❖﷽❖
#حدیث_مهدوی
#علائم_ظهور
📜در كتاب خرايج ذكر نموده كه به سند صحيح مروى است كه روزى امير المؤمنين عليه السّلام خطبه مىخواند بعد از فارغ شدن از خطبه فرمود:«سلونى قبل ان تفقدونى» صعصعة بن صوحان قد راست كرده پرسيد كه يا امير المؤمنين كى دجّال بيرون آيد؟ آن حضرت فرمود: كه اين علمى است كه از اسرار مخفيه است و شايد رخصت اظهار آن نباشد اما آن را نشانهها و علامتهاست كه همه بهم متصل است: فوت كردن و سهل دانستن نماز و بر طرف شدن امانت و رواج يافتن و حلال دانستن دروغ و افترا و رشوه خوردن و مشيّد ساختن بناها و فروختن دين به دنيا و قطع صلۀ رحم نمودن و تابع هوى شدن و مشورت با زنان كردن و سفها را امور عظيمه فرمودن و خون ريختن را سهل شمردن و در آن زمان علم ضعيف باشد و به ظلم فخر كنند و امرا فاجر شوند و وزرا ظالم گردند و علما خيانت پيشه كنند و قرّاء فسق را پيشه نمايند و ظاهر شود شهادت زور و هويدا گردد فجور يعنى فجور مىكرده باشند و منارهها بلند شود و مسجدها كنگرهدار گردد و مصحفها حلى و حلل بهم رساند و بهتان شايع شود و اثم و طغيان رونق گيرد و صفهاى نماز در هم بافته و بهم پيوسته باشد اما دلها متفرق و از هم دور بود و نقض عهد را سهل شمرند و خلاف وعده را آسان گيرند و شريك باشند زنان با شوهران در تجارت بجهت حرص بر دنيا و آوازهاى فاسقان بلند باشد و از ايشان شنوند و كفيل مهمات و رئيس قوم رذلترين ايشان باشد و از فجّار مىترسيده باشند و به تقيه با ايشان سلوك مىبايد كرد و تصديق دروغ كذّابان بايد نمود و كاذب صادق باشد و خائن امين، زنان به مردان مانند شوند و مردان به زنان تشبّه جويند و مردان به مردان كفايت كنند و زنان به زنان رغبت نمايند و زنان چون مردان بر زينها سوار شوند و در زمينها گردند و گواهى دهند مردمان بىآنكه از ايشان طلبند و گواهى راست را گوش نكنند و گواهى دروغ به كار آيد و بىمعرفتى و فقهى و علمى، حكم كنند و فتواها دهند و عمل دنيا را بر عمل آخرت ترجيح دهند و اختيار نمايند و بپوشند پوست ميشها را بر دلهاى گرگان يعنى گرگان باشند پوست ميش پوشيده و دلهاى ايشان از مردار بدبوىتر و از صبر تلختر باشد؛ پس بر شماست كه در آن قسم روزگارى خود را از ميان به كنارى كشيد و بهترين مسكنى و موطنى در آن وقت بيت المقدس است و زمانى بيايد كه مردمان آرزو كنند توطّن را در آنجا.
