سبزیجات کاشته شده در ظرف فلزی 😍
با کاشت سبزیجات با یک تیر چند نشون میزنید😉
هم از بوی خوش و خواص اونها استفاده میبرید
هم از زیبایی و سرسبزی اونها لذت میبرید
و هم سبزیجات کاشت خودتون رو میل میکنید😋
کاملا ارگانیک و بدون هیچ گونه سم و کود شیمیایی 😊
🔻 باغبانی در منزل را با ما تجربه کنید 🔻
https://eitaa.com/zandahlm1357
فصل اول : در فضيلت حمام🌺👇
منقول است كه عمر گفت كه بد خانه ايست حمام ، عورت را ظاهر مى كند و پرده را مى درد.
حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام فرمود كه نيكو خانه ايست حمام ، جهنم را بياد ميآورد و چرك را از بدن ميبرد.
از حضرت امام موسى عليه السلام منقول است كه حمام يك روز در ميان ، گوشت بدنرا زياد ميكند و هر روز رفتن ، پيه گرده ها را مى گدازد و بدنرا لاغر ميكند.
از سليمان جعفرى منقول است كه گفت بيمار شدم تا آنكه گوشتم همه تحليل رفت ، بخدمت حضرت امام رضا عليه السلام رفتم ، فرمود كه ميخواهى گوشت بدنت برگردد، گفتم : بلى ، فرمود كه يك روز نه يك روز بحمام برو، كه گوشت بدنت عود ميكند و زينهار كه هر روز مرو، كه باعث مرض سل مى شود.
در حديث ديگر فرمود كسيكه خواهد فربه شود، يك روز بحمام برود و يك روز نرود، و كسى كه گوشت زياد داشته باشد و خواهد كه لاغر شود، هر روز بحمام برود.
از حضرت امام محمد باقر عليه السلام منقول است كه بهترين دواهاى شما حقنه و حجامت كردن و دوادر بينى چكانيدن و حمام است .
در روايت ديگر وارد شده است كه هر كه ايمان بخدا و روز قيامت داشته باشد، بايد كه زنش را بحمام نفرستد و علما تاءويل كرده اند به دو وجه ، اول اينكه اين در بلاديست كه در آن بلاد باعتبار گرمى هوا احتياج ندارند زنان بحمام رفتن ، دوم آنكه مراد آنست كه زن خود را رخصت دهد كه براى سير كردن بحمامها رود.
منبع:
کتاب #حِلْیَة_المُتَّقین به معنای (زینت پرهیزکاران) یکی از کتب فارسی #علامه_مجلسی_ره
https://eitaa.com/zandahlm1357
فصل دوم : در آداب داخل شدن و بيرون آمدن و دعائيكه بايد خواند🌺👇
در احايث معتبره وارد شده است كه هر كه ايمان بخدا و روز قيامت دارد، بايد كه بى لنگ داخل حمام نشود.
از حضرت امام جعفر صادق عليه السلام منقول است كه هر كه با لنگ بحمام داخل شود، حقتعالى گناهان او را بپرده ستر بپوشاند.
در حديث ديگر فرمود هر كه داخل حمام شود و ديده خود را از نظر كردن بعورت ديگران بپوشاند، حق تعالى او را از حميم جهنم ايمن گرداند.
حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم نهى فرمود از غسل كردن در زير آسمان بى لنگ و از داخل شدن در نهرها بى لنگ و فرمود كه در نهرها، ساكنان هستند از ملائكه و نهى فرمود از داخل شدن حمام بى لنگ .
#ادامه_دارد...
