📚 مقدار کفاره ی افطار عمدی روزه ماه رمضان و کیفیت آن
✍ کفاره ی افطار عمدی روزه ی ماه مبارک رمضان در شرع اسلام یکی از این سه چیز است:
1 .آزاد کردن یک برده
2 .دو ماه قمری روزه گرفتن(شست روز)
3 .شصت فقیر را غذا دادن
⚠️ از آن جایی که در این دوران ظاهراً برده یی وجود ندارد که بتوان آزاد کرد مکلف باید یکی از آن دو کار دیگر را انجام دهد.
📣 کسی که کفاره بر او واجب شده، لازم نیست که آن را فوراً بدهد، ولی نباید آن را به قدری تأخیر بیندازد که کوتاهی در ادای واجب شمرده شود.
❌ کفاره ی واجب را اگر چند سال بگذرد و ندهد، چیزی بر آن اضافه نمی شود.
❌ در کفاره ی روزه، بین قضا و کفاره، ترتیب واجب نیست.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
1. اگر کسی با آمیزش جنسی حرام یا خوردنی و نوشیدنی حرام، روزة خود را در ماه رمضان باطل کند، یکی از کفارات سه گانه کافی است، هر چند احتیاط مستحب است که هر سه کفاره ، آزاد کردن برده( در زمان حاضر موضوع آن منتفی است.)، شصت روز روزه، غذا دادن به شصت فقیر را عمل کند.
2. هرگاه هیچ یک از این سه کار ممکن نشود باید به هر تعداد فقیر که قادر است غذا بدهد و احتیاط واجب آن است که استغفار نیز بکند و اگر به هیچ وجه قادر به دادن غذا به فقرا نیست فقط کافی است که استغفار کند یعنی با دل و زبان بگوید: «اَسْتَغْفِرُاللهَ». (از خداوند بخشایش می طلبم)
3. کسی که به خاطر عدم توانایی بر روزه و غذا دادن به فقیر، وظیفه اش استغفار است، اگر بعدها تمکن پیدا کرد که روزه بگیرد یا به فقرا غذا دهد،لازم نیست این کار را بکند، گر چه موافق احتیاط مستحبی است.
4. کسی که می خواهد دو ماه کفاره ی روزه ی ماه رمضان را بگیرد باید یک ماه تمام و حداقل یک روز از ماه دوم را پی در پی بگیرد و اگر بقیه ی ماه دوم پی در پی نباشد اشکال ندارد.
5. کسی که می خواهد شصت روز روزه بگیرد، اگر بین آن به واسطة عذری ؛ مانند بیماری یا حیض، نتواند روزه بگیرد، بعد از برطرف شدن عذر میتواند بقیة روزه ها را بگیرد و لازم نیست از ابتدا شروع کند.
6. اگر روزه دار در یک روز بیش از یک بار کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد فقط یک کفاره بر او واجب میشود. بلی اگر این کار، آمیزش جنسی یا استمنا باشد احتیاط واجب آن است که به عدد دفعات آمیزش جنسی یا استمنا کفاره بدهد.
7. کسی که عمداً روزه ی خود را باطل کرده، اگر پس از آن به سفر برود کفاره از او ساقط نمی شود، بنابراین اگر با حالت جنابت از خواب بیدار شود و علم به
جنب بودن خود داشته باشد و قبل از فجر اقدام به غسل یا تیمم نکند و برای فرار از روزه تصمیم بگیرد بعد از طلوع فجر مسافرت کند و این کار را نیز انجام دهد ، صرف تصمیم و قصد سفر در شب و رفتن به مسافرت در روز برای سقوط کفاره از او کافی نیست.
📚 غذا دادن به شصت فقیـــر را می توان به دو صورت انجام داد:
1 .این که با غذای آماده آنان را سیر کند.
2 .این که به هر نفـر به اندازه ی 750 گرم (یک مد) گندم یا آرد یا نان یا برنج یا سایر مواد غذایی بدهد.
❌ کسی که برای کفاره ی روزه میخواهد به شصت فقیر غذا دهد اگر به شصت فقیر دسترسی دارد نمی تواند سهم دو نفر یا بیشتر را به یک نفر بدهد، بلکه لازم است به تمام شصت نفر به اندازه ی سهم هر یک غذا بدهد. البته می تواند به عدد افراد خانواده ی شخص فقیر مقدار سهم آنان را به او واگذار کند و او آن را مصرف آنان نماید.
⚠️ در فقیر، تفاوتی میان بچه و بزرگ و زن و مرد نیست.
