✅وقتی فهم یه نوجوان از مدعیان تاریخ بیشتر است؟
🔻مطلب زیر توسط یه نوجوان پایه دهم رشته تجربی نگاشته شده که با بررسی آن متوجه می شویم یه نوجوان 15 ساله چگونه به این زیبایی فراتر از خیلی از مدعیان تاریخ به بررسی کوروش در عهد عتیق پراخته است
👇👇👇👇
🔹‹پاسخ به شبهه : تورات گفته که کوروش خوب بوده و دانیال رو وزیرش کرده و حرف ادیان برای ما معتبر است›
🔻نکته یکم؛
تورات شامل پنج کتاب (سِفر پیدایش، سفر خروج، سفر لاویان، سفر اعداد و سفر تثنیه) میباشد و مابقی عهد عتیق یا کتاب پیامبران است و یا کتاب آنان که ادعای پیامبری داشته اند (لذا نام کوروش در تورات نیست)
🔻نکته دوم؛
آیا عهد عتیق را میتوانیم به عنوان کتاب دینی بپذیریم؟
📜 در جایی از تورات (سفر پیدایش) ما با واژه پسران خدا مواجه هستیم!!
📚https://b2n.ir/r18576
📚https://b2n.ir/m05225
📜 ما در قرآن کریم بار ها با عبارت یحرفون الکلم مواجه هستیم، که به تحریف کلام خدا توسط یهودیان اشاره دارد.
📚https://b2n.ir/x48614
📚https://b2n.ir/j90214 / آیه ۴۶
📚https://b2n.ir/d69555 / آیه ۱۳
📚https://b2n.ir/d28080 / آیه ۴۱
🔻نکته سوم؛
وقتی که ما کتیبه های متعددی را درباره چند خدا پرست بودن کوروش در دسترس داریم، چرا باید به کتابی تحریف شده استناد کنیم؟
🔻نکته چهارم؛
اگر ملاک وزیر بودن دانیال است، که اگر دوستان گرامی کتاب دانیال را با دقت بیشتری مطالعه کنند میبینند که دانیال در دوران نبوکدنصر ظالم نیز وزیر بوده است!!
دانیال در دوران نبوکدنصر به مقام بسیار والایی رسید، یعنی عالم علما، حکیم حکما و......
📚https://b2n.ir/r18576
📚https://b2n.ir/s70656
🔻نکته پنجم؛
آیا میتوانیم کتابی که بدترین تهمت هارا به پیامبران خدا روا داشته است را بپذیریم؟
برای نمونه عهد عتیق تهمت جادوگری را به حضرت سلیمان (ع) روا داشته است که قرآن مجید صراحتا آن را رد میکند
📚https://b2n.ir/x48614
📚https://b2n.ir/r12505
➪@Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
زرتشت یکی از پدید آورندگان هنر جادوگری
جادو و جادوگری از قدیم الایام در میان تمامی اقوام و ملت های جهان ، بسته به میزان باورپذیری آن ملت جایگاه ویژه ای داشته است.
بررسی تاریخ جادو و جادوگری در جهان امری بسیار حساس و بسیار طولانی است ، در ایران باستان بلاخص در دیانت زرتشتی با این وجود در اوستا واژه ی جادو به گروهی از دیوان و ارواح پلید #اهریمنی نسبت داده می شود که همواره بر ضد ایزدان و نیروهای خیر در نبردند ، لیکن باید در نظر داشت آنچه در زبان های غربی به معنای جادو و جادوگری استفاده می شود ، برگرفته از واژه یونانی مجی یا (mageia) یا مجیک (magic) است که خود آن از واژه #مغان (Magon) ، یعنی همان طایفه از مادها که عهده دار امور آیینی در دوره ماد و پس از آن بودند ، گرفته شده است ، همین واژه به صورت معرب آن یعنی «مجوس» در زبان عربی راه یافته است.
نکته قابل تامل آنکه با در نظر گرفتن این موضوع که ایرانیان زرتشتی باستان ، جادو و جادوگران را که همواره بعنوان اهریمن و از گناهان بسیار بزرگ بشمار می آوردند در حالیکه که برخی منابع غربی، یونانی، ایرانی، زرتشت را یک شخصیت افسانه ای می دانند که از مروجین جادوگری بود ❗
امیل بنویست خاروشناس و ایران شناس معروف فرانسوی در کتاب خود " دین ایرانی بر پایه متن های معتبر یونانی " در مورد زرتشت از دیدگاه یونانیان رو اینطور توصیف میکند که :
تنها جلوه های عینی مدنیت ایران نبود که مردم یونان را پسند می افتاد ، از ایران جریان های فکری و بازتاب هایی از دانش های اسرار آمیز به یونان راه می یافت که ذهن و دماغ یونانی در برابر آنها از تاثر ناگزیر بود ، بنا به جهاتی از دیر باز در میان یونانیان بین مغ و جادو یعنی magi و magic ارتباطی محسوس می شد ، و دانش #اختر ماری که شایع بود زردشت آنرا بنیاد گذاشته است سبب شده بود که زردشت در یونان به عنوان یک اختر مار نمونه شناخته شود .
منبع : دین ایرانی بر پایه متن های معتبر یونانی ، امیل بنویست ، دکتر بهمن سرکاراتی ، سلسه انتشارات نشر قطره ، تهران ، چاپ سوم ، ۱۳۷۷ ، فصل اول ، صفحه ۱ (زمان افسانه ای زردشت )
نکته : گایوس پلینیوس دوم معروف به پلینی بزرگ ، پلینی فیلسوف و نویسندهٔ رومی زرتشت را مخترع جادوگری و همچنین ابوالقاسم فردوسی سرایندهٔ شاهنامه ، نیز از زرتشت بعنوان پیر جادوگر و مدعی نبوت یاد کرده اند و نیز در کتاب سیمای جادوگران قرون وسطا اثر سوفی پاژ شخصیت باستانی زرتشت را بعنوان یکی از پدید آورنده های هنر جادوگر معرفی کرده است
📚لینک https://b2n.ir/s66859
#زرتشت_magic
✅ @Anti_Archaism
✅کهن ترین ابیاتی که به هفت سین اشاره دارد
▪️دکتر شروین فرید نژاد
✅ @Anti_Archaism
🔥جایگاه آتش در آیینِ زرتشت!🔥
◗باحضور ناقدِزرتشت؛ جناب شادفر.
◗چهارشنبه،سومفروردین،ساعت۲۳.
◗وُیسچتِ اندیشکدهتلگرامیالغدیر.
•⎝🎙⎞• https://t.me/Alqadeer
✅زرتشتیان آتش پرست!
🔻زرتشتیان مدعی هستند که آتش برای آنها صرفا نماد روشنایی و قبله را دارد
اما در مطلب زیر نشان داده می شود که چنین نیست
▫️در اوستا (در یسنا و خرده اوستا) نیایش مخصوصی برای آتش وجود دارد
بخش هایی از این نیایش نشان می دهد که زرتشتیان دقیقا از آتش طلب رزق و روزی دارند و حتی بر آتش سجده می کنند. به صراحت اعلان داشته اند که خود آتش را ستایش و نیایش می کنند
🔹در یسنا، هات 62 که مخصوص نیایش آتش(آذر) است، داریم :
▪️بند 1: ... ای پسر اهورامزدا، تویی برازنده ستایش و برازنده نیایش، باشد که تو بستایش برازنده و به نیایش برازنده شوی.
https://b2n.ir/j33482
▪️در بند 4 از آتش(آذر) پسر اهورامزدا گشایش و زندگی آسان را طلب می کنند
▪️در بند 6 از آتش (آذر) کامروایی را خواستار هستند
https://b2n.ir/s33578
🔹همچنین در خرده اوستا نیایش مخصوصی به نام نیایش آتش داریم که در آنجا مجدد اشاره می کند
▪️که ای آتش، عزیز اهورامزدا، تو برازنده ستایشی و برازنده نیایش
https://b2n.ir/x12950
▪️به صراحت از آتش روزی فراوان، زندگی آسوده، دین آگاهی، پارسایی، و... را خواستار هستند
https://b2n.ir/a00987
▪️همچنین بیان می دارد که ای آتش عزیز اهورامزدا برای نورت نماز می برم (سجده می کنم)
https://b2n.ir/e97166
🔹🔹زرتشت در گاتها هات 43 بند 9 به صراحت اعلام می کند که نماز بر خود آتش (آذر) می خواند
https://b2n.ir/n18063
🔹در منابع دینی آنها حتی سفارش شده که هر زرتشتی روزی سه بار به آتشکده برود و نیایش آتش را بخواند(اندرزنامه موبد مهرسپندان)
https://b2n.ir/h63228
🔹همچنین در کتاب «چیده اندرز پوریو تکیشان» یا گزیدهی اندرزهای دانایان پیشین چنین آمده است: «هر روز سه بار در خانه آتشان شوید و آتش نیایش کنید، چه کسی که در خانه آتشان بیش شود و آتش نیایش بیش کند او را خواسته و اهلایی بیش بخشند»( متون پهلوی، ص 91 بند 45).
https://b2n.ir/u49065
🔹در کتاب دینکرد ششم درباره رفت و آمد به آتشکده و نیایش آتش چنین آمده است: «ایشان[دانایان پیشین] این را نیز اینگونه میپنداشتند که: مرد باید به بیشترین(=تا آنجا که ممکن است) به مانِ آتش(= آتشکده) رود و با احترام آتش را نیایش کند، چه امشاسپندان هر روز سه بار در مان آتش انجمن کنند و آنجا کار ثواب و پرهیزکاری بهلند(= بسپارند) و کسی که بیشتر آنجا رود و آتش را با احترام بیشتر نیایش کند، پس آن کار ثواب و پرهیزکاری که ایزدان آنجا بهلند، بیشتر به تنش ساکن و ماندگار شود»( بررسی دینکرد ششم، میرفخرایی، ص 206، بند 301).
🔹این امر به حدی واضح هست که حتی آرتور کریستسن سن ایران شناس معروف دانمارکی نیز می نویسد :مردم معتقد بودند که هر کس در روز سه بار به آتشکده برود و دعای آتش نیایش را بخواند صاحب ثروت و فضلیت می شود (ایران در زمان ساسانیان، انتشارت نگاه، چاپ سوم 1389،صفحه 173)
✳️روشن است که به اعتراف موبدان از جمله موبد جهانگیر اوشیدری، رئیس سابق انجمن موبدان تهران، منظور از آذر همان آتش است.(موبد جهانگیر اوشیدری، دانشنامه ی مزدیسنا، نشر مرکز، تهران، چاپ پنجم ۱۳۸۹، ص 60)
🔹🔹🔹با توجه به موارد گفته شده هنوز باید مدعی شد که زرتشتیان صرفا پرستار آتش بوده اند؟ یا آتش فقط قبله آنها بوده است!
ستایش، نیایش، سجده بر آتش رو چه باید معنی کرد؟ از آتش طلب رزق و روزی کردن چه مفهومی دارد!
آیا مسلمانان نیایش کعبه دارند و از کعبه طلب رزق و روزی می کنند! هر مسلمانی که در مقابل کعبه نماز می خواند هیچ گاه در ذهن خود این نماز را برای کعبه نمی خواند.
✅ @Anti_Archaism
✅آتش زرتشتیان و شهید مطهری
🔻شهید مطهری در کتاب خدمات متقابل ایران و اسلام بحث مفصلی در مورد آتش زرتشتیان دارد، ایشان می نویسد :
▪️عبادت زردشتیان از قدیم الایام در آتشکده و در پیشگاه آتش بوده است .
ماهیت این عمل چیست ؟ آیا اینها واقعا اهورامزدا را در حضور آتش میپرستند ، یا خود آتش را ؟ همچنانکه عرب جاهلیت در عین اینکه میگفت « هؤلاء شفعاؤنا عند الله » اینها شفیعان و وسائط ما در نزد خدا هستند ، اقرار داشت که آنها را میپرستند : " « ما نعبدهم الا لیقربونا الی الله زلفی »" ما اینها را نمیپرستیم جز برای اینکه ما را به خداوند متعال نزدیک کنند .
آقای دکتر معین میگوید : . . . زرتشتیان را نظر به همین تقدیس آتش ، ایرانیان مسلمان آتش پرست و آذرپرست خواندهاند ، در صورتی که آتش به منزله خدای ویژه یا رب النوع مستقل نبوده است ، چنانکه در میان آریائیان پیش از ظهور زردشت بوده ، بلکه همان گونه که کعبه مورد ستایش مسلمانان است آتش نیز مورد توجه مزدیسنان بوده .
ایضا میگوید : آتش در کمون کلیه موجودات و موالید طبیعت به ودیعت نهاده شده ، جوهر زندگانی بشر و همه جانوران حرارت درونی یا غریزی است ، منبع وجود و فعالیت افراد همین آتش است ، آتش معنوی در نباتات و جمادات نیز ساری است .
ملای رومی از آن تعبیر نغز فرموده :
" آتش عشق است کاندر نی فتاد
جوشش عشق است کاندر میفتاد
آتش است این بانگ نای و نیست باد هر که این آتش ندارد نیست باد "
آقای دکتر معین در این گفتار خود دچار همان اشتباهی شده است که قبلا به آن اشاره کردیم ، ایشان شرک در عبادت را با شرک در خالقیت اشتباه کردهاند خیال کرده اند که لازمه شرک در عبادت این است که آن چیزی که پرستش میشود در نظام آفرینش از نظر خلق و ایجاد مقامی داشته باشد و چون زردشتیان چنین مقامی در نظام آفرینش برای آتش قائل نبودهاند پس مشرک نبوده اند ، اگر چنین است پس اعراب جاهلیت نیز مشرک نبودهاند ، زیرا آنان نیز جز اینکه عملی که باید برای خدا صورت گیرد ، یعنی نماز و قربانی ، برای بتها انجام میدادند کاری نمیکردند . آنها هرگز بت هبل یا عزی و غیره را رب النوع مستقل نمیدانستند اشتباه دیگر ایشان این است که اگر چیزی وجودش خیلی مفید بود مانعی ندارد بشر او را پرستش کند .
مقایسه تقدیس آتش با توجه حین نماز به سمت کعبه ، مقایسه غلطی است هیچ مسلمانی هر چند عامی باشد آنگاه که به سوی کعبه برای نماز میایستد در خاطرش خطور نمیکند که میخواهد با این عمل کعبه را تعظیم و تکریم
و تقدیس کند . اسلام که کعبه را قبله نماز قرار داده باین معنی نیست که مردم در حین نماز کعبه را تقدیس کنند و لهذا در ذهن هیچ مسلمانی تقدیس کعبه خطور نمیکند از این جهت درست مثل این است که به مسلمانان میگفتند هنگام نماز همه رو به نقطه جنوب بایستید که مفهومی جز اینکه در حین عبادت همه وضع واحدی داشته باشد ندارد . هرگز در دین اسلام کوچکترین اشارهای به این مطلب نیست که خداوند با کعبه و مسجد الحرام یک ارتباط خاص دارد بلکه عکس آن تعلیم داده شده است قرآن کریم صریحا میفرماید : " « اینما تولوا فثم وجه الله »" و اگر به کعبه گفته میشود " بیت " از آن جهت است که هر معبدی " بیت الله " است . پس رو به کعبه ایستادن تنها مبتنی بر یک حکمت و فلسفه اجتماعی است . آن حکمت این است که اولا مسلمانان از لحاظ جهتی که در حین انجام عمل عبادت انتخاب میکنند یکی باشند تفرق و تشتت نداشته باشند . ثانیا نقطهای که برای وحدت انتخاب میکنند همانجا باشد که اولین بار در جهان برای پرستش خدای یگانه ساخته شد که این خود نوعی احترام به عبادت خداوند یکتاست .
عبادت زردشتیان به اقرار خودشان و خود آقای دکتر معین ، تقدیس و تعظیم خود آتش است ، چگونه ممکن است تعظیم و تقدیس آتش عبادت اهورامزدا محسوب شود .
آنچه زردشتیان در مورد آتش انجام میدهند تقدیس است نه تواضع و نه تعظیم ساده و نه قبله قرار دادن . تقدیس و تنزیه بودن یک عمل ، کافی است برای اینکه عبادت شمرده شود ، خواه توام با اعتقاد صریح به مقام ربوبیت مطلقه و یا رب النوعی باشد و یا نباشد .
گذشته از این ، برخلاف ادعای آقای دکتر معین ، زردشتیان برای آتش مقامی کمتر از رب النوع قائل نبوده و نیستند ، برای آتش روحانیت و تاثیر معنوی و قدرت ماوراء الطبیعی قائل بوده و هستند قبلا نقل کردیم در اوستا " آذرایزد " ، پسر اهورامزدا خوانده شده است .
کریستن سن میگوید : آتش در این آیین مهم تر از سایر عناصر بوده است
https://lib.eshia.ir/50079/1/249
✅ @Anti_Archaism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅نقد الهی قمشه ای و آتش زرتشتیان!
🔻همانگونه که مشاهده می کنید جناب قمشه ایی با تحلیل های شخصی و بدون اطلاع کافی در حوزه آیین زرتشت این مطالب را بیان می کند
🔹آقای قمشه ایی زرتشتیان نیایش آتش دارند آیا مسلمانان نیایش کعبه دارند؟
🔹زرتشتیان آتش (آذر) را فرزند اهورامزدا می دانند آیا مسلمانان کعبه را فرزند الله می دانند؟
🔹زرتشتیان از آذر(آتش) طلب رزق و روزی کرده و به صراحت بیان می کنند به خود آتش و نور آن نماز می برن، آیا مسلمانان از کعبه چنین درخواست ها و تفکراتی دارند؟
و....
لطفا در حوزه ایی که اطلاعات کافی ندارید نظر ندید!
🔻پست مرتبط بازرتشتیان و آتش ⬇️
شماره۱
شماره
#قمشه ای
#آتش
✅ @Anti_Archaism
✅وقتی موبدان زرتشتی اعتراف می کنند زمان و مکان زرتشت را نمی دانند چگونه 6 فروردین را روز #تولد زرتشت بدانیم؟
🔻موبد اردشیر آذرگشسب نمی دانیم زمان و مکان زرتشت کی و کجا بوده است.
📚 کتاب مراسم مذهبی و آداب زرتشتیان، تالیف: موبد اردشیر آذرگشسب، صفحه ۱۶
گروه پژوهشی آرتا
https://eitaa.com/joinchat/2525560832C7caee8d264
✅زرتشتیان دیپلم ردی
کانال زرتشتی با نشان دادن متنی مدعی مشخص بودن زمان #تولد زرتشت در شش فروردین شده اند.
این جماعت کم سواد که حتی زمان و مکان زرتشت را نمی دانند چگونه مدعی دانستن تولد زرتشت شده اند!
✴️هاشم رضی معروفترین محقق زرتشتی تولد زرتشت در منابع زرتشتیان رو کهن ندانسته و متعلق به نوشته های دوران اخیر می داند
📚https://b2n.ir/g89096
📚https://b2n.ir/r16441
✴️پروفسور مري بويس پژوهشگر معروف زرتشتی ششم فرودین را تخیلی می داند
📚مری بویس، زرتشتیان باورها و آداب دینی آنها، ترجمه ع.بهرامی، تهران: نشر ققنوس، 1391 (ویراست دوم)، ص 214.
📚https://b2n.ir/f66021
🔹از نکات جالب نوشتار آنها این هست که کتاب وجرکرد را به زمان زرتشت نسبت می دهند! 😁
از اثبات گاتها به زرتشت اطمینانی نبود که حالا کتاب دیگه هم اضاف شد اونم به خط پهلوی!!!
🔹ضمنا در این کتاب از غسل برشنوم و معجزات عجیب و غریب زرتشت سخن ها گفته شده است
می پذیرید!؟
🔹در انتها برای رسوا سازی این جماعت بی سواد شما رو به خواندن اسکن زیر، که در مورد کتاب وجر کرد است دعوت می کنم
📚https://b2n.ir/e74324
📚https://b2n.ir/w26769
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
🔻
☑️ حق دارم به کوروش هخامنشی فحش بدم!
❌ گفت: چون عملکرد برخی مسلمانها درست نیست، پس من حق دارم این را به پای اسلام بنویسم و به اسلام اهانت کنم!
✔️ گفتم: جماعتی از #کوروش_پرستان، دروغگو و ریاکار هستند. دم از 👈🏻 #گفتار_نیک میزنند، اما بسیار بددهن و بیشخصیت هستند. ادعای 👈🏻 #کردار_نیک دارند، اما به صغیر و کبیر رحم نمیکنند. حالا چون عملکرد اکثر اینها فاجعه هست، پس من هم حق دارم به کوروش هخامنشی فحش بدم؟ بله از قرار معلوم #حق_دارم ولی خب ما طوری تربیت شدیم که تمایلی به بددهنی نداریم. دوست نداریم به منطقِ بیمنطقها رفتار کنیم!
«استاد رستمی»
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
✅دو حکم جالب در مورد برده در زمان ساسانیان
🔻در کتاب مادیان هزار دادستان که از متون مهم فقهی زرتشتی در زمان ساسانیان می باشد در مورد برده داری موارد مختلفی بیان شده که از جمله می توان نوشت:
🔹فروختن برده به کفار ممنوع است و در صورت انجام این کار خریدار و فروشنده دزد محسوب می شوند
🔹چنانچه برده کافر، همزمان با صاحب یا پس از صاحب خود زرتشتی شود، همچنان برده می ماند
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی بزرگان زرتشتی در مهمترین عقیده خود با هم #اختلاف نظر دارند.
آیا از نظر زرتشتیان، زرتشت پیامبر هست یا خیر؟
#زرتشت
#پیامبر
#ساسانفر #خورشیدیان #خزایی #ابرامیان #قویدل
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
✅ اوستا کتابی غیر خواندنی
🔻دوشن #گیمن اوستا شناس معروف بلژیکی درباره #تفاوت قرآن، انجیل و اوستا می نویسد :
"نمی توان به افراد مبتدی توصیه کرد که اوستا را مانند #قرآن یا #انجیلی دیگر بخوانند، زیرا همانطور که آنتوان میّه Antoine Meillet بیان داشته ،هر گاه سعی کنیم اوستا را بخوانیم به زودی در می یابیم که خواندنی نیست."
📚دین ایران باستان، دوشن گیمن، ترجمه رویا منجم، نشر علم، صفحه 49
🌐http://artairani.com/
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
✅زرتشتیان حذف کننده و از بین برنده اوستا!؟
🔸 اوستا در گذشته چند برابر اوستای فعلی بوده و اوستای حال حاضر حدود یک چهارم اوستای گذشته است.
❌اما سوال مهم چه کسی مابقی اوستا را حذف کرد!
◀️دوشن گیمن اوستا شناس معروف بلژیکی می نویسد اوستای ساسانی تا قرن نهم میلادی وجود داشته است (1)
◀️دکتر زرین کوب درباره #حذف و #نابودی اوستا توسط موبدان زرتشتی می نویسد :
"در حقیقت شریعت زرتشت در پایان عهد ساسانی چنان بی مغز و میان تهی و سست و ضعیف شده بود که وقتی اسلام پدید آمد و موبدان حمایت دولت ساسانی را از دست دادند، خود را به ناچار دیدند که در آن آیین اصلاحاتی نمایند و بدینگونه با تهذیب و تخلیص اوستا، و حذف پاره ایی خرافات و اوهام، آن را به صورتی تازه در آوردند که در معرکه مجادلات اوایل عهد عباسی در مقابل مسلمین نیز توانستند از آن دفاع کنند"(2)
◀️همچنین مری بویس تاریخدان و #اوستا پژوه می نویسد :
" نابودی و امحاء گسترده و تعمدی نسخه های پهلوی و کمیاب اوستایی به مقدار زیاد از سوی خود موبدان زرتشتی انجام گرفته است!"(3)
◀️ کریستین سن ایران شناس نامدار دانمارکی نیز می نویسد :
" قرائنی در دست داریم که از روی آن می توان گفت شریعت زرتشتی در قرن نخستین نخستین تسلط عرب تا حدی اصلاح شده و تغییر پیدا کرده و زرتشتیان خود مایل بوده اند که بعضی از افسانه ها و اساطیر عامی و بعضی اعتقاداتی را، که در فصول اوستا ثبت بودند #حذف کنند" (4)
.....................
1-دین ایران باستان، دوشن گیمن، ترجمه رویا منجم، نشر علم، صفحه 49
2-تاریخ ایران بعد از اسلام، دکتر زرین کوب، نشر امیر کبیر، صفحه 165 و 166
3-چکیده تاریخ کیش زرتشت، مری بویس، ترجمه همایون صنعتی زاده،صفحه 242
4-ایران در زمان ساسانیان، کریستین سن، ترجمه رشید یاسمی، نشر نگاه، صفحه 153
گروه پژوهشی آرتا
https://eitaa.com/joinchat/2525560832C7caee8d264
✅دقت کردید؟
🔻اگر به پست پیشین توجه کرده باشید از اوستای ساسانی، فقط یک چهارم باقی مانده است.
🔹چه خرافاتی در آن سه چهارم بوده که خودشان در قرون اولیه اسلامی حذف کردند؟ 😳
🔹همین یک چهارم باقی مانده مطالب خرافاتی و خرد ستیز که فراوان دارد،در آن سه چهارم حذف شده چه بوده!؟
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
✅نکته جالب توجه دیگر
🔹زرتشتیان در قرون اولیه اسلامی سه چهارم اوستا را حذف کردند و مابقی اوستا را سخن زرتشت بیان می کردند(کلیک کنید)
🔹برخی زرتشتیان در دهه های اخیر مجدد دست به کار شدند و فقط بیست سی صفحه از اوستای فرضا هزار صفحه ایی را سخن زرتشت بیان کردند و مابقی اوستا را کنار گذاشتند.
🔹آیا باید منتظر بمانیم همان بیست سی صفحه هم به سرنوشت صفحات قبلی اوستا دچار شود و کم کم کنار گذاشته شود!؟
✅ @Anti_Archaism
🔻تحریف گسترده تاریخ توسط خسرو انوشیروان برای مشروعیت بخشی به اصلاحات خود!؟
#انوشیروان
#تحریف
🌐http://artairani.com/ سایت گروه پژوهشی آرتا
✅ @Anti_Archaism
✅عقده ای!!
🔹برخی کانال ها با نشان دادن تصاویر مردمی که به دیدار آثار باستانی قبل از اسلام رفته اند چنین وانمود می کنند که مردم از اسلام زده شده و گرایش به باستان پیدا کرده اند!
🔻در پاسخ این جماعت عقده ایی باید گفت:
🔹اول اینکه خیلی از افراد مذهبی هم به دیدار این اماکن رفته اند. (اینجانب شادفر یکی از ادمین های مجموعه آرتا از آثار باستانی همدان و کرمانشاه همراه با خانواده بازدید کردم)
هنر ایرانی رو باید ارج گذاشت.
اما روتوش کنندگان تاریخ بیان می کنند فلان اثر تاریخی چون در دوره فلان پادشاه هخامنشی ساخته شده است قطعا این شخص انسان خوبی بوده است و شما حق انتقاد ندارید؟
اگه به استدلال این افراد باشد از دوره مثلا سلجوقی یا صفوی یا قاجاریه آثار هنری بسیار زیبایی داریم، اما شما چرا آن شاهان را نقد می کنید؟
اگر ظلم بده فرقی بین شاه قاجاری و هخامنشی نداریم!
✔️اما باید دانست هدف اصلی این جماعت اسلام ستیزی است.
🔹دوم اینکه بازدید مردم از آثار مذهبی و شهرهای زیارتی بسیار بیشتر از گذشته بوده است و طبق استدلال این جماعت باید گفت علاقه مردم به اسلام نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است.
✅ @Anti_Archaism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پشت پرده "عقد آریایی"😊
همچنین بنگرید به عقد آریایی (اینجا کلیک کنید)
✅ @Anti_Archaism