.
🌷 پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) میفرمایند :
✍ هر کس در #روز_جمعه_ماه_رجب صد مرتبه سوره #توحید " قل هو الله احد " بخواند ، برای او نوری باشد در قیامت که او را به بهشت بکشاند.
📒 مفاتیح الجنان
#جمعه
#ماه_رجب
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
برخی از دعاها خیلی زیبا هستند و حرف دل را بیان میکنند؛ مثل دعای رزق بعد از نماز عشاء که امام صادق* علیهالسلام سفارش فرمودند، در این دعا از خداوند رزّاق میخواهیم در جستجوی رزقی که تقدیر ما نیست خسته نشویم و از درگاه الهی درخواست میکنیم، نگذارد ساعتهای عمرمان را برای چیزی که رضایت او نیست یا ما میخواهیم و پسند او نیست و روزی و قسمتمان نخواهد شد، هدر بدهیم!!
🕊*« الهی...وَلَا تُعَنِّنِى بِطَلبِ مَا لَمْ تُقَدِّرْ لِى فِيهِ رِزْقاً...»🕊
*مستدرک الوسائل ج۵ ص۱۰۲، بحار الأنوار ج۸۳ ص۱۲۴، فلاح السائل ج۱ ص۲۵۶ و مفاتیح الجنان، تعقیبات نماز عشاء.
#ماه_رجب
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
یادداشت💌✍
. سلسله جلسات نقد بر رمانهای تاریخی (۱) ؛ سنجهی رمان "عقیله " از انتشارات "به نشر" به نویسندگی "
.
#نقد_کتاب
✍نجمه صالحی
جلسات هفتگی شورای انجمن علمی ادبی تاریخ(ساهور) به طور رسمی از چهارم آبان ماه شروع شد. جلساتی جهت تصمیمگیریهای مهم در مورد کتب ادبی تاریخی و ایجاد یک جریان جدید با هدف اینکه" آنهایی که تاریخ را دوست دارند چگونه ادبی بنویسند و آنهایی که به حوزهی ادبیات آگاهند، چگونه تاریخی بنویسند."
آثار ادبی تاریخی که در چند سال اخیر به چاپ رسیده بود، احصاء گرديد و اولین اثر یعنی کتاب عقیله نوشته الهام امین انتخاب شد. مطالعه و نقد کتاب با جزئیات انجام شد و اعضای شورا نقدهایی در مورد محتوای علمی و استنادات داشتند از جمله شخصیت پردازی حضرت زینب سلام الله علیها، قلم و عدم تصویر سازی فضاهای شهر مدینه و کوفه و…
من نیز حدود سه صفحه در نقد کتاب" عقیله" نوشتم، که بخشی از آن به این شرح است: صرف نظر از تلاش زیاد نویسنده در بازنمایی زندگانی حضرت زینب(س) کتاب از لحاظ شکلی و محتوایی اشکالاتی دارد، از لحاظ شکلی، طرح جلد کتاب جذاب نیست و آوردن پاورقی و ارجاع به منبع در مقالات علمی مرسوم است و دررمان ادبی کاربرد چندانی ندارد هر چند گاهی استناد موجب اعتماد مخاطب میشود.
از لحاظ محتوا دليل انتخاب عنوان "عقيله" برای کتاب مشخص نیست زیرا عنوان کتاب باید گویای محتوا و تفاوت آن با سایر آثار باشد. عاقله بودن صفت بارز حضرت زینب(س) است اما این ویژگی تا رویداد عاشورا، در ایشان حس نمیشود و بیشتر به زنی پرده نشین اشاره دارد.
توصیفات ادبی غیر لازم در سراسر کتاب گاهی مخاطب را خسته و از محتوا غافل میکند.
زاویه دیدی که نویسنده برای بیان داستان کتاب انتخاب کرده، بسیار سخت است، باید محتوای مرتبط با حضرت به گونهای ارائه شود که بتوانیم با آن ارتباط برقرار کنیم و این ارتباط به سختی با متن برقرار میشود.
در این کتاب از ولادت تا حوادثی که حضرت زینب (س) شاهدش بوده پرداخته شده است.
