ziyaratashoora-mirdamad.mp3
4.93M
#زیارت_عاشورا با نوای مداح اهل بیت
سید مهدی میرداماد
📚 تغییر کیفیت ادای نذر
#احکام_نذر #تبدیل_نذر
♦️ احکام شرعی مورد نیاز
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
b9a26d17a42a57ddad48328631870b742401080-360p.mp3
5.4M
#مرثیه
سید مجید بنی فاطمه
.
روضه حضرت زینب سلام الله علیها و روضه اسارت
#متن_شبهه
بیتابیِ زینب در شب عاشورا و سربرهنه بیرونرفتنش
.... ليكن عمهام زينب چون آنچه را من شنيدم شنيد، و شأن زنان نازكدلى و بيتابى است، "بیاختيار سربرهنه و دامنكشان" از جا جست و میگفت : واى از بیبرادرى، [ كاش ] مرگ، زندگى را از من گرفته بود،... (متن خلاصه شده است)
✅ #پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 ابتدا بهتر است عبارتی که باعث شده شبهه افکن گمان کند حضرت زینب العیاذ بالله بدون حجاب بوده باشد را از متن کتاب ارشاد که بدان استناد شده ذکر کنیم:
فَلَمْ تَمْلِكْ نَفْسَهَا أَنْ وَثَبَتْ تَجُرُّ ثَوْبَهَا وَ إِنَّهَا لَحَاسِرَةٌ حَتَّى انْتَهَتْ إِلَيْهِ فَقَالَتْ وَا ثُكْلَاهْ لَيْتَ الْمَوْتَ أَعْدَمَنِي (الارشاد/2/93)
♦️آنچه شبهه افکن بدان استناد کرده است، کلمه #حاسرة هست و ایشان به غلط فکر کرده به معنای زنی است که بدون حجاب و سربرهنه است.
👈 برای «حاسر» چند معنا ذکر شده است:
1⃣الحاسِرُ: خلاف الدَّارِع حاسر یعنی کسی که زره نپوشیده است. (لسان العرب، ج۴، ص: ۱۸۸)
2⃣حسر به معنای کشف هم آمده است. که این می تواند شامل امور مختلفی همچون سر، صورت، دست و ... باشد. در معجم مفردات راغب آمده است: الْحَسْرُ: كشف الملبس عمّا عليه: برداشتن لباس از آنچه بر روی آن بوده است. از جمله موارد استعمال حاسرة آشکار کردن صورت است. از این رو در کتاب لسان العرب ج ۴ص ۱۸۸ آمده است: (حاسرة مكشوفة الوجه ؛ صورت باز) به نظر می رسد معنای قبلی هم به نوعی به همین معنا بازگردد.
3⃣اما معنای دیگری که #حاسرة دارد و به نظر همین معنا در این جا منظور است، عبارت است از کسی که قوای خود را از دست می دهد. در کتاب مفردات الفاظ القرآن، ص: ۲۳۵آمده است: (الْحَاسِرُ: المُعْيَا لانكشاف قواه ؛ كسى كه همه قوايش از بين رفته.) (مشاهده می شود که این معنا هم با کشف مرتبط است، زیرا عرب به کسی که قوایش تحلیل رود می گوید انکشف قواه)
👌 اتفاقا این معنا در قرآن هم به کار رفته است: يَنْقَلِبْ إِلَيْكَ الْبَصَرُ خاسِئاً وَ هُوَ حَسِيرٌ [الملك/۴] راغب اصفهانی می گوید: حسیر در اینجا به معنای حاسر (ناتوان) است.
✅ خلاصه از تحقیق فوق روشن میشود، تعبیر «حاسرة» در مورد حضرت زینب به این معناست که ایشان در اثر شنیدن غزل خداحافظی امام حسین، بی تاب و توان شد و قوای ایشان تحلیل رفت.
(جملات قبل و بعد این کلمه در عبارت فوق کاملا این معنا را تایید میکند)
♦️اما بر فرض که «حاسرة» در اینجا به معنای کنار رفتن پوشش باشد، معنا این خواهد بود که ایشان پوشیه نزده بود و صورتشان باز بوده است (کما اینکه این معنا از کتاب لسان العرب ذکر شد) نه اینکه بدون حجاب و سربرهنه بوده اند.
❌مشکل افرادی که اینگونه شبهات را مطرح می کنند با نگاه خوشبینانه این است که به دلیل عدم احاطه علمی کافی و عدم تحقیق دقیق و با نگاه مختصری به یک ترجمه ناقص، میخواهند نتیجه بگیرند آنهم در این مسائل مهم که نیاز به دقت و بررسی زیادی دارد.
