#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
مباهات خداوند به عمل امیرالمؤمنین (علیه السلام) و نزول آیه شیعه و سنی بالاتفاق از رسول خدا (صلی الل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
شجاعت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در نبرد خیبر
با پیمان شکنی قوم یهود و توطئه برای قتل پیامبر (صلی الله علیه و آله) و از بین بردن اسلام، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) با سپاهی مجهز به سمت ایشان به راه افتاد.
خیبر قلعههای هفتگانه ای بود که بنی نضیر و بنی قینقاع بعد از پیمان شکنی به آن کوچ کرده بودند. دژهای هفتگانه «خیبر»، هر کدام نام مخصوصی داشتند: ناعم، قموص، کتیبه، نسطاه، شق، وطیح، سلالم.
همچنین، برای حفاظت و کنترل اخبار خارج دژ، در کنار هر دژی، برج مراقبت ساخته شده بود، تا نگهبانان برج ها، جریان خارج قلعه را به داخل گزارش دهند، و طرز ساختمان برج و دژ طوری بود،
که ساکنان آنها بر بیرون قلعه کاملا مسلط بودند و با منجنیق و ادوات جنگی میتوانستند دشمن را سنگ باران کنند.
در میان این جمعیت بیست هزار نفری، دو هزار مرد جنگی و دلاور بود که فکرشان از ذخایر فراوان آب و غذا کاملا آسوده بود. این دژها آنچنان محکم و آهنین بودند که سوراخ کردن آنها امکان نداشت، و کسانی که میخواستند خود را به نزدیکی قلعه برسانند، با پرتاب سنگ مجروح و یا کشته میشدند.
مسلمانان، که در برابر چنین دشمن مجهز و نیرومندی قرار گرفته بودند، باید در تسخیر این دژها از هنرنمایی نظامی و تاکتیکهای جنگی حداکثر استفاده را بنمایند.
نخستین کاری که انجام گرفت، این بود که شبانه تمام نقاط حساس و راه ها، به وسیله سربازان اسلام اشغال گردید. این کار بقدری مخفیانه و در عین حال سریع انجام گرفت، که نگهبانان برجها نیز از این عمل آگاهی نیافتند.
صبحگاهان که کشاورزان «خیبر»، با لوازم کشاورزی از قلعهها بیرون آمدند، چشمهای آنها به سربازان دلیر و مجاهد اسلام افتاد، که در پرتو قدرت ایمان و بازوان نیرومند و سلاحهای برنده، تمام راهها را به روی آنها بسته اند، که اگر قدمی فراتر بگذارند، فوراً دستگیر خواهند شد.
این منظره آنچنان آنها را خائف و مرعوب ساخت، که بی اختیار
پا به فرار گذاردند و همگی گفتند: محمد[صلی الله علیه و آله] با سربازانش اینجاست، و به سرعت درهای دژها را سخت بسته و در داخل دژها شورای جنگی تشکیل گردید.
نتیجه شورا این بود که زنان و کودکان را در یکی از دژها، و ذخایر غذائی را در دژ دیگر جای دهند و دلیران و جنگاوران هر قلعه با سنگ و تیر از بالا دفاع کنند و قهرمانان هر دژ در مواقع خاصی از دژ بیرون آیند و در بیرون دژ با دلیران اسلام بجنگند.
دلاوران یهود از این نقشه تا آخر نبرد دست برنداشته، از این جهت توانستند مدت یک ماه در برابر ارتش نیرومند اسلام مقاومت کنند، به طوری که گاهی برای تسخیر یک دژ ده روز تلاش انجام میگرفت و نتیجه ای به دست نمی آمد.
بالاخره پس از فتح چند قلعه، سپاهیان اسلام به طرف دژهای «وطیح» و «سلالم» یورش آوردند. ولی مسلمانان با مقاومت سرسختانه یهود، در بیرون قلعه روبه رو شدند. از این رو، سربازان داوطلب که برای فتح قلعه پیش رفتند، با دادن تلفات سنگین، نتوانستند پیروز شوند و بیش از ده روز با جنگاوران یهود، دست و پنجه نرم کرده، و هر روز بدون نتیجه به لشکرگاه باز میگشتند. [۱]
----------
[۱]: . رجوع شود به: الصحیح من سیرة النبی الاعظم (صلی الله علیه و آله) ۱۷/۶۳ - ۱۹۰.
#هفتمین_زیارت
#فاطمه_سادات_درچه_ای
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
هدیه شاهانه ابواسحاق صابی، اسطرلابی کوچک از یک ارم ساخته بود، و در جشن مهرگان به عندالدوله دیلمی با
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
بطلمیوس گوید: از اینکه سخن اشتباهی نگفته ای راضی تر باش، تا اینکه سخن ناصوابی بگویی.
