#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
چهارم بايد گفت آيا مى توان پذيرفت عمر رحلت پيغمبر را باور نكرده بود؟ مسلّم است كه چنين نيست، وگرنه م
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
جلسۀ دوم: خلافت ابوبكر
اشاره
خلافت ابوبكر
بيعت عمومى با ابوبكر
رسول خدا (صلّى الله عليه وآله) بامداد روز دوشنبه ۲۸ صفر سال ۱۱ هجرت چشم از جهان فرو بست. اميرالمؤمنين (عليه السّلام) پس از غسل دادن و كفن كردن، با حضور حاضران بنى هاشم بر آن حضرت نماز خواند و چون شب فرا رسيد، پيكر مطهّر را در همان اتاق به خاك سپرد. در منابع سنى آمده است هنگامى كه كار بيعت با ابوبكر پايان يافت، مردم روز سه شنبه به سوى پيكر پيغمبر روى آوردند و وارد خانه شدند و بر آن بدون امام جماعت، نماز خواندند. اگر اين نقل صحت داشته باشد، گوياى آن است كه مردم پيكر مطهّر پيغمبرشان را رها كرده و به جاى نماز و دفن آن، به امر خلافت پرداخته اند و پس از فراغت از آن، روز بعد متوجه نماز و دفن آن حضرت شدند!
بيعت خصوصى با ابوبكر در سقيفه، همان روز رحلت پيغمبر انجام شد؛ ولى پيروزى او حتمى نبود و خلافتش از نظر عموم به رسميت شناخته نمى شد. آن هايى كه ابوبكر را در سقيفه به خلافت رساندند، با هلهله و شادى او را به مسجد پيغمبر (صلّى الله عليه وآله) بردند. ابوبكر بر فراز منبر نشست و مردم تا هنگام شب با او بيعت كردند. پيش از مراسم بيعت، عمر به پا خاست و گفت: سخنان ديروز من نه از قرآن و نه از حديث پيغمبر بود، گمان مى كردم كه او به تدبير امور مردم خواهد پرداخت و آخرين كسى است كه از دنيا خواهد رفت. سپس ادامه داد: پيغمبر قرآن را در ميان شما گذاشت؛ اگر به آن پناه بريد، شما را به همان راه پيغمبر راهنمايى خواهد كرد. اينك زمام امور شما را به دست بهترين شما، يار پيغمبر، و يكى از آن دو تن در غار سپرده است. برخيزيد با او بيعت كنيد.
آن گاه، بيعت عمومى با ابوبكر به عمل آمد. ابوبكر بعد از مراسم بيعت در سخنانى گفت: اى مردم زمام حكومت شما دست من سپرده شد، در حالى كه من شايسته ترين شما نيستم؛ هر گاه نيك رفتار كردم مرا يارى كنيد و اگر بدكردارى و كج كردارى نمودم، مرا به راه راست هدايت كنيد. [۱]
با نظر به آنچه گذشت، طيف قريش در سقيفه پيروز شد و انصار را به كلى
----------
[۱]: . تاريخ طبرى، ج ۳، ص ۲۲۳ به بعد و ترجمۀ معالم المدرستين، ج ۱، ص ۱۸۷ و عبدالله به سبا، ج ۱، ص ۱۱۸.
شكست داد. اما طرفداران على (عليه السّلام) مخالفت خود را با غاصبان خلافت ابراز مى داشتند و مى كوشيدند رأى انصار را به نفع آن حضرت به دست آورند.
از اين رو ابوبكر و عمر احساس پيروزى قطعى نداشتند. در همان روزهاى اوّل، قبيلۀ «اسلم» به مدينه آمدند. تعداد آنها زياد بود به گونه اى كه كوچه هاى مدينه بر ايشان تنگ شد؛ آنها با ابوبكر بيعت كردند. عمر بارها گفت: همين كه اسلم را ديدم يقين كردم كه پيروزى با ماست. [۲]
شيخ مفيد در كتاب جمل، علت ورود قبيلۀ اسلم به مدينه را، خريد خواربار ذكر نموده و اضافه كرده است به آنان گفته شد بيايد به ما كمك كنيد تا براى خليفۀ پيغمبر بيعت بگيريم؛ پس از آن به شما خواربار مى دهيم.
