وقتی چنین موضوعی برای ما رخ داد
1⃣با حفظ آرامش تمام و دور کردن نکات منفی و آسیب ها از خودمون، نوجوانمون آغوش تکیه گاهی و محبتی خودمون رو به روش باز کنیم
2⃣ به حرف هاش، درد و دلاش، گریه هاش گوش بدیم و قضاوتش نکنیم
3⃣ وقتی حس کردیم که اعتماد فرزندمون رو به دست آوردیم و او احساس امنیت به ما کرد، کاملا منطقی و دینی که عینه منطق هست(دین عینه منطقه) با کلام خوش و بدون اینکه به شخصیتش که خیلی والاست لطمه ای وارد کنیم، با او از مضرات و آسیب پذیر بودن این رابطه صحبت کنیم.
یعنی، از این به بعد، باید حواسمون رو بیشتر جمع کنیم
باید فرزندمون رو پر از محبت کنیم، بیش از پیش
چرا؟
چون بچه ی ما، یبار راه اشتباه رو رفته، دیده و ممکنه در صورت خلا عاطفی مجدد باز هم اونو انتخاب کنه!
وظیفه ی ما چیه؟
محبت، محبت، محبت
زین پس
یعنی، از این به بعد، باید حواسمون رو بیشتر جمع کنیم باید فرزندمون رو پر از محبت کنیم، بیش از پیش چر
از محبت، خارها گُل می شود...
🎙 #بشنو | آموزههای روانشناختی صحیفه سجادیه
👤 دکتر سيدعلی مرعشی
🔹صحیفه سجادیه با وجود ارزش و اهمیت بسیار زیادی که در بین منابع شیعه دارد متاسفانه در بین ما شیعیان غریب است و ما غافلیم از این منبع بسیار مهم.
🔸اونقدر این کتاب مهم است که به اُختُ القرآن معروف شده، همانطور که کتاب شریف نهج البلاغه به اَخُ القرآن معروف هست.
🔹لقبهای مهمی به این کتاب داده شده مانند قرآن صاعد؛ قرآنی که خداوند نازل کرده بر وجود مقدس رسول خدا (ص)، قرآن نازل است یعنی از سوی خداوند متعال به سمت بشر نازل شده و این پیامیست به بشر. این پیام پاسخی دارد. این پاسخ را کسی بهتر از یک فرد معصوم نمیتواند بدهد. پاسخ این پیام قرآن، همین صحیفه سجادیه است که به آن قرآن صاعد میگویند.
🔸از اینجا میشود این نکته مهم را استفاده کرد که: گاهی اصل پیام ابهام دارد که از روی پاسخ پیام، آن ابهام برطرف میشود و میفهمیم که منظور صادر کننده پیام چه بود که چنین پاسخی به او داده شد. به همین دلیل کسانی که مانوساند با صحیفه سجادیه، جور دیگری قرآن را میفهمند...
#روانشناختی
#صحیفه_سجادیه
🆔 @Zinpas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بچهها و تعامل با فضای مجازی
🆔 @Zinpas
زین پس
کدام اشتباهات والدین باعث ایجاد حسادت در کودکان میشود؟ پاسخ👇👇👇 🆔 @Zinpas
۱. لوسکردن کودک
⬅️ اگر بیش از اندازه فرزند خود را نازپرورده بار بیاورید امکان ایجاد حسادت را در او افزایش میدهید، بهطوریکه احساس میکند بیرقیب است و همه چیز متعلق به شخص اوست؛ بنابراین وقتی با کودک جدیدی از اطرافیان روبهرو میشود یا فرزند جدیدی به خانواده اضافه میشود، احساس ناامنی میکند و رقیب تازه را علت این ناامنی برمیشمارد. در چنین شرایطی امکان ابتلای کودک به افسردگی وجود دارد. وقتی کودک به خواستههای خود دست نمییابد، احساس حقارت میکند و این احساس در مراحل رشد با او همراه خواهد بود.
