#پندانه
#زیباترین_قَسَمِ_زنده_یاد_سهراب 🌸🍃
به حباب نگران لب یک رود قسم، و به کوتاهی آن لحظه شادی که گذشت،
غصه هم میگذرد،
آنچنانی که فقط خاطره ای خواهدماند..
لحظه ها عریانند.
به تن لحظه خود،جامه اندوه مـپوشان هرگز...!!
زندگی ذره كاهیست،
كه كوهش كردیم،
زندگی نام نکویی ست،
كه خارش كردیم،
زندگی نیست بجز نم نم باران بهار،
زندگی نیست بجزدیدن یار
زندگی نیست بجزعشق،
بجزحرف محبت به كسی،
ورنه هرخاروخسی،
زندگی كرده بسی،
زندگی تجربه تلخ فراوان دارد، دوسه تاكوچه وپس كوچه واندازه یك عمر بیابان دارد.
ما چه کردیم و چه خواهیم کرد در این فرصت کم ..
#زندگی
@zarboolmasall
حکایت
💢داستان ضرب المثل آن مرحوم دیگر چه گفتند؟🌿💚
یکی بود یکی نبود ، مردی بود که باغ و ملکی داشت و خانه ی بزرگی و یک سگ پاسبان ! سگ او وقتی که دزد می آمد پارس می کرد و همه را می ترساند و صاحب خانه را با خبر می کرد . صاحب خانه به سگش غذاهای خوب می داد و مواظب بود که مریض نشود .
اما روزی سگ باوفایش از دنیا رفت . صاحب سگ که بسیار ناراحت بود برای سگش یک قبر قشنگ در گورستان عمومی ساخت . مردم همه از این کار ناراضی بودند و می گفتند که دفن کردن سگ در گورستان عمومی درست نیست و این مسئله را با قاضی در میان گذاشتند . قاضی پرسید : چرا سگت را در گورستان عمومی دفن کرده ای ؟
صاحب سگ گفت : من سگم را دوست داشتم چون باوفا بود و جلوی دزدها را می گرفت . قاضی گفت : در هر صورت سگ نجس است و نباید در جایی که آدم ها را دفن می کنند دفن شود .
صاحب سگ که دید ممکن است قاضی حکم بیرون بردن لاشه ی سگش را بدهد فکری کرد و گفت : جناب قاضی ! سگ من با سگ های معمولی فرق داشت او نه تنها در تمام عمرش مزاحم کسی نشد بلکه وصیت کرد که غذایش را برای مدت دو سال به قاضی بدهند ! قاضی ناراحت شد و گفت : غذای سگ را به من بدهید ؟
صاحب سگ گفت : بله سگ من هر ماه پنج من نان و روغن و پنجاه عدد تخم مرغ و چهار من گوشت می خورد . هنگام مردن وصیت کرد که این مقدار را به قاضی بدهیم .
قاضی که می دید صاحب سگ با زیرکی رشوه ی خوبی به او پیشنهاد کرده گفت : عجب سگ خوبی ! آن مرحوم دیگر چه گفتند ؟
از آن پس اگر به کسی برخورد کنیم که به خاطر سود شخصی یا پیشنهاد پولی از عقیده اش دست بردارد و برخلاف عقیده اش عمل کند ، می گوییم آن مرحوم دیگر چه فرمودند ؟
#مرحوم
@zarboolmasall
معنی ضرب المثل قصه حسین کرد شبستری تعریف کردن چیست؟
۱- کنایه از سخن طولانی و حوصله سر بَر است.
۲- معمولا وقتی کسی مطلبی را بیش از اندازه توضیح می دهد تا جایی که شنونده را خسته می کند، این ضرب المثل را برایش به کار برده و می گویند: مگر میخواهی قصه حسین کرُد شبستری تعریف کنی که انقدر کشش می دهی؟!
۳- قصه حسین کُرد شبستری نماد طولانی بودن چیزی است.
ریشه ضرب المثل
حسین کُرد شبستری یکی از پهلوانان دوره صفویه است. بر اساس داستانی که از نویسنده ای ناشناس آمده، شاه عباس صفوی گروهی را به فرماندهی مسیح تکمه بند تبریزی به شهرهای آسیای مرکزی می فرستد. آنها سبب خواری و خفت بزرگان آن ناحیه شده و با پیروزی بر می گردند.
در بخش بعدی داستان، گروهی از بزرگان آسیای مرکزی به سرگردگی ببرازخان و اخترخان برای انتقام گرفتن به ایران می آیند اما گرفتار فرمانده ای به نام حسین کرد شبستری شده و پس از صدمات فراوان کشته می شوند.
این خلاصه ای از داستان بسیار طولانی حسین کرد شبستری است که ظاهرا در دوران قدیم، مورد پسند مردم ایران بوده و در قهوه خانه ها و سایر مکان های عمومی نقل می شده است.
♦ این داستان از آن جهت که طولانی است، به صورت ضرب المثل ایرانی در آمده و به هرکس که چیزی را زیاده از حد توضیح می دهد، گفته می شود.
#کرد
#شبستری
@zarboolmasall
ضرب المثل قدیمی :
آخر شاه منشی ، کاه کشی است👌
یعنی عاقبت مردمی که سعی میکنند فراتر از امکانات خود زندگی کنند ، فقر و بیچارگی است
@zarboolmasall
💠 نقش مدیریت
✔️یه ضرب المثل آفریقایی هست که میگه :
لشکر گوسفندانی که توسط یک شیر رهبری میشود میتواند، لشکر شیرانی که توسط یک گوسفند رهبری میشود را شکست دهد!
#شیر
#گوسفند
@zarboolmasall
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥀روزتون بخیر
🖤از خدا برایتان
🥀یڪ روز خوب و معنوی
🖤سرشاراز موفقیت
🥀همراہ با آرامش
🖤و خیر و برڪت
🥀 خوشبختے
🖤و یڪ دنیا عاقبت بخیری
🥀و یڪ عمر سرافرازے خواهانم
🖤روزتون بخیرو در پنـاہ خـدا
🥀 شــهـــادت حــضـــرت
🖤فاطمہ زهرا (س) تسلیت باد
🖤در این روز معنوی
🥀حاجت روا باشید
@zarboolmasall
وجه تسمیه ضرب المثل دم خود را روی کول گذاشتن
یعنی از ترس خود را جمع و جور کردن و به سرعت فرار کردن.
اکثرا برای تحقیر کسی به کار میرود که در ابتدا با ادعای فراوانی وارد کاری میشود اما بعدها ناتوانیاش ثابت میشود و آبرویش میرود. در اینصورت اگر حقی را از کسی ضایع کرده باشد و نتواند از عهده ادا کردن آن برآید، از ترسش از دید مردم مخفی میشود. در اینجا مردم میگویند فلانی حق ما را خورد و حالا دمش را روی کولش گذاشته و رفته است.
گاهی برای تهدید این ضربالمثل را به کار میبرند. مثلا به کسی که با حرفها یا اعمالش شما را اذیت میکند، میگویید: دُمت را روی کولت میگذاری و میروی.
اشاره به حالتی دارد که کسی شکست خورده و جایی را ترک میکند یا در یک مرافعه پا به فرار میگذارد.
به نظر ریشه و داستانی در مورد آن نیامده ولی احتمال دارد اشاره به نوعی فرار اینچنینی در برخی حیوانات داشته و با آن مقایسه شده باشد.
#کول
#دم
@zarboolmasall