بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی.pdf
3.06M
متن کامل یادداشت:
پیشنهادی برای بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی کشور در حوزه تربیت،آموزش، علموفناوری کشور
🆔 abbasebayat.ir
سامانه جاریسازی سند تحول بنیادین
سامانه جاریسازی با اهداف ذیل طراحی و استقرار یافته است:
۱- دسترس پذیری آسان و سریع اسناد تحولی آموزش و پرورش
۲- امکان جستجو آسان، سریع و جامع همه اسناد
۳- نمایش ارتباطات بین اسناد کلان تحولی
۴- تبیین مفاهیم اسناد تحولی
۵- اجرایی سازی اسناد تحولی
۶- ارزیابی اسناد تحولی
۷- بروزآوری و ارتقاء اسناد تحولی
۸- اشاعه اسناد تحولی
🆔 https://stbap.ir
روزنوشت: تقاطع تربیت، سیاست و مدیریت
خلق دنیای آینده abbasebayat.ir🆔
این تصویر جلسه شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش است!
اگر قرار بود این گروه با هم سمفونی و یا سرودی اجرا کنند از قبل چقدر باید با هم تمرین میکردند تا حداقل یک صوت موزون شنیده شود؟!
حالا اینکه مخاطبین لذت ببرند و تحسین کنند و یا همنوا شوند (جاری شدن تغییر و تحول در بدنه) بماند.
تجربه میگوید اگر هوشیار نباشیم این ساختار بزودی ممکن است به یکی از موانع تحول تبدیل شود.
باغبان آگاه زمان هرس را از دست نمیدهد! شاخ و برگهای اضافه و متداخل یکی از موانع ثمر دهی است.
به طراحان و گزینندگان اعضای این جلسه پیشنهاد میکنم هنوز فرصت برای هرس ساختار وجود دارد.
معاونت ابتدایی و معاونت متوسطه با ادغام در هم میتوانند تشکیل معاونت آموزشی دهند.(دفتر آموزش دبستانی به معاونت آموزش متوسطه ملحق گردد)
اداره کل توسعه عدالت آموزشی و عشایر قابلیت ادغام با سازمان نهضت سوادآموزی را دارد.
هر چند به لحاظ کارشناسی با تشکیل سازمان تعلیم و تربیت کودک مخالف بودهام اما اکنون که شده است میتوان انجمن اولیاء و مربیان را در این سازمان و یا سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی ادغام کرد.
هرچه از این جلسه با این ساختار بگذرد کار هرس سختتر می شود! شاخههای نازک ضخیم میشوند و سایهای میگسترانند و خودشان و دیگران فراموش میکنند که هدف اصلی میوه دهی بود و نه سایه گستراندن!
🆔 abbasebayat.ir
این تصویر وزیر آموزش و پرورش است در حال افتتاح اداره آموزش و پرورش بخش لیلان شهرستان ملکان در استان آذربایجان شرقی.
شهرستان ملکان دو بخش دارد،بخش مرکزی و لیلان.در سرشماری سال1395 بالغ بر111 هزار نفر جمعیت داشته که جمعیت بخش لیلان آن بالغ بر25 هزار نفر بوده.
کل شهرستان ملکان در سال تحصیلی قبل،220 باب مدرسه،21هزار دانش آموز 1300نفر کادر و معلم دارد.
نمیدانم چه دلیلی جزء ناکارآمدی مدیران مناطق میتواند دلیل تفکیک و تشکیل یک اداره جدید باشد.
سید علی موسوی؛ نماینده ملکان در مجلس شورای اسلامی در این آیین گفته است:
«مردم لیلان و حومه آن با تأسیس آموزش و پرورش خیلی امیدوار و خوشحال هستند چرا که بواسطه این مهم بدون تردید شاهد رشد و توسعه تعلیم و تربیت در این بخش خواهد بود.»
فکر میکنم فهم درستی از توسعه و رشد نداریم. راه رسیدن به عدالت را بلد نیستیم.اقداماتمان گاهی بیشتر مانع تحقق عدالت است تا هموار کننده عدالت...
احتمالاً برای ساختمان اداره یک باب مدرسه بزرگ و نوساز استفاده شده است. بحران کمبود معلم با رفتن 20 تا 50 معلم به اداره تشدید خواهد شد و چند وقت دیگر هر کدام به تنهایی مانعی برای تحول و خلاقیت مدارس میشوند.