نویسنده سعی کرده است یک دوره مختصر و مفید تاریخ اسلام را از دوران رسالت مقطع تأسیس دولت اسلامی، دوره امامت امیرالمؤمنین (ع) و مسائل غصب خلافت، کنار زدن اهل بیت (س) و امام علی (ع) از جایگاه الهی و ظلمی که بر اهل بیت (س) روا داشته شده تا شهادت مولا (ع) و امامت و خلافت امام مجتبی (ع) و قیام و شهادت امام حسین (ع) ارائه دهد و همین امر موجب شده که به جزئیات زیادی اشاره نکند؛ به عنوان نمونه ارتباط حضرت زینب با حسنین(ع) خیلی شرح داده نشده است. شاید بهتر بود مرحله به مرحله زندگی حضرت زینب (س) را از زاویه دید یک زن آغاز میکرد و یا در چند اثر بهتر و دقیقتر پرداخته میشد تا جزئیات رابطه خواهری برادری بهتر پرداخته شود.
مستندات نویسنده درباره اطلاعات تاریخی از کتابهای متأخر است، شاید از نگاه یک فرد اهل فن ارجاع به منابع دست دوم ضعف کتاب باشد، اما برخی معتقدند این کتاب ادبی است و نباید با دید تاریخی به آن نگاه کرد. با وجود اینکه سعی در مستند سازی بوده اما در بسیاری از موارد این استناد رخ نداده است، نقل قولهای چندگانه و ناهماهنگ.
در بخشی از کتاب اشاره به زیارت قبر مادر میکند، در صورتی که نقلهای مختلفی وجود دارد اگر بنا بر استناد است لازم بود به این نکته اشاره و ذکر شود که نویسنده کدام نقل را قبول کردهاست. قبر ایشان در بقیع، منزل خودشان بین روضه رضوان و...؟!
نکات دیگری هم در کتاب مشاهده شد که مکتوب گردید و قرار شد برای نویسنده ارسال گردد.
کتاب دومی که قرار است نقد و بررسی شود،" سر بر دامن ماه" نوشتهی فاطمه دولتی چاپ انتشارات جمکران است که در مقایسه با کتاب "عقیله" بسیار بسیار روان و خواناتر است. این کتاب در مورد بانو حُدیث مادربزرگ امام زمان عجل الله فرجه است. (هرچند نقدهایی هم دارد که در آینده نزدیک منتشر خواهم کرد.)
#معرفی_کتاب
#دانشگاه_باقرالعلوم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
یادداشت💌✍
. #نقد_کتاب ✍نجمه صالحی جلسات هفتگی شورای انجمن علمی ادبی تاریخ(ساهور) به طور رسمی از چهارم آبان م
.
#نشست
🔰انجمن علمی ادبی ساهور وابسته به گروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام برگزار میکند.
موضوع: کارکرد ادبیات در دورههای تاریخی(دوره معاصر ادبیات غرب)
ارائه دهنده: خانم دکتر فضه خاتمی
دبیر جلسه: خانم مریم دوست محمدیان
زمان:سه شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۳۰
مکان:دانشگاه باقرالعلوم ع، ساختمان آموزشی علامه طباطبایی، سالن نشستها
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
ولادت با برکت
✍نجمه صالحی
سالها از ازدواجش گذشته بود و فرزندی نداشت. سودجویان پس از شهادت پدرش برای به دست آوردن مال بیشتر امامتش را انکار میکردند. فرزند نداشتن او موجب سرزنش یاوهگویان شده بود. کاش فقط غریبهها سرزنش میکردند، اقوام نزدیکش هم زبان به طعنه گشوده بودند!
چه بسا غریب الغربا لقب گرفت نه برای اینکه از سرزمین مادری دور شد بلکه برای این بود که در میان خانوادهاش هم غریب بود! هنگامی که دردانهاش به دنیا آمد، اقوامش چهرهشناس آوردند، شک کرده بودند!
