🔴هنرپيشگي، ارزشستيزي و مرجعيت ابتذال
🖊احمدحسين شريفي
🔸وضعيت اخلاقي بسياري از هنرمندان در کشور ما، نه تنها مورد رضايت عامة مردم نيست؛ بلکه حتي از سوي برخي از پيشکسوتان هنري نيز بارها مورد نقد و اعتراض شديد قرار گرفته است؛ هر روز خبري از ناهنجاريهاي عدهاي از هنرمندان را در رسانهها ميخوانيم و ميشنويم.
لودگي، بدپوششي، هرزگي، هنجارشکنيهاي رفتاري و ... چهرة نامطلوبي از هنر و هنرمندان ايران اسلامي به نمايش گذشته است. ازدواجهاي ديرهنگام و تمسخر ازدواج از سوي برخي از آنان؛ پديدة طلاق و فروپاشي خانواده و عدم تعهد به روابط خانوادگي، به مسألهاي طبيعي ميان آنان تبديل شده است؛ به گونهاي که آمار طلاق و فروپاشي خانواده در ميان آنان، به مراتب بيش از آمار طلاق در ميان معتادان و بيکاران است!
اما چرا چنين شدهايم و چه بايد کرد؟
به نظر بنده مهمترين علل اين پديده عبارتند از:
1.ايجاد فضايي غيراسلامي و نامتناسب با فرهنگ ايراني در عرصة هنر؛
2.عدم تلاش در جهت عرضة الگوهايي از هنر مقدس و هنرمندان دينمدار؛
3.فقدان منشور اخلاقي روشني براي هنر و هنرمندان؛
4.فقدان آموزشهاي ديني و اعتقادي لازم به هنرمندان؛
5.ضعف شديد بنيانهاي فرهنگي و ديني و فکري در ميان هنرمندان؛
🔸اما چه بايد کرد؟ روشن است که درمان ريشهاي چنين بيماري فرهنگي مهلکي نيازمند انجام اقدامات و فعاليتهاي گستردهاي است که جاي بحث از آنها در اينجا نيست؛ صرفاً به يک اقدام بسيار لازم، کارآمد و آزموده اشاره ميکنم و اميدوارم در ميان مديران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و صدا و سيماي جمهوري اسلامي کساني باشند که فرصت انديشيدن درباره اين پيشنهاد و جسارت و جرئت عمل کردن به آن را داشته باشند:
برگزاري دورههاي آموزشي و تربيتي با عناويني مثل: خداشناسي، انسانشناسي، معادشناسي، حيا و عفتشناسي، مسؤوليتشناسي، در دانشگاهها و دانشکدههاي #هنر و همچنين در وزارت ارشاد و صدا و سيماي جمهوري اسلامي، براي همه اصناف مختلف هنرمندان و توليدکنندگان و نويسندگان، و کارگردانان و تهيهکنندگان و ...؛ چنين دورههايي که در سطوح و قالبهاي مختلفي تحت عنوان «طرح ولايت» سالياني است که به ابتکار حضرت آيتالله مصباح يزدي براي دانشجويان و فرهنگيان و ... برگزار شده است و برکات علمي و عملي فراواني هم از خود بر جاي گذاشته است؛ رهبر انقلاب نيز دائماً بر توسعه و تکثير چنين آموزشهاي براي بخشهاي مختلف تأکيد داشتهاند.
#طرح_ولايت #هنرمندان #هنر_اسلامي
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔 https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🔹ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🌹
درس دهم 1.mp3
27.89M
🎤فایل صوتی
🔷درسهای آسیب شناسی عرفان و تصوف
#درس_دهم : دین شناسی عرفانی
⭕️این درسها مربوط به سال ۱۳۸۹ است که در دانشگاه مجازی المصطفی و برای طلاب خارجی ارائه شده است
#عرفان
#تصوف
#آسیبشناسی_تصوف
#دین_شناسی
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔 https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🔷ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🔴اشاعه فحشا
🖊احمدحسين شريفي
🔸اشاعه فحشا (=شايع کردن زشتيها و بديها) يکي از بدترين رفتارهاي اجتماعي است؛ که متأسفانه با توجه به امکانات و ابزارهاي جديد، بسيار فراگير شده است!
