#مهارت_زندگی
🔻 انسان ها بر دو گونه اند:
#یكی، او كه در تاریكی بیدار است و
#دیگری، او كه در روشنایی خواب است.
@ALimoradi72📲
💢نحوه رفتار والدین با فرزندان، نتایج عمیق و دیرپایی بر زندگی عاطفی بچهها باقی میگذارد و برخورداری والدین از هوش عاطفی برای فرزندان آنها مزایای بیشماری دارد.
🔻بعضی از والدین در برابر ناتوانی فرزند خود، بی تحمل و ناشکیبا هستند و با تنفر و انزجار بر سر فرزندان خود فریاد میزنند، بعضی از آنها حتی بچههای خود را احمق خطاب میکنند.
🔸برخی خانوادهها اما، در برابر اشتباهات فرزند خود #صبور هستند و به جای تحمیل روش خود، به فرزندانشان کمک میکنند تا با روش خود جلو برود.
♦️ 👈چهار نوع از رایج ترین روشهای عاطفی والدین در این مواقع عبارت است از:
1⃣ نادیده گرفتن احساسات فرزند: این والدین ناراحتی عاطفی فرزند خود را پیش پاافتاده تلقی میکنند، یا آن را مایه دردسر میدانند و معتقدند باید منتظر ماند تا خود به خود فروکش کند. آنها از این لحظات عاطفی به عنوان فرصتی برای نزدیکی بیشتر به فرزند خود یا #آموختن درسهایی در زمینه قابلیتهای عاطفی استفاده نمیکنند.
2⃣ روش عدم مداخله:
این والدین به احساسات فرزند خود توجه میکنند، اما با این همه معتقدند که رو در رویی بچه با طغیان عواطف و هیجانات مفید است. آنها هم مثل گروه قبل به ندرت سعی میکنند به فرزند خود پاسخ عاطفی دیگری را یاد دهند. همواره تلاش میکنند که همه ناراحتیهای فرزند را تسکین دهند و برای اینکه غم و اندوه و با خشم او را متوقف کنند به او #رشوه میدهند یا با او قول و قرارهای مختلفی میگذارند.
3⃣ روش تحقیرآمیز،
بی احترامی به احساسات فرزند: این والدین، هم در انتقادهای خود و هم در تنبیه فرزندان، سنگدل و بیرحم هستند. برای نمونه ممکن است ابراز هر نوع خشم را از طرف فرزند خود قدغن اعلام کنند و با مشاهده کوچکترین نشانه زودرنجی در فرزندان، آنها را تنبیه کنند. چنین والدینی سعی دارند ماجرا را از دید خود تعریف کنند و با عصبانیت بر سر فرزند خود فریاد میکشند که روی حرف من حرف نزن.
4⃣ سرانجام والدینی هستند که به محض بروز ناراحتی فرزند، فرصت را غنیمت میشمارند و به صورت یک مربی عاطفی ظاهر میشوند. احساسات فرزند خود را جدی گرفته و سعی میکنند دقیقا بفهمند که چه چیزی باعث ناراحتی او شده و به او کمک میکنند تا راههای مثبت را برای آرام کردن احساسات خود بیابد...
@ALimoradi72📲
#فراموشی
#یادگیری_پایدار
در جلسه ی آموزش خانواده در مورد فراموشی دانش آموزان در امتحان صحبت شد.
یکی از موارد مؤثر در یادگیری نحوه ی صحیح مطالعه است.
برخی از عادات غلط در
👈مطالعه و خواندن مانند
🔻در حال را رفتن،
🔻 دراز کشیده،
🔻خواندن روبروی تلویزیون،
و....
افزایش فراموشی را در هنگام یادآوری ببشتر خواهدکرد.
بهترین حالت مطالعه استفاده از میز است.
نشستن روی زمین و یک میز کوچک
یا
نشستن روی صندلی و پشت میز
@ALimoradi72📲
🟡به نام آنچه او نامی ندارد & به هر نامی که خوانی سر برارد🟡
✅قرار هفتگی پاتوق عاشقان موعود
✅با موضوع جدید
مهارت حل مسئله
🔺با حضور علی مرادی
⏱فردا چهارشنبه 1403/02/12
➖پایه تحصیلی ششم و هفتم از ساعت ۲۰:۱۵ الی ۲۱
➖پایه تحصیلی هشتم و نهم از ساعت ۲۱:۱۵ الی ۲۲
مکان:مسجد جامع چهارده معصوم علیه السلام هرستان
اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
┉┅━❀ 📡 ❀━┅┉
📺 پاتوق عاشقان موعود
@ALimoradi72
#روانشناسی_کاربردی
#پاداش
💢منظم پاداش ندهید!
🔴دانشمندان، آزمایش جالبی را درباره مکانیزم پاداش انجام دادند. آنها دو کبوتر را به گونه ای شرطی کردند که بعد از نوک زدن به یک میله، دانه دریافت کنند اما با یک تفاوت: کبوتر اول، بعد از آن که ۳ بار نوک می زد دانه می گرفت اما کبوتر دوم، گاهی بعد از ۲ بار نوک زدن دانه می گرفت، گاهی بعد از سه دفعه و گاه بعد از پنج مرتبه نوک زدن به میله و بیشتر.
🟢بعد از آن، دانشمندان تصمیم گرفتند بعد از نوک زدن های کبوتران، دیگر دانه ای به آنها ندهند؛ فکر می کنید چه شد؟
🔵کبوتر اول، چندین بار بخت خود را با سه بار نوک زدن به میله آزمود و چون دید خبری از دانه نیست، به زودی از خیر نوک زدن گذشت.
🟤اما کبوتر دوم - که به طور منظم دانه نگرفته بود - زمان بیشتری را صرف نوک زدن به میله کرد. او بارها و بارها سراغ میله رفت، یک بار دو مرتبه نوک زد، دفعه دیگر ۵ نوک زد، زمانی سه بار و ... .
🟠دانشمندان با انجام آزمایش های متعدد بر روی کبوتران و سپس انسان ها، کوشیدند بهترین سیستم پاداش دهی در محیط های کاری را بیابند. برآیند همه این پژوهش ها این بود: "پاداش را به صورت نامنظم ارائه دهید."
🟡بدیهی است که پاداش در قبال "ایده یا عمل عالی " داده می شود اما دانشمندان علوم رفتاری می گویند نباید در قبال "تعداد مشخصی ایده یا عمل عالی"، پاداش داده شود.
همچنین نباید ایده ها و اعمال عالی، بی پاداش بمانند.
🟣در صورت اول (پاداش در قبال تعداد مشخصی ایده یا عمل عالی) دو اتفاق می افتد:
⚫آنچه امروز به عنوان پاداش می دهید و برای او دلچسب و انگیزه بخش است، بعد از چند بار تکرار، به یک "حق مسلّم" تبدیل می شود و قدرت انگیزشی اش را از دست می دهند.
⚪در صورتی که وقفه ای در ارائه پاداش پیش بیاید، "فرد شرطی شده به پاداش مشخص" از ادامه فعالیت های مثبت خویش دست بر می دارد. کبوتر اول که یادتان هست؟
🔴در صورت دوم (ندادن پاداش) نیز مشخص است که انگیزه بعدی برای ادامه کارکرد مثبت وجود نخواهد داشت.
🟢بنابراین، توصیه می شود سیستم پاداش دهی شان را "غیر منظم" کنند. یعنی ممکن است یک بار بعد از انجام فردی"۵ کار مثبت" پاداش بگیرد، دفعه بعد دو بار پشت سر هم و هر بار برای "۱ کار مثبت" پاداش بگیرد و بار دیگر بعد از انجام "۳ کار مثبت" و ... .
@ALimoradi72📲
#تحکیم_خانواده
#مهارت_زندگی
#صمیمیت
💢انواع صمیمیت زوجها
صمیمیت را میتوان به انواع مختلفی از جمله صمیمیت
🔸عاطفی
🔸فیزیکی
🔸فکری
🔸 تجربی
طبقهبندی کرد.
هر نوع شامل روش متفاوتی برای اشتراکگذاری و ارتباط با شریک زندگی است. بهعنوانمثال، صمیمیت عاطفی در مورد به اشتراک گذاشتن احساسها و عواطف است، درحالیکه صمیمیت فیزیکی به معنای لمسکردن و نزدیک بودن به یکدیگر است. صمیمیت فکری مبادله ایدهها و نظرها است، درحالیکه صمیمیت تجربی انجام کارها با هم و ایجاد خاطرههای مشترک است.
🔹صمیمیت عاطفی: به اشتراک گذاشتن احساسها و عواطف خود، حمایت و همدلی، و ابراز قدردانی، مثل گفتن «دوستت دارم» و «متأسفم»، تعریف و تمجید، نوشتن یادداشتها یا نامههای عاشقانه و غیره.
🔹صمیمیت فیزیکی: لمسکردن و نزدیک بودن به یکدیگر، دست یکدیگر را گرفتن، در آغوش گرفتن، بوسیدن، نوازش کردن، ماساژدادن، برقراری تماس چشمی، لبخندزدن، معاشقه و غیره.
🔹صمیمیت فکری: تبادل عقاید و نظرها، گفتگوهای معنادار، یادگیری چیزهای جدید با هم خواندن کتاب یا مقاله، تماشای مستند یا فیلم، بازی یا پازل و غیره.
🔹صمیمیت تجربی: انجام کارها با هم و ایجاد خاطرهها مشترک، قرار ملاقات یا سفر، کاوش در مکانها یا فرهنگهای جدید، امتحان سرگرمیها یا فعالیتهای جدید، آشپزی یا غذاخوردن با هم رقصیدن یا آوازخواندن با هم و غیره.
💢اینها نمونههایی از راههای صمیمیت بین زوجین است. شما همچنین میتوانید راههای صمیمیت خود را متناسب با ترجیحها و شخصیت خود ایجاد کنید.
@ALimoradi72📲