eitaa logo
صفرتاصدعربی l بیات
7.9هزار دنبال‌کننده
1.5هزار عکس
204 ویدیو
4 فایل
‌﷽ 🔹محمدهادی بیات ✍🏻 نویســنده و پژوهشگر 👨🏻‍🎓 کارشناس قرآن و حدیث 🧑🏻‍🏫 مــدرّس‌ ادبیات عربی 😎 صفر تا صد عربی اینجاست✌️ 🎬 آموزشها: eitaa.com/Arabi0_100/286 📚 کتابها: eitaa.com/Arabi0_100/5631 ⭐️ رضایتها: @Rezayat0_100 👤 پشتیبان: @Admin0_100
مشاهده در ایتا
دانلود
15 یه سری کتابهای دیگه هم هستن، که چون عربین، به اساتید یا کسانی که یه مقدار در خوندن متون عربی راه افتادن، پیشنهاد می کنم، مثل: «الجدول فی اعراب القرآن» «اِعراب القرآن الکریم و بیانه» «دُرُّ المَصون» و... 🔻 تمام 🔻 ‌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. سلام رفقــــــــــــــــــــا چطورین یا نه؟😅 .
. امروز میخوام در مورد یکی از رفقا با هم صحبت کنیم... در مورد واژۀ که 5 بار در قرآن اومده و تا دلتون بخواد در ادعــــــــیه و زیارات هم تکرار شده... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
...«««( ﷽ )»»»... 🌱 ❹ ⁉️آیا «اللّهُمَّ» یعنی «اللهِ آنها»؟ لطفا یه توضیح کامل در موردش بدین. .
1 خب، اینکه شما تصوّر کردین اللـهمّ یعنی «اللهِ آنها»، ناشی از اونجاست که فکر کردین این کلمه ترکیـــبی از الله و ضمیر «هُم» (آنها) اســـت؛ در حالیکه این کلمه ترکیب الله و میم مشدّده هست : اللهُ + مَّ 🌱 .
2 🤔 امّا معناش چیه؟ ببینید، معنای اللهُمَّ با «یا اللهُ» هیچ فرقی نمیکنه. هر دو اینـــطور معنا و میشن: ای خدا، خدایا، خداوندا و مثل اینا... .
3 پس اللهُمَّ، دقیقا مثل یا الله، بـــرای نداء خداوند متعال به کار میره✔️ تنها فرقی که داره اینه که حرف نداء (یاء) از اوّل الله حذف شده و بجاش میم مشدّد به آخرش اضافه شـــده. .
4 پس برای نداء اسم الله، یا باید گفت: «یا الله» و یا: «اللهُمَّ»، دیگه از هر دو (یاء و میم) نمیشه استـــــــفاده کرد و گفت: «یا اللهُمَّ»، این درست نیست ❌ .
5 اینم بگم که استفاده از میم مشدّد برای نداء، فقط در لفظ جـــــلالۀ الله کاربرد داره و در هیچ اسم دیگه ای نیست. پس به طور مثال، بجای «یا محمّد» نمیشه گفت: «مُحَمَّدُمَّ» ❌ 🎯 صفر تا صد ادبیّات عربی: 📱@Arabi0_100
6 آقای بیات ببخشید، چند بار گفتین «نداء»، میشه یه توضیحی درمورد همین نداء هم بدین؟! خب، در مورد نداء، مفصّل در پرسش و پاسخ دوّم توضیح دادم، پس بزن روی لینک زیر: https://eitaa.com/Arabi0_100/1304 یاعلی✋ .
. 😉مطلبی بود، بفرما 👇 https://harfeto.timefriend.net/16758837010656 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. در ادامۀ سوال قبل... 👇 .
...«««( ﷽ )»»»... 🌱 ⁉️گاهی اوقات بدون اینکه قصد نداء باشد از کلمۀ «اللهُـــــــمَّ» استفاده شده است، در اینگونه عبارات اللـــــــــــهمّ چه معنایی دارد؟ 🧐 .
. علیکم السلام. انتظار همچین سؤالی رو نداشتم؛ خوشـــــحال شدم😃 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
1 احتمالا منظور شما، عبارت «اللّهُمَّ إلاّ» هست که گاهی در جملات به کار برده میشه که یکی از روش هـــای شایع برای در کــلام عربه ✅ .
2 مثلا، ابن هشام در مُغنی، از این روش استفاده کرده و می نویسه: ✍️«و لهذا صارَت لازمَةً بعدَ أن کانت جائزةً، اللّـــــــــــهمَّ إلّا أن یدلَّ دلیل علی قصد الاثباتِ...» که کاملا مشخصه اصلا قصد نداء نیست. .
3 این اسلوب به منظور بیان ندرت استثناء و ضعف مطلب و مدعا به کار میره 🔻 پس منظور از «اللّهم» نداء نیست و اصلا نباید به «خدایا، پروردگارا» و مثل ایـــــــنها بشه. .
4 این عبارت میخواد بگه این استثنائی که دارم بیان میکـــــــــنم، خیلی خیلی نادره!! خیـــــــــــــــــــلی کم پیش میاد!! اصلا نیـــــــــــــــــست داداش من! 😅 به عبارت دیگه: عرب زمانی از این این اسلوب استفاده میکنه که استثنایی که داره بیـــــــــان میکنه به شدّت ضعیف و نادر باشه به طوری که انگار برای بیان دلیل و مدعای خـــــــــودش داره از خدا کمک میگیره🌱 🎯 صفر تا صد ادبیّات عربی: 📱@Arabi0_100
5 رفقا، این سبـــــک از اســـــثناء در کاربرد نداره و معادل دقــــیقی هم براش نیست. البته با خـــــــــوندن میشه ندرت در استثناء رو رسوند، ولـــــــــــــی در اش صِرفا از کــلماتی مثل «مگر، به جز، غیر از و...» استفاده میشه و خود اللهُمَّ ترجمه نمیشه ❌ .
6 راستی؛ یادتونه چند روز پیش این کتاب رو معرّفی کردم؟! خب، امیل بدیع یعقوب در مورد «اللــــــــــهُمَّ إلا» اینطور مینویسه: ✍️ «[هذا الاسلوب] لِلّدَلالَةِ عَلَى نُدرَةِ الإستِثناءِ، كَأنَّهُم لِنُدورِهِ استَظــهَرُوا بِاللّهِ لِإثباتِ وُجُودِهِ‏». که توضیحش رو دادم؛ یا علی✋ 🎯 صفر تا صد ادبیّات عربی: 📱@Arabi0_100
. از کتابهایی که معرّفی کردم، استفاده های خیــــــلی خوبی می تونید بکنید. تجربه های خوبی رو باهاتون به اشتراک گذاشتم که حتــما قدرشون رو میدونید 😅 .