به زودی اداره جولانگاه نماینده و فرماندار و نیروهای سیاسی برای چینش نیروها خواهد شد تا در انتخابات بعدی مجلس اثر گذار باشند.
به دلیل سیاست بومی گزینی استخدام نیروها دچار آسیب خواهد شد و از کیفیت لازم برخودار نخواهند بود.
و....
یکی از مسیرهای جایگزین دولت الکترونیک و به کارگیری فناوری اطلاعات است. تقویت مدرسه و استفاده از مشارکت مردم با محوریت مدرسه را در دستور قرار دهیم.
خلق دنیای آینده - عباس بیات
این تصویر وزیر آموزش و پرورش است در حال افتتاح اداره آموزش و پرورش بخش لیلان شهرستان ملکان در استان
اگر بر اساس سند تحول مدرسه کانون پیشرفت محله باشد این تعداد اداره نمیخواهیم.
راه حل توسعه نامتوازن ایجاد ساختارهای ضد کیفیت نیست. مسیری که سالها رفتهایم ما را به تحول نمی رساند.
باید با شجاعت به مسیرهای جدید فکر کنیم و روش های جدیدی را بیازماییم.
نمی دانم چند وقت دیگر میتوانیم برای تحول مثنوی بسراییم؟ آیا ردیف و قافیهای میماند؟
🆔 abbasebayat.ir
با توجه به اینکه دو پست قبلی مورد توجه و نقد تعداد قابل توجهای از مخاطبان قرار گرفت تجمیع و تکمیل دو یادداشت قبل را میتوانید در سایت مطالعه کنید:
بازسازی ساختار آموزش و پرورش لازمه تحقق تحول
🆔 abbasebayat.ir
دو درس از ابتکارات و مدیریت شهید حسن باقری در دفاع مقدس برای تحول در آموزش و پرورش
به مناسبت روز بزرگداشت شهدا
امروز به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی خرمشهرها در پیش است. مسئولیت فتح این خرمشهرها در گام دوم انقلاب اسلامی به عهدهی نسل جوان گذاشته شده است. یکی از این خرمشهرها آموزش و پرورش است....
برای تحول در آموزش و پرورش ما نیازمند درک دقیق و صحیح از میدان نظام تعلیم و تربیت داریم، هم باید وسعت و بزرگی این میدان به خوبی درک شود و هم جزئیات دقیق آن، با برداشتهای کلان و کلی و از پشت تجربه پژوهشها در حاشیه نظام تعلیم و تربیت نمیتوان به طراحی تحول دست زد. در قرارگاه تحولی حسن باقری، شناسایی و اطلاعات تنها 20 درصد نقش در پیروزی ندارد بلکه شهید حسن میگوید شناسایی و اطلاعات صددرصد در پیروزی نقش دارد...
بنده همواره در مواجهه با دانشجو معلمان و نومعلمان انقلابی و تحول خواه این نکته یادآور شدهام که اگر دغدغه تحول در آموزش و پرورش دارید حداقل 3 تا پنج سال در مدرسه حضور داشته باشید و زود وارد کارهای ستادی در منطقه، استان و یا وزارتخانه نشوید. تمام طرحهای عملیاتی شهید باقری با درک دقیق و حضور میدانی در صحنههای اصلی و حتی گاهی در پشت خاکریز دشمن تهیه میشد و این بود که دشمن را غافلگیر میکرد. حسن باقری با کتابها و تئوریهای نظامی مرسوم دنیا جنگ را متحول نکرد.
واحد عملیاتی اصلی که تحول را رقم میزند مدرسه است و باید مدیران مدارس را نسبت به اصول تحول توجیه کرد و محورهای اصلی طرح تحول را با مدیران تفاهم کرد...
یادداشت کامل را در سایت «خلق دنیای آینده» abbasebayat.ir بخوانید.
#لا_اله_الا_الله اصلیترین، بنیادیترین و راهبردیترین #شعار_تحولی است.
#تحول از نفی شروع میشود! از حذف شروع میشود! از بریدن و کنار گذشتن شروع میشود! آنگاه که جرئت کردیم عادتها، سنتها، رویهها و اقدامات معمول و همیشگی را کنار بگذاریم همان لحظه #نقطه_آغاز_تحول است.
