🔆جلد چهارم کتاب «جرعهای از دریا» منتشر شد.
🔻علاقمندان میتوانند این کتاب را از مراکز فرهنگی زیر تهیه نمایند:
● قم، فروشگاه انتشارات کتابشناسی شیعه، نیروگاه، کوچه ۷، پلاک ۲۲،
تلفن: ۰۲۵۳۸۸۰۲۲۳۲
● قم، فروشگاه کتاب طه، مجتمع ناشران، طبقه سوم، پلاک ۳۱۴، تلفن: ۰۲۵۳۷۸۴۸۳۲۶
@zanjani_net
#حدیث_روز
🔸حسین بن ثویر میگوید به حضرت صادق علیهالسلام گفتم: فدايت شوم، من بسيار امام حسين عليهالسّلام را یاد میکنم، در آن هنگام چه بگويم؟
حضرت فرمودند: سه مرتبه بگو «صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّه»
چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد.
🔺کافی ، ج4، ص575، ح2
#زیارت #امام_حسین #کربلا
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 خرید و فروش قسطی کالا
❓ برخی فروشگاهها اجناسی را بهصورت قسطی میفروشند ولی هر تعداد اقساط بیشتر باشد قیمت جنس را نیز افزایش میدهند. آیا این خرید و فروش صحیح است؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍️ فروشنده میتواند قیمت نسیه را بیشتر از قیمت نقد قرار دهد. البته اگر معامله به صورت نقد انجام شده، نمیتواند بعد از انجام معامله، بهخاطر مهلت در پرداخت ثمن، وجه اضافی دریافت کند.
#خرید_قسطی #نسیه
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#حدیث_روز
● همنشینان حضرت صادق (ع)!
ابوبصير مى گويد: خدمت امام صادق(علیهالسلام) رسیدم،
حضرت فرمود: از ابوحمزه ثمالى چه خبر؟
گفتم: فدایتان شوم، وقت آمدنم سالم و تندرست بود.
فرمود: وقتى كه برگشتى سلام مرا به او برسان و به او خبر بده كه در فلان ماه و فلان روز از دنيا مى رود.
گفتم: او دوستداشتنی و از پیروان شماست.
🔹 حضرت فرمود: آرى، هرگاه شيعه، خداترس باشد و در كارهاى خود خدا را در نظر داشته باشد و از گناهان بپرهيزد، همراه ما در مرتبه ما خواهد بود.
ابوبصير مى گويد: برگشتم و طولى نكشيد كه ابوحمزه ثمالى در همان ساعت و روزی که حضرت فرموده بود، از دنيا رفت .
(رُوِيَ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع مَا فَعَلَ أَبُو حَمْزَةَ قُلْتُ خَلَّفْتُهُ صَالِحاً قَالَ إِذَا رَجَعْتَ إِلَيْهِ فَأَقْرِئْهُ السَّلَامَ وَ أَعْلِمْهُ أَنَّهُ يَمُوتُ يَوْمَ كَذَا مِنْ شَهْرِ كَذَا فَقُلْتُ كَانَ فِيهِ أُنْسٌ وَ كَانَ مِنْ شِيعَتِكُمْ فَقَالَ نَعَمْ إِنَّ الرَّجُلَ مِنْ شِيعَتِنَا إِذَا خَافَ اللَّهَ وَ رَاقَبَهُ وَ تَوَقَّى الذُّنُوبَ فَإِذَا فَعَلَ ذَلِكَ كَانَ مَعَنَا فِي دَرَجَتِنَا قَالَ أَبُو بَصِيرٍ فَرَجَعْتُ فَمَا لَبِثَ أَبُو حَمْزَةَ أَنْ مَاتَ فِي تِلْكَ السَّاعَةِ فِي ذَلِكَ الْيَوْمِ)
#شیعه #صفات_شیعیان #امام_صادق
📚 الخرائج و الجرائح؛ ج2؛ ص717
@zanjani_net
#حدیث_روز
▪️حضرت امام صادق علیه السلام:
ای شیعیان! زینت ما باشید نه باعث ملامت و سرزنش ما،
با مردم نیکو سخن بگویید، و زبانتان را حفظ کنید و آن را از زیادهگویی و بدگویی بازدارید.
