هدایت شده از مجله افکار بانوان حوزوی
❓چرا این همه دعوا بر سر حجاب؟
✍️مریممنصوری، عضو تحریریه مجتهده امین
اساسا مسالهی پوشش، مسالهی به تصویر کشیده شدن ساحت فرهنگ و زبان هویت انسانی در قالب تصویر به عنوان قویترین عرصهی ارائهی نوع تفکر دربارهی هویت خویش است.
✅مقولهی حجاب یک بُعد اجتماعی و یک بُعد سیاسی مهم دارد:
مسالهی نوع پوشش بر بزرگترین دعوای تاریخ یعنی دعوای غریزه و فطرت ایستاده است و این دعوا نه کلامی و فلسفی و مبتنی بر استدلالات، که در موثرترین ساحت، یعنی ساحت «تصویر» در حال رقم خوردن است و لذا به عنوان کلاننماد انسان، و ابرنماد زن باید از آن سخن گفت.
نحوهی مواجهه با بدن، در پوشش زنان_ به مثابهی موجودی که بدن او به دلایل مختلفی از جمله تولید مثل- به لحاظ تاریخی مورد توجه بیشتری قرار گرفته است، به اوج تصویرسازی کشیده میشود چرا که تلاش میشود تا با پوشانندگی در حوزهی عمومی، دعوا با غلبهی فطرت و عقلانیت پایان یابد و لذا، مقولهی پوشش زن، اساسا زنانه نیست.
نظریهی پوشش انسان به طور عام و پوشش زن به طور خاص، خارج از گفتمان قدرت، بر پوشیدگی بدن ، به عنوان قوام انسان بر عقلانیت غیرجنسی و غیرجنسیتی در حوزه ی عمومی پایبند است و در حال نظم دهی به حیات انسانی، فارغ از امیال، رانهها و غرایز است . هرچند که در نگاه اسلامی، متفاوت با منطق مسیحیت، توضیح امیال و غرایز طبیعی انسان بر پایهی سرکوب نیز شکل نمیگیرد و آنها را به حوزهی خصوصی و خانواده میراند. لذا زیست جنسی انسان حوزهمند میشود، نه سرکوب و نه همگانی! و اساسا ما در تدبیر پوشش ذیل نظریهی حجاب، با نوعی از نظمدهی مبتنی بر حیثیات انسانی - در مقابل حیثیات نباتی و حیوانی- مواجهیم و اساسا مساله، مسالهی نظم و نوع این نظم است که در حجاب، بر ابعاد انسانی این نظم، یعنی عقلانیت در چارچوب فطرت قوام مییابد.
نظریهی حجاب دعوایی سیاسی است؛ به این معنا که انقلاب اسلامی، گفتمان نوع معنادهی مدرن و پست مدرن و نظم دنیای تجدد را در ساحت نماد به چالش میکشد و با زبان تصویر، در تلاش برای اثبات ادعای فطرت گزینی به جای غریزه گزینی در تمدن است. و حجاب، نه به عنوان یک ابزار ایجاد قدرت ، که به عنوان نماد مقاومت علیه آن چه دنیای غرب در سلطهی میل رقم زده، مبدل شده است. که اگر انقلاب اسلامی میخواست با پوشش زنان بر اریکهی قدرت تکیه زند، حجم انبوه ثروت تولید شده از طریق بدن زنان و سکسوالیته را رها نمی کرد.
#حجاب
#انقلاباسلامی
#مقاومت
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صبح برفی_امتحانی دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام
🍃الحمدلله علی کل حال🍃
اين برف كه مانند نگين میريزد
بـر پـای امـام آخـــريـن مـیريـزد
نقلی است كه از يمن وجود مهدی
بـر روی سر اهــل زمـيـن مـیريـزد
بیستمین روز زمستان ۴۰۱
#دانشگاه_باقرالعلوم
#زمستان
#أللَّھُمَ_عجل_لولیک_الفرج
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
🌱شکوفایی خلاقیت
در مقالهای خواندم عادت روزانه میتواند خلاقیت را شکوفا کند و ذهن را به گزینش اشکال متفاوتی از فکر کردن وادار.
خلاقیت در همه وجود دارد، ولی این عادات روزانه افراد است که مشخص میکند که چه زمانی این بذر خلاقیت شکوفا شود یا اصلا جوانه هم نزند!
برنامه روزانه داشتن و اولویتبندی آن، از مهمترین عادتهای روزانه است برخی تصور میکنند که افراد خلاق زندگی بی برنامه و بدون ساختاری دارند، اما اغلب ذهنهای خلاق از برنامه روزمرهشان به طور کامل باخبرند. به عنوان نمونه ویلیام جیمز، روان شناس، تاثیر برنامه ریزی جدی روزانه را به این شکل توصیف میکند که «این کار از پیش ذهن را از فشار بی برنامگی دور می کند و فضای بیشتری را برای اقدام و عمل به آن می بخشد.»
عادت مراوده و رفت و آمد با افراد خلاق هم جزو عادات خوب محسوب میشود، انیشتین معتقد است خلاقیت مسری است و علم هم آن را ثابت میکند.
الحمدلله به لطف خدا، این روزها با دوستانی حشر و نشر دارم که علاوه بر مباحثه علمی، به هم ایده میدهیم و به شکوفایی خلاقیت یکدیگر کمک میکنیم، حتی گلدانهایمان هم شکوفا شدهاند! امروز گلدان اهدایی دوست جانم گل داده بود.