🆔 abbasebayat.ir
گفت: «إِنِّي لَأَجِدُ رِيحَ يُوسُفَ لَوْلَا أَن تُفَنِّدُونِ»
آنها منتظر یوسف نبودند لذا تکذیبش کردند....
اما اینجا همه منتظر آمدنش هستند....
و وقتی تو خبر آمدنش را میدهی...
دلهره میگیرد که آیا میبیندش؟....
و در کدام سپاه جای میگیرد؟....
...
به پشت سر و کِشتهاش خیره میشود....
و لرزان میخواند....
إِلَهِي لَوْ أَرَدْتَ هَوَانِي لَمْ تَهْدِنِي وَ لَوْ أَرَدْتَ فَضِيحَتِي لَمْ تُعَافِنِي...
امید جوانه میزند...
میرود تا بشود...
كَمَا أَرَدْتَ أَنْ أَكُونَ كُنْتُ...
تحول و مانع ساختار سازمانی آموزش و پرورش:
#بخش_نخست
در مورد ساختار سازمانی آموزش و پرورش چندیدن مطلب نوشتهام. مسئله مهمی است. یکی از موانع تحول همین ساختار است و با توجه به قاعده «دفع ضرر اولی به جلب منفعت» در طراحی تحول باید به این بخش توجه کرد وگرنه هرگونه اقدام تحولی یا متوقف میشود و یا اثراتش کمینه میشود اگر به ضد خودش تبدیل نشود.
ما نمیتوانیم نسبت به نحوه چینش و ارتباطات حدود پنجاه هزار نفر در ساختار رسمی اداری در وزارت، استانها و مناطق بی توجه باشیم. اینها قرار است پشتیبان مدرسه و پشتیبان و راهبران اصلی تحول باشند. فارغ از کمیت و کیفیت افراد شاغل در جایگاههای اداری، نحوه ارتباط و سازماندهی آنها نیز بسیار پر اهمیت میباشد.
افرادی که توان دارند در برابر فرهنگ و اثرات منفی ساختار سازمانی خصوصاً برای بلند مدت مقاومت کنند بسیار محدودند. اگر بخواهم تجربیات و مشاهدات خود را در این زمینه بیان کنم نوشته طولانی خواهد شد، همچنین قصد ندارم برای اصل موضوع استدلال مبسوطی ارائه کنم. توجه به الزامات تحقق سند تحول بنیادین به خصوص تربیت متوازن شش ساحته و چشمانداز مدرسه در افق 1404، کاهش تعارضات اداری و مأموریتی در سطوح مختلف اداری، کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری برخی از مبادی استدلالی در این زمینه است. بیشتر هدف این است در این یادداشت کوتاه پیشنهادات را با مخاطبین در میان بگذارم. در ذیل به چند مورد به صورت گذرا اشاره میکنم، امید دارم زمینهای برای عمق بخشی و بررسی بیشتر به خصوص توسط مخاطبین عزیز باشد:
1- ساختار نهضت سوادآموزی در ستاد، استانها و مناطق نامتناسب است. اساس نهضت سوادآموزی در بدو تأسیس یک سازمان جهادی بوده است. بی شک با گذشت سالهای اولیه انقلاب اسلامی و خدمات درخشان جمهوری اسلامی در انسداد مبادی بی سوادی در آموزش و پرورش عمومی و آموزش ابتدایی مأموریت این سازمان باید پایان مییافت و یا شکل عوض میکرد. (بحث در مورد مأموریت نهضت سوادآموزی در یادداشت جداگانهای میتوان توسعه داد) در حال حاضر انجام مأموریت نهضت در استانها از طریق یک معاونت در سطح اداره کل پیگیری میشود. در صورتی که حجم مأموریتی و عملیاتی مخاطبانش به هیچ وجه با سایر معاونتها در سطح اداره کل برابری نمیکند و در این زمینه اسراف وجود دارد. به نظر میرسد مأموریت نهضت سوادآموزی را میتوان از طریق یک ستاد چابک جهادی در وزارتخانه و در استانها از طریق ظرفیتهای مردمی و جهادی پوشش داد و جهت پایش و نظارت در سطح استانها و مناطق از ظرفیت معاونتهای آموزشی بهره برد. (هر چند در مورد تفکیک معاونتهای آموزش ابتدایی و متوسطه نیز نظر مساعدی ندارم)
ظرفیت اداری آزاد شده میتواند برای ارتباط ساختاری سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در استانها و همچنین سازمان تعلیم و تربیت کودک یا تقویت ساختار آموزش نیروی انسانی مورد استفاده قرار گیرد.
2- ساختار معاونت تربیت بدنی و سلامت و جدایی آن در سطح ستاد و استان از معاونت فرهنگی و پرورشی و تلفیق آن در سطح مناطق یکی دیگر از چالشهای ساختار سازمانی آموزش و پرورش است. هر چند در نگاه اولیه بنده موضوع تربیت بدنی و سلامت در سطح وزارت آموزش و پرورش نیاز به معاونت مستقل ندارد و امور آن از طریق یک اداره کل قابل پیگیری است. اما به هر حال این جدایی و تلفیق دوباره در سطح مناطق بسیار آسیبزاست. خصوصاً اینکه یکی از مبادی اصلی گلایه همیشگی مدارس و مناطق از تعدد بخشنامههای ستادی مربوط به همین دو حوزه میباشد.
3- ساختار اداری مدارس خاص از جمله شاهد، استعداد درخشان و استثنایی نیز یکی از اشکالات ساختار خصوصاً در سطح استان و مناطق است. ضمن اینکه در مورد جدایی این نوع مدارس مناقشههای تربیتی و عدالتی جدیای وجود دارد. تلفیق ساختار اداری این ادارات در معاونتهای فرهنگی و آموزشی شدنی است و پیشنهاد میگردد.
4- انجمن اولیاء و مربیان نیز یکی از ساختارهاست که با توجه به تشکیل سازمان توتک نیاز به بازنگری دارد و ساختار اداری آن در سطح استان و مناطق در شرایط جدید نیازمند تغییر است.
5- ساختار فربه و ناهمگون معاونت برنامهریزی و توسعه منابع در سطح ستاد و استان و تفکیک آن در سطح مناطق نیز محل تأمل است. البته ساختار این معاونت از حیث نحوه ارتباط و تعامل با سایر معاونتها و بخشهای وزارت نیز نیازمند بررسی مجزا است.
ادامه در پیام بعد👇👇👇
تحول و مانع ساختار سازمانی آموزش و پرورش:
#بخش_پایانی
در پایان ضروری میدانم این نکته را مورد توجه قرار دهم که تغییرات سازمانی (حداقل در آموزش و پروش) همواره هزینهبر و زمانبر و با مقاومت همراه بوده و عمدتاً نیز کارآمد نبوده است. دو علت اساسی در این زمینه وجود دارد یکی اینکه مدیریت تغییر ساختار عمدتاً توسط معاونت توسعه مدیریت صورت پذیرفته که کمترین ارتباط را با حوزه مأموریتی اصلی آموزش و پرورش را دارد و دوم اینکه بر مبنای تحلیل اسناد بالادستی و مأموریت اصلی آموزش و پرورش صورت نگرفته است و سوم اینکه کمترین توجه به نیازها و الزامات پشتیبانی مدرسه صورت گرفته است.
برای رفع این چالشها سه پیشنهاد همافزا وجود دارد:
پیشنهاد اول برای امکان بررسی بیشتر و کاهش مقاومت و هزینهها این است که برخی موارد اصلاح ساختاری به صورت نرم و از طریق صدور ابلاغ مأموریتی مورد بررسی و اقدام قرار گیرد. به عنوان مثال میتوان در دو یا چند اداره کل استانی برای بررسی مطلوبیت تلفیق معاونت آموزش ابتدایی و متوسطه به یک فرد برای این دو معاونت ابلاغ داد و تجارب و نتایج کسب شده را مستند و بررسی کرد.
همچنین برای اصلاح ساختار سازمانی باید یک تیم مستقل پژوهشی در ذیل وزیر آموزش و پرورش تشکیل گردد که مطالعات خود را در سه سطح استان، منطقه و مدرسه متمرکز کند. خصوصاً نیاز است نیازهای پشتیبانی برای «ارتقاء کیفیت و تحول مدرسه» مورد توجه باشد و ساختار و فرآیندهای آموزشی و تربیتی محور قرار گرفته و ضرورتهای اداری در کنار و حاشیه آن تکمیل گردد.
سوم اینکه در تغییر ساختار اداری استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک به عنوان رکن اصلی و اساسی مورد توجه قرار گیرد.
البته توجه به امکانات و شرایط فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ایران و تصمیمگیری در مورد نحوه حرکت به سمت عدم تمرکز نیز از مهمترین وجوه طراحی ساختار سازمانی در آموزش و پرورش است.
🆔 abbasebayat.ir
خلق دنیای آینده - عباس بیات
جدول فوق نتایج یک بررسی آماری از وضعیت انطباق شغلِ فرد شاغل، با رشته تحصیلی و مدارک حرفهای او را در
یک نکتهی دیگری که در مورد تولید دانشبنیان و در پاسخ به این اشکال به ذهن انسان میرسد، این است که ما اگر چنانچه تولیدمان را دانشبنیان کردیم، در واقع نوعِ نیروی انسانی شاغل را ارتقاء میدهیم؛ یعنی چه کسی میآید در مجموعهی دانشبنیان کار میکند؟ جوان تحصیلکردهی ما. امروز بسیاری از جوانان تحصیلکردهی دانشگاهی ما که [جمعیّتشان] یک درصد خیلی بالایی است ــ حالا یک آماری دادهاند، بنده چون خودم دنبال نکردهام نمیتوانم آمار بدهم، امّا آمار بالایی است ــ در رشتههایی کار میکنند که با رشتهی تحصیلی آنها هیچ ارتباطی ندارد؛ این [جور] است دیگر؛ این یک اشکال بزرگی است؛ این در واقع یک نوع بیکاری است. زحمت کشیده، درس خوانده، دولت خرج کرده، عمری مصرف شده امّا از او استفاده نمیشود؛ این یک نوع بیکاری است. وقتی که ما توانستیم شرکتهای دانشبنیان را توسعه بدهیم، همهی این جوانها به کار جذب میشوند و کیفیّت نیروی انسانیِ دستگاههای کاری ما بالا خواهد رفت، ارتقاء پیدا خواهد کرد؛ نخبگان میآیند [کار] میکنند و دیگر نخبگان ما مجبور نیستند که به مشاغل خدماتیِ کمارزش رو بیاورند و توجّه کنند.
رهبرمعظم انقلاب اسلامی 23 فروردین 1401
مجموعه بیانات امام خامنهای در جمع فرهنگیان، معلمان و مسئولان آموزش و پرورش.pdf
3.45M
مجموعه پیشرو متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدارهای معظم له با فرهنگیان، معلمان و مسئولان آموزش و پرورش است (از سال 1369 تا اردیبهشت 1401، مجموعاً 44 عنوان) که در سالهای رهبری ایشان ایراد شده است.
🆔 abbasebayat.ir
همانطور که ستاد کل نیروهای مسلح برای رفتن به دانشگاه معافیت تحصیلی ارائه میکند «معافیت شغلی و حرفهای» هم برای دانشآموزان هنرستانی که شاغل میشوند، ارائه شود.
https://tn.ai/2737282
🆔 abbasebayat.ir
#بهمن_۵۷ تعداد هنرجویان هنرستانی کمتر از ۲۳۳ هزار نفر بود و در #بهمن_۱۴۰۱ بیش از یک میلیون و هفتاد هزار نفر؛ این یعنی جهش ۴.۶ برابری.
آموزشهای #فنیوحرفهای_و_مهارتی پیشران تولید، اشتغال و پیشرفت کشور است.
#دهه_فجر مبارک
https://virasty.com/abbasebayat/1675270416482053080
🆔 abbasebayat.ir
گام نخست سامانه جامع مدیریت #هنرستانها مبتنی بر موقعیت مکانی، در راستای #کیفیت_بخشی و توسعه بر اساس #آمایش_سرزمین و بهبود فرآیند #هدایت_تحصیلی در سومین جلسه #ستاد_هماهنگی_و_توسعه_آموزشهای_فنیوحرفهای_و_مهارتی توسط وزیر محترم آموزش و پرورش رونمایی شد.
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سند تحول بنیادین
به نام خدای آورنده بهار، خدایی که زمین و گیاهان را زنده میکند بعد از مرگشان!
و به نام خدایی که برای جانها نیز بهاری قرار داد تا زنده و زندهتر شوند!
آغاز سال ۱۴۰۲ که جلوهی رحمت الهی، رمضانالکریم، از آستان آن هویداست را خدمت همه همکاران تبریک عرض میکنم.
بی شک تقارن بهاران امیدآفرین است. میتواند موتور محرک گامهای بلند باشد؛ تلاش و برنامهریزی برای استفاده هرچه بیشتر از این فرصت گرانبها بی شک تداومبخش روح بهاری و ساری و جاری کردن آن در طول سال خواهد بود.
برای تقویت و توسعه هنرستانها از سال گذشته دو راهبرد «تولیدی کردن هنرستانها» و «آموزش در محیط واقعی کار» را در اولویت قرار دادهایم. تولید همانگونه که موتور محرک اقتصاد است، عامل اساسی ارتقاء کیفیت آموزشهای فنیوحرفهای و مهارتی در هنرستانها نیز هست.
آموزش و پرورش زیرساخت اصلی #پیشرفت کشور است و محل آماده شدن برای #زندگی؛ حرفه و شغل یک بعد اساسی زندگی است، هیچ تفکر و تمدنی بدون مهارت نه محقق میشود و نه تداوم مییابد!
#هنرستانها با تلفیق علم و عمل شبیهترین محیط تعلیم و تربیتی به زندگی است.
امروز تولید عامل قوامبخش جامعه ایرانی است و هنرستانها مرکز آموزش رسیدن به #توان_تولید برای آیندهسازان این کشور است.
#هنرجوی_هنرستانی در عنفوان جوانی قدم در راه تولید بر میدارد و بر مسائل و چالشها غلبه پیدا میکند و این یک سرمایهگذاری دوچندان برای آینده است.
تلاش برای تولیدی کردن هنرستانها در سال ۱۴۰۲ جهادی مضاعف است که در خط مقدم باید توسط #مدیران_هنرستانها و #هنرآموزان گرامی برنامهریزی گردد.
ما هم وظیفه داریم در این مسیر تسهیلگر و حمایتگر باشیم.
از خداوند منان میخواهم همه تلاشگران عرصه حرفه و مهارت آموزی را در این سال پر برکت بیش از هر سال از لطف و عنایت خود بهرهمند سازد و تلاشهایشان را زمینهساز رشد و پیشرفت کشور و گامی در جهت آمدن بهار حقیقی حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه شریف قرار دهد.
عباس بیات - دفتر آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش
یاعلی
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سند تحول بنیادین
کار، حیات جامعه است؛ کار، ستون فقرات زندگی مردم است؛ کار نباشد هیچ چیزی نیست... امکاناتی که از آن در زندگی استفاده میکنیم -که حیات ما وابستهی به آنها است- ناشی از کار است... کار ظرفیّتها را شکوفا میکند...
از لحاظ معنوی هم ما به کار احتیاج داریم؛ کار مانع فساد میشود.
#امام_خامنهای
#هنرستان
تأکید دوباره رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آموزشهای فنیوحرفهای و مهارتی هم مایه مباهات است و هم مسئولیت ما را سنگینتر میکند.
یاعلی
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سند تحول بنیادین
یک نکتهی دیگر در باب آموزشوپرورش ــ که این هم یکی از اساسیترین نکات مربوط به آموزشوپرورش است ــ مسئلهی انطباق یا عدم انطباق نظام آموزشی آموزشوپرورش و نظام ساختاری آموزشوپرورش با نیازهای کشور است. ساختار آموزشوپرورش ما ــ مثلاً وضع کلاسبندیهای دبستان و دبیرستان یا [برنامهریزیهای] منطقهای و امثال اینها ــ و همچنین ترتیب درسی و علمی در این دستگاه عظیم، چقدر با نیازهای کشور تطبیق میکند؟ این یکی از آن مسائل بسیار مهم است. مسئولان عالی فرهنگی کشور، بخصوص در خود آموزشوپرورش، باید روی این فکر کنند. البتّه در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم باید فکر کنند و آن شورای عالی آموزش[و پرورش] باید روی این فکر کنند، مدیران اجرائی آموزشوپرورش هم باید روی این فکر کنند. ما در کشور به چه چیزی احتیاج داریم و حالا به این نوجوانمان چه چیزی داریم یاد میدهیم؟ آیا این به درد فردای او خواهد خورد؟ البتّه کشور به نیروی متفکّر و دانشمند احتیاج دارد؛ [امّا] به نیروی کار چطور؟ احتیاج ندارد؟ همان قدر که به نیروی مغزافزار نیاز است، به بازوی کارافزار هم نیاز است، در سطح کشور، در همهی بخشها؛ این را چهجوری تنظیم میکنیم؟ همان اندازهای که به نرمافزار نیاز داریم، به سختافزار نیاز داریم.