📚 بهتر سخنی که در قبرستان بگویی، وقتی که از آنجا بگذری، این است که بایستی و بگویی:
«اللّٰهُمَّ وَلِّهِمْ مَا تَوَلَّوْا، وَاحْشُرْهُمْ مَعَ مَنْ أَحَبُّوا»
خدایا دوست آنان گردان، آنچه را دوست داشتند و آنان را با هرکه دوست داشتند محشور فرما.
📚 مراجعه به فالگیر برای ازدواج
💠 سؤال: آیا مراجعه به دعا نویس، رمّال و فالگیر برای ازدواج جایز است؟
✅ جواب: رمالی و فالگیری اعتبار ندارد؛ اما دعا نویسی اگر بر مبنای دعاهای وارد شده از معصومان (علیهم السلام) باشد، اشکال ندارد.
#معاملات_حرام #رمّالی #فالگیری
🆔 @leader_ahkam
📚 کفاره ی افطار قضای ماه رمضان
✍ کسی که قضای روزه ی ماه رمضان را گرفته، جایز نیست بعد از ظهر، روزه را باطل کند و اگر عمداً چنین کاری را انجام دهد باید کفاره بپردازد.
📚 مقدار کفاره:
✍ کفاره ی افطار قضای ماه رمضان عبارت است از غذا دادن به ده فقیر و اگر نمی تواند سه روز روزه بگیرد.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
⚠️ کسی که روزه ی قضای ماه رمضان را به جا می آورد می تواند پیش از ظهر، روزه را افطار کند، به شرط این که وقت برای قضای روزه تنگ نباشد، اما اگر وقت، تنگ باشد مثلاً پنج روز قضا به ذمه دارد و پنج روز هم بیشتر به ماه رمضان باقی نمانده احتیاط آن است که روزه را پیش از ظهر هم باطل نکند.
❌ اگر کسی برای گرفتن روزه ی قضای ماه رمضان اجیر شود و بعد از زوال افطار کند کفاره بر او واجب نیست.
📚 کفاره تاخیر روزه
✍ کسی که روزه ی ماه رمضان را به واسطه ی عذری نگیرد و تا رمضان آینده هم به خاطر سهل انگاری و بدون عذر قضای آن را به جا نیاورد باید بعداً روزه را قضا کند و برای هر روز کفاره ی تأخیر بدهد، اما اگر قضای روزه ی ماه رمضان را به علت استمرار عذری که مانع روزه گرفتن است، مانند مسافرت تا ماه رمضان سال آینده به تأخیر اندازد قضای روزه هایی که از او فوت شده کافی است و واجب نیست کفاره بدهد، هر چند احتیاط مستحب در جمع بین قضا و کفاره است.(البته در خصوص بیماری، توضیحی وجود دارد که خواهد آمد.)
📚مقدار کفاره
✍ کفاره ی تأخیر عبارت است از یک مد طعام که بایستی به فقیر داده شود.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
🤔 اگر روزة ماه رمضان را عمداً نگیرد و قضای آن را هم تا رمضان بعد بدون عذر بجا نیاورد، باید علاوه بر قضا و کفّارة افطار عمد، برای هر روز یک کفاره تاخیر نیز به فقیر بپردازد.
❌ کفاره ی تأخیر قضای روزه تا ماه رمضان سال بعد، بر اثر جهل به وجوب آن ساقط نمی شود، بنابراین اگر شخصی به خاطر جهل به وجوب قضای روزه تا قبل از ماه رمضان سال آینده قضای روزه هایش را به تأخیر اندازد باید برای هر روز کفاره ی تأخیر بدهد.
❌ کفاره ی تأخیر قضای روزه ی ماه رمضان- هر چند به مدت چند سال هم به تأخیر افتاده باشد- یک بار واجب است و با گذشت سالها متعدد نمی شود، بنابراین اگر قضای روزه ی ماه رمضان را چند سال به تأخیر اندازد باید قضا را به جا آورد و برای هر روز یک کفاره ی تأخیر بدهد.
✅ کسی که باید برای هر روز یک مد طعام بدهد می تواند کفاره ی چند روز را به یک فقیر بدهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓🎞❓🎞❓🎞
💢 #استوری_موشن
#سؤالات_شما
#احکام
⭕️پرسش: اگر در سفر نمی دانم ۱۰ روز خواهم ماند یا نه نماز ها شکسته است یا کامل؟
•┈┈┈┈••••✾••✾•••┈┈┈┈•
طرح سؤال در نرم افزار پاسخگو
•┈┈┈┈••••✾••✾•••┈┈┈┈•
گروه پاسخگویی فضای مجازی
مرکز ملّی پاسخگوییبه سئوالات دینی