با به دنیا آمدن او، برکت به زندگی پدر آمد. بابرکت بود چون از تحیر شیعه در یافتن امام بعدی جلوگیری کرد، نیکو بود چون مانع انحراف خویشاوندان حضرت رضا علیهالسلام شد، پر از خیر بود چون برکات علمی زیادی برای مسلمانان داشت. برای همین بود که پدر در وصف ولادتش فرمود:
«این مولودى است که براى شیعیان ما، با برکت تر از او زاده نشده است»*. او جواد الائمه علیهالسلام است.
وی با وجود سن کم با علما و دانشمندان عصر خویش مناظره میکرد و آنها را تسلیم و مجذوب علم وحلم خویش ساخته بود و به خوبی جامعه شیعی را هدایت کرد، یادگار نبی خاتم صلیالله علیه وآله همچو ریسمان هدایت بود و مومنین را از کجروی و خطر انحراف نجات داد.
♡پدرت شاه خراسان و خودت گنج مقامی♡
🕊میلاد مولود با برکت اهل بیت علیهمالسلام، ابن الرضا علیهالسلام تهنیت🕊
*شیخ مفید، الارشاد، ص ۳۱۹
#بازنشر
#جوادالائمه
#میلادامامجواد
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
@zemzemh60
.
🍃سر بر دامن ماه🍃
✍نجمه صالحی
"گونهشناسی عملکرد بانوان راوی شیعه در عصر ابناءالرضا علیهمالسلام" عنوان پایاننامه سطح سه من بود، که بخشی از آن کتاب شد؛ شاید دلیل جذابیت کتاب "سر بر دامن ماه" پیش زمینهی پژوهشیام بود یا جاذبهی شخصیت بانو حُدیث جدهی امام زمان عجل الله فرجه یا هردو! خیلی زود مطالعهی آن تمام شد، کتاب خوشخوان و روانی بود بر عکس کتاب "عقیله"!
البته اشکالات زیادی در معرفی شخصیتهای تاریخی وجود داشت مثلا بانو صَقیل، کنیز امام هادی علیه السلام فرض شده بود، حال آنکه در منابع متقدم اين لقب برای نرجس خاتون سلاماللهعلیها آورده شده است و نویسنده بر اساس همین اشتباه، بخشی از داستان را به خطا پیش رفته!
سرتاسر مطالعه، دو حسرت بزرگ، بخشی از ذهنم را درگیر کرده بود، یک حسرت، بیاطلاع بودن از سرگذشت اکثر زنان تأثیرگذار شیعه در طول تاریخ و حسرت بعدی کم بودن روایتهای پرکشش و جذاب درباره بانوان مؤثر در بسط جریان تشیع!
#بانو_حُدیث
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
یادداشت💌✍
. خانوادهی آسمانی ✍نجمه صالحی آن روز چند قرار کاری داشتم، جلسه اول تمام و دوم نیمه بود که شماره
.
آیا پژوهشهای ما کاربردی است؟
سرکار خانم صالحی، دبیر اجرایی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان، در پستی در کانال ایتا (@zemzemh60) و ویراستی (https://virasty.com/najmehsalehi) مینویسد:
میانهی بحث، مجری محترم بحث را به پست اداریام کشاند و گفت باتوجه به اینکه "دبیر پژوهشی دانشنامه زن مسلمان" هستید چقدر پژوهشها را کاربردی میدانید!؟ هر چند پاسخ ایشان را دادم اما کمی هم متعجب شدم چون توقع چنین سوالی را نداشتم! کاش میتوانستم با جرأت بگویم تمام پژوهشهای ما کاربردی است اما...
نکتهای که می خواهم عرض کنم، درباره جمله پایانی ایشان است که هر از چندگاهی از زبان مسئولان و دغدغهمندان نظام آموزش و پژوهش حوزه به گوش میرسد.
متن کامل در:
http://msfazel.ir/195292-2/
مدیریت پژوهش:
http://msfazel.ir/
https://eitaa.com/Researchmanagement
یادداشت💌✍
. آیا پژوهشهای ما کاربردی است؟ سرکار خانم صالحی، دبیر اجرایی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان، در
.
پاسخ جناب آقای فاضل به جملات پایانی یادداشت خانوادهآسمانی...