خوشحالی
افلاطون گوید: خوشحالی تو یکی از عورتهای تو است، پس جز از کسی که اطمینان داری آشکارش نکن.
عفت
نیز میگوید: ناموس خود را حفظ کن تا آبروی تو را حفظ کند.
سکوت
ارسطوطالیس گوید: طی کردن معنا در کلام اندک است.
از ارسطو پرسیدند بهترین باری که آدمی بر دوش میگیرد، چیست؟ گفت: سکوت.
بی نیازی
نیز گوید: بی نیازی تو از چیزی، بهتر از نیاز تو به آن است.
روح بخشنده
نیز گوید: از پست فطرتها جسم آنها و از مردم بخشنده، روحشان برتر است.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
۱۴- تأثیر متقابل ایمان و عبادت تفسیر نماز » تأثیر متقابل ایمان و عبادت چنانکه ایمان، انسان را به
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۱۶- نماز در کلام علی علیه السلام
تفسیر نماز » نماز در کلام علی علیه السلام
حضرت علی علیه السلام بارها در نهج البلاغه از نماز و یاد خدا سخن به میان آورده که در کتابی به نام «نماز در نهج البلاغه» گردآوری شده است. ما در اینجا جملاتی را در مورد فلسفه ذکر و یاد خدا که مهمترین مصداقش نماز است از آن حضرت نقل میکنیم:
می فرماید: «اِنَّ اللَّهَ جَعَلَ الذِّکْرَ جَلاءً لِلْقُلُوبِ تَسْمَعُ بِهِ بَعْدَالْوَقَرَة وَ تُبْصِرُ بِه بَعْدَ العَشوة» [۳] خداوند ذکر و یادش را صیقل روحها قرار داد تا گوشهای سنگین با یاد خدا شنوا و چشمهای بسته با یاد او بینا شوند.
آنگاه حضرت در مورد برکات نماز میفرماید:
«قَدْ حَفَّتْ بِهِم المَلائِکَة وَ نُزّلَتْ عَلَیْهِمُ السَّکینَه وَ فُتِحَتْ لَهُم اَبْوابَ السَّماءِ وَ اُعِدَّتْ لَهُم مَقاعِدَ الکِرامات» فرشتگان آنان را در بر میگیرند و آرامش بر آنان نازل میشود، درهای آسمان بر آنان گشوده و جایگاه خوبی برایشان آماده میشود.
در خطبه ای دیگر میفرماید:
«و اِنَّها لَتَحُتُّ الذُّنُوبَ حَتَّ الْوَرَق وَ تُطلِقُها اِطْلاقَ الرَّبَق» [۱] نماز گناهان را مثل برگ درختان میریزد و گردن انسان را از ریسمان گناه آزاد میکند.
آنگاه در ادامه، تشبیهی جالب از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نقل میفرماید که: نماز همچون جوی آبی است که انسان روزی پنج مرتبه خود را در آن شستشو دهد، آیا دیگر آلودگی باقی میماند؟
در خطبه ۱۹۶ گوشههایی از مفاسد اخلاقی همچون کبر و سرکشی و ظلم را برمی شمرد و سپس میفرماید: درماین این مفاسد نماز و روزه و زکات است. آنگاه در مورد آثار نماز میفرماید:
«تَسْکیناً لِاَطْرافِهِم، تَخْشیعاً لِاَبْصارِهِم، تَذْلیلاً لِنُفُوسِهِمْ، تَخْفیضاً لِقُلُوبِهِم، اِزالَةً لِلْخَیْلاءِ عَنْهُم اِنْ اَوْ حَشَتْهُم الْوَحْشَة آنَسَهُمْ ذِکْرک» نماز به همه وجود انسان آرامش میبخشد، چشمها را خاشع و خاضع میگرداند، نفس سرکش را رام، دلها را نرم و تکبر و بزرگ منشی را محو میکند. به هنگام وحشت و اضطراب و تنهایی، یاد تو موجب انس و الفت آنها
می شود.
البتّه روشن است که همه مردم چنین بهرههایی را از نماز ندارند،
بلکه تنها گروهی هستند که شیفته نماز و یاد خدا هستند و آن را با تمام دنیا عوض نمی کنند.
----------
[۳]: ۳۱) نهج البلاغه، خطبه ۲۲۲.
[۱]: ۳۲) نهج البلاغه، خطبه ۱۹۹.
#تفسیر_نماز
✍محسن قرائتی
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🔷 #علل_سستی_وترک_نماز ❌ تنبلی.قسمت ۱۰ @zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
تا آسمان 188 ؛ تنبلی و سستی 11.mp3
2.8M
🌺🍃برنامه رادیویی تا آسمان
🔷علل سستی وترک نماز
❌ تنبلی.قسمت ۱۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کسی که روی صندلی نشسته و نماز می خواند را چگونه باید انجام دهد؟
#احکام_نماز