اين بود كه آنان تطميع شدند و به يارى با ابوبكر شتافتند. [۱]
از سوى ديگر حضرت على (عليه السّلام) هنوز از غسل و تكفين فارغ نشده بود كه به آن حضرت خبر دادند امر خلافت خاتمه يافت. ابتدا مهاجران و انصار به منازعه پرداختند، ولى كار خلافت سرانجام بر ابوبكر قرار گرفت و جز معدودى از خزرج همه با او بيعت كردند. على (عليه السّلام) پرسيد: دليل انصار بر حقّانيت خود به خلافت چه بود؟ عرض كردند: چون نبوت در قريش بود، آنها نيز مدّعى شدند كه امامت بايد در انصار باشد. همچنين خدمات و فداكارى هاى خود را در مورد پيغمبر و مهاجران حجت مى دانستند. حضرت فرمود: مگر انصار فراموش كرده اند كه پيغمبر (صلّى الله عليه وآله) بارها مهاجران را مورد خطاب قرار مى داد و سفارش انصار را مى كرد و مى فرمود: انصار را عزيز بداريد و از بدان آنها درگذريد. اين فرمايش دليل آن است كه انصار را به مهاجران سپرده است. بنابراين اگر انصار شايستۀ خلافت بودند، مورد توصيه و سفارش قرار نمى گرفتند، بلكه پيغمبر مهاجران را به آنها توصيه مى فرمود. آن گاه فرمود مهاجران چگونه استدلال كردند؟ گفتند: سخن بسيار گفتند و در پايان اظهار داشتند ما از شجرۀ رسول خدا هستيم و به كار خلافت از شما سزاوارتريم. اميرالمؤمنين (عليه السّلام) فرمود: آنها به درخت نبوت استدلال كردند و خود را ذى حق دانستند در حالى كه ميوۀ آن (يعنى على) را تباه ساختند. [۲]
----------
[۲]: . تاريخ طبرى، ج ۳، ص ۲۲۲.
[۱]: . عبدالله بن سبا، ج ۱، ص ۱۱۷.
[۲]: . على كيست؟ ص ۷۹.
#تاریخ تشیع
✍️استاد محمد حسین رجبی
https://eitaa.com/zandahlm1357
.
.
اینجا نقطه ای به نام "نمو" تو اقیانوس آرامه که دور افتاده ترین نقطه تو سیاره ماست.
این نقطه که به قطب عدم دسترسی معروفه بخاطر این نامگذاری شده چون تا هزاران کیلومتر اطرافش تمدن بشری وجود نداره و نزدیکترین جزیره غیر قابل سکونت به اینجا 2688 کیومتر فاصله داره.
تنها انسانهایی که به این جزیره نزدیک شدند همان فضانوردان ایستگاه فضایی بودن که ازین مکان عکسبرداری کردن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوزه مرموز و جالب باستانی
در انتها میتونید ببینید که خیلی هم پیچیده نبوده و چقدر ساده بوده روش طراحش 👌
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
حوری عزیزم! فاو بودیم! گفتم: « احمد! گلوله که خورد کنارت، چی شد؟» گفت: « یه لحظه فقط آتيشِ انفجارش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
اینا دیوَند یا اَجِنّه؟
خرمشهر بودیم!
آشپز و کمک آشپز، تازه وارد بودند و با شوخی بچه ها ناآشنا . آشپز، سفره رو انداخت وسط سنگر و بعد بشقابها رو چید جلو بچهها. رفت نون بیاره که علی رضا بلند شد و گفت: «بچه ها! یادتون نره!»
آشپز اومد و تند و تند دو تا نون گذاشت جلو هر نفر و رفت. بچهها تند نونهارو گذاشتند زیر پیراهناشون. کمک آشپز اومد نگاه سفره کرد. تعجب کرد. تند و تند برای هر نفر دو تا کوکو گذاشت و رفت. بچه ها با سرعت کوکوهارو گذاشتن لاي نونهایی که زیر پیراهنشون بود. آشپز و کمک آشپز اومدند بالاسر بچهها. زُل زدند به سفره. بچهها شروع کردن به گفتن شعار هميشگي: « ما گُشنهمونه یالله!». که حاجی داخل سنگر شد و گفت: « چه خبره؟» آشپز دوید روبروی حاجی و گفت: « حاجی! اینا دیگه کِیَند! کجا بودند!؛ دیوُونه اند یا موجی؟!» فرمانده با خنده پرسید:« چی شده؟» آشپز گفت: « تو یه چشم بهم زدن مثل آفريقايي هايِ گشنه، هر چی بود بلعیدند!؟». آشپز داشت بلبل زبانی میکرد که بچهها نونها و کوکوهارو يَواشکي گذاشتند تو سفره. حاجی گفت: « این بیچارهها که هنوز غذاشونو نخوردند!».آشپز نگاه سفره کرد. کمی چشماشو باز و بسته کرد. با تعجب سرشو تکوني داد وگفت:« جَلّ الخالق!؟ اینا دیوَند یا اَجِنّه!؟» و بعد رفت تو آشپزخانه. هنوز نرفته بود که صدای خنده ي بچه ها سنگرو لرزوند.
اینا دیوَند یا اَجِنّه؟
مجموعه اکبرکاراته
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از درد سرهای عکاس حیات و حش ...!!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویری زیبا از حرکت قطار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خلاقیت در جا به جایی راحت وسیله
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فیلم داستان زندگی (هانیکو) نوستالژی دهه شصت قسمت 27 پارت دوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
67.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم داستان زندگی (هانیکو)
نوستالژی دهه شصت
قسمت 28
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: شهادت جناب یحیی و همین عمل را این ملعون با بدن جناب یحیی بن زید بن علی بن الحسین علیهما ال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
پیدایش قبر علی علیه السّلام
پیر گفت سرّش را من میدانم ولی ایمن از گفتن نیستم خلیفه امانش داد گفت خلیفه با پدرم آمدم در بالای این تل زیارت و نماز کرد گفتم اینجا چه چیز است گفت با حضرت امام جعفر صادق علیه السّلام اینجا بزیارت آمدیم و آن حضرت فرمود اینجا قبر جدّ ما علی بن أبی طالب علیه السّلام است که بزودی آشکار خواهد شد.
خلیفه امر کرد آن محل را حفر کردند تا بعلامت قبری رسیدند در آنجا لوحی دیدند که بر آن بخط سریانی دو سطر نقش شده بود ترجمه نمودند این کلمات ظاهر شد بسم اللّه الرّحمن الرّحیم هذا ما حفره نوح النبی لعلی وصی محمد صلّی الله علیه و آله قبل الطوفان بسبع مائة عام [۲] هارون احترام کرد و امر داد خاکها را بجای خود
ریختند پیاده شد وضو گرفت دو رکعت نمازگزار و گریۀ بسیاری کرد و خود را بخاک قبر مطهّر غلطانید.
آنگاه امر کرد شرحی خدمت موسی بن جعفر بمدینه نوشتند و از این قضیّه سؤال کردند حضرت در جواب مرقوم داشتند بلی همان جا قبر جدّ بزرگوارم امیر المؤمنین علیه السّلام است.
هارون امر کرد با سنگ بنائی بر قبر آن حضرت ساختند که معروف شد بتحجیر هارونی این خبر در اطراف شهرت پیدا نمود مؤمنین از اطراف شدّ رحال نموده بزیارت آن حضرت میآمدند فلذا جناب سید ابراهیم مجاب هم همین که فرصتی بدست آورد از شیراز عازم زیارت شد پس از فراغت از زیارت در کربلای معلی ندای حق را لبّیک گفته و از دنیا رفت و در جوار قبر جدّ بزرگوارش حضرت ابا عبد اللّه الحسین علیه السّلام دفن شد که الحال قبر شریفش در گوشۀ شمال غربی رواق آن حضرت مزار دوستان است.