منبع:
کتاب #حِلْیَة_المُتَّقین به معنای (زینت پرهیزکاران) یکی از کتب فارسی #علامه_مجلسی_ره
https://eitaa.com/zandahlm1357
📌 دارنده چک تا چه تاریخى میتواند علیه صادر کننده چک طرح دعوى کند؟
دکتر ربیعا اسکینی:
🔹 تا زمانی که چک از امتیازات قانون تجارت استفاده می کند می تواند علیه صادر کننده مستند به چک به عنوان سند تجارى طرح دعوى کند و هم در صورت تقاضاى تامین خواسته از پرداخت خسارت احتمالى معاف باشد و هم خسارت تاخیر تادیه را با توجه به تبصره الحاقى به ماده ٢ قانون صدور چک از تاریخ چک مطالبه کند و نه بر اساس ماده ٥٢٢ قانون ایین دادرسى مدنى از تارخ مطالبه.
🔹شرط استحقاق دارنده به استفاده از مزایاى فوق ان است که دارنده ظرف مهلت قانونى به بانک محالعلیه رجوع کند و ظرف پنج سال از تاریخ صدور گواهى عدم موجودى طرح دعوى کند.
🔹دلیل تکلیف دارنده به رجوع به بانک ظرف یک سال این است که چک مشابه برات به رویت است و از جهات عدیده از مقرات قانون تجارت راجع به برات تبعیت میکند(ماده ٣١٤ ق ت) و از جمله ماده ٢٧٤ قانون تجارت.
🔹هر گاه دارنده چک ظرف این مدت به بانک مراجعه نکند و گواهى عدم یا کسر مو جودى نگیرد دیگر سند او عنوان چک ندارد و بنابر این هم باید خسارت احتمالی بدهد وهم خسارت تاخیر برای او باید با توجه به ماده ٥٢٢قانون ا.د.م مورد حکم قرار گیرد و نه تبصره الحاقى به ماده ٢ قانون صدور چک.
🔹امتیازات مزبور در فرضى نیز برای دارنده وجود ندارد که او ظرف یک سال به بانک رجوع کرده ولی ظرف ٥ سال منعکس در ماده ٣١٨ قانون تجارت طرح دعوی نکرده است در این فرض هم دارنده برای آن که بتواند قرار تامین مطالبه کند باید خسارت احتمالی پرداخت کند و خسارت تاخیر تادیه برای او از تاریخ مطالبه احتساب می شود و نه از تاریخ چک.
https://eitaa.com/zandahlm1357
اطلاعیه جدید بانک مرکزی در مورد چک ‼️
به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، باتوجه به اینکه قانون صدور چک پس از تصویب آن در 1355.4.16 طی ادوار مختلف و در چند مرحله در معرض تغییر بوده و اصلاحات یاد شده بر مبنای شرایط اقتصادی و اقتضائات حاکم آن دوره بوده است، طی سالهای اخیر مجلس شورای اسلامی مجدداً با مشارکت دستگاههای ذیربط نسبت به انجام تغییراتی با رویکرد کاهش تعداد چکهای برگشتی و افزایش اعتبار چک اقدام کرد.
باتوجه به شرایط اقتصادی کنونی کشور و روند افزایشی تعداد چکهای برگشتی، اتخاذ تدابیر لازم نیازمند وجود مبانی قانونی قابل اتکا بوده که در نسخه اصلاحی قانون صدور چک، سازوکارها و ابزارهای قانونی لازم پیش بینی شده و این مهم محقق شد.
لازم به ذکر است افزایش نظارت دقیق بر اعطای دسته چک به مشتریان و ایجاد شرایط پیشگیرانه در این خصوص میتواند منجر به اعتمادسازی بیشتر در انجام مبادلات شده و تبعاً از به وجود آمدن زمینههای گوناگون برای جرایم مختلف جلوگیری به عمل خواهد آورد. در این راستا طرح اصلاح قانون صدور چک متضمن تغییرات و اصلاحاتی در برخی موارد قانون مورد اشاره در جلسه علنی 13.08.1397 مجلس شورای اسلامی تصویب و متعاقباً پس از تأیید شورای نگهبان تحت عنوان «قانون اصلاح قانون صدور چک» ابلاغ شد.
