.
روز نهم محرمالحرام سال 61 هجرى قمرى
▪︎ شمر بن ذی الجوشن، با چهار هزار نفر، همراه با نامهای از ابن زياد به عمر بن سعد مبنی بر جنگيدن با امام حسين علیهالسلام و قتل ايشان، برای دومين بار وارد كربلا شد.
▪️عصر همان روز، ابن سعد با دستوری كه از ابن زياد دريافت كرده بود، آماده جنگ با امام حسين علیهالسلام شد و لشكر خويش را بانگ زد كه:ای لشكرهای خدا سوار شويد و شما بهشت بشارت باد. پس جنود او سوار گشته و رو به اصحاب حضرت رو آوردند. اما امام علیهالسلام تا روز دهم فرصت گرفت...
▪︎امام صادق علیه السلام فرمودند :
تاسوعا روزی بود که حسین علیه السلام و اصحابش را در کربلا محاصره کردند و سپاه شام بر قتل آن حضرت اجتماع نمودند، و پسر مرجانه و عُمَر سعد به خاطر کثرت سپاه و لشکری که برای آنها جمع شده بود خوشحال شدند، و آن حضرت و اصحابش را ضعیف شمردند و یقین کردند که یاوری از برای او نخواهد آمد و اهل عراق حضرتش را مدد نخواهند نمود.
کافی، ج 4، ص 174.
#محرم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
#تاسوعا
قال الامام السجاد علیهالسلام:"انّ للعبّاس عندالله تبارک و تعالی منزلة یغبطه علیها جمیع الشهدا یوم القیامة"
ابالفضل العباس علیهالسلام شخصیت کاریزماتیک داشت. شخصیتی خاص که دارای صفتهای ویژه، ممتاز و منحصربهفرد بود. او کسی است که در کنار امام زمانش، در تقابل با امویان نقش حیاتی داشت.
تاریخ عاشورا، به نقش محوری حضرت عباس علیهالسلام دوشادوش امام حسین علیهالسلام گواهی میدهد و بی دلیل نیست که تا ابد در ذهن شیعیان زنده و پاینده است. او با بذل جان شیرینش برای حفظ اسلام نمونهای از یک مومن واقعی را در تاریخ ثبت کرد که تا دنیا دنیاست زنده خواهد ماند.
انتشار یادداشت غبطه شهدا در پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه
https://v-o-h.ir/scholars/7041/%d8%ba%d8%a8%d8%b7%d9%87-%d8%b4%d9%87%d8%af%d8%a7/
#نجمه_صالحی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
هدایت شده از نویسندگان حوزوی
enc_16616432656677806463262.mp3
2.3M
#حسینیه_اهالی_قلم
🎙حاج محمود کریمی
با اینکه غم داشتیم صاحبعلم داشتیم
عمومونو کشتن ، همینو کم داشتیم
تشنه بودیم بوی آب میرسید از علقمه
از تو نخلها میرسید رایحه فاطمه
از میون گرد و خاک سمت حرم میرسید
بابا گریون قد خم روی لبهاش زمزمه
با اینکه غم داشتیم، صاحب علم داشتیم
عمومونو کشتن، همینو کم داشتیم
#تاسوعا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
یادداشت💌✍
. امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس سوره واقعه را در هر شب جمعه بخواند، خداوند او را دوست دارد و
.
قرائت سوره واقعه✔️
#محرم
#شب_جمعه
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
🥀اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ
وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ
عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ
وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ
وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ
اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْن
وَ عَلی عَلَیِ بْن الْحُسَین
وَ عَلی اَوْلادِ الْحْسَیْن
وَ عَلی اَصحابِ الْحُسَین علیه السلام🥀
پ.ن:تابلوی نگارگری عاشورا اثر حسین حبیبی را میتوان نمونه عالی از یک اثر نگارگری امروزی دانست. اثر نگارگری که با نگاه رو به جلوی خود وامدار نگارگری سنتی ایرانی است.
