همین کلاس می برم ... به حرمت فاطمه زهرا قسم رهات نمی کنم ...
از خشم می لرزیدم و این جملات رو توی قلبم تکرار می کردم ...
اون شب ... بعد از نماز وتر رفتم سجده ...
خدایا ... اگر کل هدف از خلقت من ... این باشه که حق این نامرد رو بزارم کف دستش ... به خودت قسم که دفاع از سرورم برای من افتخاره ... خدایا تو می دونی من در برابر این مرد ضعیفم ... نه تواناییش رو دارم ... نه قدرت کلامش رو ... من می خوام برای دفاع از شریف ترین بندگانت بایستم ... در حالی که می ترسم که ضعف و ناتوانیم ... به قیمت شکست حریم اهل بیت تموم بشه ... ترجیح میدم همین الان و در جا بمیرم ولی مایه سرافکندگی اهل بیت پیامبر نشم ...
و سه روز ... پشت سر هم روزه گرفتم ...
.
ادامه دارد...
🌸نويسنده:سيدطاها ايماني🌸
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
بامــــاهمـــراه باشــید🌹
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
4_5861529649116350068.mp3
12.72M
الخميني حبيبي ...💙
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خبر رحلت امام خمینی (ره)
و اطلاعيه حاج احمد اقای خمینی امام(ره) در خبر 7 صبح سيما با صدای اقای حیاتی
@zandahlm1357
دریغا.mp3
1.44M
🎵 #آهنگ
🎙«ای دریغا» با صدای محمد گلریز
شعر: استاد حمید سبزواری
آهنگساز: محمد علی شکوهی
♦️ این اثر ماندگار در روز رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و تنها در طی یک روز به تولید رسید و شب هنگام به پخش تلویزیون درآمد و بارها به گوش مخاطبان رسید. در واقع استاد سبزواری پس از شنیدن خبر رحلت امام، فی البداهه شعری سرودند و محمد گلریز؛ خواننده اثر بعدها از حس عجیبش برای خواندن این اثر گفت.
🍃دریغا ای دریغا ای دریغا
خدایی سایه ای رفت از سَرِ ما
🔰 امروز میخواهم درباره تحوّلخواهی و تحوّلانگیزی امام بزرگوار صحبت کنم
🔺️ رهبر انقلاب، امروز: امام بزرگوار، سالها پس از فقدان ظاهری، در بین ما زنده است و باید زنده بماند و ما از حضور او و معنویّت او و فکر او و انگشت اشارهی او بهرهمند بشویم و استفاده کنیم.
🔹️ امروز بنده میخواهم دربارهی یک خصوصیّت مهمّی از خصوصیّات امام بزرگوار بحث کنم. البتّه ایشان یک انسان ذوابعاد و دارای خصوصیّات برجستهی متعدّدی بودند. این خصوصیّتی که امروز بحث میکنیم، جزو مهمترین و برجستهترین خصوصیّات امام بزرگوار است و آن عبارت است از روحیهی تحوّلخواهی و تحوّلانگیزی امام بزرگوار. امام، روحاً، هم یک انسان تحوّلخواه بود، هم تحوّلآفرین بود. در مورد ایجاد تحوّل، نقش او صرفاً نقش یک معلّم و استاد و مدرّس نبود؛ نقش یک فرمانده داخل در عملیّات و نقش یک رهبر به معنای واقعی بود. ۹۹/۳/۱۴
#سالروز_رحلت_امام_خمینی
🔰 روحیه تحولخواهی از دیرزمان در امام بزرگوار وجود داشت
🔺️ رهبر انقلاب، امروز: امام خمینی بزرگترین تحوّلات را در زمان خودشان در حوزههای متعدّدی و در عرصههای متنوّع زیادی ایجاد کردند.
🔹️ اولاً روحیهی تحوّلخواهی از دیرزمان در این بزرگوار وجود داشته است، ایشان یک انسان تحوّلخواه بودند. نشانهی آن عبارت است از همان یادداشتی و نوشتهای که ایشان تقریباً در دوران جوانی، در دههی سی از عمرشان، در دفتر مرحوم وزیریِ یزدی نوشتند که عین آن نوشته و دستخط را مرحوم وزیری به من نشان دادند، من دیدم بعد هم چاپ شده در اختیار خیلیها قرار گرفته. در آن نوشته، ایشان با آیهی شریفهی «قل انّما اعظکم بواحدة ان تقوموا للّه مثنی و فردی» دعوت میکنند عموم را به قیام للّه. یک چنین روحیهای در ایشان وجود داشت.
🔺️ مِیدانی وارد مسئلهی تحوّل شدند، نه فقط گفتاری و دستوری؛ از تحوّلآفرینیِ روحی در یک مجموعهای از طلّاب جوان در قم، تا تحوّلآفرینیِ وسیع در عموم ملّت ایران. ۹۹/۳/۱۴
#سالروز_رحلت_امام_خمینی
990314_سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی .mp3
17.41M
🎙بشنوید | صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله). ۹۹/۳/۱۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | تدفین #امام_دلها در درمیان انبوه تشییع کنندگان
#رحلت_امام
#امام_خمینی
https://eitaa.com/zandahlm1357
1_69198300.pdf
1.03M
💠 متن وصیت نامه سیاسی _ الهی امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیف امام توسط مقام معظم رهبری
امام طرفدار جدی محرومان و مستضعفان بود...
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام الگویی برای مردم...
ماجرای یک لیوان آب که روی میز امام ماند!
@zandahlm1357