خب الان نسبت این آموزشهای عمومی که در دبیرستانهای ما رایج است، با آموزش فنّیوحرفهای آیا نسبت متعادلی است؟ بنده چقدر در دورانهای گذشته راجع به آموزشهای فنّیوحرفهای سفارش کردم!(۳) خب حالا ایشان گفتند که یک مقداری افزایش پیدا کرده امّا باید نسبت، یک نسبت متعادلی باشد. یا مثلاً آیا نیروی کارِ ماهر در نظام آموزشی ما پرورش پیدا میکند؟ مهارت در کار، به انواع خدمات لازم، در تولید و در امثال اینها. خب آموزشوپرورش باید فکر اینها را بکند. یا این مسیر کنونی دبیرستانهای ما؛ مسیر کنونی یک مسیری است به سمت دانشگاه؛ یعنی این [مسیری] که الان هست یک دالانی است از دبستان و دبیرستان به سمت دانشگاه؛ آیا این ضروری است؟ واقعاً باید همه همینطور بیایند عبور کنند بروند به سمت دانشگاه؟ این ضروری است؟ این اصلاً برای کشور بهرهده است؟
رهبر معظم انقلاب اسلامی
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
خلق دنیای آینده - بیانات امام خامنهای در آموزش و پرورش - اردیبهشت 1402.pdf
4.42M
خلق دنیای آینده
مجموعه بیانات امام خامنهای در جمع فرهنگیان و مسئولان آموزش پرورش
از ابتدای رهبری تا اردیبهشت 1402
دو سخنرانی (سخنرانی سال جاری به مناسبت هفته معلم و سخنرانی مربوط به سال 71 در جمع مسئولین نهضت سوادآموزی) جدید اضافه شده است.
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سند تحول بنیادین
کار فوقالعاده هنرجویان خلاق و هنرمند رشته تذهیب و تشعیر روی دیوار کلاس کارگاهشان.
#هنرستانی بودن افتخار است.
#نخبگان_مهارتی تمدن را میسازند.
#هنرستان_کشاورزی شبانهروزی دکتر شریعتی با #۳۲_شهید در کشور میدرخشد.
این گذشته درخشان اثرش امروز مشخص بود و انشاءالله در آینده امتداد پر رنگتری مییابد.
هنرجویان باانگیزه، بانشاط و امیدوار بودند.
#هنرستانی بودن افتخار است.
شهرکرد-روستای شمس آباد
افتخار داشتم از سرکار خانم سحر اسماعیلی #معلم_نمونه_کشوری هنرآموز رشته شبکهونرمافزار هنرستان آسیه منطقه ۱۴ تهران با دستآفرید نفیس هنرجویان هنرستانی تقدیر کنم.
خدا قوت #هنرآموز_توانمند
#هنرستانی_بودن_افتخار_است
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سند تحول بنیادین
رویداد بینالمللی #الفتا در یکی از بخشهایش میزبان #ساخت_ایران است. هدف اصلی ساخت ایران جلب توجه مسئولین و سیاستگذاران به #هنرستان به عنوان مسیر #اقتصاد_مردمی است.
منتظر حضور شما هستیم از ۱۸ تا ۲۱ تیر
مصلی امام خمینی رحمهالله علیه
ساعت ۹ الی ۲۰
بسمالله...
حیاتنا حسین
مماتنا حسین
حبیبنا حسین
و حبه یجمعنا حسین
...
حسین لایتناهی
حسین نعمت دیرین الهی