#عاشورا
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
🍂 در شب عاشورا اول کسی که نسبت به اباعبدالله اعلام یاری کرد، همین برادر رشیدش ابوالفضل بود. بگذریم از آن مبالغات احمقانهای که میکنند، ولی آنچه که در تاریخ مسلم است، ابوالفضل بسیار رشید، بسیار شجاع، بسیار دلیر، بلند قد و خوشرو و زیبا بود که او را «ماه بنی هاشم» لقب داده بودند. اینها حقیقت است.
#نهضت_حسینی ص۲۴۵ و ۲۴۶ و ۲۵۶؛استاد مطهری
پ.ن: تابلو " معرکه آب " ، اثر حسن روح الامین، معاصر
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
@zemzemh60
یادداشت💌✍
#معرفی_کتاب کتاب بر دین حسین علیه السلام مولفین: محمد حسین افراخته، نجمه صالحی، مریم امامی شوشتری،
.
#عاشورا
#عاشورا و #شهادت_امام_حسین علیه السلام تأثیراتی نه تنها در بُعد اعتقادی، بلکه در بُعد اجتماعی در میان اهلسنت و شیعیان گذاشت. بنیامیه روز عاشورا را روزی مبارک اعلام کردند و فضائلی برای آن در میان مردم منتشر نمودند. فضائلی مانند پذیرفته شدن توبۀ حضرت آدم علیه السلام، به زمین نشستن کشتی نوح، شکافته شدن آب برای بنیاسرائیل و کشته شدن فرعون، تولد حضرت ابراهیم علیه السلام و حضرت عیسی علیه السلام و قبول توبۀ قوم حضرت یونس علیه السلام نمونههایی از این فضائل هستند. به علاوه، بنیامیه روزه در این روز را نیز از ایام مستحب برای روزه گرفتن دانسته و آن را بهعنوان یکی از آیینهای خود اعلام کردند. روزه در روز عاشورا تا بدان حد در میان ناصبیان رواج پیدا کرد که در قرن چهارم و پنجم، از نشانههای ناصبیان بهشمار میرفت.
اهلبیت علیهم السلام در روایات فراوانی روزۀ روز عاشورا را سنت بنیامیه و عبیدالله بن زیاد دانسته و فرمودهاند که روزه گرفتن در این روز، نه تنها پاداشی نداشته، بلکه نتیجۀ آن محشور شدن با بنیامیه و آل زیاد و با قلبی مسخ شده و دچار غضب الهی خواهد بود. بر اساس نظر فقهای شیعه، اگر کسی روزه روز عاشورا را به هدف شادی انجام بدهد، کافر بوده و هیچ اختلافی میان علمای شیعه در این زمینه نیست. بر این اساس، برخی از فقهای شیعه، روزه این روز را به طور مطلق حرام دانستهاند، برخی دیگر روزه در این روز را مستحب، اما از جهت حزن و مصیبت و نه شادی، دانستهاند؛ برخی دیگر از فقها مجرد غذا نخوردن بدون نیت روزه را مستحب شمردهاند.
بنی امیه در اثر تبلیغات فراوان خود، تلاش کردند تا این روز را در میان مردم عید اعلام کرده و آیینهایی نیز در میان طرفداران خود رواج دادند. به نوشتۀ ابوریحان بیرونی در این روز، ناصبیان لباس تازه میپوشیدند، زینت میکردند، ولیمه میدادند و شیرینی پخش میکردند. به نوشته ابنکثیر، ناصبیان اهل شام، در روز عاشورا غذایی به نام حُبوب میپختند، غسل میکردند، عطر میزدند، لباسهای فاخر میپوشیدند و شادمانی میکردند. به نوشتۀ مقدسی، در قرن چهارم اهالی مکه از عالم و جاهل در روز عاشورا به پوشیدن لباسهای فاخر روی میآورند.
☆برشی از کتاب بر دین حسین علیهالسلام_جمعی از نویسندگان
#محرم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60