#ادامه_دارد
🆔 @Zinpas
کودکان زیر شش سال در دنیای حسی هستند و بعد از این سن تازه شروع به تفکر می کنند. قبل از آن با احساسات خود با دنیا در تماس هستند، مخصوصا قبل از سه سالگی تنها با تقلید از بزرگترها شکل می گیرند. هر چه ما بگوییم باور می کنند پس چیزی بگویید و عمل کنید که حس خوبی به آنها بدهد و عزت نفس آنها را بالا ببرید .
⬅️ مثلا وقتی با کسی تلفنی صحبت می کنید یکی از خوبی های فرزند خود را با لحنی زیبا بیان کنید، فکر نکنید او حواسش جای دیگری است، کودک شما تمام مدت با ذره بین گفتار و اعمال شما را زیر نظر دارد !
👌 این بیان غیر مستقیم به کودک حس خوبی می دهد باور می کند مهم است و شما دائم در فکر او هستید حتی موقع صحبت با دیگری باز هم حرف اوست.
🆔 @Zinpas
Voice 001_sd.m4a
5.13M
🎙پاسخ مشاور👆:
🖊 سوال کاربر👇 :
💠 سلام خسته نباشید.من یه دخترم و ۱۶ سالمه چند وقت پیش توی فضای مجازی با یه نفر آشنا شدم که ۳یا۴ سال ازم بزرگ تره. من بخاطر سرگرمی تو گپ عضو شدم و قصدم اصلا رل زدن یا پیدا کردن شوهر برای خودم نبود. یه مدت به همین منوال گذشت تا این که یه روز وقتی داشتم اعضای گروه چت میکردم پیام داد منم جوابشو دادم وقتی حالشو ازش پرسیدم گفت اصلا خوب نیستم
🔹من بهش گفتم اگه کسی رو نداری که باش حرف بزنی بیا پیوی باهم حرف بزنیم( ای کاش بهش نمیگفتم) یه درصدم احتمال نمیدادم که بیاد پیوی ولی اومد چند روز همین جوری گذشت باهام درد دل میکرد منم دل داریش میدادم . زمان چت کردن مون همش قربون صداقه ام میرفت.
😒 ولی من اصلا این حرفا شو جدی نمیگرم وقتی بهم میگه دوسم دارع بهش میگم ثابت کن میگه تو صبر کن من میام خواستگاریت. چند باری شمارشو به دوستام دادم که بهش پیام و پیشنهاد دوستی بدن که ببینم به کسی پا میده یا نه ولی هر بار به دوستام گفته من کسی رو دوست دارم. من وقتی از نگرانی هام بهش میگم ( نگران اینم که بیشتر از الان بهش وابسته بشم و وقتی وابستش شدم تو اوج دلبستگی منو ول کنه )
میگه تو فقط بهم اعتماد کن من خودم همه چی رو درست میکنم قول میدم که خوشبختت کنم و...
🔸 منی که به عشق و عاشقی هیچ اعتقادی نداشت الان وابسته اش شدم .
من واقعا گیج شدم نمیدونم چیکارکنم از یه طرف بهش وابسته میشم از طرف دیگه نمیتونم اعتماد کنم(من آدم خیلی شکاکی هستم) میترسم از اینده نامعلوم لطفاً راهنمایی کنید.
🆔 @Zinpas
تکنیک های رفتار با نوجوانان در سنین بلوغ
1⃣ با فرزندان خود بیشتر صحبت کنید
مادرها میتوانند با دختران خود در مورد مشکلاتی که معمولا در سن بلوغ با آن روبهرو میشوند، صحبت کنند و همچنین پدرها با پسران خود درباره مشکلات دوران بلوغ که معمولا هر پسری با آن روبرو میشود، صحبت کنند. اما سعی نکنید، بیش از اندازه درباره موضوعات جنسی با آنها گفتگو کنید. با باز کردن بیش از حد اینگونه موضوعات کاری نکنید که فرزندان حریم بین خود و شما را بشکنند. در حد نیاز با آنها درباره مشکلات بلوغ جسمی و جنسی صحبت کنید و آن هم به صورت کاملا خصوصی. معمولا نوجوانان در محیط مدارس و کلاسهای آموزشی به اندازه کافی در این رابطه با هم صحبت میکنند. سعی کنید، اطلاعات بیمورد به آنها ارائه ندهید تا گمراه نشوند. شما میتوانید کتابهای آموزشی مخصوص پسرها و دخترها که درباره مشکلات آنها در این سن بلوغ صحبت کرده را در اختیارشان قرار دهید، تا اطلاعات کافی در اینباره کسب کنند. البته بد نیست که خودتان یک بار این گونه کتابها را مطالعه کرده باشید و سپس در اختیار آنها قرار دهید.
2⃣ همدلی کردن با نوجوانان
وقتی شما مشکلات دروان نوجوانی را درک کنید، این کار باعث میشود، نوجوان شما در کنارتان احساس راحتی و آرامش کند. چرا که میبیند کسانی به فکر او هستند، حتما لازم نیست خودتان را با آنها و مشکلاتشان درگیر کنید. درک کردن رفتارشان میتواند کمک بزرگی باشد تا رابطه والدین با نوجوانان مستحکمتر شود.
🆔 @Zinpas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شیوههای محبّت به زن
🎙 #دکتر_حبشی
🆔 @Zinpas
✍️سوال کاربر:
✨ دختر 5 ساله ام به مادر وابسته شده است
💐سلام خسته نباشی ،دختری دارم ۵ساله و۵ماهشه ،خیلی وابسته به مادرش هست هرجامادرش رفت اونم باهاش میره،تواتاق خودش هم نمیخوابه،چه کارکنم؟
📚پاسخ مشاور:
🌿با سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر گرامی
♨️معمولاً وابستگیهای دست و پا گیر در خانوادههای کمجمعیت رخ میدهد. ریشه وابستگیها یا ترسها و استرسها و اضطرابهای شدید هستند و یا کمبود اعتمادبهنفس و خودباوری
❇️در گام اول باید بررسی شود که آیا فرزند شما از موقعیت، شیء یا فرد خاصی ترس و اضطراب دارد تا آنها را در گام اول حل و فصل نمایم و تحت مدیریت خود قرار دهیم. گاه ممکن است حادثه خاصی یا فرد خاصی این اضطرابها و ترسها را ایجاد کرده باشد که در جای خود نیاز به بررسی بیشتر دارد.
👈معمولاً در سالهای ابتدای زندگی یعنی دو سه سالگی باید اعتمادبهنفس فرزندان شکل بگیرد که استقلالطلبی در نهاد آنها به صورت خدادادی، آنها را به سمت کارآمدی و خودباوری سوق میدهد اما در همین فضاهای پر مراقبت است که والدین اجازه ظهور و بروز کافی را به فرزندان نمیدهند و آنها را وابسته به خود میسازند و به نوعی در تنظیمات کارخانه فرزند خود دست میبرند.
⚠️اگر فرزند ما در دوره استقلالطلبی خود بتواند به خودباوری دست پیدا کند به شدت بر میزان وابستگی او تأثیرگذار است اگر این اتفاق در دوره زندگی او تا حدوداً سه سالگی اتفاق نیفتاده است اما باید به مرور تلاش کرد و این کم کاری را جبران نمود.
✅بنابراین برای حل این مشکل پیشنهادها زیر را دنبال نمایید:
1.سعی کنید که او را وارد فضای ارتباطی با دوستان متعدد نمایید. بازی با دوستان خود یکی از عوامل فراموشی این وابستگی است چرا که لذتبخش است و میتواند دست بالاتر را داشته باشد.