متعاقب تصویب قانون مذکور، بانک مرکزی با همکاری کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس، طی برگزاری جلسات متعدد با حضور نهادهای ذیربط، اقدام به بررسی ابعاد تغییرات ایجاد شده کرده است. براین اساس و متعاقب این امر، تغییرات و اصلاحات لازم، تدوین و موارد طی بخشنامه شماره 468511.97 مورخ 28.12.1397 مدیریت کل اعتبارات این بانک برای اجرا به شبکه بانکی اعلام شده است.
اهم موارد که پیش از این به شبکه بانکی برای اجرا ابلاغ شده است، به شرح زیر به آگاهی هم وطنان گرامی میرسد:
1- مهلت 10 روزه برای ارسال اطلاعات چکهای برگشتی به سامانه بانک مرکزی لغو شده و به محض صدور گواهینامه عدم پرداخت، بانکها مکلف به ارسال اطلاعات مذکور به این سامانه هستند.
2- بانکها مکلف به درج کد رهگیری بر روی گواهینامه عدم پرداخت صادره بوده و بدیهی است به گواهینامه فاقد کد رهگیری در مراجع قضائی و ثبتی ترتیب اثر داده نخواهد شد.
3- به استناد تبصره 2 ماده 5 مکرر، اطلاعات چکهای برگشتی اشخاص حقوقی در سابقه امضاکنندگان آنها نیز نمایش داده خواهد شد و خروج اشخاص مذکور از شرکت تاثیری در موضوع فوق نخواهد داشت.
4- در خصوص واریز کسری مبلغ چک به حساب توسط صادرکننده برای رفع سوء اثر از آن، مدت زمان مسدودی مبلغ در حساب از دو سال به یک سال کاهش یافته است.
5- در صورت ارائه هر یک از مدارک مربوط به رفع سوء اثر از چکهای برگشتی مذکور در متن قانون (لاشه چک، رضایتنامه رسمی از دارنده چک، نامه رسمی از مرجع قضائی یا ثبتی ذی صلاح مبنی بر اتمام عملیات اجرایی در خصوص چک؛ حکم قضائی مبنی بر برائت ذمه صاحب حساب درخصوص چک) پیش از یک سال از تاریخ انسداد مبلغ چک، بانک میبایست نسبت به رفع انسداد از مبلغ مسدود شده اقدام کنند
https://eitaa.com/zandahlm1357
#نحوه_محاسبه_مهریه_بعد_از_فوت_زوج
🔺به غیر از مهریه وجه نقد هر نوع مهریه مثل سکه به همان قیمت روز مطالبه قابل وصول از ماترک شوهر است. حتی اگر شوهر زودتر فوت کرده باشد.
🔸اگر مهریه زن وجه رایج است (نه سکه یا اموال منقول و غیرمنقول) براساس «شاخص» سال فوت شوهر باید مهریه را محاسبه کند.
🔺فرض کنیم زنی پس از ۲ سال از تاریخ فوت همسرش میخواهد مهریه خود را مطالبه کند، آنچه مسلم است این دعوی باید به طرفیت ورثه متوفی که ترکه (اموال به جا مانده از متوفی) را پذیرفتند، در دادگاه طرح و اقامه شود.
🔸مثال: اگر شوهر در سال ۹۳ فوت کرده ولی همسر او در سال ۹۷ مهریه را به اجرا گذاشته و مهریه سکه باشد، همان قیمت که سکه در زمان وصول و پرداخت ملاک است.
🔸اما اگر مهریه زوجه وجه نقد باشد می دانیم که به نرخ روز محاسبه می شود و اما تا زمان فوت شوهر به نرخ روز محاسبه می شود و نه زمان مطالبه زوجه
🔺لزوم پرداخت سهم زن از ترکه
🔸ورثه تا سهم زن را ندادهاند، نباید در بنا و چیزهایی که زن از قیمت آنها ارث میبرد، بدون اجازه او تصرّف کنند
🔸چنانچه پیش از دادن سهم زن، اینها را بفروشند، در صورتی که زن معامله را اجازه دهد، صحیح وگرنه نسبت به سهم او باطل است.
https://eitaa.com/zandahlm1357
💠#قسمت_چهارم داستان جذاب و واقعی ✅🌹 #قیمت_خدا 🌹✅ : عهدی که شکست
چند ماه گذشت ... زمان مرگم رسیده بود اما هنوز زنده بودم... درد و سرگیجه هم از بین رفته بود ...
رفتم بیمارستان تا از وضعیت سرم با خبر بشم ... آزمایش های جدید واقعا خیره کننده بود ... دیگه توی سرم هیچ توموری نبود ... من خوب شده بودم ... من سالم بودم ...
اونقدر خوشحال شده بودم که همه چیز رو فراموش کردم ... علی الخصوص قولی رو که داده بودم ... برگشتم دانشگاه ... و زندگی روزمره ام رو شروع کردم ... چندین هفته گذشت تا قولم رو به یاد آوردم ...
با به یاد آوردن قولم، افکار مختلف هم سراغم اومد ...
- چه دلیلی وجود داشت که دعای اون زن مسلمان مستجاب شده باشه؟ ... شاید دعای من در کلیسا بود و همون زمان تومور داشت ذره ذره ناپدید می شد و من فقط عجله کرده بودم ... شاید ... شاید ...
چند روز درگیر این افکار بودم ... و در نهایت ... چه نیازی به عوض کردن دینم بود؟ ... من که به هر حال به خدا ایمان داشتم ...
تا اینکه اون روز از راه رسید ... روی پلکان برقی، درد شدیدی توی سرم پیچید ... سرم به شدت تیر کشید ... از شدت درد، از خود بی خود شدم ... سرم رو توی دست هام گرفتم و گوله شدم ... چشم هام سیاهی می رفت ... تعادلم رو از دست دادم ... دیگه پاهام نگهم نمی داشت ... نزدیک بود از بالای پله ها به پایین پرت بشم که یه نفر از پشت من رو گرفت و محکم کشید سمت خودش ... و زیر بغلم رو گرفت... به بالای پله ها که رسیدیم افتادم روی زمین ...
صدای همهمه مردم توی سرم می پیچید ... از شدت درد نمی تونستم نفس بکشم ... همین طور که مچاله شده بودم یه لحظه به یاد قولی که داده بودم؛ افتادم ...
- خدایا! غلط کردم ... من رو ببخش ... یه فرصت دیگه بهم بده ... خواهش می کنم ... خواهش می کنم ... خواهش می کنم ...
⬅️ادامه دارد...
🌹https://eitaa.com/zandahlm1357
🍃🌹
🌹🍃🌹🍃🌹
✨🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
🌸🍃🌸🍃
#سواد_زندگي
یک روز می فهمی که عاقبت ، این تویی که برای خودت می مانی و آدم ها هرچقدر هم عزیز و هرچقدر هم نزدیک ؛ دنبالِ زندگی و آرزوهای خودشان می روند .
روزی به خودت می آیی ،
روزی که تارهای سفید موهایت در نبرد تن به تن با تارهای سیاه ، پیروز شده اند ،
و تو مانده ای و حسرتِ کارهایی که نکرده ای ، لذتی که نبرده ای و زمانی که برای خودت نگذاشته ای !
تو مانده ای و آرزوهایی که برای رسیدنشان دیر است ...
روزی تو پیر خواهی شد و این "برای دیگران بودن ها" و خودت را فراموش کردن ها ، حریفِ حسرت و بغض های شبانه ات نخواهند شد !
https://eitaa.com/zandahlm1357
سوره بقره (آیات۳۱تا۳۳)
وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَآءَ كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلَآئِكَةِ فَقَالَ أَنْبِئُونِي بِأَسْمَآءِ هَٰٓؤُلَآءِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (٣١)
سپس علم #اسماء [= علم اسرار آفرینش و نامگذاری موجودات] را همگی به #آدم آموخت. بعد آنها را به فرشتگان عرضه داشت و فرمود: «اگر راست میگویید، اسامی اینها را به من خبر دهید!»
قَالُوا سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَآ إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَآ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ (٣٢)
#فرشتگان عرض كردند: «منزهی تو! ما چیزی جز آنچه به ما #تعلیم دادهای، نمیدانیم؛ تو دانا و حكیمی.»
قَالَ يَآ آدَمُ أَنْبِئْهُمْ بِأَسْمَآئِهِمْ فَلَمَّآ أَنْبَأَهُمْ بِأَسْمَآئِهِمْ قَالَ أَلَمْ أَقُلْ لَكُمْ إِنِّيٓ أَعْلَمُ غَيْبَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَأَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَمَا كُنْتُمْ تَكْتُمُونَ (٣٣)
فرمود: «ای آدم! آنان را از اسامی (و اسرار) این #موجودات آگاه كن.» هنگامی كه آنان را آگاه كرد، خداوند فرمود: «آیا به شما نگفتم كه من، #غیب آسمانها و زمین را میدانم؟! و نیز میدانم آنچه را شما #آشكار میكنید، و آنچه را #پنهان میداشتید
https://eitaa.com/zandahlm1357
1_13462492.mp3
653.2K
⚜ فرازهایی آرامش بخش و واقعا زیبا
#حاج_محسن_حاجی_حسنی_کارگر
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/zandahlm1357
( #معرفت_و_بیعت_با_موعود_از_غدیر_تا_ظهور )
عبارت پنجم ،معرفی امام زمان ارواحنافداه در خطبه ی غدیر خم
« أَلَا إِنَّهُ غالب کُلِّ قَبِیلَةٍ مِن أَهلِ الشِّرک و هادیها»
« آگاه باشید که او غلبه کننده بر تمامی قبیله های اهل شرک و هدایت کننده ی آنهاست.»
در این عبارت دو نکته، مهم و قابل توجه به نظر می رسند: یکی این که در این عبارت دو ویژگی را در امام زمان (ارواحنافداه) معرفی می کند که یکی از آن غالب بودن و دیگری هادی بودن برای دسته مغلوب است.
باید توجه داشت که بسیاری از افراد غالب و پیروز، ویژگی هادی بودن را ندارند؛ یعنی خیلی از افراد نمی توانند همه صفات متضاد و متناقض را با هم و در آنِ واحد در وجودشان داشته باشند، ولی ائمه (علیهم السّلام) دارای این نوع ویژگی ها هستند. مثلاً امام علی (علیه السّلام) هم یک جنگ جوی شجاعِ به تمام معناست و هم وقتی بچه یتیمی را می بیند، تمام پشتش به لرزه درمی آید و گریه می کند. امام زمان (ارواحنافداه) هم جامع این دو صفت متضاد است؛ یکی «غالب کَلِّ قَبِیلَة»، و دیگری «هادیها» است. یعنی ضمن این که غلبه دارد، ولی با قهر و غلبه آن ها را از بین نمی برد؛ بلکه هدایت می کند. از همین جمله فهمیده می شود که وقتی امام زمان ارواحنافداه ظهور می کند، تمام وجودش زور و غضب نیست.
باید امام را اینگونه به عالم معرفی کنیم نه یک فرد خون ریز که بیاید کشت و کشتار می شود..
حضرت ابتدا اتمام حجت می کنند؛ مثل آن روایاتی که می گویند در لحظه ی آغازین ظهور از جانب کعبه ندا می دهد که مردم به سوی حق بیایند که بیان کننده ی هدف حضرت که همان هدایت است می باشد..
در زیارت آل یاسین می خوانیم: « السلام علیک ایها العلم المنصوب و العلم المصبوب و الغوث و الرحمة الواسعه» که صفت « واسعه» در مورد امام زمان (ارواحنافداه) به کار رفته است و این یعنی رحمتشان فراگیر است و معلوم می شود چیزی که غلبه دارد، رحمت امام زمان است تا انتقام و از بین بردن مشرکان.
چون ائمه مُظِهر و مَظهَر تمام نمای صفات جمال و جلال خداوند هستند و یکی از صفات جمال خداوند این است: « یا من سبقت رحمتُه غضبَه»؛ یعنی ای کسی که رحمتش بر غضبش پیشی گرفته است. با این بیان که در مورد خداوند اصل بر این است که رحمت کند ولی به خاطر دوام امواج خروشان رحمت، غضب نیز می کند. غضب خداوند به خاطر این است که مزاحمین رحمت را کنار بزند، تا رحمت ادامه پیدا کند. لذا امام زمان ارواحنافداه هم می آید تا موانع انتشار رحمتش را برچیند و این موانع چیزی جز مشرکان و ملحدان نیستند.
پس غضب برطرف کننده و بستر ساز رحمت واسعه و فراگیر حضرت است...
این کلام پیامبر رحمت صلی الله علیه و آله در مقابل مسلمان است و نتیجه ی کلامش این است ،اگر وصی پیامبر و غدیر را فراموش کنید اهل شرک خواهید بود ولو تمام عمر در نماز و حج باشید....
و پیام دیگر این کلام این است که ، تنها راه بر چیده شدن شرک و الحاد در عالم هستی و هدایت تمام مشرکین به توحید...صلح و دوستی در طریق ظهور وارث غدیر است..
https://eitaa.com/zandahlm1357
روزنامچه
روزنامچه دفتری است برای ثبت حساب و یا اعمال و احوال روزانه دوایر مختلف آستان قدس.
کاربرد دفاتر روزنامچه در آستان قدس از دورۀ صفوی مشهود است. دفاتر روزنامچه مطابق معمول آن زمان، محلی برای درج حساب و یا شرح اعمال و احوال روزانه بوده است. در آستان قدس نیز هر یک از بخش ها و دوایر آستان قدس شرح کارکرد روزانۀ خود را در دفتر روزنامچۀ مخصوص به خود ثبت می کرده اند.
این دفاتر که دارای تنوع نسبتاً زیادی است، موضوعات متنوعی را نظیر ثبت روزانه اسامی خدمه کشیک و حضور و غیاب آنان، گزارش دفن اموات در حرم و شرح کارکرد روزانۀ دوایر مختلف آستان قدس نظیر تعمیرات، روشنایی، مهمانسرا و دارالشفاء را شامل می شده است.
اسناد روزنامچه، علاوه بر ارائۀ بخشی از دیوان سالاری اداری آستان قدس، به لحاظ اطلاعات جنبی خود نیز قابل ارزش و اهمیت است. برای مثال از روزنامچه های تعمیرات، زمان و نوع تعمیرات صورت گرفته در ابنیه
حرم روشن می شود. از روزنامچه های دارالشفا، شمار بیماران و نوع ادویه و اغذیه مصروف آنان و از گزارشهای دفن اموات، نام برخی از بزرگان مدفون در حرم رضوی قابل شناسایی است.[1]
منبع: دایره المعارف آستان قدس رضوی؛ بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
نکاتی در باب وضو
برخی از مردم بدلیل کم توجهی به برخی مسائل، وظیفه خود را بر عکس انجام می دهند، مثلاً:
کسی که نمیداند وضو گرفته یا نه باید وضو بگیرد.
ولی کسی که نمیداند وضویش باطل شده یا نه، لازم نیست دوباره وضو بگیرد.
اگر انسان در بین نماز شک کند وضو گرفته یا نه، نمازش باطل است.
ولی اگر پس از خواندن نماز شک کند با وضو بوده یا نه، نماز خوانده شده صحیح است ولی برای نمازهای بعدی باید وضو بگیرد.
توضیح المسائل امام خمینی م 301 تا 304
برخی از مردم نماز خود را در جایی که قاب عکس یا تصویر دیگران هست، اقامه می کنند.
در حالی که نماز خواندن در جایی که تصاویر روح دار وجود دارد، اگرچه روبروی نمازگزار نباشد، مکروه است.
بنابراین بهتر است تصاویر در هنگام نماز پوشانده شود.1
نکته: نماز خواندن روبروی آینه نیز، چنین است.
1. اجوبة الاستفتائات س 375