◼️ وقایع قیام حسینی
1. گزارشات تاريخی در مورد چگونگی و جزئيات برخورد سپاه كوفه با قافله امام حسين(ع)؟
2. ورود ابن زياد به كوفه و نقش آن در تصميم گيری كوفيان درباره قيام امام حسين(ع)؟
3. کیفیت شهادت امام حسین(ع)
4. امام حسین(ع) و اتمام حجت با دشمن در روز عاشورا
5. کیفیت دفن پیکر پاک شهدای کربلا؟
6. غارت سلاح و لباس های امام حسین(ع)
7. دگرگونی عالم طبیعت پس از شهادت امام حسین(ع)
8. اعلام وفاداری اصحاب امام حسین(ع) در شب عاشورا
9. حضرت زینب(س) و آماده شدن برای آزمونی بزرگ
10. توصیه های حبیب بن مظاهر به اصحاب در شب عاشورا
#امام_حسين #قيام_حسینی #وقایع_قيام_حسینی #کربلا #عاشورا #محرّم
📖 مطالعه:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27750
@Ahmadheydari12
🔷 غیبت؛ خوراك سگ هاى جهنم
امام حسین علیه السلام به مردى كه غيبت شخصى را در نزد آن جناب كرد، فرمود: «ای مرد! از غیبت (بدگوئى پشت سر ديگران) خوددارى كن؛ چرا که غیبت خوراك سگ هاى جهنم است؛ قَالَ الحُسَینُ علَیهِ السَّلامُ لِرَجُلٍ اغْتَابَ عِنْدَهُ رَجُلًا، يَا هَذَا! كُفَّ عَنِ الْغِيبَةِ، فَإِنَّهَا إِدَامُ كِلَابِ النَّارِ».
آيات قرآن و روايات اسلامى نشان مى دهد كه آبرو و حيثيت افراد همچون مال و جان آنها است، بلكه از بعضى جهات مهم تر است! اسلام مى خواهد در جامعه اسلامى امنيت كامل حكم فرما باشد نه تنها مردم در عمل و با دست به يكديگر هجوم نكنند، بلكه از نظر زبان مردم، و از آن بالاتر از نظر انديشه و فكر آنان نيز در امان باشند، و هر كس احساس كند كه ديگرى حتى در منطقه افكار خود تيرهاى تهمت را به سوى او نشانه گيرى نمى كند، و اين امنيتى است در بالاترين سطح كه جز در يك جامعه مذهبى و مؤمن امكان پذير نيست.
#غیبت #آبروی_مؤمن #آبروی_مسلمان #عیب_گویی #مواعظ_الحسین #امام_حسین #موعظه_های_حسینی #حکمت_های_حسینی #ماه_محرّم
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0429385
@Ahmadheydari12
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب هفتم محرم
#استوری_محرم
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌️اولین کسی که گفت: «در مجلس عزای امام حسین فقط قرآن بخونید و بحث سیاسی نکنید» که بود؟
@Ahmadheydari12
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ما حسینی که بخواد برامون دردسر درست کنه نمیخوایم!
رحیمپورازغدی
@Ahmadheydari12
🔷 قلوب شيعيان ما از غِشّ و دَغَل پاک است
مردی به حسين بن على (ع) عرض کرد: اى پسر پيامبر! من از شيعيان شمايم. آن حضرت فرمودند: «از خدا بترس و چيزى را ادعا نكن كه خدا بگويد دروغ گفتى و با اين ادعا گناه كنى، همانا شيعه ما كسى است كه دلهايشان از هرگونه غِشّ (ناخالصی، فريب و نيرنگ) و دَغَل (ناسالمی، تقلّب و نادرستی) پاك باشد، ولى بگو من از وابستگان و دوست داران شمايم؛ اتَّقِ اللَّهَ وَ لَا تَدَّعِيَنَ شَيْئاً يَقُولُ اللَّهُ لَكَ كَذَبْتَ وَ فَجَرْتَ فِي دَعْوَاكَ إِنَّ شِيعَتَنَا مَنْ سَلِمَتْ قُلُوبُهُمْ مِنْ كُلِّ غِشٍّ وَ دَغَلٍ وَ لَكِنْ قُلْ أَنَا مِنْ مَوَالِيكُمْ وَ مُحِبِّيكُم».