اشاعة فحشا، از گناهان کبيرهاي است که وعدة عذاب دردناک دنيوي و اخروي به آن داده شده است. قرآن کريم ميفرمايد:
«إِنَّ الَّذينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ» (نور، 19)
مصاديق اشاعه فحشا:
يک. جعل اخبار دروغين دربارة عيوب ديگران و انتشار آن در ميان مردم؛ که هم مصداق دروغ و تهمت است و هم اشاعة فحشا.
دو. انتشار عيوب واقعي کسي در ميان مردم؛ از بارزترين مصاديق اشاعة فحشا است.
سه. هنجارشکنيهاي آشکار، از ديگر مصاديق اشاعة فحشا است؛ مثلاً کساني که با لباسهاي زننده يا آرايشهاي نامناسب در مجامع عمومي ظاهر ميشوند؛ يا با صداي بلند در وسايل نقليه خود موسيقيهاي مبتذل گوش ميدهند. اين کارها هم به خودي خود حراماند و هم مصداق اشاعة فحشا هستند. زيرا ترويج عملي گناه در سطح جامعه هستند.
چهار. بازنشر دادن گناهان شنيده شده از ديگران. پيامبر اکرم(ص)، در آخرين خطبهاي که براي مردم مدينه ايراد کردند، فرمودند:
«مَنْ سَمِعَ فَاحِشَةً فَأَفْشَاهَا كَانَ كَمَنْ أَتَاهَا؛ کسي که گناهي را از ديگران بشنود و آن را منتشر کند، مثل کسي ميماند که خود مرتکب آن گناه شده است»
دو نکته:
1.اشاعة فحشا، قبح فعلي دارد؛ به همين دليل دائر مدار نيت نيست؛ بنابراين، حتي اگر نيت اشاعة فحشا را نداشته باشد، اما عمل آن را انجام دهد، از مصاديق اشاعه فحشا خواهد بود.
2.اگر مصلحت اهمي بر انتشار گناه بار باشد، در آن صورت اشاعة فحشا معصيت نيست؛ هر چند تشخيص مصلحت اهمّ کار هر کسي نيست.
#اخلاق
#اشاعه_فحشا
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔 https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🔹ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🌹
هدایت شده از مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی
🎧🎤📱🎥وبینار تخصصی با موضوع:
📚حکومت اسلامی و اسلامی سازی علوم انسانی
👈ارائه دهنده:
حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدحسین شریفی
(عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره)
📅🕑تاریخ و زمان:
دوشنبه، ۲تیر ۱۳۹۹
ساعت ۱۲ الی ۱۳
📌آدرس:
www.b2n.ir/wbnr99
╭━═━❀🌸❀━═━╮
Eitaa.com/rciptir
╰━═━❀🌸❀━═━╯
درس یازدهم 1.mp3
29.11M
🎤فایل صوتی
🔷درسهای آسیب شناسی عرفان و تصوف
#درس_یازدهم : کثرت گرایی سلوکی در تصوف اسلامی (پلورالیسم عرفانی)
⭕️این درسها مربوط به سال ۱۳۸۹ است که در دانشگاه مجازی المصطفی و برای طلاب خارجی ارائه شده است
#عرفان
#تصوف
#آسیبشناسی_تصوف
#دین_شناسی
#کثرت_گرایی_سلوکی
#پلورالیسم
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔 https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🔷ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🔴از "سلطة معنوي" تا "قدرت سياسي" بيحجابان!