(مَعَاشِرَ الشِّيعَةِ كُونُوا لَنَا زَيْناً وَ لَا تَكُونُوا عَلَيْنَا شَيْناً قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً احْفَظُوا أَلْسِنَتَكُمْ وَ كُفُّوهَا عَنِ الْفُضُولِ وَ قَبِيحِ الْقَوْلِ)
🔺امالی صدوق، ص 327، ح17
#صفات_شیعیان #امام_صادق
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 خرید سهام شرکتی که بخشی از اموالش حرام است
❓ سهام شرکتی را خریداری کردهام و اکنون فهمیدم که برخی از معاملات آن حرام است و طبعاً بخشی از اموال آن شرکت حرام است. از طرفی اگر بخواهم خمس مال مخلوط به حرام را صدقه بدهم، اطمینان دارم که بلافاصله اموال شرکت مخلوط به حرام میشود. وظیفه من را بیان بفرمایید؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍️ مؤمنین در چنین مواردی مجاز هستند یک پنجم مال حلال مخلوط به حرام را هنگام فروش به فقیر پرداخت کنند. البته اگر علم به وجود حرام ندارند وظیفه ای ندارند.
#سهام #مال_مخلوط_به_حرام #شرکت #خمس
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🔸پرهیز شدید از دروغ
❖ از #بیانات آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
📝... مرحوم [آیتالله] حاج آقا حسین قمی، مقید بودند که حتی یک ذره خلاف واقع نگویند.
نقل شده است که می خواستند به عالمی که برادرشان از دنیا رفته بود، پیام تسلیت بنویسند، یکی از اقازادههای ایشان در این پیام مینویسد: «از درگذشت برادرتان متأثرم. خداوند به شما صبر و اجر دهد».
حاج آقا حسین میگویند: چرا دروغ به من بستی؟ من کجا متأثرم؟ بنویس: «أبقاکم الله» [یعنی: خداوند شما را باقی بدارد].
#دروغ
📚جرعه ای از دریا، ج4، ص523
@zanjani_net
#حدیث_روز
● هدیه برای دختران!
پیامبر گرامی «صلیاللهعلیهوآله» فرمود:
🔹 «مَنْ دَخَلَ السُّوقَ فَاشْتَرَى تُحْفَةً فَحَمَلَهَا إِلَى عِيَالِهِ كَانَ كَحَامِلِ صَدَقَةٍ إِلَى قَوْمٍ مَحَاوِيجَ وَ لْيَبْدَأْ بِالْإِنَاثِ قَبْلَ الذُّكُورِ فَإِنَّ مَنْ فَرَّحَ ابْنَتَهُ فَكَأَنَّمَا أَعْتَقَ رَقَبَةً مِنْ وُلْدِ إِسْمَاعِيل»
🔸 هر که به بازار رود و هدیهای بخرد و برای خانوادهاش ببرد، پاداش او مانند کسی است که برای گروهی از نیازمندان صدقه برده است.[و هنگامی که هدیه را به خانه میبرد]، باید، پیش از پسران، به دختران هدیه بدهد، همانا کسی که دخترش را شادمان کند، مانند کسی است که یک بنده از نسل حضرت اسماعیل را آزاد کرده است.
#هدیه #دختر
📚 وسائل الشيعة؛ ج21؛ ص514
@zanjani_net
💠 رفیق بد!
❖ مرحوم آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی در کتاب «الکلام یجرّ الکلام» درباره شرابخواری و نقش رفیق ناصالح در ترغیب شخص برای ارتکاب معصیت، مینویسد:
📝... حضرت رسول اللّه (صلى اللّه عليه و آله) در باب خمر، به ده طايفه لعن کرده: غرس کننده درخت آن، نگهبان آن، فشرنده آن، خورنده آن، ساقى آن، حامل آن، طـرف عمل آن، فروشنده آن، خريدار آن و خورنده بهاى آن!
پس، همه اينها بار لعنت بر دوش مىگيرند. چه کسى اين بارها را بر دوش آنها گذاشته؟ رفيق بد! با چه چيز؟ با يك خنده که به روى او کرده، با يك کلمه خوش خُلق که به ناف او بسته! او نيز معنى خُلق را نفهميده که چيست، تا خوشى و بدى آن را بفهمد. گمان کرده که خوش خلقى، با خنديدن و خندانيدن است. نه عزيزم! پيغمبر اکرم (صلى اللّه عليه) که در قرآن به خُلق عظيم توصيف شده، نه از جهت اين بود که قاه قاه مىخنديد يا اينكه هر چه مىگفتند قبول مىکرد؛ بلكه از جهت اوصاف حسنهاش بود، از تواضع و رحم و شفقت و نحو اينها . والّا اگر مشرکين به او التماس مىکردند که ما خواهش مىکنيم که يك بار به بت ما سجده کن تا ما در زير سايه تو مفتخر با آن باشيم، آيا ممكن بود قبول کند؟ آيا با قبول کردن آن، خوش خلق، و با رد کردن آن، بد خُلق مىشد؟ حاشا!
دعوت کردن رفيق بد به شراب نيز همينطور است؛ نه قبول کردنش خوش خلقى است و نه رد کردنش بد خلقى؛ چون اين دين است و ربطى به خُلق ندارد. گرچه مقتضاى خُلق، شنيدن حرف رفيق است ولى آن، در جایى است که حرف رفيق، مخالف حرف خالق رفيق نباشد! والا حرف رفيق را بايد بر ديوار زد.
پس کسى که تو را دعوت به شراب يا قمار يا ترياك يا غير آنها که مفسده دنيويه و اخرويه دارد، مىکند، بد خُلق اوست که بر راه سعادت تو خار مىريزد، نه تو که ردّش مىکنى و خار از راه سعادت خود برمىدارى.
اين همه مردمان تبهكار که عالم را گرفته، همه در نتيجه رفيق بد، تبهكار شدهاند. اين است که شاعر، زبان به نصيحت گشوده، مىگويد:
اى برادر برگريز از يار بد
يار بد بدتر بود از مار بد
مار بد تنها تو را بر جان زند
يار بد بر جان و بر ايمان زند!
خوب هم گفته؛ زيرا همين رفيق صديق که تو را هم پياله خود مىکند، وقتى خود، مست باده شد و تو را هم مست و لايعقل کرد، آنگاه، «خر بيار و معرکه بار کن!» در عالم بدمستى، چه فحشهاى عِرضى به تو مىدهد! بلكه گاه کار به ضرب و زخم نيز مىکشد! البته تو خودت بهتر مىدانى؛ چون از ما شنيدن است ولى از تو ديدن!
#رفیق #شراب #خوش_خلقی
#الکلام_یجر_الکلام
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 وکالت در خواندن صیغۀ عقد
❓ آیا مرد و زن میتوانند برای ازدواج، خودشان صیغۀ عقد را بخوانند یا یکی از آنها وکیل دیگری شود و خودش صیغه را بخواند؟
✍️ مرد و زن میتوانند خودشان صیغۀ عقد را بخوانند یا آنکه دیگری را برای خواندن عقد وکیل کنند.
ولی اگر شوهر به وکالت از طرف زن، یا زن به وکالت از طرف شوهر، عقد بخواند، صحیح بودن عقد معلوم نیست و باید احتیاط شود؛ یعنی از یک طرف، بر چنین عقدی اثر زوجیت مترتب نکنند (و اگر میخواهند همسر هم باشند، دوباره عقد صحیح خوانده شود) و از طرف دیگر، زن بدون طلاق (در عقد دائم) یا بدون گذشتن یا بخشیدن مدت (در عقد موقت) با شخص دیگری ازدواج نکند.
#ازدواج #عقد #وکالت
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🔸شیخ بهایی و ادای بدهی
❖ از #بیانات آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
📝... زمانی شیخ بهایی به قرض زیادی (بیش از 1500دینار) مبتلا شد به گونهای که از هیچ راهی قادر به ادای آن نبود و چند روز از شدت همّ و غم، از کارهای خود بازمانده بود.
وی نقل کرده که در همان ایام به دعایی برخوردم و تکرار کردم و از راهی که گمان نمیکردم در مدت کوتاهی دیون من ادا شد. دعای مزبور این است:
«اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاك»
یعنی خدایا با حلالت مرا از مال حرام، و با فضل خودت از غیر خودت، بی نیاز کن.
بعد از نمازها این را تکرار کنید و تعداد ندارد. مضمونش نیز بسیار عالی است.
📚جرعه ای از دریا، ج4، ص382
[حدیث: رسول خدا صلیاللهعلیه و آله فرمود: يَا عَلِيُّ قُلِ اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ فَلَوْ كَانَ عَلَيْكَ مِثْلُ صَبِيرٍ دَيْناً قَضَى اللَّهُ عَنْك. ای علی بگو: اللهم اغننی...، که اگر قرضی به اندازه کوه صبیر (کوه بزرگی در یمن) بر عهده تو باشد، خداوند آن را ادا میکند. (امالی صدوق؛ص388؛ح10)]
#دعا #قرض #بدهی
@zanjani_net
#حدیث_روز
● فروتنی #امام_رضا (ع) و نفی تبعیض!
🔸 مردی از اهل بلخ میگوید: در سفر حضرت رضا(علیهالسلام) به خراسان، همراه ايشان بودم. روزي دستور دادند سفرهای پهن کنند و همه غلامان خود را از سياه گرفته تا ديگران، بر سفره گرد آوردند.
عرض كردم: قربانت گردم! كاش، سفره ايشان را جدا ميكرديد!
امام(علیهالسلام) فرمود: «دست بردار! خداوند تبارك و تعالي يكی است و پدر هم يكی و مادر هم يكی است و پاداش، بر اساس اعمال است».
[كُنْتُ مَعَ الرِّضَا ع فِي سَفَرِهِ إِلَى خُرَاسَانَ فَدَعَا يَوْماً بِمَائِدَةٍ لَهُ فَجَمَعَ عَلَيْهَا مَوَالِيَهُ مِنَ السُّودَانِ وَ غَيْرِهِمْ فَقُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ لَوْ عَزَلْتَ لِهَؤُلَاءِ مَائِدَةً فَقَالَ مَهْ إِنَّ الرَّبَّ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى وَاحِدٌ وَ الْأُمَّ وَاحِدَةٌ وَ الْأَبَ وَاحِدٌ وَ الْجَزَاءَ بِالْأَعْمَالِ]
#مناقب #تواضع #تبعیض
📚 کافی، ج8، ص230، ح296
👉@zanJani_net
#استفتائات
🔸 اعلام نارضایتی مرد، قبل از جاری شدن طلاق وکیل
❓ اينجانب به همسر خويش وکالت بلاعزل برای طلاق داده بودم، اما قبل از جاری شدن صيغه طلاق نارضايتی خود را نسبت به جاری شدن صيغه طلاق به ايشان اعلام نمودم. آيا جاری شدن صيغه طلاق در اين شرايط صحيح است يا خير؟
✍️ اگر موکل قبل از اجرای صيغه طلاق، وکيل را از وکالت اسقاط کند و اسقاط را به وی ابلاغ نمايد، وکالت ساقط میشود و شرط «بلاعزل» مشروع نیست.
#طلاق #عزل #وکالت
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanJani_net
✨عید نورانی میلاد با سعادت امام مهربان و پناه درماندگان، حضرت ثامنالحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام را محضر مقدس امام عصر "عجل الله فرجه الشریف" و همه موالیان و محبین آن حضرت تبریک و تهنیت میگوییم.
@zanjani_net
🔸سفارش آیتالله بروجردی به صداقت در اخبار نشریات
❖ از #بیانات آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
📝... حاج آقا شهاب اشراقی نقل میکرد:
روزی مسعودی، مدیر روزنامه اطلاعات خدمت آقای بروجردی رفت. آقای بروجردی فرموده بود: شما این نشریات و مجلات را بیاهمیت به حساب نیاورید. یکی از نویسندگان در کتاب خود برای اثبات صانع به نوشتهای در روزنامه تایمز لندن استناد کرده است. ممکن است مسأله خبر، این قدر از نظر ارزش اوج بگیرد که برای اثبات این گونه مسائل الهی هم به آن استناد شود.
آقای بروجردی در این دیدار به راست بودن اخبار توصیه میکرد؛ چون راستی و صداقت به نشریه این ارزش را میدهد که بتواند منبع استناد باشد.
📚جرعه ای از دریا، ج4، ص546
#آیت_الله_بروجردی #خبر #صداقت #نشریات
@zanjani_net
#حدیث_روز
● شکر نعمت عافیت!
حضرت امام باقر «علیهالسلام» فرمود:
🔹 هرگاه بلا زدهاى را ديدى، به گونهاى كه او نشنود سه بار بگو:
«سپاس و ستايش خدايى را كه به این بلا گرفتارم نكرد، كه اگر مىخواست مىتوانست چنين كند»
هر كه اين جمله را بگويد، به آن بلا دچار نمىگردد.
🔸 تَقُولُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ إِذَا نَظَرْتَ إِلَى الْمُبْتَلَى مِنْ غَيْرِ أَنْ تُسْمِعَهُ- الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي عَافَانِي مِمَّا ابْتَلَاكَ بِهِ وَ لَوْ شَاءَ فَعَلَ قَالَ مَنْ قَالَ ذَلِكَ لَمْ يُصِبْهُ ذَلِكَ الْبَلَاءُ أَبَداً.
#بلا #دعا #شکر
📚 کافی، ج2، باب الشُكر، ص97، ح20
👉@zanjani_net
🔸 مثل مردم عادی
[بهمناسبت 17ذيالقعده سالروز وفات مرجع شیعیان و مؤسس حوزه علمیه قم، آیتاللهالعظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی «رضوان الله علیه»]
❖ از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
📝... مرحوم حاج شیخ بسیار بیهوا و بیاعتنا به مظاهر و عناوین دنیوی بود. از مرحوم والد شنیدم، میگفتند: مرحوم حاج شیخ در دوره مرجعیتش مانند کسی بود که تازه از ده به شهر آمده است. هیچ کس نمیفهمید که او مرجع تقلید و شخصیت اول اسلام است. برخوردش با برخورد یک طلبه عادی که از ده آمده بود هیچ فرقی نداشت. با اشخاص مثل سایرین شوخی میکرد.
از آقای خمینی شنیدم میفرمود گاهی مرحوم حاج شیخ در مدرس زیر کتابخانه فیضیه مینشست. یک بار بعضی تجار تهران هم بودند. شوخیهایی میکرد که ما میگفتیم الآن اینها از دین بر میگردند و میگویند مرجع تقلید چنین شوخیهایی میکند! بعد برخلاف انتظارمان میدیدیم اخلاص و ارادت آنها به حاج شیخ مضاعف شده است؛ چون میدیدند از روی صفاست.
📚جرعه ای از دریا، ج4، ص503
#بیانات #حاج_شیخ #مرجعیت
@zanjani_net
صَلَّى اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّه
🔸حضرت امام باقر علیه السلام فرمود:
اگر مردم می دانستند زیارت امام حسین علیهالسلام چقدر فضیلت و ثواب دارد، از شدت شوق جان میدادند و نفسهایشان از روی حسرت بند میآمد. (کاملالزیارات، ص142)
#امام_حسین #زیارت #شب_جمعه
@zanjani_net
#حدیث_روز
● چه دعایی برای #کسب_روزی بخوانیم❓
❖ از دعاهای حضرت امام سجاد (علیهالسلام) :
🔹 «اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمّدٍ وَ آلِهِ وَ اكْفِنى مَؤونَةَ الاِْكْتِسابِ وَ ارْزُقْنى مِنْ غَيْرِ اِحْتِسابٍ فَلا اَشْتَغِلَ عَنْ عِبادَتِكَ بِالطَّلَبِ و لا اَحْتَمِلَ اِصْرَ تَبِعاتِ الْمَكْسَبِ»
🔸 خدايا! بر محمّد و آل او درود فرست و مرا از كسب روزىِ همراه با رنج، بى نياز گردان،
و از جايى كه گمان نمى رود، روزى ام ده، تا به خاطر طلب روزى، از عبادت تو باز نمانم و بار سنگين مشكلات كسب روزى را به دوش نكشم.
📚 صحيفه سجاديه، دعاى بیستم
@zanjani_net
🔸اعمال ما اثر دارد!
❖آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در پاسخ به درخواست برخی از جوانان از ایشان برای بیان رهنمود اخلاقی، فرمودند:
📝... ما خودمان محتاج هستیم. به تعبیر آن شاعر: «ذات نایافته از هستی بخش، کی تواند که شود هستی بخش»
واقع امر این است که وقتی انسان به اعمال گذشتگان و علمای سابق -که دین را برای ما به ودیعه گذاشتند- نگاه میکند، شرمنده میشود. اعمال آنها غیر از اعمال ما بوده است. برخی شرایط زمانی و نوع ارتباطات و تأثیر فرهنگ غیر اسلامی، بالاخره هر چه که هست، آن معنویت خاصی که سابقین داشتند، تنزّل کرده و تحلیل رفته است.
وقتی جنبههای مادی و ظواهر دنیوی تقویت میشود و ترقی میکند، جنبههای معنوی و خدایی هم باید بهتناسب آن رشد پیدا کند وگرنه صرفاً توسعه در جهات مادی مانند سپردن تیغ در کف زنگی مست است که از آن استفادههایی میکند، که نباید انجام بدهد.
▫️در زمان ناصر الدین شاه که میخواستند در ایران راه آهن بسازند، عالم اول تهران مرحوم حاج ملا علی کَنی، مخالف بوده است. ایشان میگفته پای خارجیها که به ایران باز بشود دیگر فرهنگ اسلامی تحت تأثیر آنها قرار میگیرد و شعائر اساسی جامعه نیز کمکم ضعف پیدا میکند. لذا آنها همان سالی که ایشان فوت کردند -1306ق- بین تهران و مرقد حضرت عبدالعظیم راه آهن کشیدند که به آن ماشین دودی میگفتند.
البته مسلمانان نمیتوانند خودشان را از پیشرفتهای مادی محروم کنند و از ابزار جدید استفاده نکنند، بلکه برای رفع احتیاجات لازم میشود خود را به ابزار روز مجهز کنند، ولی در مقابلش باید با تلاش و با توسل، سعی کنند که نیروی ایمانی و نیروی الهی در آنها و در جامعه تقویت بشود تا آن ابزار مادی کنترل شود که در جهات نامشروع و غیر انسانی قرار نگیرد.
▫️آیه کریمه میفرماید:
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا عَلَيْكُمْ أَنْفُسَكُمْ لَا يَضُرُّكُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَيْتُمْ» (اى كسانى كه ايمان آوردهايد، مراقب خودتان باشید. هر گاه شما هدايت يافتيد، آن كه گمراه شده است به شما زيانى نمىرساند)
باورمان بیاید که خداوندی که عالم است، قادر است، هیچ ضعف و ناتوانی در او نیست، شاهد و ناظر بر اعمال ماست و ما در عمل از این معنا غفلت میکنیم که همه اعمال ما _بدون کم و کاست_ ثبت و ضبط میشود و در همین دنیا و عالم برزخ و عالم آخرت و در همه عوالم پیش رو، این اعمال اثر دارد.
#توصیه_اخلاقی #اثر_اعمال #آخرت
@zanjani_net
#السلام_علیک_یا_ایها_الامام_الرئوف
🔺علی بن اسباط میگوید به حضرت امام جواد علیهالسلام گفتم: برای کسی که پدر شما را در خراسان زیارت کند، چه پاداشی هست؟
فرمود: به خدا قسم بهشت، به خدا قسم بهشت!
(وسائل الشیعه، ج14، ص557)
🔸بمناسبت ۲۳ذيالقعدة؛ روز زیارتی امام مهربان و پناه شیعیان، حضرت اباالحسن علی بن موسی الرضا «علیهالسلام»
#امام_رضا #زیارت #روز_زیارتی
@zanjani_net
✨فردا جمعه 25 ذی القعده روز #دحو_الأرض است.
▫️روز "دحو الأرض" در کلام حضرت رضا علیه السلام👆
✔️روزه دحو الأرض برابر روزه شصت ماه است!
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 پیدا نکردن صاحب مال برای پرداخت بدهی
❓ مبلغی را به یکی از کاسبهای محل، بدهکار بودم و آنقدر امروز و فردا کردم که ایشان از دنیا رفت و نتوانستم آدرس هیچکدام از ورثه را نیز پیدا کنم. حال چه وظیفهای دارم؟
✍️ اگر از پیدا شدن صاحبان حق مأیوس باشید باید معادل آن را با اجازه مجتهد جامعالشرایط به فقیر شیعه صدقه بدهید و اگر ارزش پول کاهش فاحش داشته، آن مقدار را نیز جبران نمایید.
#بدهی #رد_مظالم #ورثه
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#حدیث_روز
#امامت در #خردسالی
❖ پس از شهادت حضرت رضا(علیهالسلام)، «علی بن حسان» نزد حضرت جواد(علیهالسلام) آمد و گفت: ای آقای من! مردم امامت شما در سن خردسالی را انکار میکنند و در اینباره شبهه ایجاد میکنند!
حضرت جوادالائمه(علیهالسلام) فرمود: «چرا اعتراض و انکار میکنند؟ در صورتی که خداوند متعال به پیامبرش فرموده است: «قُلْ هذِهِ سَبیلی أَدْعُو إِلَی اللَّهِ عَلی بَصیرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنی» (بگو: این راه من است. من به همراه کسی که از من پیروی میکند، با بصیرت و آگاهی، همه مردم را به سوی خدا دعوت میکنیم)
سپس حضرت جواد(علیهالسلام) فرمود: به خدا قسم، کسی غیر از علی بن ابی طالب(علیهالسلام) از پیغمبر خدا(صلیاللهعلیهوآله) پیروی نکرد و در آن زمان تنها 9 سال داشت و من نیز اکنون 9 ساله هستم.»
● در این روایت، حضرت #جوادالائمه (علیهالسلام) با اشاره به زندگی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) و سن اندک ایشان برای یاری دین خدا و پیامبر(صلیاللهعلیهوآله)، دخالت سن در انجام تکلیف الهی و هدایت مردم را نفی میکنند. همچنین حضرت در بیانات دیگر به انتخاب برخی از پیامبران در سنین کودکی برای نبوت اشاره کردهاند که بیانگر آن است که یکی از سنتهای پروردگار، برگزیدن پیامبران و امامان در سنین خردسالی برای رسالت و هدایت و رهبری امت است.
[قَالَ عَلِيُّ بْنُ حَسَّانَ لِأَبِي جَعْفَرٍ ع يَا سَيِّدِي إِنَّ النَّاسَ يُنْكِرُونَ عَلَيْكَ حَدَاثَةَ سِنِّكَ فَقَالَ وَ مَا يُنْكِرُونَ مِنْ ذَلِكَ قَوْلَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لَقَدْ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِنَبِيِّهِ ص -قُلْ هذِهِ سَبِيلِي أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ عَلى بَصِيرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِي- فَوَ اللَّهِ مَا تَبِعَهُ إِلَّا عَلِيٌّ ع وَ لَهُ تِسْعُ سِنِينَ وَ أَنَا ابْنُ تِسْعِ سِنِين]
📚 کافی، ج1، ص384، ح8
👉@zanjani_net