🔶 قسمت سوم
📗 #ترجمه_کتاب:
ارز دیجیتال بانک مرکزی (#CBDC):
چرا ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راهکار بسیار خطرناکی است؟
👤 نوشتهی رافال گانوفسکی (2022)
🖌 ترجمهی کاظم فولادی قلعه (۱۴۰۱)
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
✳️ فصل دوم:
یک CBDC چه تفاوتی با رمزارزها دارد؟
🔸 بسیاری از مردم فکر می کنند که CBDC یک «رمزارز دولتی» یا حداقل چیزی شبیه به بیتکوین (Bitcoin) است و بسیار مشتاق آن هستند. در واقع، دقیقاً برعکس است.
🔸 رفتار کشورهای گوناگون جهان با رمزارزها بسیار متفاوت است. بسیاری از کشورها با این موضوع کاملاً آزادانه برخورد میکنند. حتی در برخی کشورها (سالوادور، آلمان) بهعنوان پول قانونی و در ژاپن بهعنوان پول کاملاً قانونی با همان وضعیت یورو یا دلار شناخته میشوند. بهنوبه خود، در برخی کشورها، با رمزارزها بهصورت دوستانه رفتار نمیشود، اما کشورها مایلند از آنها مالیات دریافت کنند. با این حال، کشورهایی وجود دارند که رمزارزها در آنها بهطور کامل (مانند ایران، نپال، الجزایر، بولیوی، هند، ویتنام) یا تا حد زیادی (چین، ترکیه) ممنوع هستند.
🔸 بانکهای مرکزی و دولتهای بسیاری از کشورها، بهمنظور بهروز ماندن با پیشرفتهای فناوری، در ایجاد CBDC همکاری میکنند که گامی دیگر در جهت حذف پول نقد خواهد بود و همچنین امکان ردیابی تمامی تراکنشهای انجام شده توسط شهروندان یک کشور مشخص با ارزهای سنتی فیات (fiat) را فراهم میکند.
🔸 این کاملاً مخالف ایدهی رمزارزها است، که بنا به تعریف غیرمتمرکز هستند و شبکهی آنها معمولاً تحت یک موجودیت واحد قرار نمیگیرد که بتواند محتوای آن را دستکاری و کنترل کند.
🔸 در حال حاضر، ارزهای سنتی فیات، اگرچه تنظیمگری میشوند، اما بهطور مستقیم و بهتنهایی توسط بانک مرکزی پشتیبانی نمیشوند؛ بلکه بانکهای دیگر و نیز مؤسسات مالی دیگری وجود دارند که میان بانک مرکزی و شهروندان واسطه میشوند. اگرچه بیشتر تراکنشها بهصورت دیجیتالی انجام میشوند، اما نمیتوانیم این پول را بدر قالب ارزهای دیجیتال در نظر بگیریم، زیرا بانکهای تجاری باید پولهای فیات را بهطور صحیح مدیریت کنند.
▪️ ادامه دارد ...
🔵 یک CBDCچه تفاوتی با رمزارزها دارد؟
🔸 رمزارز بانک مرکزی همانطور که از نام آن پیداست، نسخهی دیجیتال ارز یک کشور است که توسط مقامات آن کشور اغلب توسط بانک مرکزی تنظیمگری و صادر میشود. این شکل از پول امکان پرداختهای مستقیم الکترونیکی را فراهم میکند.
🔸 از سوی دیگر، رمزارزها نوعی از پول دیجیتال هستند که بر اساس یک الگوریتم ایجاد میشوند. آنها مبتنی بر یک تکنیک رمزگذاری دادهها (data encryption) (رمزنگاری (cryptography)) هستند که برای وارسی تراکنشها و ایجاد واحدهای جدید که سکه(coin) نامیده میشود، استفاده میشوند. رمزارزها بهطور مستقل و خارج از سیستمهای بانکداری و دولتی سنتی عمل میکنند. بهعنوان یک ارز غیرمتمرکز، رمزارز به گونهای طراحی شده است که از دخالت دولت یا اثرگذاریهای خارجی عاری باشد و در عوض، اقتصاد رمزارز از طریق پروتکل اینترنت همتا به همتا (peer-to-peer internet protocol) نظارت میشود.
▪️ ادامه دارد ...
🔵 تفاوتهای اصلی میان CBDC و رمزارزها چیست؟
🔻 الف)
یک CBDC توسط نهادی که آنها را صادر میکند، یعنی بانک مرکزی یا حاکمیت کنترل میشود، در حالی که رمزارزها غیرمتمرکز هستند و بر روی زنجیره بلوکی (blockchain) خود کار میکنند؛
🔻ب)
هویت کاربران CBDC شناخته شده است (حداقل برای حکومت)، در حالی که کاربران رمزارزها ناشناس باقی میمانند؛
🔻پ)
لزومی ندارد که CBDC بر اساس تکنولوژی زنجیرهی بلوکی (پایگاه دادهی توزیعشده) باشد، اگرچه در برخی موارد اینچنین است، در حالی که همه رمزارزها بر اساس زنجیرهی بلوکی هستند؛
🔻ت)
بانکهای مرکزی یا سایر مقامات دولتی در مورد قواعد CBDC تصمیم خواهند گرفت، در حالی که در مورد رمزارزها، کاربران، شبکه را کنترل میکنند و بر اساس اجماع (consensus) تصمیم میگیرند؛
🔻ث)
یکCBDC از شبکهی مبتنی بر مجوز(authorization-based network) استفاده میکند، در حالی که رمزارزها بدون مجوزها از شبکه استفاده میکنند؛
🔻ج)
یک CBDC عمدتاً برای پرداختها و تراکنشها استفاده میشود، در حالی که رمزارزها میتوانند بهعنوان داراییهای سرمایهگذاری نیز استفاده شوند؛
🔻چ)
یکCBDC میتواند تقریباً بهطور آزادانه بهنفع دولت و علیه شهروندان طراحی شود؛ بهعنوان مثال، جمعآوری مالیات یا پرداخت بهره بهطور خودکار (همچنین بهرهی «منفی»). در مورد رمزارزها، این ممکن نیست؛
🔻ح)
از طریق CBDC، دولت قادر خواهد بود تمام پول شما را با یک کلیک مسدود کند، نه تنها به این دلیل که شما یک مجرم هستید، بلکه حتی بهدلیل مخالفت شما با نظرات مقامات، اعتراض یا حمایت از اعتراضات. در مورد رمزارزها، این ممکن نیست.
▪️ ادامه دارد ...
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
متاورس، غایت کنترلهای هوشمند.mp3
24.34M
🔶🔹 نشست علمی – تخصصی با عنوان
«متاورس، غایت #کنترلهای_هوشمند »
💢 محورهای موضوعی
1⃣ متاورس از حیث مبانی فلسفی و نظری، بر مبنای «زندگی دوم» طراحی شده است؛
2⃣ سه ضلع اصلی تشکیلدهندهی متاورس عبارت است از دانش سایبرنتیک، فلسفهی ذهن و #انقلاب_صنعتی_چهارم ؛
3⃣ متاورس از حیث تمدنی، آرمانشهر تمدن لیبرال است و تمام مؤلفههای نظام مطلوب غرب را در بر میگیرد؛
4⃣ متاورس از حیث ویرچوالیزیشن، امکانات بینظیری ارائه میکند اما در ازای سلب اختیار خدادادی انسان؛
5⃣ بر خلاف ادعاها، متاورس بشر را به فروبشر تبدیل میکند، نه فرابشر؛
6⃣ آموزش متاورسی بهدلیل حذف مؤلفهی حضور، بسیار ضعیفتر از آموزش حضوری است؛
7⃣ متاورس، تعهد اجتماعی را از بین میبرد و قاعدهمداری بشر در نسبت با جامعه را سست میکند؛
8⃣ #متاورس، باعث وابستگی کاربران به ابعادی میشود که خارج از کنترل حاکمیت است؛
❇️ بههمت ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزهی علمیه
📆 ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ ه.ش
✍️ مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
* ظهور نزدیک است *
@zohoornazdikast
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ⚠️آماده ملاقات با امام زمان باشید..
نمیتونم بگم که شخص اول است(امام زمان).. برای اینکه شخص دومی در کار نیست..
فیلم کمتر دیده شده از #امام_خمینی (ره)☝️
☑️ تمام دستگاه هایی که الان به کار گرفته شده اند در کشور ما..، باید توجه داشته باشند که خودشان را مهیا کنند برای ملاقات با #حضرت_مهدی (عج) !
#قواعد_ظهور
#نوید_ظهور
#تمدن_نوین_اسلامی
@shomareshmakooszohor
* ظهور نزدیک است *
@zohoornazdikast
5.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 صحبت های مهم امام خمینی و رهبری در مورد ظهور و انتظار فرج..
#نوید_ظهور
#بشارت
@shomareshmakooszohor
* ظهور نزدیک است *
@zohoornazdikast
7.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تا حالا شده از خودتون بپرسید که این هیولاهای فیلمهای هالییودی از کدام منبع اقتباس گرفته شده اند؟
آیا واقعا به تصاویر موجودات عجیب و غریبی که در کاوشهای باستانی پیدا شده اند توجه کرده اید؟
@shomareshmakooszohor
✍ حقیقتا صهیونیزم جهانی همان دجال روایات است و هالیوود هم همان خر دجال
* ظهور نزدیک است *
@zohoornazdikast
#پیمان_پاندمی
#مهم
⬇️چند روز پیش، تدروس آدهانوم، رییس سازمان بهداشت جهانی، ضمن صحبت در نشست کشورهای مشترک المنافع، با پیش کشیدن موضوع پیمان پاندمی گفت:
🔸«...یکی از توصیههای کلیدی این بررسیها، یک سند بینالمللی الزامآور قانونی برای حمایت از همکاری و هماهنگی نزدیکتر بین کشورها و در مواجهه با تهدیدات جهانی بود. البته ما پیش از این، معاهدات و سایر اسناد بینالمللی علیه تنباکو، تغییرات آب و هوایی، سلاحهای هستهای، شیمیایی، بیولوژیکی و بسیاری از تهدیدات دیگر برای امنیت و رفاه مشترک را داشتهایم. اگر ملتهای جهان میتوانند برای یک رویکرد مشترک در قبال تهدیدات فوق که همه ساخته بشرند، گرد هم آیند، پس عقل سلیم حکم میکند که کشورها بر روی یک رویکرد مشترک، با قوانین مشترک، برای واکنش مشترک، به تهدیدات ناشی از روابط ما انسانها با طبیعت -تهدیداتی که نمی توانیم کنترلشان کنیم- توافق کنند. اکنون یک هیئت مذاکره کننده بین دوَلی یا INB ایجاد شده و کار خود را برای تدوین این سند یا معاهده جدید آغاز کرده.»
❌نکته بسیار مهمی که در سخنان تدروس مطرح شد، اشاره به بند 19 قانون اساسی WHO است، وی گفت:
«یکی از مهم ترین سوالاتی که INB در هفتههای آینده با آن مواجه است این است که آیا این مذاکرات بر اساس ماده 19 قانون اساسی WHO ادامه یابد یا خیر... INB ماه آینده تصمیم خواهد گرفت که آیا طبق ماده 19 عمل کند یا خیر.»
🔺اما ماده 19 قانون اساسی WHO چیست؟
🔺ماده 19: WHA (مجمع بهداشت جهانی) صلاحیت تصویب موافقت نامهها یا کنوانسیونهای مرتبط با سازمان بهداشت جهانی را دارد. برای تصویب این گونه کنوانسیونها یا موافقت نامهها، دو سوم آرای مجمع بهداشت لازم است، که پس از تصویب، و زمانی که مطابق با قانون اساسی WHO تأیید شدند، برای هر یک از کشورهای عضو لازم الاجرا هستند.
💢با توجه به سخنان فوق، به نظر میرسد که قرار هست پیمان پاندمی، بدون در نظر گرفتن ماده 19 تدوین شود و بدون رأیگیری، در نشست سال آینده WHA، به کشورها ابلاغ گردد. یعنی عملاً کلیه کشورهای عضو، باید آن را اجرا کنند...
#خروج_از_WHO
@CoronaDeception
🌐لینک پیوستن به کانال:
https://eitaa.com/joinchat/93192196Cac05c503bc
* ظهور نزدیک است *
@zohoornazdikast
🔴پرچم های رژه شیاطین LGBT لندن و شباهت پیش بند ماسونی❗️
t.me/antiluminati
* ظهور نزدیک است *
@zohoornazdikast
🔶 قسمت چهارم
📗 #ترجمه_کتاب:
ارز دیجیتال بانک مرکزی (#CBDC):
چرا ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راهکار بسیار خطرناکی است؟
👤 نوشتهی رافال گانوفسکی (2022)
🖌 ترجمهی کاظم فولادی قلعه (۱۴۰۱)
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468