🖊احمدحسين شريفي
🔸اگر نيک بنگريم، در حال حاضر در بسياري از شهرهاي بزرگ، و مناطق گردشگري و شهرهاي شمالي کشور، حتي در مناطق مختلف شهري مثل قم (به عنوان پايگاه اصلي فرهنگ شيعي و عالمان دين)، زنان بيحجاب و مردان بدپوشش «سلطة معنوي» دارند؛ بدين معنا که نه تنها هيچ شرمي از پوشش خود ندارند که حتي (در مغازهها، ماشينها، هتلها، فروشگاهها، ادارات دولتي و غيردولتي، بيمارستانها و ...) مورد تکريم هم قرار ميگيرند.
🔸اما اگر،
(1) علماي بزرگ و حوزههاي علميه و مراکز تبليغي و فرهنگي ريز و درشتي که در اين زمينه وظيفه ديني يا قانوني بر عهده دارند، همچنان به بيتفاوتي علمي و عملي خود در اين موضوع ادامه دهند؛
(2) هر کدام از گروهها و احزاب سياسي به منظور کسب رأي بيشتر و يا به منظور مخالفت با جناح مقابل و يا به هدف آنکه خود را فردي روشنفکر و داراي فکر باز نشان دهند دائماً جملاتي از اين قبيل که «آيا مشکل فقط در چند تار موي زنان است؟» يا «با برخوردهاي گشت ارشادي نميتوان مشکل بيحجابي را حل کرد» و امثال آن، خواسته يا ناخواسته «حمايت عملي» خود را از اين پديده نشان دهند،
(3) صدا و سيما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي عملاً مبلغ زنان بيحجاب باشند؛ و آنان را بر صدر بنشانند و در تبليغات رسمي و غيررسمي خود حامي چنان افرادي باشند؛
(4) مجلس و قوة قضائيه و پليس به وظايف قانوني خود در اين موضوع، به درستي و با سرعت عمل نکنند؛
آنگاه طولي نخواهد کشيد که نه تنها شاهد فراگيري سلطة معنوي آنها در سراسر کشور، که شاهد سلطة مادي و اجتماعي و سياسي آنها نيز خواهيم بود.
و ديري نخواهد پاييد که ارزشها جابجا شده، زنان محجبه و مردان عفيف، به عنوان افرادي ناهنجار و غيرطبيعي جلوه خواهند داد! و فضاي شهرها و خيابانهاي جمهوري اسلامي(!) براي تردد آنان، امنيت جسمي و رواني لازم را نخواهد داشت.
🔸اين تحذير پيامبر اکرم(ص) را فراموش نکنيم که: «لَتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَ لَتَنْهُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ أَوْ لَيُسْتَعْمَلَنَّ عَلَيْكُمْ شِرَارُكُمْ فَيَدْعُو خِيَارُكُمْ فَلَا يُسْتَجَابُ لَهُمْ؛ (کافي، 5/ 56) يا امر به معروف و نهي از منکر کنيد و يا (منتظر باشيد تا) افراد بدكردار بر شما مسلط شوند؛ و آنکه به خواستههاي خوبانتان توجهي نشود (يا آنکه دعاي خوبانتان مستجاب نخواهد شد)».
#حجاب
#امر_به_معروف
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔 https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🔹ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🌹
قسمت_7.mp3
15.06M
🎤فایل صوتی
🔴موضوع: #جنگ_نرم
🔶 #قسمت_هفتم :
🔷چرایی جنگ نرم
✅علت تقابل نظام سلطه با جمهوری اسلامی 2️⃣
مجموعه سخنرانیهای استاد شریفی درباره "جنگ نرم" که در سال ۱۳۹۱ ایراد گردیده است و در همان سال از رادیو معارف در برنامه "نیمه پنهان" پخش شد.
🆔 کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🔷 ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🔴شرايط آموختن و آموزش فلسفه
🖊احمدحسين شريفي
🔸فيلسوفان و عالمان پيشين نسبت به آموزشهاي علمي و تعليمي خود به شدت حساس بودند؛ به همين دليل مباحث و انديشههاي فلسفي و حکمي خود را به صورتي رمزآلود و غيرصريح و بعضا با عبارتي بسيار پيچيده بيان ميکردند تا از دسترس ناصالحان دور بماند. و اين نه بدان دليل بود که از افراد کمتوان متنفر باشند؛ بلکه هم ميخواستند شأن فلسفه و حکمت را نگه دارند و هم آنکه ناخواسته موجبات گمراهي آن افراد را فراهم نکرده باشند. آموزش حکمت به افراد نااهل را همچون آويزان کردن درّ و گوهر بر گردن خوک ميدانستند. در حديثي از معصومان عليهم السلام چنين نقل شده است: «لَا تُعَلِّقُوا الْجَوَاهِرَ فِي أَعْنَاقِ الْخَنَازِيرِ» در حديثي از پيامبر اسلام هم نقل شده است که حکمت را به افراد نااهل آموزش ندهيد، چرا که موجب گمراهي آنها ميشود و آن را از اهلش هم دريغ نکنيد که در آن صورت به حکمت ظلم کردهايد. عارفان هم ميگفتند «افشاء اسرار ربوبيت کفر است» و «حق اسرار نگهداشتن آنها از اغيار است»
🔸ابن سينا در کتاب ارزشمند اشارات و تنبيهات بعد از پايان مباحث منطق، در نمط اول از مباحث طبيعتشناسي و هستيشناسي ميگويد:«من سفارش و خواستة خود را تکرار ميکنم که با تمام بخل و خست در آموزش اين دانش برخورد کنيد؛ مبادا آن را به کس يا کساني آموزش دهيد که فاقد شرايط که در پايان کتاب متذکر ميشوم، باشند.»
اما شرايطي که در واپسين بند کتاب اشارات و تنبيهات تحت عنوان «خاتمة و وصية»، براي آموزش فلسفه بيان ميکند، در مجموع شش شرط مهم است. اما پيش از بيان آنها مجدداً تأکيد ميکند که «اي برادر من همه دانستههاي خود را مشک زدم تا زبده و عصاره آنها را در اين اشارات در اختيار شما قرار دهم؛ و غذاي حکمت را براي شما در زيباترين کلمات لقمه کردم. پس نسبت به آموزش آن به اين افراد بخل بورز:
1.افراد سفيه و سستعقل: کساني که از بهرة هوشي لازم براي فهم امور عقلي و مسائل پيچيده و دشوار برخوردار نيستند؛
2.افراد کودن و ديرفهم و سادهانديش: کساني که توانايي درک حقيقت را ندارند و ممکن است با فلسفهخواني به گمراهي کشيده شوند؛ و ذهن و جان آنها شبههآلود شود.
3.کساني که عليرغم بهرة هوشي بالا و حافظة قوي اما از زيرکي لازم و درخشندگي فکر و جسارت در انديشه برخوردار نيستند؛
4.کساني که تمايل به معاشرت با عوام الناس (الغاغة) دارند؛ يعني نوعي سبکساري در رفتار دارند؛ مهم نيست که کجا مينشينند و به چه صورت مينشينند. عوامزدهاند؛ از نظر فکري و عملي به رفتارهاي عوامالناس گرايش دارند؛
5.کساني که تفکر الحادي دارند؛ از آموزش اين مباحث به آنها هم پرهيز کنيد؛ شايد اين توصيه ابنسينا مربوط به کساني باشد که عالمانه و آگاهانه جانب کفر و الحاد را برگزيدهاند؛ و در برابر هر برهاني که خلاف باورهاي باطلشان باشد، جبههگيري ميکنند؛
6.کساني که استقرار ذهني و شخصيتي ندارند؛ همچون پشههايي ميمانند که مطابق جهت باد حرکت ميکنند و قدرت و اختياري از خود ندارند؛ در روايت مشهوري هم از امام علي عليهالسلام چنين ميخوانيم که: «اي کميل ... مردم سه دسته اند: دانايى كه شناساى خداست، آموزندهاى كه در راه رستگارى كوشاست، و فرومايگانى رونده به چپ و راست كه درهم آميزند، و پى هر بانگى را گيرند و با هر باد به سويى خيزند. نه از روشنى دانش فروغى يافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند.»