🆔 @shobhe_shenasi
@zeynaby1354
استاد واعظ موسوی؛ مشاور خانواده و پاسخگوی سایت ایپرسش در #چهارمین_روز از مراسم سوگواری ابا عبدالله علیه السلام در جمع طلاب مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها و عموم بانوان به ایراد سخن پرداخت.
✅وی در ادامه مباحث جلسات قبل درباره تعریف فضیلت، انواع آن، اهمیت حفظ و نگهداری فضایل، لزوم نمود آن در رفتار و ... گفت: توجه به این نکته مهم است که اگر چه برخی مکانها دارای فضیلت هستند اما اگر کسی موفق به حضور در این مکانها نشد نشانه عدم فضیلت شخص نیست .
🔹وی افزود: طبق دستور روایات اسلامی لازم است اگر دارای فضیلت هستید در جهت بقاء آن تلاش کنید و اگر فضیلتی را ندارید به خاطر تلقین درونی و تمرین با تکلف ژست آن را بگیرید به عنوان مثال در روایات آمده است که اگر حلیم نیستی "فتحلم" به این معنا که خود را بردبار نشان بده و در آن قالب باش تا در وجودت نهادینه شود.
استاد واعظ موسوی در توضیح مطلب گفت: گاهی صفتی در درون انسان وجود دارد و آثار آن در بیرون نمود دارد و بالعکس گاهی آثار رادر بیرون نشان میدهیم تا در درون نفوذ کرده و ملکه شود.
🔸وی تصریح کرد: در طول تاریخ همواره از انتشارفضایل حضرت علی علیه السلام توسط دوستان به دلیل ترس و دشمنان به دلیل بغض جلوگیری شده ولی با این وجود فضایل ایشان عالم را پر کرده و این یکی از معجزات الهی است.
به گفته این استاد در زندگی گاهی لازم است فضایل خود را برای دیگران بازگو کنیم تا توسط دیگران تحقیر نشویم همچنانکه در خطبه امام سجاد علیه السلام ایشان به فضایل ذاتی و اکتسابی خود اشاره میفرمایند و کاخ یزید را با این خطبه دگرگون می نمایند، آنجایی که می فرمایند:أَیُّهَا النَّاسُ أُعْطِینَا سِتّاً وَ فُضِّلْنَا بِسَبْعٍ أُعْطِینَا الْعِلْمَ وَ الْحِلْمَ وَ السَّمَاحَةَ وَ الْفَصَاحَةَ وَ الشَّجَاعَةَ وَ الْمَحَبَّةَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ ....
ای مردم! خداوند به ما شش خصلت عطا فرموده و ما را به هفت ویژگی بر دیگران فضیلت بخشیده است، به ما ارزانی داشت علم، بردباری، سخاوت، فصاحت، شجاعت و محبت در قلوب مؤمنین را،.....
وی دررابطه با فضیلت علم یادآوری کرد: امام صادق علیه السلام می فرمایند: وَجَدْتُ عِلْمَ اَلنَّاسِ كُلَّهُ فِي أَرْبَعٍ أَوَّلُهَا أَنْ تَعْرِفَ رَبَّكَ وَ اَلثَّانِي أَنْ تَعْرِفَ مَا صَنَعَ بِكَ وَ اَلثَّالِثُ أَنْ تَعْرِفَ مَا أَرَادَ مِنْكَ وَ اَلرَّابِعُ أَنْ تَعْرِفَ مَا يُخْرِجُكَ مِنْ دِينِكَ . ... :تمام علم را در چهار چیز یافتم: اوّل این که: خدایت را بشناسی(خداشناسی)؛ و این که بدانی خدا با تو چه کرده(خودشناسی)؛ و بدانی که از تو چه خواسته (وظیفه شناسی)و بدانی که چه چیز تو را از دینت خارج میکند.
استاد با اشاره به اهمیت وظیفه شناسی به سخنی از مقام معظم رهبری استناد کرد که می فرمایند: هر جا که قرار گرفتهاید، همان جا را مرکز دنیا بدانید و به وظیفه خود عمل کنید.
🔹وی ادامه بحث را به جلسه بعد موکول کرد.
لازم به ذکر است این مراسم 11/6/99 با قرائت زیارت عاشورا آغاز و با ذکر توسل به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام پایان یافت.
@zeynaby1354