🔹اشعاری که آقا امام هادی علیه السلام در مجلس متوکل عباسی خوانده اند.
▫️باتُوا عَلَی قُلَلِ الْأَجْبَالِ تَحْرُسُهُمْ
بر بلندای کوهها شب را به صبح رساندند
▫️ غُلْبُ الرِّجَالِ فَلَمْ تَنْفَعْهُمُ الْقُلَــلُ
در حالی که مردان چیره و نیرومندی از آنان پاس میدادند، ولی آن قله کوهها برایشان سودی نبخشید
▫️وَ اسْتَنْزَلُوا بَعْدَ عِزٍّ مِنْ مَعَاقِلِهِم
عد از آن همه عزت، از پناهگاههایشان پایین کشیده شدند
▫️ فَأُسْکِنُوا حُفَراً یا بِئْسَ مَا نَزَلُوا
و در حفرهای {جهنمی} از خاک مدفون شدند و چه بدجایی تنزل کردند
▫️نَادَاهُم صَارِخٌ مِنْ بَعْدِ مَا دُفِنُوا
پس از آنکه دفن شدند، فریادزنی بر آنها بانگ زد
▫️أَینَ الْأَسِرَّةُ وَ التِّیجَانُ وَ الْحُلَلُ
کجا رفت آن بازوبندها؟ کجاست آن تاجها؟ و کجاست آن زر و زیورها؟
▫️أَینَ الْوُجُوهُ الَّتِی کانَتْ مُحَجَّبَــةً
کجا رفت آن چهرهها که با ناز و نعمت پرورش یافته
▫️مِنْ دُونِهَا تُضْرَبُ الْأَسْتَارُ وَ الْکُلَلُ
و مقابل آنها پردههای گرانبهای نازک آویخته بود؟!
▫️فَأَفْصَحَ الْقَبْرُ عَنْهُمْ حِینَ سَاءَلَهُمْ
قبرهایشان از طرف آنها جواب میدهد
▫️ تِلْک الْوُجُوهُ عَلَیهَا الدُّودُ تَنْتَقِل
آن چهرهها هماکنون محل آمد و شد کرمهای لاشخوار شدهاند
▫️قَدْ طَالَ مَا أَکَلُوا دَهْراً وَ مَا شَرِبُوا
عمرهای دراز، خوردند و آشامیدند
▫️فَأَصْبَحُــوا بَعْدَ طُولِ الْأَکلِ قَدْ أُکِلُوا
و اکنون پس از آن همه عیش و نوش، خود، خوراک خورندگان شدهاند!
▫️و طالَما عَمَّروا دورا ً لِتُحصِنَهُــم
چه بسیار بناها ساختند که آن ها را محافظت کند
▫️فَفَارَقُوا الدُّورَ وَ الْأَهْلِینَ وَ انْتَقَلُوا
ولی سرانجام، آن کاخها و عزیزان خود را واگذاشتند و درگذشتند
▫️وَ طَالَ مَا کثَّرُوا الْأَمْوَالَ وَ ادَّخَرُوا
چه بسیار اموالی که روی هم انباشته کردند
▫️فَخَلَّفُــوهَا عَلَی الْأَعْدَاءِ وَ ارْتَحَلُــوا
ولی آن را برای دشمنانشان بر جای گذاشتند و رفتند
هدایت شده از رسانه تخصصی قرآن و اهل بیت علیهم السلام
💎 حکمت تلخیهای دنیا از نگاه امام هادی (ع)
🔻قال الهادى عليهالسلام:
اِنَّ اللّه َجَعَلَ الدُّنيا دارَ بَلْوى وَالاْخِرَةَ دارَ عُقْبى وَجَـعَلَ بَـلوَى الدُّنيا لِثَـوابِ الاْخِـرَةِ سَبَبَا وَثَوابَ الاْخِرَةِ مِنْ بَلوَى الدُّنيا عِوَضا.
امام هادی علیه السلام فرمودند:خداوند، دنيا را جاى گرفتارى قرار داده و آخــرت را سـراى پـاداش، گرفتارى دنيا را سبب ثواب آخرت قرار داده و ثـواب آخـرت را عـوض گرفتـارى دنـيا.
کتاب :تحف العقول، ص ۴۸۳
شهادت امام هادی (علیه السلام) تسلیت باد.
کانال رسمی استاد علیانسب
https://eitaa.com/zolyanasab
💠
برتر از نیکی▫️ یكی از بیانات نورانی امام دهم امام هادی(سلام الله علیه) این است كه فرمود: «خَیرٌ مِن الخَیرِ فاعِلُهُ وأجمَلُ مِن الجَمیلِ قائلُهُ وأرجَحُ مِن العِلمِ حامِلُه». این گونه از ذوات مقدس چون خودشان انسان كامل اند، #حرمت_انسانیت را بیش از دیگران می دانند و حفظ می كنند. ▫️ در عین حال كه #كار_خوب، خوب است، در عین حال كه #حرف_خوب، خوب است، در عین حال كه #علم_صحیح، خوب است؛ اما صاحبان این اوصاف، از این اوصاف بالاترند. ▫️ در عین حال كه دانشگاه خوب است در عین حال كه دانش خوب است، #دانشمند از هر دو بالاتر است. در عین حال كه حوزه علمیه خوب است در عین حال كه فقه و اصول و فلسفه و تفسیر خوب است، #عالم به این معارف از همه این معارف بالاتر است. سرّش آن است كه انسان موجودی است ابدی و این موجود ابدی را ره توشه ابدی تأمین می كند؛ حوزه و دانشگاه، مواد اولیه این زادراه را فراهم می كنند. ▫️ یك وقت است كسی _ چه از حوزه چه از دانشگاه _ خودش را نشناخت، درسی خواند مدركی گرفت و درسی گفت و بعد پوسید! اما یك وقت است كسی _ چه در حوزه چه در دانشگاه _ عالم شد و از پوست به در آمد نه اینکه پوسید! 🔻 نه به فكر مدرك بود نه به فكر حقوق بود نه به فكر باندبازی بود نه به فكر جناح بازی بود؛ این #انسان به دنیا آمد و انسان زیست و انسان مرد. ↙️ آپارات: https://aparat.com/v/leX9Y ↙️ یوتیوب: https://youtu.be/0NqU_etAra8 #شهادت_امام_هادی_علیه_السلام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #کلیپ #باز_نشر 📚 سخنرانی در جمع طلاب و دانشجویان در روز شهادت امام هادی (علیه السلام) تاریخ: 1386/04/27
1_16053777339.mp3
622.3K
💫#صلوات_خاصه_امام هادی علیه السلام💫
✨اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِيِّ الْأَوْصِيَاءِ وَ إِمَامِ الْأَتْقِيَاءِ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ وَ الْحُجَّةِ عَلَى الْخَلائِقِ أَجْمَعِينَ
✨ اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَهُ نُورا يَسْتَضِيءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِيلِ مِنْ ثَوَابِكَ وَ أَنْذَرَ بِالْأَلِيمِ مِنْ عِقَابِكَ وَ حَذَّرَ بَأْسَكَ وَ ذَكَّرَ بِآيَاتِكَ وَ أَحَلَّ حَلالَكَ
✨وَ حَرَّمَ حَرَامَكَ وَ بَيَّنَ شَرَائِعَكَ وَ فَرَائِضَكَ وَ حَضَّ عَلَى عِبَادَتِكَ وَ أَمَرَ بِطَاعَتِكَ وَ نَهَى عَنْ مَعْصِيَتِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.
#شهادت_امام_هادی_علیه_السلام
8.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دعوت رهبر انقلاب به تحقیق و نوشتن دربارۀ امام جواد، امام هادی و امام عسکری(علیهم السلام)
🔹رهبر انقلاب ظهر امروز در پایان مجلس روضۀ شهادت امام هادی علیهالسلام، به نقش بیبدیل این امام همام و پدر و فرزند این بزرگوار، در گسترش کمّی و کیفی تشیع اشاره کرده و فرمودند: در هیچ دورهای از تاریخ اسلام، تشیع به گستردگی دورهی این سه امام بزرگوار نبوده است. بغداد و کوفه در زمان امام هادی و امام جواد به مراکز اصلی شیعه تبدیل شدند و نقش این بزرگواران در ترویج معارف شیعه بینظیر بوده است.
