۳۷- امتیاز نیّت بر عمل
تفسیر نماز » امتیاز نیّت بر عمل
امتیازی که نیّت کار بر نفس کار دارد، این است که در انجام کار، گاهی ریا و خودنمائی مطرح است امّا در نیتّ چون یک امر درونی است و آثار ظاهری ندارد، ریا و سمعه و امثال آن راه ندارد. امتیاز
دیگر نیتّ بر عمل آنست که همیشه و همه جا ممکن است و شرائط خاصی نمی طلبد امّا انجام یک عمل نیاز به شرائط و امکاناتِ فراوانی دارد.
در روایات، عنوانی است به نام روایاتِ «مَنْ بَلغ» که این دسته روایات میگوید: اگر کسی روایتی شنید که میگوید فلان عمل پاداش دارد و آن عمل را انجام داد، خداوند آن پاداش را به او میدهد گرچه آن روایت درست نباشد، زیرا کسی که به آن حدیث عمل کرده با حسن نیّت انجام داده است.
۳۸- درجات نیّت
تفسیر نماز » درجات نیّت
۱- گاهی ترس از قهر خدا یا طمع به لطف او انسان را به کاری وادار میکند. چنانکه قرآن در این مورد میفرماید: «اُدْعُوهُ خَوْفاً و طَمَعاً» [۱] خدا را در هر حال بخوانید؛ چه حال ترس، چه امید.
و یا در جای دیگری میفرماید: «یَدْعُونَنا رَغَباً وَ رَهَباً» [۲] ما را در حال امید یا ترس میخوانند.
۲- مرحله بالاتر آنست که انسان بخاطر تشکر از الطاف او کاری انجام دهد، گرچه پاداش یا کیفری از جانب خداوند نباشد. چنانکه حضرت علی علیه السلام میفرماید: «لَوْ لَمْ یَتَوَعَّدِ اللَّهُ عَلی مَعْصِیَتِهِ لَکانَ یَجِبُ اَلاَّ یُعْصی شُکْراً لِنِعْمَتِهِ» [۳]
اگر خداوند بر معصیتش وعده عذاب نداده بود، بر انسان لازم بود بخاطر تشکر از نعمتهای او نافرمانی او را نکند.
۳- مرحله بالاتر، قرب به اوست که انسان بدون چشمداشتی به بهشت و یا ترسی از دوزخ، خدا را عبادت کند چون تنها او را شایسته بندگی و عبادت میداند.
۴- بالاترین مرحله آنست که عشق به خدا انسان را به کاری وادار کند، چنانکه علی علیه السلام عشق به مرگ و لقای خدا، از علاقه طفل به پستان مادر بیشتر میداند و حضرت قاسم فرزند امام حسن مجبتی علیهما السلام در کربلا میگوید: مرگ در راه خدا برای من از عسل شیرین تر است.
----------
[۱]: ۱۳۶) سوره اعراف، آیه ۵۶.
[۲]: ۱۳۷) سوره انبیا، آیه ۹۰
[۳]: ۱۳۸) نهج البلاغه، حکمت ۲۹۰..
#تفسیر_نماز
✍محسن قرائتی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
✍ #آثارنماز(۹) نکته دوم در باب اهمیت باور اینکه ما در جنگ هستیم در جنگ نرم در جنگ فرهنگی و دشمن م
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✍ #آثارنماز(۱٠)
میگه نگاه کنین غلامی که در خدمت چند نفر بداخلاق باشه ایشون اذیت میشه آزار می ببینه برعکس کسی که خدمتگزار و خدمتکاری یک فرد باشه اونم یه فرد خوشاخلاق یک فرد با مرام
آیات فراوانه اربابان متفرقون خیر ام الله واحد قهار
آیا ارباب متفرق رب های پراکنده خدایان گوناگون مفید ترن بهترن یا نه یک خدا اونم یک خدای قهار یک خدایی که همه مغلوب اویند.
خب باور به توحید در نماز تقویت میشه توحید ذاتی اشهدان لااله الاالله وحده لاشریک له
شهادت میدم اینرو تکرار میکنم که فقط یک خدا وجود داره و اون خدا شریکی براش متصور نیست شریکی وجود ندارد توحید ربوبی الحمدالله رب العالمین بارها و بارها باید من این روتکرار بکنم روزانه دهها بار تکرار میشه در نمازهای واجب و مستحب که رب عالمیان مربی خلقت مربی آفرینش خداست فقط خداست که پرورش میده
توحید افعالی توحید عبادی من فقط باید خدا رو بپرستم من باید بدونم که اگر تیغ عالم بجنبد ز جای نبرد رگی تا نخواهد خدای
توحید افعالی را با نماز باید در خودم تقویت بکنم به باور تبدیل کنم.
می فرماید در همه کارها از من کمک بگیرید حتی در عبادتت
ما عدل الهی را در نماز داریم می فرماید مالک یوم الدین قیامت برای چیه قیامت بر اینه که احقاق حق بشه برا اینکه عدالت اونجا ظهور و بروز پیدا بکنه می فرماید سبحانالله بارها و بارها داریم تو نماز می خونیم سبحان ربی الاعلی و بحمده یعنی خدا منزه هست از هر عیب و نقص وایراد و ظلم خب این نمازه که داره باور من تقویت میکنه
#سیر_مطالعاتی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
28.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📝 تاریخچه نماز (19 )
زمان نماز های پنجگانه( 1)
#تاریخچه_نماز
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
سلام
درس هفتم
۷-هفتمین مورد از شک های باطل کننده نماز، شک بین چهار و شش یا بیشتره. مثلا در نماز ظهر شک میکنیم که آیا شش رکعت خوندیم یا چهار رکعت.