پس اصبغ بن نباته برخاسته گفت: يا امير المؤمنين! دجّال كيست؟ فرمود:
دجّال كسى است كه تصديق كنندۀ او شقى است و تكذيب نمايندۀ او سعيد؛ از اصفهان بيرون آيد، چشم راست ندارد و چشم چپش در پيشانى است مانند ستارۀ سرخ لفظ كافر در زير آن نقش، بر خرى سرخ رنگ سوار طىّ ارض به سرعت نمايد، به هر چشمه كه قدمش برسد آن چشمه بر زمين فرو رود و اكثر تابعان او از اولاد زنا باشند و اصحاب طيلسان و يهودان؛ و آن ملعون با آنكه طعام خورد و در بازارها گردد به آواز بلندى كه همه جا رسد أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلى ١ گويد. بقية اللّه در حوالى شام بر عقبهاى كه آن را «فيق» خوانند در ساعت سيم در روز جمعه او را به قتل آورد، بعد از آن «طامه كبرى» است. كسى پرسيد يا امير المؤمنين! آن كدام است؟ فرمود: وقت بيرون آمدن دابّة الارض است از ميان صفا، كه انگشترى سليمان و عصاى موسى با اوست؛ اگر خاتم را بر پيشانى مؤمن گذارد نقش «هذا مؤمن حقا» بر پيشانى او ظاهر گردد و اگر بر پيشانى كافر نهد «هذا كافر حقا» بر آن نقش گيرد تا مؤمن به كافر، گويد: واى بر تو! كافر به مؤمن خطاب كند كه خوشا حال تو اى مؤمن! دوست مىدارم كه مثل تو باشم «فافوز فوزا عظيما» پس بلند كند دابة الارض سر خود را و خافقين باذن اللّه تعالى او را ببينند و آفتاب در آن وقت از مغرب طالع شود و بعد از آن هيچ توبهاى قبول نشود و هيچ عمل به بالا نرود و بعد از آن آن حضرت اين آيه را خواند لا يَنْفَعُ نَفْساً إِيمانُها لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمانِها خَيْراً ٢
پس فرمود كه از آنچه بعد از آن خواهد شد، سؤال مكنيد كه رسول صلّى اللّه عليه و آله مرا فرموده كه بغير از عترت او كسى را مطّلع نسازم و نزال بن سبره آنجا بود و از صعصعه پرسيد كه معنى اين كلام را نفهميدم. صعصعه گفت: مراد از «دابة الارض» آن كسى است كه عيسى عليه السّلام در پس او نماز كند و او، دوازدهم است از عترت و نهم از فرزندان حسين عليهم السّلام و مراد از آفتابى كه از مغرب طالع شود هم آن حضرت است كه از ميان صفا و مروه بيرون آيد و در ميان ركن و مقام ظاهر شود و ميزان عدلى وضع خواهد نمود كه احدى بر احدى ظلم نخواهد كرد و گناهى نخواهد بود كه توبه بايد كرد و عملها به بركت او مقبول است و به بالا نمىرود تا ردّ و قبولش ظاهر گردد و چندين كس همين حديث را به همين طريق نقل نمودهاند
📚حدیقة الشیعة - 2، صفحه 998
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در تلگرام
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#حدیث_مهدوی
📜الصّادق ( الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَی الْأَرْضِ هَوْناً (فرقان/ ۶۳) إِلَی قَوْلِهِ حَسُنَتْ مُسْتَقَرًّا وَ مُقاماً ثَلَاثَ عَشْرَهًَْ آیَهًًْ قَالَ هُمُ الْأَوْصِیَاءُ یَمْشُونَ عَلَی الْأَرْضِ هَوْناً فَإِذَا قَامَ الْقَائِمُ (عَرَضُوا کُلَّ نَاصِبٍ عَلَیْهِ فَإِنْ أَقَرَّ بِالْإِسْلَامِ وَ هِیَ الْوَلَایَهًُْ وَ إِلَّا ضُرِبَتْ عُنُقُهُ أَوْ أَقَرَّ بِالْجِزْیَهًْ فَأَدَّاهَا کَمَا یُؤَدِّی أَهْلُ الذِّمَّهًْ.
📝امام صادق ( از آیات الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَی الْأَرْضِ هَوْناً تا [آیه] حَسُنَتْ مُسْتَقَرًّا وَ مُقاماً که حدود سیزده آیه است دربارهی اوصیای الهی نازل شده که با آرامش و بیتکبّر بر روی زمین راه میروند. وقتی که حجّت حق ظهور کند، هر دشمن کینهورز بر او عرضه شود، که اگر اعتراف به اسلام که همان قبول ولایت است بنماید، آزاد میگردد. و درصورت خودداری از پذیرش ولایت گردنش زده شود، مگر قبول کند که مثل اهل کتاب جزیه پرداخت کند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۰، ص۴۶۸
بحارالأنوار، ج۵۲، ص۳۷۳/ فرات الکوفی، ص۲۹۲؛ «عرفوا» بدل «عرضوا»
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در تلگرام
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#حدیث_مهدوی
📜 در «خرايج» مذكور است كه از امام ثامن امام رضا عليه السّلام صفت قائم آل محمد عليه السّلام را پرسيدند فرمود: از علامات او، يكى آن است كه در سن پير و در منظر جوان باشد حتى آنكه هر كه نظر كند به او، خيال كند كه چهل سال بيش ندارد و از خواص او عليه السّلام اينست كه مرور ايام او را پير نمىكند تا روزى كه اجل موعودش برسد؛ و او را از آن «منتظر» گويند كه غيبتش دراز شود و مخلصان شيعه انتظار خروج او را كشند و چون از مكه بيرون شود شعيب بن صالح پيشرو لشكرش باشد.