بسيار هستند کسانی كه گمان مى برند تنها ادعاى تشيع و علاقه به خاندان پيامبر (ص) براى نجات و سعادت آنها كافى است؛ گويا با اين ادعا جزء خويشاوندان امامان خواهند شد، آنها هم خويشاوندى خاصى با خدا دارند و با توصيه و پارتى كارها دست مى شود. در حالى كه تنها پيوندى كه بر روابط مخلوق و خالق حكومت مى كند رابطه اطاعت و انجام وظيفه است؛ هركس مطيع فرمان او باشد از همه نزديك تر و هركس عصيان كند از همه دورتر است، هركس كه باشد.
#محبت_اهل_بیت #محب_اهل_بیت #نجات #رستگاری #شيعيان #شيعه #تشيع #شيعه_راستین #شيعه_واقعی #تقوا #اطاعت #غَلّ #غِشّ #ورع #معامله #تقلب #فریب #نیرنگ #گناه #معصیت #تواضع #امانت_داری #دغل_کاری #مواعظ_الحسین #امام_حسین #موعظه_های_حسینی #حکمت_های_حسینی #ماه_محرّم
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0429612
@Ahmadheydari12
◼️ ويژگیهای قيام حسینی
1. قیام حسینی قیامی آگاهانه
2. توجه به حق الناس، حتی در روز عاشورا!
3. نقلهای تاريخی درباره بُعد الهی و غيبی واقعه كربلا
4. اوج عقلانیّت، از قیام عاشورا تا قیام مهدوی
5. سیاست ظالمان و ظلم ستیزی آزادگان
6. مظلومیت امام حسین(ع) و یارانش
7. پیوستگی قیام مهدوی با نهضت حسینی!
8. تجلّی تداوم مبارزه حق و باطل، در قیام حسینی و مهدوی
9. اهداف و انگیزه های خالص الهی در قیام عاشورا
10. امتیاز نهضت عاشورا بر دیگر نهضت ها؟
11. عاشورا نهضتی فرا مکانی و فرا زمانی
#امام_حسين #قيام_حسینی #ويژگیهای_قيام_حسینی #کربلا #عاشورا #محرّم #قیام_آگاهانه #حق_الناس #عقلانیّت #قیام_مهدوی #ظلم_ستیزی #آزادگی #مظلومیت #نهضت_حسینی #اخلاص #جنگ_حق_و_باطل
📖 مطالعه:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27737
@Ahmadheydari12
مسأله خلافت، داستان سقيفه و تبعات آن
«سقيفه بنى ساعده» سايبانى بود در يكى از ميدان هاى مدينه، كه اهل مدينه به هنگام لزوم، در آنجا اجتماع مى كردند و به تبادل نظر مى پرداختند.
بعد از رحلت رسول اللّه (ص) طايفه انصار بر مهاجرين پيشدستى كرده و براى تعيين جانشين پيامبر (ص) در آنجا اجتماع كردند و به گفته «طبرى» مورّخ معروف، خواسته آنها اين بود كه «سعد بن عباده» كه بزرگ قبيله «خزرج» بود، به عنوان خليفه رسول اللّه تعيين شود، و به همين منظور «سعد بن عباده» را كه سخت بيمار بود به «سقيفه» كشاندند.
وقتى ماجراى انصار و «سعد بن عباده» به گوش «عمر» رسيد به سوى خانه پيامبر (ص) آمد و به سراغ «ابوبكر» فرستاد در حالى كه «ابوبكر» در خانه بود و با كمك على (ع) مى خواست ترتيب غسل و كفن و دفن پيامبر (ص) را بدهد، از او دعوت كرد كه بيرون آيد و گفت حادثه مهمّى روى داده كه حضور تو لازم است. هنگامى كه «ابوبكر» بيرون آمد، جريان را براى او بازگو كرد و هر دو با سرعت به سوى «سقيفه» شتافتند. در راه «ابو عبيده جرّاح» را هم ديدند و با خود بردند. ...
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430189
@Ahmadheydari12
آيه ليلة المبيت؛ آيات ولايت امیر المؤمنين على عليه السلام
خداوند در آيه 207 سوره بقره می فرمايد: «بعضى از مردم [با ايمان و فداكار، همچون على (ع) در «ليلة المبيت» به هنگام خفتن در جايگاه پيغمبر (ص)] جان خود را به خاطر خشنودى خدا مى فروشند؛ و خداوند نسبت به بندگان مهربان است». اين آيه شريفه، كه به آيه ليلة المبيت معروف شده، يكى از مهم ترين آيات فضايل حضرت امير المؤمنين (ع) مى باشد. فضيلتى كه نظير آن در اسلام براى هيچ كس ثابت نشده است. آيه فوق به فداكارى بى نظير امام اوّل شيعيان، كه در شب تاريخى هجرت پيامبر اسلام (ص) به سوى مدينه، در بستر آن حضرت خوابيد، اشاره دارد و با توضيحى كه خواهد آمد از جمله آيات مربوط به ولايت آن حضرت مى باشد.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430178
@Ahmadheydari12
🔷 تحلیلی قرآنی بر منع کتابت وصيتِ رسول خدا (ص)
خداوند مى فرمايد: «ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقابِ؛ آنچه را رسول خدا براى شما آورده بگيريد و اجرا كنيد، و آنچه را از آن نهى كرده خوددارى نمائيد، و از مخالفت خدا بپرهيزيد كه خداوند شديد العقاب است».
اين آيه تمام اوامر و نواهى پيامبر را شامل مى شود. خداوند با اين آيه اطاعت پيغمبر را در آنچه براى مردم آورده و آنچه نهى كرده واجب نموده است، كه شامل قول و فعل و تقرير مى شود و سپس هشدار داده و تخلّف از آن را مستلزم كيفر دانسته است.
امّا بخاری از «ابن عبّاس» نقل می کند كه: «هنگامى كه رسول خدا (ص) در آستانه رحلت از دنيا قرار گرفت و اطراف حضرت گروهى حاضر بودند، فرمود: "[قلم و دوات و كاغذى] بياوريد تا نامه اى براى شما بنويسم كه به بركت آن بعد از آن هرگز گمراه نشويد". بعضى از حاضران گفتند: "بيمارى بر پيامبر (ص) غلبه كرده و نزد شما قرآن است، و قرآن براى ما كافى است"! در ميان حاضران غوغا و اختلاف افتاد، بعضى مى گفتند: "بياوريد تا حضرت بنويسد و هرگز گمراه نشويد" و بعضى غير از آن را مى گفتند. هنگامى كه سر و صدا و غوغا و اختلاف فزونى گرفت، رسول خدا (ص) فرمود: "برخيزيد و از نزد من برويد"».
اين ماجرا يكى از روشن ترين موارد تخلف از دستور پيامبر (ص) و مخالفت با آيات قرآن محسوب مى شود.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430208
@Ahmadheydari12
◾️ آه سوزان على عليه السّلام در كنار قبر زهرا سلام الله عليها
از سخنان امام امير المؤمنين (ع)، خطبه ای است كه به هنگام دفن سيده زنان جهان، فاطمه (س)، خطاب به رسول اللّه (ص)، در كنار قبر پيامبر (ص) بيان كرد. اين گفتار امام (ع) سخنى است كه از سوز دل مولا (ع) به هنگام دفن حضرت فاطمه زهرا (س) حكايت می کند. درد دلى است پر سوز و گداز كه مولا (ع) با پيامبر اكرم (ص) درباره مصائب زهرا (س) از يك سو و مصيبت خودش به سبب فراق زهرا (س) از سوى ديگر دارد و بخشى از حقايق مهم تاريخى صدر اسلام را به صورت غيرمستقيم، امّا گويا و پرمعنا منعكس مى كند.
📖 مطالعه تفصیلی:
https://makarem.ir/maaref/l/0430450
@Ahmadheydari12
🔷 حماسه بزرگ؛ خطبه تاريخى بانوى اسلام فاطمه زهرا عليها السلام
بعد از رحلت پيامبر اسلام (ص) طوفان عجيبى سراسر جهان اسلام را فرا گرفت، و كانون اين طوفان مركز «خلافت» بود. سپس به هر چيز كه به نحوى با آن ارتباط پيدا مى كرد منتقل شد. از جمله حكم مصادره سرزمين فدك - كه از سوى پيامبر اسلام (س) به دخترش فاطمه (ع) روى مصالح مهمى واگذار شده بود - از طرف نظام حاكم صادر شد. فاطمه (ع) كه مى ديد اين تجاوز آشكار، توأم با ناديده گرفتن بسيارى از احكام اسلام در اين رابطه، جامعه اسلامى را گرفتار يك انحراف شديد از تعاليم اسلام و سنّت پيامبر (ص) و گرايش به برنامه هاى جاهلى مى كند، و از سوى ديگر مقدمه اى است براى خانه نشين كردن اميرمؤمنان على (ع) و محاصره اقتصادى ياران جانباز على (ع)، به دفاع از حق خويش در مقابل غاصبان فدك پرداخت و با تمام وجودش خواستار بازگشت اين حق مغصوب شد. ولى نظام حاكم به بهانه حديث مجعول «نَحْنُ مَعاشِرَ الأَنْبِياءِ لا نُوَرِّثْ؛ ما پيامبران ارثى از خود نمى گذاريم!»، از اداى اين حق سر باز مى زد. بانوى اسلام به مسجد آمد تا در برابر توده هاى مسلمان، و سران مهاجر و انصار گفتنى ها را بگويد، و اتمام حجت كند، و بهانه هاى ادامه اين غصب عجيب و مصادره ظالمانه را از دستگاه حكومت وقت بگيرد، و در ضمن، صفوف وفاداران به اسلام را از حاميان سياست هاى تجاوزكارانه آشكار سازد.
📖 مطالعه تفصیلی:
https://makarem.ir/maaref/l/0430462
@Ahmadheydari12
◾️ رنجنامه حضرت زهرا (ع) برای زنان مدینه؛ آخرین احتجاجات بانوی اسلام در امر خلافت
بانوى بزرگ اسلام حضرت فاطمه زهرا (ع) خطبه ای را در بستر بيمارى بيان كرد، همان بيمارى كه هرگز از آن برنخاست، و جان پاك خود را به جان آفرين تسليم نمود.
لحن خطبه به خوبى نشان مى دهد كه از روحى بلند، سرشار از علم و دانش، مملو از محبّت به خدا و ايمان، و لبريز از درد و رنج، سرچشمه گرفته است. خطبه آهنگى رسا و كوبنده و گيرا و قاطع و شجاعانه دارد و بسيار دردناك و غم انگيز است.
اين خطبه كه از دل پر درد دختر گرامى پيامبر اسلام (ص) برخاسته، در حقيقت رنجنامه اوست. رنجى جانكاه كه تا اعماق استخوانش نفوذ كرده و تمام وجودش را در شعله هاى سوزان خود فرو برده است. به همين دليل كلامش در اين خطبه رنگ آتش به خود گرفته، چرا كه از قلب آتشين برخاسته، و خون رنگ شده، چرا كه از دليل او سرچشمه گرفته.
محور تمام سخنان حضرت صدیقه در اين خطبه مسأله غصب خلافت و مظلوميت على (ع) و خطرات آينده اين انحراف بزرگ براى امت اسلامى است.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430463
@Ahmadheydari12
🔷 پاسخ به شبهات و استفتائات حرام نوشی
آشاميدن شراب حرام و از «گناهان كبيره» است، بلكه در بعضى از اخبار «بزرگترين گناه» شمرده شده است و اگر كسى آن را حلال بداند، در صورتى كه متوجّه باشد كه لازمه حلال دانستن آن، تكذيب خدا و پيغمبر (ص) مى باشد، كافر است. از حضرت امام جعفر صادق (ع) روايت شده است كه فرمود: «شراب ريشه بديها و منشأ گناهان است و كسى كه شراب مى خورد عقل خود را از دست مى دهد». با اين وجود، گاهی برخی از افراد با غلبه وسوسه های شیطانی، توجيهات و شبهاتی را با قصد لوث کردن یا تساهل در حکم الهی طرح می کنند. گاهی نیز سؤالاتی برای معتقدین و اهل رعايت احکام شرعی پيش می آيد. لذا لازم است با پاسخ به شبهات و سؤالات، راه بر وسوسه ها بسته و تکلیف مکلّفین در موقعیّت ها مشخص شود.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430482
@Ahmadheydari12
🔷 دعا عامل تخدير اجتماعی و مانعی بر سر راه توسعه و پيشرفت!
گاهی گفته می شود که اعتقاد به دعا بر فعّاليّت هاى اجتماعى اثر منفى دارد و همانند آبى است كه به روى شعله هاى فروزان كوشش ها و تلاش هاى پرثمر پاشيده مى شود و آنها را به خاموشى مى كشاند. مؤمنان با اين اعتقاد كه دعا سلاح يا محافظ مؤمن است، به جاى آشنايى به سلاح هاى ديگر و كاربرد آنها در برابر دشمن، تنها دست به دعا برمى دارند. همچنين براى مبارزه با فقر، دعا را جانشين صنعت، تكنيك، گسترش كشاورزى و دست يابى به منابع مختلف حياتى مى نمايند. لذا اثر تخديرى چنين تعليماتى نياز به بحث ندارد.
پاسخ این شبهه را در این مقاله بررسی خواهيم کرد.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430517
@Ahmadheydari12
🔷 دعا يك كار غير منطقى و فضولى در كار خدا و مخالف با روح تسليم و رضا ست!
پرسش: خدا هر آنچه را حکمت و مصلحت بداند، انجام خواهد داد؛ دعا کردن چه تأثيری در کار او دارد؟!
پاسخ اجمالی: درست است كه خدا حكيم و مهربان است و آنچه به صلاح بندگان باشد، بى كم و كاست به آنها خواهد داد، ولى به همان دليل كه حكيم است، مواهب او نسبت مستقيمى با شايستگى ها و لياقت هاى افراد دارد. دعا كنندگان واقعى ميزان اين شايستگى را در پرتو دعا بالا مى برند و به همان نسبت سهم بيشترى از آن مواهب خواهند گرفت.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430518
@Ahmadheydari12
🔷 دعا جايگاهی در سلسله علل جهان ندارد؛ پس دعا کردن بی فايده است!
پرسش: جهان مجموعه اى از علل و معلولات تكوينى است؛ الفاظ «دعا» چه نقشى مى تواند در دگرگون ساختن آنها داشته باشد؟!
پاسخ اجمالی: دعا تنها الفاظ و به اصطلاح لقلقه لسان نيست. بلكه يك نوع آمادگى روحى و شايستگى معنوى و خودسازى است كه مى تواند در سلسله علل قرار گيرد و علّت ناقصه اى را كامل كند. زيرا فضل بى پايان خدا به اندازه شايستگی ها و لياقت ها به افراد مى رسد و بنابراين كسب شايستگى و لياقت، مى تواند منشأ فضل و فيض تازه اى گردد.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430519
@Ahmadheydari12
🔷 خدا در همه حال (گرفتاری و آسايش) مؤثّر اصلى است
از جمله مسائلى كه در آيات و روايات اسلامى در مورد دعا روى آن تكيه شده، اين است كه دعا نبايد همانند دعاى مشركان، به موقع گرفتارى اختصاص داشته باشد و به هنگام آرامش خبرى از آن نباشد! آنهايى كه تنها به هنگام گرفتارى و هجوم مشكلات متوجّه خدا مى شوند، گويا تنها در اين زمان او را مؤثّر در عالم مى دانند، ولى به هنگام قدرت و آسايش، نيرو و قدرت خودشان و عالم اسباب را مؤثّر اصلى مى شمارند و اين خود يك نوع شرك است. زيرا از دريچه چشم يك موحّد در همه حال مؤثّر اصلى اوست و اسباب دنيايى به قدرت و فرمان او هستند و هر چه دارند از او دارند.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430520
@Ahmadheydari12
🔷 دعا چه آثار معنوی و تربيتی در روح و روان انسان دارد؟
دعا نقش بسيار مؤثّرى در تربيت نفوس انسانى و سوق آنها به مراتب كمال دارد. «دعا» همچون باران بهارى است كه سرزمين دلها را سيراب و شكوفه هاى ايمان و اخلاص و عشق و عبوديّت را بر شاخسار روح آدمى ظاهر مى سازد! دعا عامل مهمّى براى تربيت و پرورش روح انسان است؛ دعا نور اميد بر دل مى پاشد، در مشكلات به انسان نيرو مى بخشد، نشاط و شادابى روح و دل را تضمين مى كند و در برابر مصائب زندگى به انسان پايدارى و تحمّل مى دهد.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430521
@Ahmadheydari12
🔷 راه تحصيل حضور قلب در دعا و نماز چیست؟
براى تحصيل خشوع و حضور قلب در دعا و نماز و ساير عبادات، به امور ذيل توصيه مى شود: 1. به دست آوردن شناخت و معرفت درباره خدا؛ 2. عدم توجّه به كارهاى پراكنده و مختلف؛ 3. انتخاب محل و مكان مخصوص نماز و دعا؛ 4. پرهيز از گناه؛ 5. آشنايى با معناى نماز و دعا و فلسفه افعال و اذكار آن؛ 6. انجام مستحبّات نماز و آداب مخصوص عبادت و دعا؛ 7. مراقبت، تمرين، استمرار و پى گيرى زياد؛ 8. تغيير مُجاز، در شكل ظاهرى در عباداتى كه جنبه تكرارى دارد؛ 9. پرهيز از غذاهاى شبهه ناك؛ 10. درخواست نعمت بزرگ حضور قلب از خدا.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430522
@Ahmadheydari12
🔷 فلسفه پاداش هاى فراوانِ دعاها، زيارات و نمازها؟
پرسش: چه رابطه اى ميان اعمال ساده ای مثل دعا، زيارت و نماز با آن همه ثواب وجود دارد، که برای انجام آنها وعده داده شده؟! و آيا اين همه پاداش بيش از حدّ نياز در زندگى آخرت نیست؟!
پاسخ اجمالی:
اوّلًا: دريافت اين پاداش هاى عظيم مطابق صريح آيات قرآن و روايات، متوقّف بر ايمان و اخلاص و تقواست. پاداش عظيم زيارت هم برای کسی است که دستورات آن امام مورد زيارت را بكار گيرد.
ثانياً: پاداش هاى عظيم قيامت متناسب با آن عالم عظيم است؛ تمام دنيايى كه ما در آن زندگى مى كنيم در برابر جهان آخرت به منزله خانه كوچكى در مقابل تمام منظومه شمسى است و يا از آن كوچكتر؛ بنابراين، نبايد از عظمت آن پاداش ها تعجب كرد.
ثالثا: پاداش هاى الهى متناسب لطف و كرم اوست، نه متناسب با اعمال ما.
رابعا: گاهی اعداد و ارقامى كه در اين روايات وارد شده، كنايه از يك سلسله پاداش هاى مهم معنوى است كه در لباس پاداش هاى مادى به تناسب جهانى كه در آن زندگى مى كنيم، بيان شده است.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430523
@Ahmadheydari12
🔷 چه کسانی در طول تاريخ شيعه، كتاب های دعا و زيارت نوشته اند؟
در طول تاريخ شيعه جمعى از بزرگان به گردآورى دعاها و زياراتى كه از جانب پيامبر اكرم (ص) و ائمّه هدى (ع) صادر شده، پرداخته اند، كه از ميان آنها مى توان به اين افراد اشاره كرد: 1. مرحوم كلينى: مولّف كتاب شريف كافى و «كتاب الدعاء»؛ 2. ابن قولويه: مؤلّف كتاب «كامل الزيارات»؛ 3. شيخ صدوق: مؤلّف كتاب «الدعاء و المزار»؛ 4. شيخ طوسى: مؤلّف كتاب «مصباح المتهجّد»؛ 5. سيّدبن طاووس: نويسنده كتابهاى «مُهج الدّعوات، فلاح السائل، زهرة الربيع، و...»؛ 6. ابن فهد حلّى: نويسنده كتاب «عدّة الداعى» و «المزار»؛ 7.كفعمى: نويسنده كتاب «المصباح» و «البلد الامين»؛ 8. شيخ بهايى: نويسنده كتاب «مفتاح الفلاح»؛ 9. علّامه مجلسى: نويسنده كتابهاى «زاد المعاد، ربيع الاسابيع، تحفة الزائر، مفاتيح الغيب و مقباس المصابيح».
📖 پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0430525