🔹ایشان با تأکید بر ضرورت پرداختن به زندگی و معارف این امامان در عرصههای مختلف تاریخی و هنری، ضمن انتقاد از نپرداختن به این سه امام بزرگوار در این عرصهها گفتند: متأسفانه در تاریخنگاری، کتابنویسی و حتی در منابر ما، به زندگی و معارف این سه امام بزرگوار کمتر پرداخته شده است. بسیار بجاست که پژوهشگران و هنرمندان در این زمینه کار کنند و آثار بیشتری خلق شود.
🔹رهبر انقلاب همچنین از زیارت جامعۀ کبیره بهعنوان گوهری بیهمتا یاد کرده و افزودند: اگر تلاش امام هادی علیهالسلام نبود، ما امروز زیارت جامعه کبیره را در اختیار نداشتیم. معارف موجود در این زیارت، که بر پایه آیات قرآن و حقایق ناب شیعه است، تسلط و عمق علمی امام هادی علیهالسلام را نشان میدهد.
🔹حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به یکی از رمانهایی که بهتازگی مطالعه کردهاند و یکی از معجزات حضرت جواد علیهالسلام در آن ذکر شده بود، تولید آثار هنری در این زمینهها را کم توصیف کردند و خواستار توجه برای تولید آثار بیشتری در این مقوله شدند.
8.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
استفاده از عمر در نگاه رهبری
هدایت شده از رسانه تخصصی قرآن و اهل بیت علیهم السلام
💎 چگونه به خدا برسم؟
🔻قال رسول الله صلىاللهعليهوآلهوسلم:
إنّهُ لا يُدرَكُ ما عِندَ اللّه ِ إلاّ بطاعَتِهِ؛
پیامبر اکرم فرمودند: به آنچه نزد خداست جز با طاعت از او نتوان رسيد.
کتاب :الكافی: ج ۲، ص ۷۴، ح ۲
بمناسبت حماسه جاوید قیام19 دی؛ ارزش ایستادگی و مقاومت برای خدا
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی: رها كردن دنیا یگانه شرط جهاد و تنها #بهای_بهشت است. یعنی بدون فروش دنیا، مبارزه، صبغه الهی نداشته و به پیروزی حق نمی رسد چنانكه بدون ترك دنیا ورود به بهشت میسر نخواهد بود.
🔸 روز #نوزدهم_دی_ماه، یادآور حماسه بزرگ و با شکوهی است که برگ دیگری از کتاب زرین انقلاب اسلامی را رقم زد. 19 دی سالروز قیام خونین مردم قم است؛ همان روزی که در تاریکی استبداد و ستم، روزنه ها را به سوی روشنایی گشود و روند انقلاب را به گونه ای شکل داد که طومار دو هزار و پانصد ساله نظام شاهنشاهی در مدت زمان کوتاهی در هم پیچیده شود. این روز بزرگ و به یاد ماندنی را گرامی می داریم و بر شهیدان و ایثار گران این حماسه جاوید درود می فرستیم .
🔸 واژه ی #ایستادگی_و_مقاومت در منظومه ی دینی مسلمانان آزاده ی جهان برنامه ای آشنا با تعالیم دینی آنهاست تا با بهره گیری از آن در مقابل هجمه ها و تکبرورزی های مستکبران بتوانند از حق خود دفاع کنند.حضرت علامه جوادی آملی نیز در تألیفات مختلف خود مسیر و جهت صحیح این آموزه ی دینی را تشریح کرده و بیان داشتند:
كاربرد تعبیر «ایستادن» برای این است كه ایستادن بهترین حالت برای دفاع و هرگونه حركت و فعالیتی است، وگرنه باطل ستیزان در هر حالی (قعود، اضطجاء و...) كه باشند، ایستادهاند و حق گریزان در هرحال كه باشند نشسته بلكه زمینگیرند.
از نظر قرآن كریم، #ایستادگی_و_مقاومت باید برای خداوند باشد تا ارزش پیدا كند، وگرنه افراد بی دین هم برای حفظ آب و خاك خود در برابر متجاوزان می ایستند و تسلیم نمی شوند؛ ولی به حكومت غیرالهی تن می دهند. اینان ممكن است مقابل مهاجمان آب و خاك خود ایستاده باشند؛ اما در برابر موحّدان عدل مدار زمین گیرند.