📚حدیقة الشیعة - 2، صفحه 1004
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در تلگرام
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#حدیث_مهدوی
📝ريان بن صلت از امام هشتم عليه السّلام روايت نموده كه چون پرسيدم از او كه صاحب امر توئى؟ فرمود: بلى، ليكن نه آن صاحب امرى كه زمين را بعد از آنكه پر از جور شده باشد پر از عدل نمايد و چگونه من آن باشم با اين ضعف بدن كه مىبينى، به درستى كه قائم عليه السّلام آن كسى است كه چون خروج كند در سن پير باشد و در منظر جوان و او را قوتى است كه اگر دست دراز كند به عظيمترين درختى كه بر روى زمين باشد البته از بيخ بر كند و اگر بر كوهى صدا كند چنان بلرزد كه سنگهايش از هم بپاشد و با او باشد عصاى موسى و خاتم سليمان و او فرزند چهارم از فرزندان من است. او را غيبتى باشد دراز آن قدر كه حق تعالى خواهد و از دور سخنان را بشنود، چنانچه از نزديك شنوند و بر مؤمنان رحمت و بر كافران عذاب باشد و زمين را از نور روى خود نورانى سازد و ميزان عدل در ميان خلق بنهد تا هيچ احدى ظلم نتواند كرد و او را طى الارض بود و سايه نداشته باشد و منادى از آسمان ندا كند به طريقى كه همه اهل زمين بشنوند كه «ألا انّ حجّة اللّه قد ظهر عند بيت اللّه فاتبعوه فان الحق معه»؛ يعنى بدانيد به يقين كه حجت خدا در خانه خدا ظاهر شده، زنهار كه بشتابيد و تابع او شويد كه حق با اوست؛ چنانچه خداى تعالى در قرآن مجيد فرموده كه إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِمْ مِنَ السَّماءِ آيَةً فَظَلَّتْ أَعْناقُهُمْ لَها خاضِعِينَ ؛ يعنى اگر ما خواهيم از آسمان نشانهاى مىفرستيم كه گردن جباران را كج مىكند و ايشان را ذليل و خوار مىسازد.
📚حدیقة الشیعة - 2، صفحه 1005
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در تلگرام
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#حدیث_مهدوی
#حضرت_مهدی_عج_و_انبیاء
📜در كشف الغمه از صادق آل محمد از پدرانش از شاه شهيدان ابى عبد اللّه الحسين روايت نمودهاند كه در نهم از فرزندان من از چند پيغمبر، نشانه و سنتى خواهد بود:
💎اما از نوح نبى عليه السّلام، طول عمر
💎و از ابراهيم خليل عليه السّلام، مخفى بودن ولادت و تنهائى و گوشهگيرى از خلق
💎 و از موسى، ترس از دشمنان و غايب بودن
💎و از عيسى عليه السّلام، اختلاف از مردم چنانكه در او بعضى گفتهاند از مادر نزائيده و طايفهاى بر آنند كه فوت شده و جمعى را اعتقاد بود كه مصلوب شد
💎 و از ايوب نبى عليه السّلام، فرج بعد از شدت و فرج در عقب بلا
💎و از يونس عليه السّلام، رجوع بعد از غيبت و جوان شدن بعد از پيرى
💎و اما از يوسف عليه السّلام، غيبتش از ياران و خويشان و پنهان بودن از برادران و معلوم نبودن احوالش بر پدرش يعقوب عليه السّلام با وجود نزديكى مسافت
💎 و اما سنت جدش صلّى اللّه عليه و آله، خروجش به شمشير و كشتن دشمنان خدا و رسول و برانداختن جباران و طاغيان
🌠 و اينكه او را حق تعالى يارى مىدهد
🌠به انداختن رعب او در دلهاى دشمنان
🌠و منصور بودنش به سبب شمشير؛ چنانچه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود:«انا أبنى بالسيف»
📚حدیقة الشیعة - 2، صفحه 1006
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در تلگرام
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
May 11
هدایت شده از الدولة الزهرائیة عج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫کلیپ تصویری دعای ندبه
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#مهدویت_در_قران_مجید
#آیات_الولایة
#آیات_خاص_در_شان_14_معصوم
#تفاسیر_قرآن
أَمْ يَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلى ما آتاهُمُ اللهُ مِنْ فَضْلِهِ فَقَدْ آتَيْنا آلَ إِبْراهيمَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ آتَيْناهُمْ مُلْكاً عَظيماً
يا اينكه نسبت به مردم (پيامبر و خاندانش)، بر آنچه خدا از فضلش به آنان بخشيده، حسد مىورزند؟! ما به خاندان ابراهيم، [كه يهود از آنها هستند نيز]، كتاب و حكمت داديم؛ و حكومت عظيمى در اختيار آنها (پيامبران بنىاسرائيل) قرار داديم.
(نساء/ ۵۴)
✨✨✨✨✨✨✨
📜الصّادق (علیه السلام)- نَحْنُ النَّاسُ الَّذِینَ قَالَ اللَّهُ وَ نَحْنُ الْمَحْسُودُونَ.
📝امام صادق (علیه السلام)- منظور از ناس در این آیه، ما هستیم که به ما رشک میبرند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳، ص۲۱۸/بحارالأنوار، ج۲۳، ص۲۹۹/ فرات الکوفی، ص۱۰۷
📜الصّادق (علیه السلام)- عَنْ حُمْرَانَبْنِأَعْیَنَ قَالَ قُلْتُ لِأَبِیعَبْدِاللَّهِ (علیه السلام) قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل ... وَ آتَیْناهُمْ مُلْکاً عَظِیماً فَقَالَ الطَّاعَهًَْ.
📝امام صادق (علیه السلام)- حمرانبناعین نقل میکند: امام صادق (علیه السلام) فرمود: وَ آتَیْناهُمْ مُلْکاً عَظِیماً یعنی طاعت و فرمانبرداری مردم.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳، ص۲۲۶/الکافی، ج۱، ص۲۰۶/ بحارالأنوار، ج۲۳، ص۱۹۴
📜علیبنإبراهیم (رحمة الله علیه)- وَ هِیَ الْخِلَافَهًُْ بَعْدَ النُّبُوَّهًِْ وَ هُمُ الْأَئِمَّهًُْ (.
📝علیّبنابراهیم (رحمة الله علیه)- آتَیْناهُمْ مُلْکاً عَظِیماً منظور خلافت بعد از نبوّت است و آنها ائمّه (هستند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳، ص۲۲۶/بحارالأنوار، ج۹، ص۱۹۳/ القمی، ج۱، ص۱۴۰
📜الباقر (علیه السلام)- وَ أَمَّا الْمُلْکُ الْعَظِیمُ فَهُمُ الْأَئِمَّهًُْ ({الْهُدَاهًُْ} مِنَ الصَّفْوَهًِْ وَ کُلُّ هَؤُلَاءِ مِنَ الذُّرِّیَّهًِْ الَّتِی بَعْضُهَا مِنْ بَعْضٍ وَ الْعُلَمَاءُ الَّذِینَ جَعَلَ اللَّهُ فِیهِمُ الْبَقِیَّهًَْ وَ فِیهِمُ الْعَاقِبَهًَْ وَ حِفْظَ الْمِیثَاقِ حَتَّی تَنْقَضِیَ الدُّنْیَا وَ الْعُلَمَاءَ وَ لِوُلَاهًِْ الْأَمْرِ اسْتِنْبَاطُ الْعِلْمِ وَ لِلْهُدَاهًِْ فَهَذَا شَأْنُ الْفُضَّلِ مِنَ الصَّفْوَهًِْ وَ الرُّسُلِ وَ الْأَنْبِیَاءِ (وَ الْحُکَمَاءِ وَ أَئِمَّهًِْ الْهُدَی (وَ الْخُلَفَاءِ الَّذِینَ هُمْ وُلَاهًُْ أَمْرِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ اسْتِنْبَاطِ عِلْمِ اللَّهِ وَ أَهْلُ آثَارِ عِلْمِ اللَّهِ مِنَ الذُّرِّیَّهًِْ الَّتِی بَعْضُهَا مِنْ بَعْضٍ مِنَ الصَّفْوَهًِْ بَعْدَ الْأَنْبِیَاءِ (مِنَ الْآبَاءِ وَ الْإِخْوَانِ وَ الذُّرِّیَّهًِْ مِنَ الْأَنْبِیَاءِ (فَمَنِ اعْتَصَمَ بِالْفُضَّلِ انْتَهَی بِعِلْمِهِمْ وَ نَجَا بِنُصْرَتِهِمْ وَ مَنْ وَضَعَ وُلَاهًَْ أَمْرِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ أَهْلَ اسْتِنْبَاطِ عِلْمِهِ فِی غَیْرِ الصَّفْوَهًِْ مِنْ بُیُوتَاتِ الْأَنْبِیَاءِ (فَقَدْ خَالَفَ أَمْرَ اللَّهِ عَزَّ وَجَل.
📝امام باقر (علیه السلام)- المُلْکُ الْعَظِیمُ همان امامان هدایتند از میان برگزیدگان و همهی ایشان از نسل یکدیگرند و همان دانشمندانی هستند که خداوند بقیّهی خود را در آنها مقرّر کرده است و عاقبت و حفظ میثاق در آنهاست، تا دنیا به سر رسد و کار آن علما پایان گیرد. استنباط علم از آن والیان و هدایتگران است، و این است منزلت فاضلان از برگزیدگان و پیامبران و حکما و پیشوایان هدایت و جانشینانی که والیان امر الهی و عهدهداران استنباط علم خدا و اهل نشانههای دانش الهی هستند، از نسلی که از یکدیگرند و از برگزیدگان خدا پس از پیامبران (اعم از پدران و برادران و نسل انبیاء (هستند. پس هرکه به دامن فاضلان چنگ اندازد به علم ایشان دست یازد، با یاریشان به نجات رسد، و هرکه والیان امر الهی و اهل استنباط دانش او را در میان کسانی جز برگزیدگان خاندانهای پیامبران (نهد هلاک میشود.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳، ص۲۲۶/الکافی، ج۸، ص۱۱۷/ بحارالأنوار، ج۱۱، ص۴۸
📜الصّادق (علیه السلام)- نَحْنُ أَهْلُ الْمُلْکِ وَ نَحْنُ وَرِثْنَا النَّبِیِّینَ (وَ عِنْدَنَا عَصَا مُوسَی (علیه السلام).
📝امام صادق (علیه السلام)- ما صاحب ملک و وارث پیامبرانیم. در نزد ما عصای موسی (علیه السلام) است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳، ص۲۲۸/بحارالأنوار، ج۲۳، ص۲۹۹/ فرات الکوفی، ص۱۰۷
📜الصّادق (علیه السلام)- نَحْنُ أَهْلُ هَذَا الْمُلْکِ الَّذِی یَعُودُ إِلَیْنَا.
📝امام صادق (علیه السلام)- و ما اهل این ملکی هستیم که به ما باز میگردد.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳، ص۲۲۸/بحارالأنوار، ج۲۳، ص۲۸۸/ بصایرالدرجات، ص۳۶/ البرهان
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در تلگرام
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
هدایت شده از کانال امین الله : ویژه تلاوت ، ادعیه و زیارات معصومین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زیارت_آل_یس
#زیارت_امام_زمان_عج
کانال زیارت امین الله
https://eitaa.com/joinchat/2395013167Cdd29461dd7
هدایت شده از فرهنگ عاشقی
پاسخ به سوالات مقتل:
این لینک را دنبال کنید تا به گروه من در WhatsApp ملحق شوید: https://chat.whatsapp.com/KAyraS0E7Kc2JarDj8ZKjR
هدایت شده از قرآن و امام حسین ع
❖﷽❖
#تفاسیر_قرآن
#89_سورة_الفجر
#آیات_در_تاویل_امام_حسین_ع
#آیات_در_تاویل_امام_مهدی_عج
#آیات_خاص_در_شان_14_معصوم
#قرآن_و_عاشوراء
#آیات_در_شان_رسول_اکرم_ص
#آیات_در_تاویل_امیرالمومنین_ع
#آیات_در_تاویل_فاطمة_زهراء_س
#آیات_الولایة
🌅«فجر» در اصل به معنی شکافتن وسیع است، و از آنجا که نور سپیده صبح تاریکی شب را میشکافد از آن تعبیر به «فجر» شده است.
بعضی گفتهاند: منظور از «فجر» هر روشنائی است که در دل تاریکی میدرخشد.
🔅بنابر این درخشیدن اسلام و نور پاک محمدی صلّی اللّه علیه و آله در تاریکی عصر جاهلیت یکی از مصادیق «فجر» است،
🔅و همچنین درخشیدن سپیده صبح قیام حضرت مهدی (عج) هنگام فرو رفتن جهان در تاریکی و ظلمت ظلم و ستم، مصداق دیگری از آن محسوب میشود- همان گونه که در بعضی از روایات به آن اشاره شده است.
🔅و قیام عاشورای حسینی در آن دشت خونین کربلا، و شکافتن پردههای تاریک ظلم بنی امیه، و نشان دادن چهره واقعی آن دیو صفتان مصداق دیگر بود.
🔅و همچنین تمام انقلابهای راستینی که بر ضد کفر و جهل و ظلم و ستم در تاریخ گذشته و امروز انجام میگیرد.
🔅و حتی نخستین جرقههای بیداری که در دلهای تاریک گنهکاران ظاهر میشود و آنها را به توبه دعوت میکند «فجر» است.
البته این یک توسعه در مفهوم آیه است در حالی که ظاهر آیه همان «فجر» به معنی طلوع سپیده صبح است.
🕋و اما «لیال عشر» (شبهای دهگانه) مشهور همان شبهای دهگانه ذی الحجه است که شاهد بزرگترین و تکان دهندهترین اجتماعات عبادی- سیاسی مسلمین جهان یعنی حجّ است.
🎇بعضی نیز آن را به ده شب آخر ماه مبارک رمضان که شبهای قدر در آن است
🎇و بعضی آن را به شبهای آغاز ماه محرم، تفسیر کردهاند- البته جمع میان هر سه تفسیر ممکن است.
🌠در بعضی از روایاتی که اشاره به بطون قرآن میکند «فجر» به وجود حضرت مهدی- عج-
و «لیال عشر» به ده امام قبل از او،
و «شفع» که در آیه بعد میآید به حضرت «علی» و «فاطمه زهرا» علیهم السّلام تفسیر شده است.
📙برگرفته از تفسیرنمونه
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا👇👇
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
🌻السّلامُ علیک یا ربیعَ الاَنام و نضرة الایّام
در حقیقت بهار و باران بهاری
در عبارت «السلام علی ربیع الانام » که از زیارت نامه آن حضرت نقل شده، به امام زمان(عج الله تعالی فرجه) ، ربیع انام اطلاق گردیده است.
🌸برای ربیع دو معنا ذكر شده است:
1_یکی به معانی ، بهار است.
2_معنای دیگر آن، باران بهاریست، که زمین را سرشار از نعمت و طراوت می سازد و گلها و گیاهان را زندگی نوین می دهد.
«طریحی » در مجمع البحرین می نویسد: «الربیع: المطر فی الربیع، سمی ربیعا لان اول المطر یکون فیه و به ینبت الربیع. »
🌧یعنی ربیع، بارانی است که در بهار می بارد، این باران را ربیع گفته اند. زیرا آغاز باران ، در فصل بهار می باشد و به سبب آن ، نباتات در این فصل می رویند و سرسبز و خرم می گردند.
🌾در المنجد آمده است: « الحظ من الماء للارض . الربیع: مطرالربیع.» در بهاران ، زمین از باران بهره مند و پر نصیب می گردد. باران بهاری و این حظ و بهره زمین از باران را ربیع گویند.
🎄کلمه (انام) فقط شامل مردم و انسانها نمی شود، بلکه معنای عام و گسترده ای دارد که جن و انس را در بر می گیرد و بالاتر از آن ، به تمام موجودات زمین اطلاق می شود و حتی فراتر از آن ، همه هستی را در عالم امکان و هر پدیده ای را در نظام آفرینش، شامل می گردد.
🐬مجمع البحرین در مفهوم این واژه چنین گفته است: «الانام بفتح الفاء: الجن و الانس و قیل: الانام ما علی وجه الارض من جمیع الخلق » و در المنجد گوید: «انم: الانام و الآنام: الخلق .»
🌹در عبارتی که از زیارت امام عصر(عج) نقل شد، حضرت بقیة الله(ع) «ربیع انام » خوانده شده و وجود گرانقدرش تشبیه گردیده به فصل حیات آفرین بهار و باران ثمربخش بهاری برای موجودات.
🌲آری، این نور ملکوتی و جلوه ایزدی ، همچون بهار، زندگی و نشاط می آفریند و دلهای مرده و قلبهای پژمرده را روح و صفا می بخشد، آنهم نه تنها برای آدمیان و نه فقط در محدوده جن و انس، بلکه در تمام جهان آفرینش!
🌞همانطور كه فصل بهار آغاز تقویم و رویش و رشد و نمو است، وجود گرانقدر ایشان نیز به عنوان یكی از ائمه اطهار(ع) سرفصل خلقت است. چنانكه در زیارت جامعه كبیره نقل گردیده:(بكم فتح الله ). بحث از مهدویت وانتظار و ظهور به معنای اتمام تاریخ و سرنوشت انتهایی زمین و زمان نیست بلكه بحث از بهانه آغاز ومبداء خلقت است!
🌼در حدیث زیبای نبوی وارد شده است:( إذا رأیتم الربیع فاكثروا ذكر النشور) هنگامیكه بهار را مشاهده كردید به یاد بعث و برانگیخته شدن از قالب خاكی مرگ بیافتید. آری بهار،بهانه ای برای یادآوری تحول وتكامل و تقرب وخروج از كالبد خاكی و پیوستن به اوج سعادت افلاكی با دستاویز مهدوی است.
🐠هر پدیده ای بخواهد زنده شود و شادابی و طراوات معنوی به دست آورد و بصیرت و کمال حقیقی کسب کند و از نور معرفت و عرفان واقعی بهره مند شود، باید به آستان آن بزرگوار رو آورد ، از چشمه زلال ولایتش سیراب گردد، به درگاه وی توسل جوید و از آن رحمت واسعه الهی، استمداد نماید و فیض گیرد.
🦋لابد مثل همهی این محرّمها و صفرها که به ربیع ختم شدند ،
لابد مثل همهی آن اسفندها که با فروردین و اردیبهشت ، عاقبت به خیر شدند ،
مثل همهی زمستانهایی که با بهار …
این خزانِ روزگار هم تمام میشود.
لابد تو میآیی ،
عاقبتِ روزگار به تو ختم میشود؛ بهخیر .
لابد حالِ روزگارِ خوش میشود.
خوش به حالِ روزگار.
🌴آخر این قرن ِ زمستانی
به سر میرسد
و سر میرسد
آن که باید ...
🍃🌸اللهم عجل لولیک الفرج🌸🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعای_عهد
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در تلگرام
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#مهدویت_در_قران_مجید
بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْباطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِقٌ وَ لَكُمُ الْوَيْلُ مِمَّا تَصِفُونَ
بلكه ما حق را بر باطل مىكوبيم و آن را هلاك مىسازد و اينگونه، باطل محو و نابود مىشود. و واى بر شما از وصفى كه مىكنيد!
(انبیاء/ ۱۸)
🌤✨🌤✨🌤
📜الصّادق (علیه السلام)- لَیْسَ مِنْ بَاطِلٍ یَقُومُ بِإِزَاءِ الْحَقِّ إِلَّا غَلَبَ الْحَقُّ الْبَاطِلَ وَ ذَلِکَ قَوْلُهُ عَزَّوَجَلَّ بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَی الْباطِلِ فَیَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِقٌ.
📝امام صادق ( هر باطلی که در برابر حق به پا خیزد، حق بر آن غلبه میکند، و آیه: بَلْ نَقْذِفُ بِالحَقِّ عَلَی الْبَاطِلِ فَیَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ وَلَکُمُ الْوَیْلُ مِمَّا تَصِفُونَ بیانگر همین مطلب است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۳۵۰ الکافی، ج۸، ص۲۴۲
📜الصّادق (علیه السلام)- عَنْ أَیُّوبَبْنِالْحُرِّ بَیَّاعِ الْهَرَوِیِّ قَالَ: قَالَ لِی أَبُوعَبْدِاللَّهِ (علیه السلام) یَا أَیُّوبُ مَا مِنْ أَحَدٍ إِلَّا وَ قَدْ یُرَدُّ عَلَیْهِ الْحَقُّ حَتَّی یَصْدَعَ قَبِلَهُ أَمْ تَرَکَهُ وَ ذَلِکَ أَنَّ اللَّهَ یَقُولُ فِی کِتَابِهِ بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَی الْباطِلِ فَیَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِقٌ وَ لَکُمُ الْوَیْلُ مِمَّا تَصِفُونَ.
📝امام صادق ( ایّوببنحرّ بیّاع هروی گوید: امام صادق (به من فرمود: «ای ایّوب! هیچ انسانی نیست مگر اینکه حق در او وارد میشود و قلبش را میشکافد، حال او میخواهد قبول کند یا آن را ترک کند و این سخن خداوند است که در کتابش آمده است: بَلْ نَقْذِفُ بِالحَقِّ عَلَی الْبَاطِلِ فَیَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ وَ لَکُمُ الْوَیْلُ مِمَّا تَصِفُونَ».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۳۵۰ بحارا لأنوار، ج۵، ص۳۰۲
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در تلگرام
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#آیات_الولایة
#حدیث_مهدوی
📜 حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عِصَامٍ الْكُلَيْنِيُّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ الْكُلَيْنِيُّ قَالَ حَدَّثَنَا اَلْقَاسِمُ بْنُ الْعَلاَءِ قَالَ حَدَّثَنَا إِسْمَاعِيلُ بْنُ عَلِيٍّ الْقَزْوِينِيُّ قَالَ حَدَّثَنِي عَلِيُّ بْنُ إِسْمَاعِيلَ عَنْ عَاصِمِ بْنِ حُمَيْدٍ الْحَنَّاطِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ قَيْسٍ عَنْ ثَابِتٍ الثُّمَالِيِّ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ: فِينَا نَزَلَتْ هَذِهِ الْآيَةُ: وَ أُولُوا الْأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْضٍ فِي كِتابِ اللّهِ وَ فِينَا نَزَلَتْ هَذِهِ الْآيَةُ وَ جَعَلَها كَلِمَةً باقِيَةً فِي عَقِبِهِ وَ الْإِمَامَةُ فِي عَقِبِ اَلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَ أَنَّ لِلْقَائِمِ مِنَّا غَيْبَتَيْنِ إِحْدَاهُمَا أَطْوَلُ مِنَ الْأُخْرَى أَمَّا الْأُولَى فَسِتَّةُ أَيَّامٍ أَوْ سِتَّةُ أَشْهُرٍ أَوْ سِتُّ سِنِينَ وَ أَمَّا الْأُخْرَى فَيَطُولُ أَمَدُهَا حَتَّى يَرْجِعَ عَنْ هَذَا الْأَمْرِ أَكْثَرُ مَنْ يَقُولُ بِهِ فَلاَ يَثْبُتُ عَلَيْهِ إِلاَّ مَنْ قَوِيَ يَقِينُهُ وَ صَحَّتْ مَعْرِفَتُهُ وَ لَمْ يَجِدْ فِي نَفْسِهِ حَرَجاً مِمَّا قَضَيْنَا وَ سَلَّمَ لَنَا أَهْلَ الْبَيْتِ .
📝ثابت ثماليّ از امام سجّاد عليه السّلام روايت كند كه فرمود: اين آيه در بارۀ ما نازل شده است: «وَ أُولُوا الْأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْضٍ»(انفال/75)
و اين آيه نيز در بارۀ ما نازل شده است: «وَ جَعَلَها كَلِمَةً باقِيَةً فِي عَقِبِهِ»(زخرف/28)
❣و امامت تا روز قيامت در نسل حسين بن عليّ بن أبى طالب عليهم السّلام است،
و براى قائم ما دو غيبت است كه يكى از ديگرى طولانىتر است، امّا غيبت اوّل شش يوم يا شش ماه يا شش سال به طول مىانجامد و امّا غيبت ديگر طولانى مىشود تا به غايتى كه بيشتر معتقدين به آن امام از اين امر باز گردند و بر آن ثابت نمانند مگر كسى كه يقينش قوى و معرفتش درست باشد و در دلش حرجى از آنچه حكم مىكنيم نبوده و تسليم ما اهل بيت باشد.
📚 كمال الدين و تمام النعمة - 1، صفحه 592/باب31/حدیث7
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در تلگرام
@Aldolatahalzahraeyah
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84