🍃الحمدلله علی کل حال 🍃
✍️نجمه صالحی
#کتابخانه
#جامعه_الزهرا
@Ghalamzaniii
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
❄️❄️زمستان و بارش رحمت الهی
زمستان آمد، برف است و جیک جیک متفاوت و سرود برفی گنجشکها❄️❄️
اینم دعای وقت بارش باران👇
الحمد للَّه الّذی ینزل الغیث من السّماء، و ینشر رحمته لعباده، اللّهمّ ولَكَ الْحَمْدُ عَدَدَ كُلِّ مَلَكٍ فِي السَّماءِ، وَلَكَ الْحَمْدُ عَدَدَ كُلِّ قَطْرَةٍ نَزَلَتْ مِنَ السَّماءِ، وَلَكَ الْحَمْدُ عَدَدَ كُلِّ قَطْرَةٍ فِي الْبِحارِ، وَلَكَ الْحَمْدُ عَدَدَ ما في جَوْفِ الْاَرَضينَ وَاَوْزانِ مِياهِ الْبِحارِ، وَلَكَ الْحَمْدُ عَدَدَ ما عَلى وَجْهِ الْاَرْضِ، وَلَكَ الْحَمْدُ عَدَدَ ما اَحْصى كِتابُكَ، وَلَكَ الْحَمْدُ عَدَدَ ما اَحاطَ بِهِ عِلْمُكَ.وَلَكَ الْحَمْدُ عَدَدَ الْوَرَقِ وَالشَّجَرِ وَالْحَصى، وَالنَّوى وَالثَّرى، وَلَكَ الْحَمْدُ عَدَدَ الْاِنْسِ وَالْجِنِّ، وَالْبَهائِمِ وَالسِّباعِ وَالْهَوامِّ، حَمْداً كَثيراً طَيِّباً مُبارَكاً فيهِ، كَما تُحِبُّ رَبَّنا وَتَرْضى، وَكَما يَنْبَغي لِكَرَمِ وَجْهِكَ وَعِزِّ جَلالِكَ مِنَ الْحَمْدِ مُبارَكاً فيهِ اَبَداً.
صبح بیست و یکمین روز زمستان401
✍️نجمه صالحی
#بنت_الهدی
#زمستان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
🔆جشن متفاوت
هیأتهای مذهبی از قدیمیترین نهادهای فرهنگ مردمی و اجتماعی هستند که حول محور حب آل الله علیهمالسلام فعالیت میکنند.
محبان اهلبیت علیهمالسلام در این مراسم شرکت میکنند و سیره علمی معصومین علیهمالسلام را به صورت کاربردی و عملی یاد میگیرند و به رشد علمی و معنوی خود و دیگران کمک میکنند.
اگر این هیأت مذهبی که با نیت خالص پدید آمده با روش صحیح، عالمانه و عاشقانه هدایت شود، میتواند بیشترین نقش را در رشد و تعالی فرد، جامعه و فرهنگ آن داشته باشد که هیچ حرکت و تشکل سازمانی، توان رقابت با آن را نخواهد داشت.
در هیأت بانوان تاریخپژوه، استاد و طلبه کنار هم قرار میگیرند و با تکیه بر گفتگو و تبادل اطلاعات علاوه براینکه به رشد علمی هم کمک میکنند، رابطه صمیمی خاصی را به هم هدیه میدهند؛ نگاههایشان نسبت به هم صمیمی است و دوست دارند به هم خوبی کنند.
دوشنبههای امام حسینی، این هفته همراه جشنواره غذا شد و با مولودیخوانی، جو سالم و شادی بین بانوان تاریخپژوه جریان یافت.
✍️نجمه صالحی
🍃 الحمدلله علی کل حال 🍃
#دومین_خاطرهنگاری_هیأت
#هیات
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
#زمستان
#میلاد_حضرت_زهرا
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
🍀رزق ناگهانی
میگویند روزی و رزق انسان از جانب خدا است؛ اما تلاش انسان را هم میطلبد. دو نوع رزق قابل تصور است، رزق مادی که موجب حیات و بقای جسم انسان است و نتیجه آن محدود به زندگی دنیایی است که آن هم چند گونه دارد و در منابع دینی به آن اشاره شده است؛ دومین نوع رزق، رزق معنوی است، که موجب تعالی روح بشر میشود و به زندگی انسان معنا میدهد.
پس همانطور که نان رزق است، علم هم رزق است و همانطور که برای رزق مادی باید تلاش کرد، برای رزق معنوی هم باید کوشید؛ اما گاهی بعضی روزیها ناگهانی و به قول امروزیها «یهویی» پیش میآید!
مشغول کارهایم بودم و مراسم جشن شرکت نکردم، بعد از تمام شدن مولودیخوانی و سکوت بلندگو، ناگهان در دفتر گروه، باز شد و تبرکی عید میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها برایم آمد. با اینکه سعدی گفته:«رزق هر چند بیگمان برسد/شرط عقل است جستن از درها»؛ اما این «رزق یهویی» به من خیلی چسبید.
🍃الحمدلله علی کل حال🍃
✍️نجمه صالحی
#بنت_الهدی
#گروه_تاریخ
#زمستان
#دی_ماه۴۰۱
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
https://eitaa.com/joinchat/2319319119C2ce51d5673