2.بر میزان توانمندی فرزند خود بیفزایید و او را در همین راستا تشویق نمایید تا خودباوری و کارآمدی بیشتری را در خود احساس نمایید.
3.برای برخی از جداییها البته از آسان به سخت و به صورت تدریجی میتوانید جایگزین و حتی جایزه هم تعیین نمایید. مانند بازی در پارک به جای همراهی با مادر یا خرید فلان خوراکی به جای همراهی با مادر و... البته در بحث جایزه باید مراقب شرطی کردن فرزند هم باشید و این کار را یا به صورت غیر متناوب و یا به صورت غیر منتظر دنبال نمایید.
4.با او به گفتگو بنشینید و در رابطه با همین مسئله در یک فضای صمیمی و آرام و در حد ظرفیتش علت شناسی کنید و راهکارهای مناسب را از خود او دریافت نمایید و حتی برخی از مشکلات این مسئله را به نحوی دلسوزانه با او در میان بگذارید.
5.قدرت قصهگویی و الگودهی را نیز دست کم نگیرید. از نمونههای انسانهای شجاع و مستقل برای او داستان بخوانید.
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎#فرزند_پروری
🆔 @Zinpas
088.Pesar Sevo Nim Saleh Adaye Yek Nozad Ra Dar Miavarad.mp3
1.61M
#سبک_زندگی
#تربیت_کودک
#تربیت_فرزند
#استاد_تراشیون
#پرسش_و_پاسخ
پسر 3.5 ساله اداي يك نوزاد را در مي آورد ‼️
👈 پاسخهای حجتالاسلام استاد تراشیون به پرسشهای پدر و مادرها در موضوع تربیت کودک
🆔 @Zinpas
🔰 پرسش و پاسخ؛
-💠 به ما بزرگترها توصیه شده که وقتی هنوز سیر نشدیم از غذا دست بکشیم، آیا در مورد کودکان و فرزندان ما هم این نکته مصداق دارد یا خیر؟
-💠 اگر در مورد کودکان مصداق دارد ما باید چطور بفهمیم نزدیک سیر شدنشان است و غذا را از دسترسشان خارج کنیم؟
✍پاسخی کوتاه به این سوال؛
📝 آنچه در اسلام آمده جملهی بسیار حکیمانهای است. اینکه سفارش شده قبل از سیر شدن باید دست کشید در اصل انسان در آن موقع سیر شده است.
📚امروزه علم هم میگوید: معمولا وقتی فرد سیر میشود بیست دقیقه طول میکشد که مغز انسان فرمان سیری را صادر کند. یعنی گاهی اوقات ما بیشتر از نیاز بدنمان غذا میخوریم و برای همین اسلام اینگونه دستور داده است، یعنی حجم غذای مورد نیازمان را تناول کنیم و دنبال سیر شدن نباشیم.
🌹آن سیری که بخوریم تا سیر شویم یعنی قطعا زیادهروی در خوردن، در بچهها هم همین است.
🔵 ما باید میزان مورد نیاز حجم غذای بچهها را بشناسیم. با مراجعه به متخصصین تغذیه یا کتابهایی که در این ارتباط نگاشته شده، بدانند حجم غذای فرزندشان باید چه مقدار باشد.
⚪️گاهی اوقات براساس مثلا کالری بیان میشود. مثلا دو عدد کلوچه ۵۰۰ کالری انرژی دارد، خب! این دو کلوچه برای یک بچهی ۳-۴ ساله تقریبا یک وعدهی غذایی محسوب میشود. مانمیخواهیم بگوییم نوعش مناسب است، بلکه منظور میزان آن است.
📌بنابراین با مراجعه به افراد خبره در این زمینه از میزان حجم مورد نیاز فرزندانمان از لحاظ تغذیهای آشنا شویم.
#پرسش_پاسخ
#غذا
#غذا_خوردن
#آداب_غذا_خوردن
#استاد_تراشیون
🆔 @Zinpas