🔸 ایشان اصلی ترین شرط مبارزه در راه خدا را همان تجارت دنیا به آخرت و یگانه شرط جهاد را رها كردن دنیا قلمداد کرده و مرقوم داشتند:
مبارزه در راه خدا شرایط و اصولی دارد كه تحصیل آنها لازم است و موانع و دوافعی كه پرهیز از آنها نیز ضروری است لیكن مهمترین ركن و #اصلی_ترین_شرط_جهاد همان تجارت دنیا به آخرت است (یعنی فروش دنیا و خرید آخرت). البته منظور از دنیا كه رأس هر خطیئه است همان توجه به غیر خداست؛ زیرا همانطور كه آخرت درجاتی دارد و بعضی فراتر و بالاتر از بعضی دیگر است، دنیا نیز دركاتی دارد كه برخی از برخی فروتر و پست تر است و شرط اصلی جهاد در راه خدا، اجتهاد در تشخیص دنیا با همه دركات آن و تمیز آخرت با همه درجات آن و سپس اقدام به داد و ستد و از دست دادن دنیا كه در حقیقت رهیدن از دركات آن است و به دست آوردن آخرت، كه در واقع رسیدن به درجات آن است، می باشد... .
مطالعه بیشتر:
https://news.esra.ir/fa/w/932371
#سالروز_قیام_نوزدهم_دی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 منابع: تفسیرتسنیم ج11 . کتاب حماسه وعرفان.
تاریخ: 1398/10/02
🌷 رهبر انقلاب: ایران دوران پهلوی قلعه مستحکم منافع آمریکایی بود/ در چند دهه اخیر نیز آمریکاییها درباره ایران دچار خطای محاسباتی شدند/ مخاطب این حرف من بیشتر کسانی هستند که مرعوب سیاستهای آمریکا هستند
🔹️رهبر انقلاب، امروز در دیدار مردم قم:
✏️ایران دوران پهلوی قلعه مستحکم منافع آمریکایی بود؛ از دل این قلعه بود که انقلاب بیرون آمد و جوشید. آمریکاییها نفهمیدند، فریب خوردند، وا ماندند و غافل شدند؛ خطای محاسباتی آمریکا یعنی این. بعد از انقلاب در طول این چند دهه آمریکاییها غالباً در مورد مسائل ایران دچار خطا شدند. مخاطب این حرف من بیشتر آن کسانی هستند که مرعوب سیاستهای آمریکا هستند. ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
➖با اموالی که از راه حرام به دست آمدهاند چه باید کرد؟
🛑علِيُّ بْنُ أَبِي حَمْزَةَ قَالَ: كَانَ لِي صَدِيقٌ مِنْ كُتَّابِ بَنِي أُمَيَّةَ
فَقَالَ لِيَ اسْتَأْذِنْ لِي عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَاسْتَأْذَنْتُ لَهُ فَلَمَّا دَخَلَ سَلَّمَ وَ جَلَسَ ثُمَّ قَالَ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنِّي كُنْتُ فِي دِيوَانِ هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ فَأَصَبْتُ مِنْ دُنْيَاهُمْ مَالًا كَثِيراً وَ أَغْمَضْتُ فِي مَطَالِبِهِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع لَوْ لَا أَنَّ بَنِي أُمَيَّةَ وَجَدُوا مَنْ يَكْتُبُ لَهُمْ وَ يَجْبِي لَهُمُ الْفَيْءَ وَ يُقَاتِلُ عَنْهُمْ وَ يَشْهَدُ جَمَاعَتَهُمْ لَمَا سَلَبُونَا حَقَّنَا وَ لَوْ تَرَكَهُمُ النَّاسُ وَ مَا فِي أَيْدِيهِمْ مَا وَجَدُوا شَيْئاً إِلَّا مَا وَقَعَ فِي أَيْدِيهِمْ فَقَالَ الْفَتَى جُعِلْتُ فِدَاكَ فَهَلْ لِي مِنْ مَخْرَجٍ مِنْهُ قَالَ إِنْ قُلْتُ لَكَ تَفْعَلُ قَالَ أَفْعَلُ قَالَ اخْرُجْ مِنْ جَمِيعِ مَا كَسَبْتَ فِي دَوَاوِينِهِمْ فَمَنْ عَرَفْتَ مِنْهُمْ رَدَدْتَ عَلَيْهِ مَالَهُ وَ مَنْ لَمْ تَعْرِفْ تَصَدَّقْتَ بِهِ وَ أَنَا أَضْمَنُ لَكَ عَلَى اللَّهِ الْجَنَّةَ قَالَ فَأَطْرَقَ الْفَتَى طَوِيلًا فَقَالَ قَدْ فَعَلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ قَالَ ابْنُ أَبِي حَمْزَةَ فَرَجَعَ الْفَتَى مَعَنَا إِلَى الْكُوفَةِ فَمَا تَرَكَ شَيْئاً عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ إِلَّا خَرَجَ مِنْهُ حَتَّى ثِيَابَهُ الَّتِي كَانَتْ عَلَى بَدَنِهِ قَالَ فَقَسَمْنَا لَهُ قِسْمَةً وَ اشْتَرَيْنَا لَهُ ثِيَاباً وَ بَعَثْنَا لَهُ بِنَفَقَةٍ قَالَ فَمَا أَتَى عَلَيْهِ أَشْهُرٌ قَلَائِلُ حَتَّى مَرِضَ فَكُنَّا نَعُودُهُ قَالَ فَدَخَلْتُ عَلَيْهِ يَوْماً وَ هُوَ فِي السِّيَاقِ- فَفَتَحَ عَيْنَيْهِ ثُمَّ قَالَ يَا عَلِيُّ وَفَى لِي وَ اللَّهِ صَاحِبُكَ قَالَ ثُمَّ مَاتَ فَوَلِينَا أَمْرَهُ فَخَرَجْتُ حَتَّى دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَلَمَّا نَظَرَ إِلَيَّ قَالَ يَا عَلِيُّ وَفَيْنَا وَ اللَّهِ لِصَاحِبِكَ قَالَ فَقُلْتُ صَدَقْتَ جُعِلْتُ فِدَاكَ هَكَذَا قَالَ لِي وَ اللَّهِ عِنْدَ مَوْتِه
🔰ابنابیحمزه گفت:
من دوستی داشتم که از نویسندگان بنیامیه بود. گفت به من اجازه بده نزد امام صادق «علیه السلام» بروم.
برای او اجازه گرفتم. وقتی داخل شد، سلام کرد و نشست.
سپس گفت: فدای شما شوم، من در دیوان این قوم بودم و از دنیاشان مال زیادی به دست آوردم و در مطالبهٔ آن چشمپوشی کردم.
امام صادق (علیه السلام) فرمودند: اگر بنیامیه کسانی را پیدا نمیکردند که برایشان بنویسند و خراج جمع کنند، بجنگند و در جماعتشان حضور یابند، حق ما را غصب نمیکردند.
اگر مردم آنها را با آنچه در دست دارند، رها میکردند، چیزی نمییافتند جز آنچه به دستشان افتاده بود. جوان گفت: فدای شما شوم، آیا راهی برای خروج از این وضع دارم؟
امام فرمودند: اگر بگویم، انجام میدهی؟ گفت: بله، انجام میدهم.
امام فرمودند: از تمام آنچه در دیوانهای آنها کسب کردهای، خارج شو.
هر کس را که میشناسی، مالش را به او برگردان و هر کس را نمیشناسی، با آن صدقه بده. من بهشت را نزد خدا برایت ضمانت میکنم.
جوان مدت زیادی ساکت ماند و سپس گفت: انجام دادم، فدای شما شوم.
ابن ابی حمزه گفت: جوان با ما به کوفه بازگشت و هر چه داشت، حتی لباسهای بدنش را بیرون آورد. برای او لباس خریدیم و هزینهای برایش فرستادیم.
پس از چند ماه بیمار شد و ما به عیادتش میرفتیم. روزی به دیدارش رفتم، در حال جان دادن بود. چشمانش را باز کرد و گفت: ای علی، دوستت به وعدهاش وفا کرد. سپس درگذشت.
ما امورش را بر عهده گرفتیم تا اینکه نزد امام صادق (علیه السلام) رفتم. وقتی مرا دیدند، گفتند: ای علی، ما به وعدهمان به دوستت وفا کردیم. گفتم: درست است، فدای شما شوم، اینگونه به من گفتند.
📚: الکافي ج5 ص 106
♻️کانال: علم الحدیث