----------
[۲]: ۲) این قبری است که حفر نموده او را نوح پیغمبر برای علی وصی محمد صلّی اللّه علیه و آله قبل از طوفان به هفتصد سال.
#شبهای پیشاور....
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ماجرای روضههای ساده پیرزنی که حضرت زهرا سلام الله علیها مهمانش بودند. عمل که خالصانه باشد، نتیجهاش شگفتانگیز است.
🎙استاد عالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مداحی «باز شبیه باران می بارم، من فقط حسین رو دوست دارم، کاش برا زیارت مخصوصش، #اربعین بیام پابوسش، این ارادتو از امام رضا ع دارم»🎤 سید رضا نریمانی
سلام لطفا
#اندڪی_تأمل🇮🇷👇
eitaa.com/joinchat/3717922818Ca7721d8525
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اولین گروهی که با #امام_زمان (عج) وارد جنگ خواهند شد...🎙استاد حسین انصاریان
◾️◾️◾️◾️◾️◾️
۱۰۰. بر پرچم حضرت مهدی نوشته شده است: بیعت برای خداوند است. منتخب الاثر
۱۰۱. ضروری ترین، مهم ترین و لازم ترین دعایی که باید مردم در زمان غیبت انجام دهند، دعا برای ظهور امام زمان (عجّل اللَّه فرجه الشریف) است. صحیفه مهدیهhttps://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🗓 شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱
🗓 ۲۲ محرم ۱۴۴۴
🗓 20 اوت 2022
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
🔹 #نماز #حاجت روز شنبه
🔹 به روایت سيّد ابن طاووس از حضرت عسکرى عليه السّلام:
در كتاب هاى پدرانم خواندم كه هركه در روز شنبه چهار ركعت نماز بجا اورد و در هر ركعت آن سوره هاى حمد و قل هو اللّه و اية الكرسى را بخواند، خدا او را در درجه پيامبران و شهدا و صالحان بنويسد كه نيكو رفيقانى هستند.
🌹 #جهت #حاجت #روایی
🌹 امام حسین علیه السلام فرمودند: «از پیغمبر اکرم صل الله و علیه و آله و سلم روایت شده، هرکس جهت حوائج تا هفت روز هر روز این اذکار را هزار بار بخواند حاجت روا گردد.»
🌹 شما می توانید با زمزمه و خواندن ذکر هر روز در طول هفته به تعداد ۱۰۰ مرتبه به آرامش خاصی برسید.
🗓 #ذکر روز #شنبه ۱۰۰ مرتبه : یا رَبِّ الْعالَمِین "ای پروردگار جهانیان"
🗓این ذکر که مربوط به روز شنبه است به نام رسول خدا صل الله و علیه و آله و سلم میباشد، روایت شده است که هر کس این ذکر را بخواند بی نیاز می شود و در این روز زیارت حضرت رسول الله (صل الله و علیه و آله و سلم) خوانده شود.
✅ برای #حجامت و #خون دادن روز خوبی است.
⛔️ برای #اصلاح #سر و #صورت روز خوبی نیست
⛔️ برای گرفتن #ناخن روز خوبی نیست.
✅ برای #زایمان روز خوبی است.
✅ برای #مسافرت رفتن روز خوبی است.
⛔️ برای برش و دوخت #لباس روز خوبی است
⏰ ذات الکرسی عمود ۱۲:۴۴
🤲 دعا در زمان ذات الکرسی مستجاب است.
🗓 ذات الکرسی مخصوص روز #شنبه است
☀️ رویدادهای مهم امروز در تقویم خورشیدی:
🔹درگذشت میرزا رضا کلهر، نامدارترین خوشنویس دوره قاجاریه (1271ش)
🔸وینستون چرچیل نخست وزیر انگلیس وارد تهران شد. ژنرال ویول فرمانده کل نیروی هندوستان همراه او بود. قوام السلطنه نخست وزیر پیرامون مسائل ایران و جنگ با چرچیل مذاکره کرد. چرچیل پس از 24 ساعت توقف در تهران به مسکو پرواز نمود (1321ش)
🔹آغاز دوره پنجم مشروطه و دوران سیاه دیکتاتوری شاه و سلطه آمریکا (1332ق)
🔸در تمام شهرهای ایران حکومت نظامی برقرار شد.(1332ش)
🔹حکم برکناری ناصرقلی اردلان، محمدعلی کشاورز صدر، محمدعلی مقدم، سرتیپ مظفری و محمد نخجوان از استانداری های آذربایجان، اصفهان، گیلان، خوزستان و فارس صادر شد.(1332ش)
🔸تغییر نام پیمان بغداد به سازمان پیمان مرکزی، موسوم به "سنتو" (1338ش)
🔹در جلسه فوق العاده امروز مجلس شورای ملی، لایحه دولت مبنی بر برقراری حکومت نظامی در اصفهان برای مدت یک ماه به تصویب رسید (1357ش)
🔸مجلس شورای ملی در جلسه امروز خود، لایحه دولت را مبنی بر برقراری حکومت نظامی در اصفهان برای مدت یک ماه تصویب کرد.(1357ش)
🔹از ساعت 12:45 الی 13:40، مراسمی در تهران با حضور حدود 80 نفر و سخنرانی درباره به آتش کشیدن سینما رکس آبادان در مسجد حضرت عباس واقع در خیابان خاوران برگزار شد.(1357ش)
🔸در ساعت 22:30، مراسمی در تهران با حضور جمعیتی حدود 10 هزار نفر و سخنرانی آقایان محمد جواد باهنر و شیخ محمد مفتح در مسجد قبا بر گزار شد. در این مراسم تعدادی اعلامیه درباره حوادث شهرهای اصفهان و شیراز و همچنین اعلامیهای دستنویس درباره آتشسوزی سینما رکس آبادان در میان جمعیت توزیع شد.(1357ش)
🔹شهادت شهید غلامرضا ابراهیمی (1363ش)
🔸اعلام آمریکا مبنی بر اشتباه در حمله به هواپیمای مسافربری ایران (1367ش)
🔹اعلام دبیرکل سازمان ملل متحد مبنی بر آغاز آتشبس میان ایران و عراق (1367ش)
🔸شهادت شهید حسن شوکت پور (1368ش)
🔹افتتاح شبکه استانی سیما در اصفهان (1375ش)
🔸رحلت محمدحسین بهجتی؛ شاعر و روحانی فرزانه (1386ش)
🌙 رویدادهای مهم امروز در #تقویم هجری قمری:
🔹ورود امیرالمؤمنین علی علیهالسلام به صفین جهت نبرد با سپاه معاویه (37ق)
🔸تولد "حسن بن حسن" معروف به "ابن هیثم" ریاضیدان شهیر اسلام و جهان (354ق)
🔹رحلت "شیخ طوسی" عالم شهیر شیعه و مؤسّس حوزهی علمیهی نجف اشرف (460ق)
🔸وفات "ملاسعد تفتازانی" فقیه و دانشمند نامی مسلمان (792ق)
🔹آغاز جنگ چالدران بین پادشاهی ایران و امپراتوری عثمانی (920ق)
🔸ولادت محمد آصف محسنی (۵ اردیبهشت ۱۳۱۴ش) (1354ق)
🔹درگذشت آیتالله بیوک خلیلزاده مروج (1422ق)
🎄 رویدادهای مهم امروز در تقویم میلادی:
🔹درگذشت "خورشید جی کاما" ایرانشناس هندی (1909م)
🔸مرگ "ویلْفِردو پارِتو" فیلسوف برجسته ایتالیایی (1923م)
🔹تهاجم ارتش پیمان ورشو به چکسلواکی و اشغال این کشور (1968م)
🔸روز استقلال "استونی" از اتحاد جماهیر شوروی سابق (1991م)
🔹درگذشت اریک نویچ از نویسندگان بزرگ آلمانی (2013م)
🔸روز ملی "مجارستان"