🔸و فقط به کسي فلسفه را آموزش دهيد که:
1.روحي پاکيزه و پاک داشته باشد؛
2.روش و رفتاري مستقر و استوار داشته باشد؛
3.زودباور نباشد؛ بلکه در پذيرش مسائل وسواس داشته باشد؛
4.راضي به حق است؛ و با مطالب صادقانه برخورد ميکند.
#ابنسينا #فلسفه #زيستـفلسوفانه
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🔹ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🌹
درس دوازدهم 1.mp3
24.75M
🎤فایل صوتی
🔷درسهای آسیب شناسی عرفان و تصوف
#درس_دوازدهم (آخرین جلسه): معیار حقانیت مکاشفات عرفانی
⭕️این درسها مربوط به سال ۱۳۸۹ است که در دانشگاه مجازی المصطفی و برای طلاب خارجی ارائه شده است
#عرفان
#تصوف
#آسیبشناسی_تصوف
#دین_شناسی
#مکاشفات
#مکاشفات_عرفانی
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔 https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🔷ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🔴شيخ بهائي و مير داماد
🖊احمدحسين شريفي
🔸آيتالله حسنزادة آملي از استادشان آيتالله الهي قمشهاي نقل ميکردند که در مسافرتي شاه عباس صفوي (978-1038) همراه با ميرداماد (969-1040ق) و شيخ بهايي (953-1030ق) و تعدادي از وزرا و علماء بود. مرحوم شيخ بهايي اسب خود را تندتر ميراند. شاه عباس به هر انگيزهاي (فهم روابط ميان علماء، يا ايجاد اختلاف ميان آنان يا ...) خود را نزديک ميرداماد کرد و گفت «چطور شيخ بهايي مراعات مقام شما را نميکند؟ و اسب خود را پيشاپيش شما و تندتر از اسب شما ميراند؟» ميرداماد که قصد و انگيزة شاه عباس را دريافته بود، در پاسخ گفت: «عظمت جان و روح و کمالات شيخ بهائي به حدي است که اگر بر روي کوه نشيند، کوه پرواز ميکند. اگر اين اسب پرواز ميکرد جا داشت».
شاه عباس آرامآرام از ميرداماد فاصله گرفت و خود را به شيخ بهائي نزديک کرد و گفت: «انسان بايد چابک و سبکبال باشد و در امور خود تبحر داشته باشد، اين خوب نيست که ديگري افسار اسبش را بگيرد و بکشاند» شيخ بهائي نيز به فراست، هدف وي را فهميد و گفت: «عظمت و کمالات ميرداماد را اگر بر فلک نهم بنشاني فلک از رفتن باز ميماند تا چه رسد به اسب!»
#شيخ_بهائي #ميرداماد
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🔹ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🌹
با نگاهي اجمالي به اين آمار و ديدگاه مردم آمريکا درباره موضوعات اخلاقي، ميتوان اضمحلال اخلاق انساني در مهد ليبراليسم را مشاهده کرد. بدون ترديد، چنين جامعهاي سرنوشتي جز سقوط و انحطاط ندارد.
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🔹ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🌹
قسمت_8.mp3
14.78M
🎤فایل صوتی
🔴موضوع: #جنگ_نرم
🔶 #قسمت_هشتم :
🔷چرایی جنگ نرم
✅علت تقابل نظام سلطه با جمهوری اسلامی 3️⃣
مجموعه سخنرانیهای استاد شریفی درباره "جنگ نرم" که در سال ۱۳۹۱ ایراد گردیده است و در همان سال از رادیو معارف در برنامه "نیمه پنهان" پخش شد.
🆔 کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🔷 ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat