جزء ٢.mp3
3.96M
#تحدیر (تندخوانی) جزء دوم قرآن کریم با صوت استاد معتز آقایی
زمان : 33دقیقه
@Aarameshelahii🍃
☘يا قُرَّةَ عَيْنِ مَنْ لاذَ بِكَ وَ انْقَطَعَ اِلَيْكَ
پاداش دل بریدن از همه...
آغوش توست...!
#ابوحمزه_ثمالی
@Aarameshelahii🍃
حرف های من و خدا_2(1).mp3
4.4M
#حرفهای_من_و_خدا ۲
یا مُنْتَهی الرَّجایا 💫
آرزو اگر تو باشی؛
برای ایستادن، بهانهای نمیماند...
@Aarameshelahii🍃
🔴#نهج_الولايه
#پست_شماره_پنج (6)
موضوع :#ابررسى_مستند_در_شناخت امام زمان( عج )
استاد علامه حسن زاده آملى
♦️برهان بر امكان دوام بدن عنصرى
اهم معارف در معرفت وسائط فيض الهی (منظور امامان و پیامبر هستند که عقل اول اند و تمام کمالات و وجود موجودات به آنها قائم است (بالعرض) وآنها به خدا)، معرفت نفس انسانى است.
♦️بلكه معرفت نفس قلب و قطب جميع مباحث حكميه(عقلی), و محور تمام مسائل علوم عقليه و نقليه و اساس همه خيرات و سعادات است و معرفت آن اشرف معارف.(یعنی تمامی علوم بر محور معرفت نفس است)
♦️ چون جنس اين گوهر نفيس شناخته شود, صولت(هیبت) انكار در اين گونه مسائل ضرورى نظام احسن ربانى مبدل به دولت اقرار مى گردد.(یعنی با شناخت نفس خویش انکار در این گونه مسائل تبدیل به اقرار و قبول کردن آنها می شود.)
♦️و مطلب عمده همين است كه اين بزرگترين كتاب الهى به نام انسان را فهميده ورق نزده ايم , و به مطالعه مطالع كلمات و آيات آن بسر نبرده ايم , و از آن در همين حد عادى غاذى(تغذیه کننده) و نامى(رشد کننده) و متحرك بالاراده آگاهى (دارای حرکت ارادی) يافته ايم.
♦️غرض اين است كه در راه اعتلاى به معارج مقامات انفسى, و وقوف به مواقف اين صحيفه الهى بايد خدمت استاد كرد, استادى سفر كرده و زبان فهم.
♦️من هم مدعى نيستم كه عهده دار تحديد حقيقى(حد واقعی) و تعريف واقعى آن هستم , و لكن از استمداد(یاری) انفاس قدسى اولياى حق , با بضاعت مزجاتم (سرمایه اندک)در حد استطاعت و وسع , به وصف اسم و رسم آن مى پردازيم, و در ارتباط با موضوع شريف رساله , هدايائى كه برخى از نتايج بحث است(خواندن دروس معرفت نفس به فهم این رساله و دیگر رسالات بسیار کمک می کند) اهداء مى نمائيم "ان الهدايا على مقدار مهديها".
(هدایا به میزان هدیه گیرنده است)
(دقت کنید که هر کس از این بحث ها که می شود به میزان خودش بهره می برد و این سخنان علامه بطون فراوان دارند و هرکس نیز به اندازه وسع خود از این الفاظ معانی را میگیرد)
♦️انسان يك حقيقت ممتد از فرش تا عرش است كه "ما جعل الله لرجل من قلبين فى جوفه"(خداوند قرار نداد برای انسان دو قلب در درونش) (منظور این است که تمام بطون انسان ممتد و در طول یک دیگرند و نه این که چند بطن (به معنای عددی و در عرض هم)داشته باشد وتمامی عوالم انفسی انسان مانند خیال و عقل و قلب و روح و... در امتداد یک دیگرند) ,مرتبه نازله(پایین ترین مرتبه) او بدن اوست كه در اين نشأه(عالم) بدن عنصرى اوست كه با همين وصف عنوانى بدن در حقيقت روح متجسد است(یعنی روح است که با تنزل به عوالم پایین تر به این شکل در آمده و حقیقتی جدا از روح نیست که روح در آن قرار گرفته باشد) , و گوهرى جسمانى است كه به اوصاف جسم چون شكل و صورت
و كيفيت و كميت و غيرها متصف است.
____________
🌷بنا به درخواست دوستان توضیحاتی راجع به متن در پرانتز ها آمده است
منبع :📚#نهج_الولايه
حضرت علامه حسن زاده آملي
@Aarameshelahii🍃
🌷گزیده ای از سخنرانی رهبر معظم انقلاب در پایان محفل انس با قرآن ڪریم در روز اول ماه مبارڪ رمضان
🔸قرآن ڪتاب زندگی است. اگر آحاد بشر قواعد زندگی را با قرآن تطبیق ڪنند، سعادت دنیا و آخرت نصیب آنها خواهد شد. مشڪل ما این است ڪه ما زندگی را با قواعد قرآن تطبیق نمیدهیم؛ مثل ڪسی ڪه به پزشڪ مراجعه میڪند و نسخهی پزشڪ را میگیرد، لڪن به این نسخه عمل نمیڪند؛ این مراجعه به نسخهی پزشڪ بدون عمل به نسخه اثری نخواهد داشت. امروز وضع ما این جوری است.
🔸قرآن ڪتاب معلّم و معرفت است؛ یعنی دل را و اندیشهی انسانی را سیراب میڪند. قرآن برای آن ڪسانی ڪه اهل معرفتآموزی هستند یڪ سرچشمهی تمامنشدنی است. لڪن علاوه بر اینها، قرآن دستور زندگی هم هست.
🔸یڪ دسته از دستورهای ڪاربردی قرآن، نحوهی قاعدهسازی در زندگی است. اگر این قاعدهسازی بر مبنای قدرت و پول و شهوت باشد، انسان از زندگی واقعی و اخروی بینصیب خواهد ماند اما اگر انسانها بنای زندگی خود را در دنیا بر اساس نیڪی و حسنه قرار دهند، علاوه بر منافع دنیوی قطعاً به مقاصد واقعی و حقیقی زندگی نیز خواهند رسید.
🔸به قارون نمیگفتند ڪه هر چه را داری یا نداری دور بریز؛ میگفتند آنچه را داری وسیله قرار بده. پول و ثروت دنیا وسیله برای رسیدن به مقامات معنوی است. شما با پول میتوانید زندگیهای انسانها را نجات بدهید، تبعیض را برطرف ڪنید، فقرا و ضعفا را از حالت فقر و ضعف بیرون بیاورید.
🔸بخشی از دستورات ڪاربردی قرآن مربوط است به مناسبات اجتماعی؛ مثلاً غیبت نڪنید. شما وقتی غیبت میڪنید، دل خودتان و برادرانتان را چرڪین میڪنید؛ واقعیّت یڪ برادر و خواهر مؤمنی را ڪه پنهان است، بیخودی به رخ این و آن میڪشید؛ یڪ ڪار غلط و نادرست! او هم نسبت به شما ممڪن است این ڪار را بڪند. این، زندگی و روابط اجتماعی را از نظم صحیح خارج میڪند.
🔸قرآن میگوید اگر با ڪسی مخالفید، این موجب بیانصافی دربارهی او نشود. این یڪ دستور ڪاربردی است. شما ممڪن است با ڪسی مخالف باشید؛ امّا این موجب نشود در آنجایی ڪه حق با او است، این حق را پنهان ڪنید یا بیانصافی ڪنید.
🔸 «پیروی نڪردن از موضوعاتی را ڪه نسبت به آنها یقین وجود ندارد» از جمله دستورهای قرآن است و یڪی از مشڪلات ژورنالیسم(روزنامه نگاری و رسانه های خبری) رایج در دنیا عمل نڪردن به این دستور و تلاش برای شایعهپردازی و خبرسازی است. متأسفانه در داخل جامعهی ما هم از این موارد به چشم میخورد.
🔸«نترسیدن از دشمن و محڪم ایستادن در مقابل او» از دستورهای مهم قرآن است و وضعیت امروز برخی دولتهای اسلامی و تحقیر آنها بهوسیلهی قدرتهای ظالم نتیجهی ترسیدن آنها از دشمنان اسلام است.
🔸هراس از آمریڪا نتایج تلخی به بار خواهد آورد و ما در سالهای گذشته در برخی دولتهای خودمان مشاهده ڪردیم ڪه ترس از آمریڪا، آنها را دچار چه مشڪلات سختی ڪرد.
🔸اقامهی نماز «با توجه و برای یاد خدا» و «توبه و درخواست عفو و استغفار از خداوند بخصوص در ایام ماه مبارڪ رمضان» زمینهساز اعتلای روحی است و امیدواریم ان شاء الله آحاد ملت و مسلمانان و بویژه دولتهای اسلامی و مسئولین، توفیق عمل به دستورهای ڪاربردی قرآن را بیابند زیرا نسخهی شفابخش مشڪلات است. ۹۹/۲/۶
@Aarameshelahii
چند متری خدا...
#ایام_فاطمه 🥀 🍃🌸جملهی بعدی این است: رُخَصُهُ الْمَوْهُوبَةُ و در این قرآن هست اجازاتی که به شما ه
#ایام_فاطمه 🥀
🍃🌸🍃ام ابیها حضرت زهرا در ادامه فرمودند:
🔸ففَرَضَ اللّهُ الاْءِيمانَ تَطْهِيراً لَكُمْ مِنَ الشِّرْكِ، وَ الصَّلاةَ تَنْزِيهاً لَكُمْ عَنِ الْكِبْرِ، وَ الزَّكاةَ تَزْكِيَةً لِلنَّفْسِ وَ تَزْيِيداً فِى الرِّزْقِ، وَ الصِّيامَ تَثْبِيتاً لِلاِْخْلاصِ، وَ الْحَجَّ تَشْيِيداً لِلدِّينِ وَ اِحْياءً لِلسُّنَنِ وَ اِعْلاناً لِلشَّرِيعَةِ، وَ الْعَدْلَ تَنْسِيقاً لِلْقُلُوبِ وَ تَمْكِيناً لِلدِّينِ، وَ طاعَتَنا أَهْلَ الْبَيْتِ نِظاماً لِلْمِلَّةِ.
🔹از آن پس، خداوند ايمان را به خاطر شرك زدايى از شمايان، برنوشت و نماز را براى رهايى شما از كبر و خودبزرگ بينى و زكات را براى تزكيه ى نفس و افزونى روزيتان و روزه را براى پايدارى اخلاص آورد و حج را براى استوارى دين و احياى
سنّت ها و اعلان عمومى شريعت [اسلام] و عدالت را براى همسويى دل ها و تثبيت دين و پيروى ما اهل بيت را مايه ى هم آهنگى ملّت قرار داد.
https://eitaa.com/Aarameshelahii
#ایام_فاطمه 🥀
🍃🌸🍃ام ابیها حضرت زهرا در ادامه فرمودند:
فَفَرَضَ اللّهُ الاْءِيمانَ تَطْهِيراً لَكُمْ مِنَ الشِّرْكِ
سپس خداوند واجب کرده است ایمان را برای پاک کردن شما از شرک.
این جملات نتیجهی جملات قبل هستند که توضیح آن بیان شد.
حال که در کتاب خدا، رُخَصُهُ الْمَوْهُوبَةُ، وَ رَحْمَتُهُ الْمَرْجُوَّةٌ و... هست؛ لذا خداوند احکامی دارد که حضرت زهرا سلاماللهعلیها در خطبهی فدک، بیست وپنج مورد از آنها را بیان فرمودهاند:
اولین حکم این است:
فَفَرَضَ اللّهُ الاْءِيمانَ تَطْهِيراً لَكُمْ مِنَ الشِّرْكِ...
سپس خداوند واجب کرده است ایمان را برای پاک کردن شما از شرک.
🔅ایمان یعنی انسان خودش را وارد در امنیت و آرامش کند.
🔸ایمان از أمن می آید. أمِنَ یعنی در أمن شد، آمَنَ یعنی خودش را وارد أمن کرد. ایمان یعنی انسان خودش را به عمد وارد أمن کند.
🔹فرَضَ یعنی واجب کرد.
فَرَضَ اللّهُ الاْءِيمانَ تَطْهِيراً لَكُمْ مِنَ الشِّرْكِ...
یعنی ایمان و شرک در تضاد و پارادوکس هستند؛ یا ایمان است یا شرک؛ شرک این است که انسان، کسی را در ذات، در صفات، در افعال و وضع قوانین شریک خداوند قرار دهد. حتی ریا هم نوعی شرک است؛ ریا یا سُمْعَة.
سُمْعَة یعنی کاری کنیم که مردم بشنوند اما ریا آن است که مردم ما را ببینند و به ما احترام بگذارند.
دین به ما تلقین کرده است که هر کاری انجام میدهیم، بگوییم: برای خدا که لفظ آن قربةً إلی الله است. اینکه می گوییم: قربةً إلی الله یعنی تمرین می کنیم که مرتب برای خدا کار انجام دهیم. ایمان یعنی خودمان را در امر توحید قرار می دهیم.
رسم عاشق نیست اندر دل دو دلبر داشتن * یا ز جانان یا ز جان باید که دل برداشتن
ده بار بگفتمت که نه یار نگیر * با هشت نشین و هفت دلدار مگیر
با شش به کرشمه باش و با پنج بجنگ * چهار و سه و دو ول کن و یک یار بگیر...
این جالب است! لذا توحید هم در اعتقادات هست و هم در عشق! عشق هم جزو اعتقادات است.
خدایا! همه ما را جزو مؤمنین واقعی محسوب بفرما.
🌸والْحَمْدُ للَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ🌸
https://eitaa.com/Aarameshelahii