اگه بعداز مکث و فکر به گمان نرسیدیم باید نمازو بهم بزنیم و دوباره بخونیم.
نکته خیلی خیلی مهم:بعضی از مراجع گفته اند که در این حالت باید بنا رو به چهار بگذاریم و نمازو تموم کنیم و دوسجده سهو به جا بیاریم و نمازو دوباره بخونیم.
یادآوری از گذشته:
۱-چهارمین مورد از شک های باطل شک در نماز های چهار رکعتی قبل از تموم شدن سجده دوم بود که یکی از دوطرف 'دو' باشه.
۲-پنجمین مورد از شک های باطل، شک بین دو و پنج یا بیشتر بود. (گفتیم که این شک کم پیش میاد و اگر در این شک بعداز فکر کردن به گمان نسبت به رکعت پنجم رسیدیم طبیعتاً نماز باطله)
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
💎 جواب کامل شبهه 6️⃣0⃣1️⃣ هدف از خلقت انسان چیست؟ 🔶 اول: فرض کنید شما تازه یک دستگاه رایانه را خ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💎 جواب کامل شبهه
7️⃣0⃣1️⃣ میگویند برای ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف جامعه و افراد باید اصلاح شوند و از طرفی میگویند زمانی که جامعه پر از ظلم و فساد شود امام میآید اینها که تناقض دارند؟
🔶 اول: عبارتی که در روایات فراوان دیده میشود و باعث این پرسش شده است اینگونه است: «یملأ الارض قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و جورا؛ زمین را پر از عدل و داد میکند همانطور که پر از ظلم و ستم شده است».
🔻 این روایت در صدد بیان علایم ظهور نیست و نمیخواهد بیان کند که هرگاه جهان پر از ظلم شد حضرت ظهور خواهد کرد.
🔻 در هیچ حدیثی بیان نشده است که ظهور به شرط گسترش و ازدیاد ظلم، فساد و گناه رخ میدهد، بلکه در تمامی احادیث مربوطه تصریح شده است که «ایشان جهان را پر از عدل و قسط میکند، چنان که پر از ستم و ظلم شده است، یا پیش از ظهور شده بود».
🔻 «کَمَا» یعنی «همانگونه که»، نه «پس از آن که».
🔻 آنچه از این روایت فهمیده میشود آن است که گسترش و توسعۀ عدالت و ریشهکن شدن ظلم و ستم فقط به وسیلۀ امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف انجام میگیرد.
🔷 دوم: در روایت داریم که امام می گوید: دعا بسیار کنید تا فرج اتفاق بیافتد، یا بهترین اعمال امت من انتظار کشیدن برای فرج است. در هیچ روایتی نداریم که جایی گفته شده باشد ظلم و فساد کنید تا فرج نزدیک شود.
🔶 سوم: لازمهی ظهور، نه تنها ازدیاد ظلم و فساد نمیباشد، بلکه برخورداری از پیروان و یاران مناسب برای تحقق این امر مهم میباشد. و بدون یار و نیرو هیچ انقلابی شکل نخواهد گرفت.
🔻 بعنوان مثال امام خمینی رحمة الله در سال 1342، همان امام سال 1357 بودند، اما آن موقع یار نداشتند، و پس از مساعد شدن شرایط، فراهم شدن زمینهها و نیز حضور گسترده پیروان و یاران در سطوح گوناگون قیام نمودند و انقلاب به نتیجه رسید.
🔷 چهارم: در احادیث تصریح شده که آن هنگام، حضرت مهدی علیه السلام، ظهور خواهند کرد که شیعیان، پیروان و یاران بسیاری در سرتاسر جهان دارند که سپاهی مقتدر برای قیام و حکومت جهانی تشکیل میدهند.
🔻 اما، متأسفانه در مورد این دسته از احادیث، هیچ تبلیغ و روشنگری خاصی صورت نگرفته است و فقط به دورغ القا میکنند که جهان باید پر از ظلم و فساد شود تا ایشان ظهور نمایند! در حالی که جهان همیشه، حتی زمان رسول الله صلوات الله علیه و آله نیز پر از کفر، شرک، ظلم، فساد و گناه بوده است. حتی در قرن هفتم با حمله مغول در تمام سرزمینهای اسلامی بت خانهها دوباره رواج پیدا کرد ولی امام زمان ظهور پیدا نکردند.
🔶 پنجم: در روایات میبینیم علت اصلی تأخیر در ظهور کثرت غفلت و گناه، به ویژه در میان شیعیان، میباشد. چنان که خود حضرت فرمودند: «وَ لَوْ أَنَّ أَشْیاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَی اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْیمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَی حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُمْ بِنَا فَمَا یحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلَّا مَا یتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَکرَهُهُ وَ لَا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ؛ اگر شیعیان ما که خداوند توفیق طاعتشان دهد، در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل میشدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمیافتاد، و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان میگشت، دیداری بر مبنای شناختی راستین و صداقتی از آنان نسبت به ما؛ علّت مخفی شدن ما از آنان چیزی نیست جز آن چه از کردار آنان به ما میرسد و ما توقع انجام این کارها را از آنان نداریم». (احتجاج، ج2، ص499)
♦️ ششم: پر شدن زمین از ظلم به معنای پر شدن آن از ظالمان نیست. این پر شدن ظلم یعنی مردم همه مشتاق عدالتاند اما عدهای مستکبر در حال ظلم و ستماند و برای همین مردم برانگیخته میشوند وبدنبال منجی میگردند.
🖇 لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/45
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان